Προς το περιεχόμενο

E-book reader?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, -WISE- είπε

Καλημέρα. Για τα PDF χωρίς εικόνα θα είναι μια χαρά (αναλόγως τον τρόπο που έχουν σκαναριστεί αν μιλάμε για βιβλία) Υπάρχει και εφαρμογή που προσαρμόζει τα PDF για να είναι ευανάγνωστα. Στις εικόνες δεν τα πάνε καλά τα ereaders κυρίως λόγω των μικρών οθονών. Θα πρέπει να ζουμάρει κάτι που δεν είναι και πολύ εύκολο σε σχέση με ένα tablet. Άσε που θα χάσει και το χρώμα αφού όλα είναι ασπρόμαυρα. Πάντως μέχρι 150 δεν παίζει να βρεις ereader 7+ ιντσών. Άρα είσαι για τάμπλετ.

Ευχαριστω πολύ για την απάντηση.

Οποτε κατι απλο θα τον καλυψει σε αυτον τον τομεα ή θα πρεπει να δουμε καποιο με βαρος προς την φωτεινότητα και  συγκεκριμένο τυπο οθόνης? Επισης για ποια εφαρμογη λεμε? Εικονες μιλάμε για ποσοστο < 5%

Επεξ/σία από jimakos234
  • Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 ώρες πριν, jimakos234 είπε

Ευχαριστω πολύ για την απάντηση.

Οποτε κατι απλο θα τον καλυψει σε αυτον τον τομεα ή θα πρεπει να δουμε καποιο με βαρος προς την φωτεινότητα και  συγκεκριμένο τυπο οθόνης? Επισης για ποια εφαρμογη λεμε? Εικονες μιλάμε για ποσοστο < 5%

Με μία γρήγορη ματιά, τα πράγματα είναι περιορισμένα και σίγουρα πρέπει να ανέβετε σε budget.

Τρεις πολύ καλές και vfm επιλογές στα 7ιντσα reader είναι το Era και τα δύο Tolino, το Vision 5 που είναι ετοιμοπαράδοτο και το Vision 6. Και για τα τρία υπάρχουν reviews που θα σε βοηθήσουν στην τελική επιλογή.

Το πρόγραμμα είναι το K2PDFopt αλλά μάλλον θα πρέπει να ασχοληθείς εσύ με αυτό παρά την εξοικείωση του πατέρα σου με την τεχνολογία καθώς είναι πρόγραμμα υπολογιστή και χρειάζεται 2-3 βασικές γνώσεις χρήσης.

Disclaimer* Δεν έχω δοκιμάσει κανένα από τα τρία αλλά τα κρίνω/προτείνω με βάση τα χαρακτηριστικά και την τιμή τους.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ο πατέρας διαβάζει σε συνθήκες έντονου φωτισμού και ηλιοφάνειας σε εξωτερικούς χώρους, παραλίες κλπ πάντως το reader είναι σχεδόν μονόδρομος. Εγώ θα πρότεινα 7,8 ίντσες σαν το ιδανικό μέγεθος, αρκετά μεγάλη οθόνη χωρίς να γίνεται κουραστικό όπως τα 10ιντσα. Το Tolino δεν το έχω δοκιμάσει αλλά το σχήμα του δεν μ' αρέσει και όλο αυτό το μαύρο πλαίσιο που είναι υποτίθεται για να το κρατάς. 

Το Pocketbook Inkpad 3 θα πρότεινα εγώ γιατί δεν βλέπω να υπάρχει κάτι άλλο εκτός απ αυτό και το Tolino εκεί κοντά στα 200 ευρώ. To Inkpad το είχα, δεν είναι τόσο γρήγορο όσο άλλα ακριβότερα μοντέλα π.χ. της Onyx, αλλά διάβαζε κάθε pdf, δεν είχε κάποια καθυστέρηση που να ενοχλεί στις αλλαγές της σελίδας, έχει ενσωματωμένο το adobe digital για αγορασμένα ελληνικά βιβλία για να μην τα περνάς από το Calibre, δεν είχε την διάρκεια μπαταρίας που έχουν άλλα αλλά σε καμία περίπτωση δεν τελείωνε γρήγορα. 

Επεξ/σία από Conan2046
  • Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Ερώτηση πρωτάρη: θέλω να περάσω αγορασμένα βιβλία από google books στο Kindle μου και δεν βρίσκω τον τρόπο.

Με το epubor ultimate μου το μετατρέπει σε azw3, βγάζει και το drm, αλλά μου δίνει μόνο ένα μικρό μέρος του βιβλίου και όχι ολόκληρο.

Με το calibre (λόγω windows 7 μ' αφήνει να κατεβάσω μια παλιότερη έκδοση - 3.48) και το dedrm plugin που του βάζω και αφού του έκανα και ένα restart μετά το plugin (δεν ξέρω αν χρειάζεται κάτι άλλο), μου πετάει μήνυμα για διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων και δεν το μετατρέπει.

Πού κάνω λάθος ή, τέλος πάντων, τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για να μπορώ να διαβάζω τα αγορασμένα από Google books η τα δανεικά από National Library of Greece;

Δημοσ.
10 hours ago, triantaepta said:

Ερώτηση πρωτάρη: θέλω να περάσω αγορασμένα βιβλία από google books στο Kindle μου και δεν βρίσκω τον τρόπο.

Με το epubor ultimate μου το μετατρέπει σε azw3, βγάζει και το drm, αλλά μου δίνει μόνο ένα μικρό μέρος του βιβλίου και όχι ολόκληρο.

Με το calibre (λόγω windows 7 μ' αφήνει να κατεβάσω μια παλιότερη έκδοση - 3.48) και το dedrm plugin που του βάζω και αφού του έκανα και ένα restart μετά το plugin (δεν ξέρω αν χρειάζεται κάτι άλλο), μου πετάει μήνυμα για διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων και δεν το μετατρέπει.

Πού κάνω λάθος ή, τέλος πάντων, τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για να μπορώ να διαβάζω τα αγορασμένα από Google books η τα δανεικά από National Library of Greece;

Εχω δοκιμασει να κανω export το βιβλιο απο το Google library σε epub (Export acsm fro epub) να το κανω add στο Adobe Digital και μετα να το βρω στο folder που εχει σωθει στο Pc, να κανω δεξι κλικ και Send To Kindle (το οποιο πλεον λειτουργει και με epub). Το δοκιμασες? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Ashaman είπε

Εχω δοκιμασει να κανω export το βιβλιο απο το Google library σε epub (Export acsm fro epub) να το κανω add στο Adobe Digital και μετα να το βρω στο folder που εχει σωθει στο Pc, να κανω δεξι κλικ και Send To Kindle (το οποιο πλεον λειτουργει και με epub). Το δοκιμασες? 

Ναι. Αντί όμως για δεξί κλικ - send to kindle (την οποία επιλογή δεν μου τη δίνει), απλά το κανω drag and drop στο Kindle που είναι συνδεδεμένο με το pc. Απλά το epub για κάποιο λόγο δεν το "βλέπει" καθόλου.

Επεξ/σία από triantaepta
Δημοσ.
20 minutes ago, triantaepta said:

Ναι. Αντί όμως για δεξί κλικ - send to kindle (την οποία επιλογή δεν μου τη δίνει), απλά το κανω drag and drop στο Kindle που είναι συνδεδεμένο με το pc. Απλά το epub για κάποιο λόγο δεν το "βλέπει" καθόλου.

Application ειναι που πρεπει να το εγκαταστησεις. Μπες εδω να το βρεις : 

https://www.amazon.com/sendtokindle

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Ashaman είπε

Application ειναι που πρεπει να το εγκαταστησεις. Μπες εδω να το βρεις : 

https://www.amazon.com/sendtokindle

Το έκανα αλλά μου έβγαλε Failed. Και από το Web και από το κινητό.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι πάει λάθος.

Επεξ/σία από triantaepta
Δημοσ.
4 hours ago, triantaepta said:

Το έκανα αλλά μου έβγαλε Failed. Και από το Web και από το κινητό.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι πάει λάθος.

Στο pc σου πας και κατεβαζεις το App για Windows απο το λινκ που σου εστειλα, το εγκαθιστας και κανεις το login που εχεις για το λογαριασμο του Amazon. Μετα βρισκεις το epub κανεις δεξι κλικ Send to Kindle.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Ashaman είπε

Στο pc σου πας και κατεβαζεις το App για Windows απο το λινκ που σου εστειλα, το εγκαθιστας και κανεις το login που εχεις για το λογαριασμο του Amazon. Μετα βρισκεις το epub κανεις δεξι κλικ Send to Kindle.

Το έκανα κι αυτό, αλλά οταν πηγα να στείλω ένα epub, μου έβγαλε μήνυμα: the file type is not supported, παρότι ανηκει στα supported type files, όπως διευκρινίζει από τη σελίδα που το κατέβασα.

Δεν καταλαβαίνω πού είναι το λάθος...

Επεξ/σία από triantaepta
Δημοσ.
2 minutes ago, triantaepta said:

Το έκανα κι αυτό, αλλά οταν πηγα να στείλω ένα epub, μου έβγαλε μήνυμα: the file type is not supported, παρότι ανηκει στα supported type files, όπως διευκρινίζει από τη σελίδα που το κατέβασα.

Δεν καταλαβαίνω πού είναι το λάθος...

Δε μου εχει ξανατυχει και το εχω κανει πολλες φορες. Εκανες κανενα restart μετα την εγκατασταση μηπως και?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Ashaman είπε

Δε μου εχει ξανατυχει και το εχω κανει πολλες φορες. Εκανες κανενα restart μετα την εγκατασταση μηπως και?

Το έκανα κι αυτό, ναι. Και στο Kindle και στο pc. Δεν ξέρω μήπως επηρεάζει το γεγονός πως έχω Windows 7, αν και δεν βλέπω το λόγο.

Έστω να μπορούσα να μετατρέψω τα βιβλία σε AZW3, τα οποία στέλνονται (όχι με τη send to kindle μέθοδο, αλλά με καλώδιο)* και διαβάζονται από το Kindle μου. Αλλά ακόμα κι αυτό δεν μ' αφήνει να το κάνω, γιατί είναι "κωδικοποιημένα" τα βιβλία και εμφανίζει μόνο ένα μικρό μέρος τους.

*Εν τω μεταξύ με το καλώδιο, περνάω και τα epub αρχεία, και ενω τα azw3 μου τα εμφανίζει στο library, με τα epub δεν το κάνει.

Επεξ/σία από triantaepta
Δημοσ.
6 hours ago, triantaepta said:

Το έκανα κι αυτό, ναι. Και στο Kindle και στο pc. Δεν ξέρω μήπως επηρεάζει το γεγονός πως έχω Windows 7, αν και δεν βλέπω το λόγο.

Έστω να μπορούσα να μετατρέψω τα βιβλία σε AZW3, τα οποία στέλνονται (όχι με τη send to kindle μέθοδο, αλλά με καλώδιο)* και διαβάζονται από το Kindle μου. Αλλά ακόμα κι αυτό δεν μ' αφήνει να το κάνω, γιατί είναι "κωδικοποιημένα" τα βιβλία και εμφανίζει μόνο ένα μικρό μέρος τους.

*Εν τω μεταξύ με το καλώδιο, περνάω και τα epub αρχεία, και ενω τα azw3 μου τα εμφανίζει στο library, με τα epub δεν το κάνει.

Δεν το κανει γιατι με το Send to Kindle τα ανεβαζει σε μορφη που μπορει να τα διαβασει αν δεν κανω λαθος. Τεσπα, δεν ξερω γιατι συμβαινει σε σενα αυτο. Το εχω δοκιμασει με βιβλια που εχω αγορασει απο google και το εχω ανεβασει με αυτον τον τροπο. 

Οταν πατας το Send To Kindle σου ανοιγει παραθυρο που ζηταει να επιλεξεις σε ποιο kindle να τα στειλεις? Και ειναι επιλεγμενο το Kindle που εχεις? Μηπως ειχες κι αλλο παλια και ειναι επιλεγμενο αυτο? Στο Kindle να φανταστω εχεις κανει κανονικα Login, ε? 

Δοκιμασες να βαλεις το Kindle app στο κινητο να το στειλεις και εκει να δεις αν θα παει? 

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Ashaman είπε

Δεν το κανει γιατι με το Send to Kindle τα ανεβαζει σε μορφη που μπορει να τα διαβασει αν δεν κανω λαθος. Τεσπα, δεν ξερω γιατι συμβαινει σε σενα αυτο. Το εχω δοκιμασει με βιβλια που εχω αγορασει απο google και το εχω ανεβασει με αυτον τον τροπο. 

Οταν πατας το Send To Kindle σου ανοιγει παραθυρο που ζηταει να επιλεξεις σε ποιο kindle να τα στειλεις? Και ειναι επιλεγμενο το Kindle που εχεις? Μηπως ειχες κι αλλο παλια και ειναι επιλεγμενο αυτο? Στο Kindle να φανταστω εχεις κανει κανονικα Login, ε? 

Δοκιμασες να βαλεις το Kindle app στο κινητο να το στειλεις και εκει να δεις αν θα παει? 

Θα τα δοκιμάσω όλα αυτά απόψε το βράδυ. Πάντως το αρχείο μπορώ να το στείλω με καλώδιο στα documents του Kindle. Και ενώ τα azw3 τα αναγνωρίζει, με τα epub δεν το κάνει, δεν εμφανίζονται στο library του Kindle μου, δηλαδή.

Με το epubor ultimate όμως που τα αποκωδικοποιώ είναι το trial version και μου δίνει μόνο το 20% του βιβλίου. Και μόνο, όπως είπα, τα azw3 γιατί τα epub τα αποκωδικοποιεί αλλά δεν εμφανίζονται πουθενά.

Η αλήθεια είναι ότι λυπάμαι να δώσω τα 50€ που θα μου δώσει lifetime access στο epubor ultimate και δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος τρόπος να έχω πρόσβαση εκεί, που πιστεύω ότι θα μου λύσει το πρόβλημα, έστω με azw3 αρχεία.

Δημοσ.
5 hours ago, triantaepta said:

Θα τα δοκιμάσω όλα αυτά απόψε το βράδυ. Πάντως το αρχείο μπορώ να το στείλω με καλώδιο στα documents του Kindle. Και ενώ τα azw3 τα αναγνωρίζει, με τα epub δεν το κάνει, δεν εμφανίζονται στο library του Kindle μου, δηλαδή.

Με το epubor ultimate όμως που τα αποκωδικοποιώ είναι το trial version και μου δίνει μόνο το 20% του βιβλίου. Και μόνο, όπως είπα, τα azw3 γιατί τα epub τα αποκωδικοποιεί αλλά δεν εμφανίζονται πουθενά.

Η αλήθεια είναι ότι λυπάμαι να δώσω τα 50€ που θα μου δώσει lifetime access στο epubor ultimate και δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος τρόπος να έχω πρόσβαση εκεί, που πιστεύω ότι θα μου λύσει το πρόβλημα, έστω με azw3 αρχεία.

Δεν ξερω γιατι σου εχουν κατσει τοσα στραβα. Και με το Calibre εχω καταφερει να μετατρεψω epub (και κλειδωμενο και μη) σε mobi ή azw3 για να το διαβασει το kindle . Θα προτεινα να κατσεις να ψαξεις λιγο παραπανω πως θα κανεις το Calibre να λειτουργησει κανονικα. Δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο, θελει ψαξιμο και διαβασμα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...