Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dimostr είπε

Νομίζω ότι το ενεργειακό του ταμπελακι τα λέει όλα 

Πιο πολύ η αντοχή με ενδιαφέρει.. Η κατανάλωση εντάξει, αλλά βλέπω έχει 2 χρόνια εγγύηση μόνο και με χάλασε.. 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, GiwrgosP- είπε

Πιο πολύ η αντοχή με ενδιαφέρει.. Η κατανάλωση εντάξει, αλλά βλέπω έχει 2 χρόνια εγγύηση μόνο και με χάλασε.. 

Για την αντοχή δυστυχώς πρέπει να βρεις το στατιστικό με την συχνότητα βλαβών που έχει η εκάστοτε εταιρεία και αυτό με τις εγγυήσεις που όλοι λέμε , ναι καλό είναι να έχεις μεγάλη εγγύηση αλλά άμα είναι να χαλάει το κλιματιστικό κάθε βδομάδα τι να το κάνω , εγώ θέλω κλιματιστικό να δουλεύει και όχι να είναι συνέχεια στην επισκευή 

Όπως λέγαμε κάποτε για τα μηχανάκια KTM  πολύ καλο αλλά Κάθε Τρίτη Μάστορα λες και είχαν βγει από εκεί τα αρχικά τους 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 2
Δημοσ.

H εξωτερικη μοναδα αν ειναι σε μερος που δεν προστατευεται απο βροχη και ηλιο(και γενικοτερα απο διαφορες καιρικες συνθηκες) υπαρχει προβλημα?

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι μπορεί να κατέβει πιο κάτω 

58 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

H εξωτερικη μοναδα αν ειναι σε μερος που δεν προστατευεται απο βροχη και ηλιο(και γενικοτερα απο διαφορες καιρικες συνθηκες) υπαρχει προβλημα?

οχι ιδιαίτερα αλλα καλο θα ηταν να εχει καποια ειδους προστασια  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimostr είπε

οχι ιδιαίτερα αλλα καλο θα ηταν να εχει καποια ειδους προστασια  

Δεν υπαρχει τιποτα αυτο ειναι το θεμα και ο λογος που ρωταω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Δεν υπαρχει τιποτα αυτο ειναι το θεμα και ο λογος που ρωταω.

αμα κοιταξεις σε πολλα κτιρια οι μοναδες ειναι εκτεθειμενες κρεμασμενες σε προσοψεις χωρις προστασια η  πανω σε ταρατσες, 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimostr είπε

αμα κοιταξεις σε πολλα κτιρια οι μοναδες ειναι εκτεθειμενες κρεμασμενες σε προσοψεις χωρις προστασια η  πανω σε ταρατσες,  

Ναι το γνωριζω απλα ειπα να ρωτησω γιατι μπορει κατι το οποιο κανουν ολοι και ισως ειναι λαθος να μην το κανω κι εγω.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, HERTHAN είπε

Ναι το γνωριζω απλα ειπα να ρωτησω γιατι μπορει κατι το οποιο κανουν ολοι και ισως ειναι λαθος να μην το κανω κι εγω.

Από τη στιγμή που λες ότι δεν έχεις επιλογή δεν είναι λάθος αλλά ανάγκη , αν μπορείς να προστατέψεις με κάποιο τρόπο την μονάδα έχει καλώς

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τa inverter δεν σταματάνε ποτέ? Συμπιεστης- ανεμιστήρας ,παράδειγμα χθες βράδυ ρύθμιση στους 27 ή  28 κάποια στιγμή ξύπνησα από αίσθηση κρύου,πάτησα το light και ειδα 25 στην εσωτερική (ξημερώματα είχε πέσει η θερμοκρασία ,είχα αφήσει και την μπαλκονόπορτα 5 πόντους ανοιχτή να μπαινει φρέσκος αέρας) ,σήμερα ρύθμιση 28 ,ανεβάζω στους 30 και πάλι δεν σταμάτησε ,αφήνοντας το(είχα κλείσει πατζουρια κτλ και η σύζυγος πήγαινε για ύπνο δεν μπορούσα να ανοίξω να ακούσω τι κάνει η εξωτερική μ.) αλλα μάλλον χαμήλωσε γιατι ανέβηκε μετα από κάποια ώρα στους 29,το ερώτημα αν έχω μια ζητούμενη θερμ και την πιάσει και έπειτα ανεβάσω χ βαθμούς (για την ψύξη μιλάω) δεν θα σταματήσει ?  Θα δουλεύει στο ελάχιστο ? Και αν όντως από εξωτερική αιτία δεν γίνεται να ανεβεί η θερμοκρασία δεν θα σταματήσει τελικά? Μηπως υπάρχει κάποιο προβλημα στην πλακέτα ή το μοντέλο δουλεύει ετσι ή όλα τα inverter ?

Επεξ/σία από ΘοδωρήςΚαρπούζης
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρεα. Θέλω να αγοράσω ενα 9αρι inverter για ένα χώρο περίπου όσο ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο γύρω στα 25 τ.μ μπορεί και λιγότερο. Κάτι αξιόπιστο αλλά όχι ιδιαίτερα ακριβό? Έχω βρει αυτό https://www.guaranty.gr/product/836162/mitsubishi-electric-msz-muz-hj25va-inverter-klimatistiko.html?skr_prm=WyJjNjJlOGU2ZC0zNDNkLTRkNjgtOWQyYy1hNzQyYTdkNWMwZTUiLDE1NjIyNzA2MTEyNTIseyJhcHBfdHlwZSI6Im5hdGl2ZSIsInRhZ3MiOiIifV0&ref=6 και αν είναι έστω το μισό σε ποιότητα από το 24αρι που έχω σε heavy industries βέβαια τότε μου φαίνεται καλό. Εσείς τι λέτε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, GiwrgosP- είπε
4 ώρες πριν, GiwrgosP- είπε

Ο @dimostr ορθός σου είπε ότι μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για την αξιοπιστία των μηχανημάτων . Οπότε υπο μια έννοια μπορείς να πεις ότι η καλύτερη αξιοπιστία είναι μια τίμια σε χρονική διάρκεια εγγύηση με ευνοϊκούς όρους, όπου δεν θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι σου στην τσέπη ότι και αν συμβεί . Δεδομένου ότι οι επισκευές των κλιματιστικών δε κοστίζουν και λίγο . 
Οπότε θα σου έλεγα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πας σε μηχανήματα με καλύτερη εγγύηση. 

Μπορείς να δεις σε TCL σε αυτά τα λεφτά ή με λίγα παραπάνω λεφτά αλλά πολύ καλύτερο σε οικονομία στην ψύξη :

https://www.alphaclimagr.gr/product/1409041/haier-tundra-green-as35tabhra-1u35beffra-12000btu.html?ref=bestprice.gr

Ρώτα και τιμές γιατί καμιά φορά σηκώνουν παζάρια  στα κλιματιστικά.

4 ώρες πριν, dimostr είπε

Για την αντοχή δυστυχώς πρέπει να βρεις το στατιστικό με την συχνότητα βλαβών που έχει η εκάστοτε εταιρεία και αυτό με τις εγγυήσεις που όλοι λέμε , ναι καλό είναι να έχεις μεγάλη εγγύηση αλλά άμα είναι να χαλάει το κλιματιστικό κάθε βδομάδα τι να το κάνω , εγώ θέλω κλιματιστικό να δουλεύει και όχι να είναι συνέχεια στην επισκευή 

Όπως λέγαμε κάποτε για τα μηχανάκια KTM  πολύ καλο αλλά Κάθε Τρίτη Μάστορα λες και είχαν βγει από εκεί τα αρχικά τους 

Καλά υπερβολή. δεν χαλάνε τόσο συχνά τα μηχανήματα όσο σκατά και αν είναι . Όταν όμως χαλάσουν αν χαλάσουν και είναι εκτός εγγύησης , ε δυστυχώς τσούζει η επισκευή . και αρκετές φορές είναι σύμφορη . Για τα άλλα που λες συμφωνώ . 

3 ώρες πριν, HERTHAN είπε

Κανονικά και αν είναι εφικτό πρέπει να είναι υπο σκιά . Αν την εξω μονάδα την βλέπει ο ήλιος τα αισθητήρια διαβάζουν διαφορετικές τιμές . Αυτό ίσως επηρεάσει την κατανάλωση ως ένα βαθμό και  σε καύσωνα με 39 βαθμούς όπου είναι μια θερμοκρασία πολύ κοντά στα όρια λειτουργίας ενός κλιματιστικού μπορεί η μονάδα να τεθεί εκτός λειτουργίας γιατί στον ήλιο μπορεί να διαβάζει άνετα 50 βαθμούς. Θα κλείσει για προστασία . 

Στο προπέρσινο καύσωνα που χτυπήσαμε 39 βαθμούς έτυχε σε γνωστό μου . 

1 ώρα πριν, ParhsG είπε

Εαν τριζει απο τη φτερωτη θα ασχοληθει η αντιπροσωπεία ( εγγυηση) mitsubishi η να βρω αλλη λυση;

Απο την στιγμή που τρίζει λόγω πτερωτής και είναι στην εγγύηση οφείλει να το δει η αντιπροσωπεία και να σου  βρει λύση . Για αυτό έχεις την εγγύηση . 

58 λεπτά πριν, pados1002 είπε

Καλησπέρα στην παρεα. Θέλω να αγοράσω ενα 9αρι inverter για ένα χώρο περίπου όσο ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο γύρω στα 25 τ.μ μπορεί και λιγότερο. Κάτι αξιόπιστο αλλά όχι ιδιαίτερα ακριβό? Έχω βρει αυτό https://www.guaranty.gr/product/836162/mitsubishi-electric-msz-muz-hj25va-inverter-klimatistiko.html?skr_prm=WyJjNjJlOGU2ZC0zNDNkLTRkNjgtOWQyYy1hNzQyYTdkNWMwZTUiLDE1NjIyNzA2MTEyNTIseyJhcHBfdHlwZSI6Im5hdGl2ZSIsInRhZ3MiOiIifV0&ref=6 και αν είναι έστω το μισό σε ποιότητα από το 24αρι που έχω σε heavy industries βέβαια τότε μου φαίνεται καλό. Εσείς τι λέτε?

Απο τους χειρότερους βαθμούς απόδοσης της αγοράς έχει .Δηλαδή καταναλώσεις ειδικά για τα λεφτά του . 

Είσαι σίγουρος ότι θα σε καλύψει το 9άρι ; Έχεις εξαιρετικές μονώσεις ; Βάζουμε 12άρι σε 20-25 τ.μ χώρους . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Κανονικά και αν είναι εφικτό πρέπει να είναι υπο σκιά . Αν την εξω μονάδα την βλέπει ο ήλιος τα αισθητήρια διαβάζουν διαφορετικές τιμές . Αυτό ίσως επηρεάσει την κατανάλωση ως ένα βαθμό και  σε καύσωνα με 39 βαθμούς όπου είναι μια θερμοκρασία πολύ κοντά στα όρια λειτουργίας ενός κλιματιστικού μπορεί η μονάδα να τεθεί εκτός λειτουργίας γιατί στον ήλιο μπορεί να διαβάζει άνετα 50 βαθμούς. Θα κλείσει για προστασία . 

Στο προπέρσινο καύσωνα που χτυπήσαμε 39 βαθμούς έτυχε σε γνωστό μου . 

Πάντως δεν το έχω δει σε κανένα εγχειρίδιο εγκατάστασης αυτό που λες. 

Βασικά δεν λένε τίποτα για έκθεση σε βροχές κτλ παρά μόνο για χιόνι που λένε να μπει σε ψηλές βάσεις ώστε να μην μπλοκαριστεί η ροή. 

Βροχή και ήλιο όμως τίποτα. 

Δημοσ.

Εχω ενα παλιο μοντελο inventor evo 9αρι, πηρε στα χερια της η μικρη το κοντρολ και αλλαξε τους βαθμους κελσιου σε φαρεναϊτ...τι μπορει να πατησε δοκιμασα ολους τους συνδυασμους δεν αλλαζει καμια ιδεα κανεις;

Δημοσ.

Έβαλα για πούλημα το onoff μου
Στα 400 τι επιλογές έχω;
Δεν με νοιάζει ο θόρυβος
Πρώτα απολα η δυνατή ψύξη και η οικονομία
Αν μπορούσα να ανέβω λίγο να πάω σε 18αρι θα ήμουν καλα

Με το παλιό μου θα έχω διάφορα αισθητή η όχι;
IMG-20190704-210020.jpg

Ερώτηση
Αν το μηχάνημα δουλέψει 3-4 ώρες την ημέρα και αυτές στο φουλ για να ρίξεις την θερμοκρασία από 30 στους 26, είτε ινβερτερ είτε απλό δεν θα καταναλώσει το ίδιο;
Με ίδια κλάση

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...