Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Camal είπε

Γενικά βλέπω ότι πολλές μάρκες τελικά δεν αναφέρουν για ελάχιστο μήκος. Μήπως τελικά ισχύει απλά αυτό που λένε για 1,5μ + ?

Εκτός φυσικά και αν κάποιο μοντέλο το αναφέρει.

Ο γενικός κανόνας λέει πάνω απο 2.5 m  . Υπάρχουν fujitsu που θέλουν ελάχιστο 5m .  Οπότε αν κάτι δεν βλέπεις μέσα στο manual πάρε τηλ αντιπροσωπεία να σου πουν . 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, c-max είπε

Δεν γνωριζω αν η σωληνωση μετραει συνολικα με το κομματι της εσωτερικης μοναδας η χωρις. Ανεξαρτητα απο αυτο, υπαρχει ενα ευρος λειτουργειας της πιεσης με ελαχιστο με μεγιστο, και ας πουμε "ιδανικο" τα 110 πιεσης του οργανου. (αναλογα τον τυπο φρεον ειναι και διαφορετικη πιεση psi). Αν για το λογο της μικροτερης σωληνωσεις εχουμε μεγαλυτερη πιεση (μεσα στα ορια ομως) και πιο θορυβοδες λειτουργεια, δε βλεπω που ειναι το λαθος να αφαιρεσεις φρεον ωστε να πετυχεις την βελτιστη πιεση.

Γιατι αν το παρουμε συμφωνα με το installation manual που εχω στα χερια μου θα μπορουσε καλιστα να μην αφαιρεση φρεον καθως πουθενα δεν αναφερει η mitsybishi για ελαχιστο μηκος σωληνωσεων. Αρα εμεις πως βγαζουμε το συμπερασμα οτι εκανε λαθος που δεν εβαλε +2μετρα;

Αν η Mitsubishi έχει στο manual τη διαδικασία και λέει "δεν σου βάζω ελάχιστο μήκος αλλά παίξε μπάλα με το φρέον" , τότε πάω πάσο και καλά έκανε ο δικός σου. 

Το λέει όμως; 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν η Mitsubishi έχει στο manual τη διαδικασία και λέει "δεν σου βάζω ελάχιστο μήκος αλλά παίξε μπάλα με το φρέον" , τότε πάω πάσο και καλά έκανε ο δικός σου. 

Το λέει όμως; 

Οχι δεν το λεει για τον απλο λογο οτι ειναι μεσα στις προδιαγραφες της. Οπως και αν του βαλεις 15 μετρα σωληνα θα δουλευει σε λιγοτερα απο 110 ενδειξη πχ 95 αλλα μεσα στις προδιαγραφες της, Δηλαδη αν εβαζε 14 μετρα χωρις να προσθεση φρεον θα ειμαστε ευχαριστημενοι; Προσωπικα θεωρω πιο σωστο ασχετος μηκους σωληνωσεων που ελενξε την λειτουργεια πιεσης παρα το οτι δεν εβαλε πχ 5 μετρα σωληνα

Παντως ακομη δεν μπορω να σε πιασω γιατι θεωρεις λαθος την εγκατασταση. (φιλικα παντα ετσι; )

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, c-max είπε

Οχι δεν το λεει για τον απλο λογο οτι ειναι μεσα στις προδιαγραφες της. Οπως και αν του βαλεις 15 μετρα σωληνα θα δουλευει σε λιγοτερα απο 110 ενδειξη πχ 95 αλλα μεσα στις προδιαγραφες της, Δηλαδη αν εβαζε 14 μετρα χωρις να προσθεση φρεον θα ειμαστε ευχαριστημενοι; Προσωπικα θεωρω πιο σωστο ασχετος μηκους σωληνωσεων που ελενξε την λειτουργεια πιεσης παρα το οτι δεν εβαλε πχ 5 μετρα σωληνα

Παντως ακομη δεν μπορω να σε πιασω γιατι θεωρεις λαθος την εγκατασταση. (φιλικα παντα ετσι; )

Οτιδήποτε δεν περιγράφεται στο εγχειρίδιο, είναι για μένα αν όχι λάθος, τουλάχιστον αμφισβητήσιμο και προσωπικά δεν θα το δεχόμουν αν δεν το έβλεπα γραμμένο.

Δημοσ.

Iσχυει πως στην αρχη της σεζον όταν ανοιγεις πρωτη φορα το ερ κοντισιον μετα απο μηνες, πρεπει να το βαλεις καποιες ωρες στον ανεμιστηρα για να στεγνωσει τυχον υγρασία που υπαρχει μεσα στη μοναδα?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, teachertza είπε

Καλησπέρα,

αγόρασα ένα shorai 16άρι και δέν γράφει ελάχιστο μήκος σωλήνα.

Γνωρίζει κανείς τί παίζει?

2 μέτρα 

df83034759374be337edd55858962405.png

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, rus είπε

Iσχυει πως στην αρχη της σεζον όταν ανοιγεις πρωτη φορα το ερ κοντισιον μετα απο μηνες, πρεπει να το βαλεις καποιες ωρες στον ανεμιστηρα για να στεγνωσει τυχον υγρασία που υπαρχει μεσα στη μοναδα?

Εγώ το ανάποδο ξέρω,δηλαδή όταν τελειώνει η σεζόν(ψύξη) το αφήνεις κάποιες ώρες στον ανεμιστήρα για να στεγνώσει μέσα.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Εγώ το ανάποδο ξέρω,δηλαδή όταν τελειώνει η σεζόν το αφήνεις κάποιες ώρες στον ανεμιστήρα για να στεγνώσει μέσα..

Tο ερωτημα μου ειναι τι γινεται στην αρχη της σεζον. Αρα λες ότι δε κανω τιποτα?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

Tο ερωτημα μου ειναι τι γινεται στην αρχη της σεζον. Αρα λες ότι δε κανω τιποτα?

Δεν μπορώ να βρω λόγο γιατί να το κάνεις.. να φύγει σκόνη αν έχει σκόνη; Υγρασία παντος δεν θα έχει τόσο καιρό κλειστο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Δεν μπορώ να βρω λόγο γιατί να το κάνεις.. να φύγει σκόνη αν έχει σκόνη; Υγρασία παντος δεν θα έχει τόσο καιρό κλειστο.

Ετσι εγραφε το προηγουμενο κλιματιστικο που ειχα. Ελεγε ότι τυχον υγρασία που υπαρχει μεσα μπορει να καταστρεψει τη συσκευη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή πήρα σερί όλες τις τελευταίες σελίδες και μπερδεύτηκα, μπορείτε να μου προτείνετε 2-3 οικονομικά μοντέλα, έως 300 ευρώ περίπου, άντε 350, για το παιδικό υπνοδωμάτιο; Με ενδιαφέρει περισσότερο η ψύξη, παρά η θέρμανση. Ευχαριστώ.

πχ αυτό αξίζει;https://www.alphaclimagr.gr/product/1409060/gree-lomo-grs-101-ei-jlm1-n3-9-000btu-inverter-a.html?ref=bestprice.gr

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, rus είπε

Ετσι εγραφε το προηγουμενο κλιματιστικο που ειχα. Ελεγε ότι τυχον υγρασία που υπαρχει μεσα μπορει να καταστρεψει τη συσκευη.

Στην ψύξη όταν είναι το κλιματιστικό,κάνει αναγκαστικά και αφυγρανση του χώρου που κλιματίζει..το νερό αυτό βγαίνει από την αποχέτευση έξω,άρα εκεί μέσα έχει υγρασία όταν δουλεύει ..και δεν χαλαει.. ωστόσο αν έχει πολύ υγρασία μέσα,και το κλείσουμε απότομα,και δεν έχει αυτοκαθαρισμο ,τότε μπορεί να δημιουργήθουν μύκητες μέσα..και να μυρίζει κάπως ο αέρας...Αυτό ξέρω..Και έχω δει κλιματιστικό λάθος βαλμενο,το οποιο κρατούσε νερά μέσα (λόγο κλίσης) και δεν χάλασε..Απλά το ξαναβαλαν σωστά,το καθαρισαν και όλα καλά.. Αλλά κακό δεν είναι να το δουλέψεις και στον ανεμιστήρα μερικές ώρες,ειδικά τώρα που δεν έχει και πολύ ζέστη..

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Αλλά κακό δεν είναι να το δουλέψεις και στον ανεμιστήρα μερικές ώρες,ειδικά τώρα που δεν έχει και πολύ ζέστη..

Εγω φιλε μου ειμαι θερμόαιμος, αυτή τη στιγμη καιγομαι:) Ο ανεμιστηρας δε με δροσιζει. Θα κανω υπομονη όμως μερικες ωρες και μετα θα το γυρισω στο κρυο.Στο δωματιο εχω 28,5 οC, το μεγαλυτερο που εχω δει μεχρι στιγμης.

Στις οδηγιες λεει ότι μετα από μια μεγαλη περιοδο αχρησιας τσεκαρεις τα καλωδια κλπ. και πλενεις τα φιλτρα. Αυτό δε το εκανα βεβαια, γιατι το λεει όμως?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...