Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 26/7/2022 στις 6:28 ΜΜ, Conan2046 είπε

Είναι λίγο παράτερο το θέμα αλλά έχω την εντύπωση ότι κάποιος θα ξέρει από εδώ να βοηθήσει, έχω ένα τεράστιο pdf (περίπου 25.000 σελίδες) στο οποίο θέλω να βάλω ευρετήριο (index) για να γίνεται πιο γρήγορα η αναζήτηση που διαφορετικά θα παίρνει ώρες. Τα ζητήματα είναι 2 το ένα ότι ούτε με το adobe oύτε με κάποιο άλλο πρόγραμμα έχω καταφέρει να φτιάξω ευρετήριο, μάλλον επειδή είναι στα ελληνικά. Το άλλο είναι ότι κάποια κείμενα μαρκάρονται κανονικά όταν ανοίγω το pdf κάποια (λίγα) όχι, το reflow δεν δουλεύει σε αυτά. Το Word επίσης δεν τα αναγνωρίζει σαν κείμενο. 

Επειδή είναι κρίσιμης σημασίας να τα καταφέρω (θέλουμε να αδειάσουμε την βιβλιοθήκη από κάποιες αρχαίες επιθεωρήσεις που καταλαμβάνουν πολύ χώρο ενώ τις έχουμε σε ένα cd) μπας και γλυτώσω λίγο κουβάλημα στην μετακόμιση που θα κάνουμε. 

Για το Ευρετήριο (προφανώς εννοείς δημιουργία Σελιδοδεικτών - Bookmarks), δοκίμασε με αυτό το πρόγραμμα.
Για απορίες στη χρήση, μπορείς να με ρωτήσεις.
Τα τμήματα του pdf που δεν μαρκάρονται μάλλον πρέπει να "περάσουν" από ocr. Το αν αυτό θα είναι επιτυχημένο, βέβαια, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

• Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φρίκη. Ενεργοποιήθηκε η αλλαγή της Amazon σύμφωνα με την οποία μπορείς να στείλεις epub στο Kindle μέσω email και να μετατραπεί αυτόματα σε format που αναγνωρίζει η συσκευή (λογικά azw3 αλλά δε το έχω επιβεβαιώσει). Σε πρώτη φάση φαίνεται να δουλεύει και με γλυτώνει την πατροπαράδοτη μετατροπή από το calibre αλλά δεν αναγνωρίζει το εξώφυλλο.

Το εξώφυλλο έπαιζε σωστά μόνο κατά την αποστολή mobi (και ίσως azw αλλά δεν είμαι σίγουρος), μόνο που λόγω της παραπάνω αλλαγής τα mobi και τα azw δεν στέλνονται πλέον με email. Ούτε καν το azw3. Πρακτικά η online υπηρεσία υποστηρίζει πλέον μόνο epub και τα παραδοσιακά txt, rtf, pdf και λοιπά άχρηστα στα μένα format.

Άρα αν θέλω να έχω εξώφυλλα είτε θα πρέπει να στέλνω στο Kindle μέσω καλωδίου (δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση), είτε να βρεθεί κάποιο workaround για τα epub (που δεν το βλέπω).

Φρίκη. Μου φαίνεται για πρώτη φορά μετά από 10+ χρόνια θα αρχίσω να κοιτάω εκτός οικοσυστήματος Kindle, όταν έρθει η ώρα για την επόμενη συσκευή.

Επεξ/σία από nzeppos
Δημοσ.

Μετά από πολύ διάβασμα (ούτε στις Πανελλήνιες τόσο  🤣) είμαι ανάμεσα στο Pocketbook inkpad 3 και Kobo Libra 2. Ο κύριος όγκος ebooks θα είναι PDF χωρίς φωτογραφιες και καλής ποιότητας. Ξέρω ότι όσον αφορά στα PDFs όσο μεγαλύτερη η οθόνη, τόσο καλύτερα οπότε από αυτή την οπτική κερδίζει το Inkpad. Με προβληματίζει, όμως, ότι το συγκεκριμένο reader είναι ήδη 3-4 χρόνια που κυκλοφορεί και φοβάμαι μήπως είναι πλέον παρωχημένο. Το Libra 2 από την άλλη,  τεχνολογικά μιλώντας είναι εξαιρετικό με μία από τις καλύτερες οθόνες (σε αυτο το εύρος τιμής) αλλά μικρότερο και ίσως όχι τόσο πρακτικό στα PDF.

Πείτε καμία ιδέα ρε παιδιά να βγω από το δίλημμα. 

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, -WISE- είπε

Μετά από πολύ διάβασμα (ούτε στις Πανελλήνιες τόσο  🤣) είμαι ανάμεσα στο Pocketbook inkpad 3 και Kobo Libra 2. Ο κύριος όγκος ebooks θα είναι PDF χωρίς φωτογραφιες και καλής ποιότητας. Ξέρω ότι όσον αφορά στα PDFs όσο μεγαλύτερη η οθόνη, τόσο καλύτερα οπότε από αυτή την οπτική κερδίζει το Inkpad. Με προβληματίζει, όμως, ότι το συγκεκριμένο reader είναι ήδη 3-4 χρόνια που κυκλοφορεί και φοβάμαι μήπως είναι πλέον παρωχημένο. Το Libra 2 από την άλλη,  τεχνολογικά μιλώντας είναι εξαιρετικό με μία από τις καλύτερες οθόνες (σε αυτο το εύρος τιμής) αλλά μικρότερο και ίσως όχι τόσο πρακτικό στα PDF.

Πείτε καμία ιδέα ρε παιδιά να βγω από το δίλημμα. 

Το inkpad 3 είναι κουβάς με τρομερά αναιμικό hardware.
Η native εφαρμογή είναι αργή στα πάντα και το κυριότερο κρασάρει στα μεγάλα PDF .
Με koreader καταφέρνει και ανοίγει και μεγάλα PDF, αλλά είναι πολύ αργό.
Έχω γράψει πέντε πράγματα για το συγκεκριμένο κάμποσες σελίδες πριν εδώ.
Με google ψάξιμο βγαίνει το review μου. 

Το libra 2 είναι πολύ γρήγορο και ικανό, αλλά οι 7" είναι οριακά για PDF.
Θα βγάλει δουλειά με koreader, αλλά καλύτερα να δεις για kobo forma/sage.

• Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, LongTom είπε

Το inkpad 3 είναι κουβάς με τρομερά αναιμικό hardware.
Η native εφαρμογή είναι αργή στα πάντα και το κυριότερο κρασάρει στα μεγάλα PDF .
Με koreader καταφέρνει και ανοίγει και μεγάλα PDF, αλλά είναι πολύ αργό.
Έχω γράψει πέντε πράγματα για το συγκεκριμένο κάμποσες σελίδες πριν εδώ.
Με google ψάξιμο βγαίνει το review μου. 

Το libra 2 είναι πολύ γρήγορο και ικανό, αλλά οι 7" είναι οριακά για PDF.
Θα βγάλει δουλειά με koreader, αλλά καλύτερα να δεις για kobo forma/sage.

Σωραιος όπως πάντα  φίλε LongTom. 

Τελικά κατέληξα στο Libra 2 λόγω hardware σε σχέση με inkpad 3 και καλύτερης τιμής σε σχέση με τα άλλα δύο μεγαλύτερα της Kobo. Ξέρω ότι είναι ρίσκο λόγω των PDF αλλά νομίζω σε αυτό το price range καλύπτει τα περισσότερα κουτάκια.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, -WISE- είπε

Σωραιος όπως πάντα  φίλε LongTom. 

Τελικά κατέληξα στο Libra 2 λόγω hardware σε σχέση με inkpad 3 και καλύτερης τιμής σε σχέση με τα άλλα δύο μεγαλύτερα της Kobo. Ξέρω ότι είναι ρίσκο λόγω των PDF αλλά νομίζω σε αυτό το price range καλύπτει τα περισσότερα κουτάκια.

Με 7" δεν πρόκειται να μπορέσεις να διαβάσεις pdfs. Καλύτερα να πάρεις ένα φτηνό tablet με 10" οθόνη αφού δεν θες να ανέβεις σε κόστος για e-ink. Το καλύτερο e-ink tablet που έχω δει για pdfs είναι το reMarkable.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, random_dude είπε

Με 7" δεν πρόκειται να μπορέσεις να διαβάσεις pdfs. Καλύτερα να πάρεις ένα φτηνό tablet με 10" οθόνη αφού δεν θες να ανέβεις σε κόστος για e-ink. Το καλύτερο e-ink tablet που έχω δει για pdfs είναι το reMarkable.

Μωρέ δεν έχεις άδικο. Έχω 10αρι tablet και πολύ καλό μάλιστα αλλά το θέλω κυρίως για διάβασμα στο κρεβάτι και να το κουβαλάω μαζί μου στα κενά της δουλειάς οπότε πιστεύω το τάμπλετ θα με κουράσει λόγω βάρους και όγκου.

Τα PDF που έχω είναι βιβλία χωρίς εικόνες. Αρκετά καλή ποιότητα και δοκιμάζοντάς τα σε κινητό 6,9 ιντσών με διαφορετικό βέβαια aspect ratio (Note 20 Ultra) διαβάζονται κομπλέ. Τι να πω; Αν είναι τόσο χάλια, τότε έκανα λάθος αγορά και θα ενημερώσω εδώ μέσα για να μην την πατήσει κανείς άλλος. :P Θα ψαχτώ και λίγο με koreader μήπως είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα με εχει βοηθησει για να διαβαζω μυθιστορηματα σε pdf που εχω σκαναρισμενα τυπου bell ενα δωρεαν προγραμμα το k2pdfopt.Ψαξετο και θα δεις οτι και σε 7 ιντσες κανει θαυματα.Εχω το kindle 6.8,κανενα προβλημα με pdf για εμενα.

Επεξ/σία από ilias12369
  • Thanks 2
Δημοσ.

Μόλις ήρθε το εργαλείο. 

Εκ πρώτης όψεως πολύ μινιμαλ και πολύ ελαφρύ. Φοβόμουν τα 215 γραμμάρια του αλλά στο χέρι δεν τα καταλαβαίνεις καθόλου. 

Από ποιότητα κατασκευής φαίνεται στιβαρό αλλά μην περιμένετε κάτι premium σαν αίσθηση. 

Ο,τι θέλετε ρωτάτε.

20220817_090954.jpg

20220817_091020.jpg

20220817_091045.jpg

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, -WISE- είπε

Εκ πρώτης όψεως πολύ μινιμαλ και πολύ ελαφρύ. Φοβόμουν τα 215 γραμμάρια του αλλά στο χέρι δεν τα καταλαβαίνεις καθόλου. 

Πολύ σημαντικό αυτό το προσόν των readers. Το κρατάς με το ένα χέρι και ούτε που το καταλαβαίνεις. Καμία σχέση με τάμπλετ. Με γεια!

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, stevenfins είπε

Πολύ σημαντικό αυτό το προσόν των readers. Το κρατάς με το ένα χέρι και ούτε που το καταλαβαίνεις. Καμία σχέση με τάμπλετ. Με γεια!

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Θέλω να δω και στην πράξη πως είναι. Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι τα PDFs. Θα δοκιμάσω και με τους μετατροπείς που έχετε προτείνει εδώ και θα επανέλθω.

Aυτό ακριβώς που έγραψες είναι το σημαντικότερο σημείο για μένα και ο λόγος που το "ρίσκαρα". Έχω διαβάσει αρκετά σε τάμπλετ και όντως (ειδικά σε pdf) είναι το καλύτερο αποτέλεσμα. Αλλά η χρήση με ένα χέρι, το ελάχιστο βάρος και το συνολικά πιο ξεκούραστο διάβασμα το βράδυ (ειδικά χωρίς να ενοχλώ τον διπλανό) δεν συγκρίνεται.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/8/2022 στις 10:56 ΠΜ, stevenfins είπε

Να το ευχαριστηθεις!

• Thanks 1
Δημοσ.

Έπεσε λίγο η τιμή του Paperwhite στο ιταλικό και ισπανικό amazon στα 140 από 150. 
Από Γερμανία βλέπω δεν έρχεται η έκδοση με τις διαφημίσεις.

Τι λέτε; Αξίζει να το πάρω ή να περιμένω να πέσει κι άλλο η τιμή;

Δημοσ.

χαιρετε,

μεχρι τωρα διαβαζω βιβλια σε tablet με το moon reader 

το οποίο εχω σετάρει και με βολεύει πάρα πολύ

αλλά το tablet δεν ειναι ereader που εχει ο ξαδερφος μου και καθε καλοκαιρι που τον βλεπω το βλεπω και το λιγουρευομαι 

υπάρχει κάποιο με android στο οποίο θα μμπορούσα να βάλω το moon reader

Δημοσ.
Στις 19/8/2022 στις 12:17 ΜΜ, perpetas είπε

Έπεσε λίγο η τιμή του Paperwhite στο ιταλικό και ισπανικό amazon στα 140 από 150. 
Από Γερμανία βλέπω δεν έρχεται η έκδοση με τις διαφημίσεις.

Τι λέτε; Αξίζει να το πάρω ή να περιμένω να πέσει κι άλλο η τιμή;

Συνήθως προς τα Χριστούγεννα έχει πολύ καλές προσφορές. Αν δεν καίγεσαι να το πάρεις, καλύτερα να περίμενεις μέχρι τότε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...