Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για 18αρι νόμιζα πως θα βρω κάτι στα 600

Φίλος εγκαταστατης μου πρότεινε cvmore για κάτι οικονομικο

Επεξ/σία από marioboni
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Απο τους χειρότερους βαθμούς απόδοσης της αγοράς έχει .Δηλαδή καταναλώσεις ειδικά για τα λεφτά του . 

Είσαι σίγουρος ότι θα σε καλύψει το 9άρι ; Έχεις εξαιρετικές μονώσεις ; Βάζουμε 12άρι σε 20-25 τ.μ χώρους . 

Από μόνωση είναι κορυφή το σπίτι, έγινε πέρυσι οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Γενικά τι προτάσεις υπάρχουν?

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Mε SEER= 7.6  αυτό στα 854 ευρώ https://www.bestprice.gr/item/29730374/inventor-nemesis-pro-n2vi32-18wifi-n2vo32-18-a-18000btu-wifi-r32.html?from=&seq=1&bpref=itemPage
Το οποίο το θεωρώ value for money μηχάνημα για το SEER και την εγγύηση που προσφέρει μέχρι τα 1000 ευρώ . Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο μηχάνημα 18άρι μέχρι τα 1000 ευρώ όπου να έχει μεγαλύτερο SEER απο αυτό .  

FTFY 😎

• Sad 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
37 minutes ago, pados1002 said:

Από μόνωση είναι κορυφή το σπίτι, έγινε πέρυσι οπότε δεν τίθεται τέτοιο θέμα. 

Πόσο "παχος" είναι η μόνωση δλδ στο περίπου?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, stazzy1978 είπε

Ένα μικρό update για την περίπτωσή μου.

Ήρθε ο τύπος, έριξε δυο μπουκάλια νερό και έφυγαν όλα στην αποχέτευση. Αν ξαναστάξει μέσα μου είπε το τηλέφωνό μου το έχεις. (όπως έριξε νερό ψιλοστράβωσε λίγο τα στοιχεία στην άκρη. Το είδα μετά που έφυγε όταν άνοιξα να ξανατσεκάρω αν μαζεύει υγρασία) Λογικά με το νερό που μάζεψε 2 εβδομάδες έκατσε η σωλήνα της αποχέτευση σωστά και φεύγουν καλά τα νερά τωρα, είπε.

Ο βοηθός πήγε και μόνωσε τις σωλήνες στην ταράτσα. Όσο ήταν πάνω του ζήτησα να σφραγίσει την εγγύηση του midea. Μου λέει: Όπου και να πείς το ονομά μου όλοι με ξέρουν. Ειδικά στην inventor (αντιπροσωπεία και GE) Είμαι στο ΔΣ του συλλόγου των ψυκτικών και δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφήσει κανεις ακάλυπτο.

Το είχα στους 26 και μου λέει αυτή είναι η ψύξη που βγάζει; Ναι του λέω, μήπως να δούμε ποσο φρέον χάσαμε όταν το βάλατε για να είμαστε σίγουροι ότι το φρέον επαρκεί; Όχι, το GE έχει διαγνωστικό και αν δεν έχει φρέον βγάζει μήνυμα λάθους. Καλά του κάνω μηνυμα θα βγαλει όταν λείπει 50% ξέρω γω φρέον. Αν λείπει 5-10% φαντάζομαι ότι απλά θα ζορίζεται και δεν θα λειτουργεί στο 100%. Όχι μου λεει δεν υπάρχει πρόβλημα.

Το midea έχει αισθητήρα υγρασίας, αλλά δεν δείχνει ένδειξη υγρασίας στο χώρο. Α, μου λεει δεν ξέρω από την εφαρμογή του midea. Καλα θα πάρω το φειδάκη του λέω. Ουστ τώρα.

Εχει κανεις το midea ultimate comfort το 9αρι να μου πει αν δειχνει το επίπεδο υγρασίας του χώρου του; Μου βγάζει αυτό:

Screenshot_2019-07-05-12-52-17-315_com.midea.aircondition.obm.png

Τι περίμενε να βγάλει στους 26 παγάκια; Σαΐνι είναι ο τύπος, πάλι καλά δεν σου ξανά έβαλε μανόμετρα να χάσει και άλλο φρεον χαχα.

Βάλτο στους 16-7 και μέτρα με ένα θερμόμετρο είσοδο (πάνω από το κλιματιστικό) και έξοδο να δούμε πως πάει.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Klausx είπε

Τι περίμενε να βγάλει στους 26 παγάκια; Σαΐνι είναι ο τύπος, πάλι καλά δεν σου ξανά έβαλε μανόμετρα να χάσει και άλλο φρεον χαχα.

Βάλτο στους 16-7 και μέτρα με ένα θερμόμετρο είσοδο (πάνω από το κλιματιστικό) και έξοδο να δούμε πως πάει.

Kαλα ο συγκεκριμενος οπως τον κοβω, ανετα θα του εχανε ολο το φρεον αν ξαναβαζε μανομετρο πανω.. παντως μια χαρα μπορεις να συνδεσεις μανομετρο πανω κ να μην εχεις απωλεια ουτε γραμμαριου απο το κυκλωμα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, iordanis78 είπε

Συνήθως στο βγάλσιμο χάνει αμελητέα ποσότητα

Με συγκεκριμενη διαδικασια, δεν χανεται ουτε γραμμαριο ουτε στο βγαλσιμο. θα περιγραψω την διαδικασια σε λιγο γτ επεσε λιγο δουλεια τωρα.

Επεξ/σία από kallair
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, kallair είπε

Kαλα ο συγκεκριμενος οπως τον κοβω, ανετα θα του εχανε ολο το φρεον αν ξαναβαζε μανομετρο πανω.. παντως μια χαρα μπορεις να συνδεσεις μανομετρο πανω κ να μην εχεις απωλεια ουτε γραμμαριου απο το κυκλωμα.

Πως γίνεται αυτο; Εμένα παντως έχανε για καμια 30 δευτερόλεπτα και μου ειπαν μια χαρα ειναι, δουλευει παντως ακομα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Mε SEER= 8.5  αυτό στα 854 ευρώ https://www.bestprice.gr/item/29730374/inventor-nemesis-pro-n2vi32-18wifi-n2vo32-18-a-18000btu-wifi-r32.html?from=&seq=1&bpref=itemPage
Το οποίο το θεωρώ value for money μηχάνημα για το SEER και την εγγύηση που προσφέρει μέχρι τα 1000 ευρώ . Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο μηχάνημα 18άρι μέχρι τα 1000 ευρώ όπου να έχει μεγαλύτερο SEER απο αυτό .  

Τελικα τα inventor εχουν πιστοποιηση eurovent; Γιατι αν δεν εχουν μηπως ειναι λιγο ρισκο να μιλαμε για seer αφου μπορει καλιστα το νουμερο να διαφερει πολυ απο αυτο που λενε;

Edit, σε αυτο που αναφερεις γραφει για 7,6 seer

Επεξ/σία από c-max
Δημοσ.
1 ώρα πριν, marioboni είπε

Μάλλον τα 600 είναι λίγα ε;

Αν δεν θες να ξοδευτείς, φτάνουν https://www.alphaclimagr.gr/product/1409113/tcl-elite-tac-18chsa-xa51-klimatistiko-r32-inverter.html?ref=bestprice.gr

Προσοχή με την TCL, πρέπει να πάρεις μόνο από δίκτυο Τουρνικιώτη για να έχεις την 10ετή εγγύηση. https://www.tclgreece.gr/

Επίσης από Δευτέρα έχει εκπτώσεις, οπότε μπορείς να περιμένεις.  

Απλά αν πας Κωτσόβολο θα κάνει καμιά 10αριά μέρες να σου έρθουν. 

Αν βιάζεσαι , πας μόνος σου. 

1 λεπτό πριν, c-max είπε

Τελικα τα inventor εχουν πιστοποιηση eurovent; Γιατι αν δεν εχουν μηπως ειναι λιγο ρισκο να μιλαμε για seer αφου μπορει καλιστα το νουμερο να διαφερει πολυ απο αυτο που λενε;

Δεν έχουν. 

3 ώρες πριν, stazzy1978 είπε

Τον αφησα να φύγει

Πολύ κακώς. Εσύ θα τα λουστείς. Συγγνώμη αλλά δεν την καταλαβαίνω τη λογική σου. Τέσπα, εσύ πλήρωσες μηχάνημα με προδιαγραφές για να έχεις κάτι που ποιος ξέρει τι είναι , για να κάνεις το χατήρι στον κάθε Χ άγνωστο τύπο. Πραγματικά ακατανόητο. 

Νέο χαμηλό (24αρι Fujitsu σε 60τμ) :

Εξωτερική 33

Spoiler

S90705-174231.jpg.5bbee207800fc4f1efb2ec93226fea24.jpg

Μέσα 26.2 με ζήτηση 26

Σχεδόν 200W (video δεν μπορώ να το τραβήξω, είναι με application )

: S90705-173348.jpg.c06024152da5c7dfdb92ae272864b8ec.jpg

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, iordanis78 είπε

Συνήθως στο βγάλσιμο χάνει αμελητέα ποσότητα

1 ώρα πριν, ParhsG είπε

Πως γίνεται αυτο; Εμένα παντως έχανε για καμια 30 δευτερόλεπτα και μου ειπαν μια χαρα ειναι, δουλευει παντως ακομα.

H διαδικασια για να μην χαθει ουτε σταγονα φρεον εχει ως εξης. στην ουσια ακολουθεις την διαδικασια που κανει κ οταν θες να "μαζεψεις" το φρεον οταν θες να απεγκαταστησεις το μηχανημα.

Κλεινεις το ρακορ στην ψιλη σωληνα (καταθλιψη) για 3-4-5 λεπτα αναλογως το κυκλωμα. με αυτο το τροπο, μαζευεται ολο το φρεον στην εξωτερικη μοναδα. κλεινεις κ την χοντρη (αναρροφηση) και ενωνεις τα μανομετρα σου πανω. Με την παραπανω διαδικασια, δεν χανεται ουτε σταγονα φρεον απο το μηχανημα μεσα. υποψιν πρεπει να αφησεις λιγο φρεον να περασει μεσα απο την μπουκαλα στα σωληνακια για να αφαιρεσεις τον αερα που ειχαν. αφου ενωσεις τα μανομετρα, ανοιγεις τα ρακορ κ μετρας κανονικα τις πιεσεις λειτουργιας.

Για να βγαλεις το μανομετρο απο πανω, κλεινεις την βαλβιδα στην μπουκαλα κ αφηνεις ανοιχτα τα μανομετρα. κλεινεις παλι την καταθλιψη (ψιλη σωληνα)ετσι ωστε να δημιουργηθει υποπιεση γτ δουλευει μονο η αναρροφηση. με αυτο τον τροπο αφαιρειται οσο φρεον εχει μεινει μεσα στα σωληνακια κ περναει μεσα στο κυκλωμα. οταν το μανομετρο μηδενισει κ παει στην αρνητικη κλιμακα, ξεβιδωνεις το σωληνακι απο πανω απο το μηχανημα κ δεν εχει χαθει ουτε γραμμαριο φρεον απο το κυκλωμα λογω της υποπιεσης. ανοιγεις το ρακορ της καταθλιψης παλι και εισαι ετοιμος.

σπανια ακολουθειται η διαδικασια αυτη γτ οι περισσοτεροι βαριουνται αλλα προτιμω να περιμενω 2-3-4 λεπτα παραπανω παρα να τρωω το φρεον στην μουρη κ στα χερια.

Επεξ/σία από kallair
  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...