Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, camel555 είπε

To 1o TCL το είχα δεί και το θεώρησα αρκετά καλή περίπτωση. Με κολλάει το γεγονός οτι την TCL δεν την βρίσκω σε μεγάλες αλυσίδες, μένω εκτός Αθηνών, οπότε τα μεταφορικά λογικά θα είναι τσιμπημένα. Σε υπέρ ευχαριστώ για το banner, ούτε που το είχα προσέξει 😂

Θα πάρω τηλέφωνα στα διάφορα μαγαζιά να ρωτήσω για μεταφορικά

Τα 9/12αρια είναι μικρά σε μέγεθος οπότε μπαίνουν άνετα σε ΙΧ αν δεν βρεις κάτι πάντως.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για πάμε τώρα σιγά σιγά σε θέρμανση μιας και η ζεστές φεύγουν... Σιγά σιγά. 24αρι στο 1000 αρχικα για θέρμανση .. εκτός από  Fujitsu.... Χειμώνα δεν  έμπαινα φόρουμ αλλά φέτος πλήρωσα όλα τα ταξίδια , αφίσες και σαντουιτσακια της γενοπ ΔΕΗ λόγο θερμοσυσσωρευτων . Το Fujitsu liakjim με έχει πείσει αλλά..... Μπας και υπάρχει κάτι καλύτερο στην τιμή αυτή άντε και λίγο πιο πάνω. Στη Black Friday πέφτουν οι τιμές αρκετά η τα καλά μηχανήματα ειναι standard οι τιμες.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, smav82 είπε

Για πάμε τώρα σιγά σιγά σε θέρμανση μιας και η ζεστές φεύγουν... Σιγά σιγά. 24αρι στο 1000 αρχικα για θέρμανση .. εκτός από  Fujitsu.... Χειμώνα δεν  έμπαινα φόρουμ αλλά φέτος πλήρωσα όλα τα ταξίδια , αφίσες και σαντουιτσακια της γενοπ ΔΕΗ λόγο θερμοσυσσωρευτων . Το Fujitsu liakjim με έχει πείσει αλλά..... Μπας και υπάρχει κάτι καλύτερο στην τιμή αυτή άντε και λίγο πιο πάνω. Στη Black Friday πέφτουν οι τιμές αρκετά η τα καλά μηχανήματα ειναι standard οι τιμες.

Πέρυσι έγινε χαμός στην black Friday από προσφορές ακόμα και σε καλές μάρκες. Το ίδιο έγινε και φέτος τέλη Μαΐου . Οπότε λίγη υπομονή

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Σε 18000 btu υπαρχει άλλο με Α+++ θέρμανση στην Μέση ζώνη; :)

Όχι δεν υπάρχει . Ας μας πει πρώτα τί θέλει . 9άρι, 12άρι  και πόσες ώρες θα το χρησιμοποιεί την ημέρα στην θέρμανση και βλέπουμε . Για αυτό άλλωστε έγραψα  "εξαρτάται τί ψάχνεις"
Σε 9άρι πάντως υπάρχουν.
@ue4hobbyist

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
1 ώρα πριν, camel555 είπε

Γνωρίζει κανείς την εταιρία Nuvelle ? Υπάρχει σε προσφορά 12άρι στα 299 ευρώ αλλά δεν μπορώ να βρω καμία πληροφορία...

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/Nuvelle-Air-Condition-NPL-12INV.htm

Πρέπει να είναι μάρκα του πλαίσιο . Δεν βρήκα τίποτα σχετικό . Καλή τιμή για αυτά που προσφέρει .

1 ώρα πριν, Rnd1978 είπε

Μήπως είναι made by Plaisio,δίνει εγγύηση ειδα στην εξωτερική μονάδα 5χρονια support by Plaisio. Βρέθηκε νεος ανταγωνιστής της Inventor? Χμμ .. 

Δίνει το plaisio 2 χρόνια για την εσωτερική  και 5 χρόνια για την εξωτερική

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, HellhammeR είπε

Για 24άρι έως 1.000 ευρώ τι θα προτείνατε από μάρκα?

Κανένα.

(Εκτός αν το θες για περιστασιακή χρήση και μόνο ψύξη, οπότε το πιο φθηνό και με εγγύηση πχ TCL ).

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, HellhammeR είπε

Για 24άρι έως 1.000 ευρώ τι θα προτείνατε από μάρκα?

Για τί χρήση ; Ψύξη μόνο ή και θέρμανση ;

Αν και θέρμανση θα το έχεις κύρια πηγή το χειμώνα ; Θα καίει κάθε μέρα ; Πολλές ώρες ; 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Για τί χρήση ; Ψύξη μόνο ή και θέρμανση ;

Αν και θέρμανση θα το έχεις κύρια πηγή το χειμώνα ; Θα καίει κάθε μέρα ; Πολλές ώρες ; 

Κυρίως για ψύξη θα είναι. Την μίση μέρα θα δουλεύει.

Επεξ/σία από HellhammeR
Δημοσ.

Γεια σας! 

Θα ήθελα βοήθεια σχετικά με τα φίλτρα άνθρακα του κλιματιστικού. Έκανα σήμερα συντήρηση στα κλιματιστικά μου και ο ψυκτικός μου άλλαξε τα φίλτρα άνθρακα, επειδή είπε ότι χρειάζονται κάθε δύο χρόνια, ενώ εκείνος που μου τα είχε τοποθετήσει είπε ότι θέλουν κάθε τρία. Δεν με νοιάζει τόσο για τόσο κόστος (10 ευρώ το κάθε ζευγάρι πήγε άλλωστε), αλλά φοβάμαι μήπως είναι καλύτερα αυτά που είχε μέσα το κλιματιστικό και πάνε στράφι. Εγώ είδα μια X φθορά, αλλά δεν μου φάνηκαν να είναι και του πεταματού.  Επίσης, αυτά που ήταν μέσα, ήταν διαφορετικά μεταξύ τους. Το ένα είναι σαν φίλτρο σε απορροφητήρα κουζίνας και το άλλο μοιάζει (δεν ξέρω τόσα πολλά για να γνωρίζω αν είναι παρόμοιο το υλικό) με  φίλτρο σε αυτοκίνητο, ενώ τα καινούργια είναι και τα δύο όπως αυτό του απορροφητήρα. Και παλιότερα, βέβαια, σε άλλο κλιματιστικό, όταν είχα κάνει αλλαγή φίλτρων, υπήρξε αυτή η διαφοροποίηση (ήταν διαφορετικά μεταξύ τους τα πρώτα και μετά ήταν ίδια). Κοντολογίς,  θέλω βοήθεια για το αν γνωρίζει κάποιος αν πρέπει να γίνεται αλλαγή κάθε 2 χρόνια στα φίλτρα και αν θα μου προτείνατε να πάω με τα πρώτα (δεν τα έχω πετάξει ακόμα) όσο πάει, κι αν είναι σωστό να είναι ίδια τα φίλτρα μεταξύ τους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Apostolis8289 είπε

Γεια σας! 

Θα ήθελα βοήθεια σχετικά με τα φίλτρα άνθρακα του κλιματιστικού. Έκανα σήμερα συντήρηση στα κλιματιστικά μου και ο ψυκτικός μου άλλαξε τα φίλτρα άνθρακα, επειδή είπε ότι χρειάζονται κάθε δύο χρόνια, ενώ εκείνος που μου τα είχε τοποθετήσει είπε ότι θέλουν κάθε τρία. Δεν με νοιάζει τόσο για τόσο κόστος (10 ευρώ το κάθε ζευγάρι πήγε άλλωστε), αλλά φοβάμαι μήπως είναι καλύτερα αυτά που είχε μέσα το κλιματιστικό και πάνε στράφι. Εγώ είδα μια X φθορά, αλλά δεν μου φάνηκαν να είναι και του πεταματού.  Επίσης, αυτά που ήταν μέσα, ήταν διαφορετικά μεταξύ τους. Το ένα είναι σαν φίλτρο σε απορροφητήρα κουζίνας και το άλλο μοιάζει (δεν ξέρω τόσα πολλά για να γνωρίζω αν είναι παρόμοιο το υλικό) με  φίλτρο σε αυτοκίνητο, ενώ τα καινούργια είναι και τα δύο όπως αυτό του απορροφητήρα. Και παλιότερα, βέβαια, σε άλλο κλιματιστικό, όταν είχα κάνει αλλαγή φίλτρων, υπήρξε αυτή η διαφοροποίηση (ήταν διαφορετικά μεταξύ τους τα πρώτα και μετά ήταν ίδια). Κοντολογίς,  θέλω βοήθεια για το αν γνωρίζει κάποιος αν πρέπει να γίνεται αλλαγή κάθε 2 χρόνια στα φίλτρα και αν θα μου προτείνατε να πάω με τα πρώτα (δεν τα έχω πετάξει ακόμα) όσο πάει, κι αν είναι σωστό να είναι ίδια τα φίλτρα μεταξύ τους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Προσωπική γνώμη, τζάμπα λεφτά και ενασχόληση τα φίλτρα. Αν με την αγορά του κλιματιστικού σου υπήρχανε από πριν φίλτρα οκ. Στο παλαιό μου toshiba δεν υπήρχαν φίλτρα άνθρακα και μια μέρα με ρωτάει ο ψυκτικός περίεργος που εξαφανίστηκαν τα φίλτρα, του λέω έτσι ήταν από τοτε που το πήραμε. Τώρα με το καινούργιο fujitsu υπήρχαν μόνο τα δύο μεγάλα κλασσικά φίλτρα τα οποία χρειάζονται πλύσιμο με απλό νερό, τίποτε άλλο. Και μια φορά το χρόνο καθαρισμός με χημικό, είσαι μια χαρά.

Δημοσ.

Καλημέρα σας θέλω την άποψη σας  , σε χώρο 22 τμ που είναι σαλοτραπεζαρία και που δίπλα έχει κουζίνα με πόρτα 1,20  με άλλα 8 τμ και με 5 εξωτερικά ανοίγματα  αλλά με καλή μόνωση ποιο από αυτά τα 2 αξίζει να βάλω ?  το 24αρι ή το 18αρι αυτό το 24αρι  ή αυτό το 18αρι  και τα 2 νομίζω ότι είναι κορυφή , υπόψιν θα χρησιμοποιηθεί για θέρμανση κύρια αλλά το κάλο είναι ότι είμαι Κρήτη οπότε θα εχω το καλό SCOP που είναι πάνω από 6 και στο 24αρι λέει 6,4 στο ταμπελάκι και ρωτάω  μήπως είναι υπερβολή το 24αρι και μόνο που το σκέφτομαι , αν θυμάμαι καλά ότι θέλουμε 250 btu ανά κυβικό μέτρο του χώρου που θέλουμε να ψύξουμε ή να θερμάνουμε, ο χώρος μου μαζί με την κουζίνα θέλει 22,761 btu επίσης αν είναι κουζίνα στην μέση αυξάνουμε λίγο τα btu έχω λάθος στο σκεπτικό μου, ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, HellhammeR είπε

Κυρίως για ψύξη θα είναι. Την μίση μέρα θα δουλεύει.

No1 λύση https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

φθηνή https://www.skroutz.gr/s/12834281/Inventor-Nemesis-Pro-N2VI32-24WiFi-N2VO32-24.html

Ακριβή https://www.skroutz.gr/s/18727449/Toshiba-Shorai-Premium-24J2AVRG-E-B24J2KVRG.html

Αφού θες για ψύξη , δλδ για του χρόνου, μη βιαστείς, περίμενες προσφορές (πχ Black Friday)

1 ώρα πριν, george1551 είπε

Καλημέρα σας θέλω την άποψη σας  , σε χώρο 22 τμ που είναι σαλοτραπεζαρία και που δίπλα έχει κουζίνα με πόρτα 1,20  με άλλα 8 τμ και με 5 εξωτερικά ανοίγματα  αλλά με καλή μόνωση ποιο από αυτά τα 2 αξίζει να βάλω ?  το 24αρι ή το 18αρι αυτό το 24αρι  ή αυτό το 18αρι  και τα 2 νομίζω ότι είναι κορυφή , υπόψιν θα χρησιμοποιηθεί για θέρμανση κύρια αλλά το κάλο είναι ότι είμαι Κρήτη οπότε θα εχω το καλό SCOP που είναι πάνω από 6 και στο 24αρι λέει 6,4 στο ταμπελάκι και ρωτάω  μήπως είναι υπερβολή το 24αρι και μόνο που το σκέφτομαι , αν θυμάμαι καλά ότι θέλουμε 250 btu ανά κυβικό μέτρο του χώρου που θέλουμε να ψύξουμε ή να θερμάνουμε, ο χώρος μου μαζί με την κουζίνα θέλει 22,761 btu επίσης αν είναι κουζίνα στην μέση αυξάνουμε λίγο τα btu έχω λάθος στο σκεπτικό μου, ευχαριστώ.

Το 18άρι θα είναι υπεραρκετό πιστεύω. 

Έχω το 24άρι. Αν θες αθόρυβο κλιματιστικό, θα πρέπει να κοιτάξεις κάτι άλλο πχ αυτό https://www.skroutz.gr/s/18742804/Toshiba-Shorai-Premium-18J2AVRG-E-18J2KVRG.html

Κοίτα τα video που έχω σηκώσει στο youtube. 

Βέβαια το 18άρι είναι λίγο λιγότερο θορυβώδες από το 24άρι. 

Σε κάθε περίπτωση, θα περίμενα λίγο για προσφορές αρχές Σεπτέμβρη. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...