Mercyful_Fate Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Εμπορικό ξεμπορικό το επιχειρημά σου καταρήφθηκε. Εαν θέλω δλδ να βγάλω ένα app που να κάνει κάτι ρε παιδί μου και να χει την α,β,γ σχέση με την google, θα φάω άκυρο επειδή η Apple θέλει να παίξει εμπορικά παιχνιδάκια? Aπό τη στιγμή που έχεις την επιλογή να επιλέξεις κάτι άλλο, γιατί θα έπρεπε να σε πειράζει η εμπορική πολιτική της κάθε εταιρίας. Για κινητό τηλέφωνο μιλάμε, όχι για καθολικές υπηρεσίες και προϊόντα όπως τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών. Μοριακή βιολογία και γενετική και προγραμματίζω σε C και Perl (bioperl πιο συγκεκριμένα). Σε λίγο καιρό θα μπω και σε C++. Εξαιρετικό συνδιασμός (θεωρητικά, πρακτικά θα χρειαστείς και μια ενδιαφέρουσα δουλιά να το εξασκήσεις ). Καλή επιτυχία. Οκ αφού δεν είναι υποχρεωμένη τότε ας μην βγάζει security updates,ούτε patches ούτε τπτ. Θα τα κάνω μόνος μου. Εαν με θέλει για πελάτη ΕΙΝΑΙ υποχρεωμένη να με διευκολύνει. Επίσης από την στιγμή που αγοράζω το προιόν θα πρέπει να έχω την δυνατότητα να του περάσω ό,τι app θέλω και όχι να μου λέει ξέρεις, για να δουλέψεις το προιόν πρέπει να μπεις στο app store αλλιώς τσάμπα μας έδωσες τα λεφτά σου. Κάτι σαν τα ipods με το itunes που πάνε και αγοράζουν μερικοί νομίζοντας πως είναι drag&drop όπως όλα τα άλλα mp3 players. Μα αυτό σου λέω και γω. Δε γουστάρεις? Μην το αγοράζεις. Γιατί θα έπρεπε να διαμαρτύρεσαι δηλαδή? Δεν αμφισβήτησα ποτέ το δικαίωμα κάποιου να επιλέξει ότι νομίζει ότι του κάνει, ίσα ίσα είμαι υπέρμαχος. Αλλά αν πραγματικά κάτσεις και "σκανάρεις" μια φορά στα γρήγορα τα μηνύματα αυτού του thread θα δεις ότι όσοι εναντιώνονται στην Apple δεν έχουν τον ίδιο σεβασμό στο δικαίωμα των άλλων να επιλέγουν Apple. Γιατί όταν π.χ. εγώ σου λέω ότι κατανοώ απόλυτα το ότι εσύ επέλεξες κάτι διαφορετικό, και εσύ μου λες ότι είμαι πρόβατο που επέλεξα Apple, τότε δεν μιλάμε για σεβασμό αλλά για προσβολή.
Labfrog Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Aπό τη στιγμή που έχεις την επιλογή να επιλέξεις κάτι άλλο, γιατί θα έπρεπε να σε πειράζει η εμπορική πολιτική της κάθε εταιρίας. Για κινητό τηλέφωνο μιλάμε, όχι για καθολικές υπηρεσίες και προϊόντα όπως τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών. Γιατί να διαλέξω κάτι άλλο από την στιγμή που έχω ένα καλό επιχείρημα στα χέρια μου? Μα αυτό σου λέω και γω. Δε γουστάρεις? Μην το αγοράζεις. Γιατί θα έπρεπε να διαμαρτύρεσαι δηλαδή? Δεν αμφισβήτησα ποτέ το δικαίωμα κάποιου να επιλέξει ότι νομίζει ότι του κάνει, ίσα ίσα είμαι υπέρμαχος. Αλλά αν πραγματικά κάτσεις και "σκανάρεις" μια φορά στα γρήγορα τα μηνύματα αυτού του thread θα δεις ότι όσοι εναντιώνονται στην Apple δεν έχουν τον ίδιο σεβασμό στο δικαίωμα των άλλων να επιλέγουν Apple. Γιατί όταν π.χ. εγώ σου λέω ότι κατανοώ απόλυτα το ότι εσύ επέλεξες κάτι διαφορετικό, και εσύ μου λες ότι είμαι πρόβατο που επέλεξα Apple, τότε δεν μιλάμε για σεβασμό αλλά για προσβολή. Κοίτα το τι γράφει ο καθένας εδώ μέσα είναι δική του υπόθεση και δική του ευθύνη. Συμφωνώ ότι υπάρχουν και τέτοια άτομα(στο bold αυτά που έχεις γράψει),κάθε forum που σέβεται τον εαυτό του θα έχει τουλάχιστον 2. Και εαν στο δεύτερο bold αναφέρεσαι σε μένα προσωπικά τότε διάβασε τι έγραψα στον billdanos που αυτός μου πε ακριβώς τα ίδια με σένα. 1 σελίδα πριν. Ίσως και 2. Βαριέμαι να τα ξαναγράφω.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Θα ακουστεί άσχημο αυτό που θα πω αλλά είχε πει η Anais Nin "We don't see things as they are, we see things as we are.". Πραγματικά στο λέω, δεν με νοιάζει είτε είσαι fanboy είτε δεν είσαι. Εαν εσύ ως άτομο (και όχι ως fanboy) θεωρείς πως μπορείς να δουλέψεις χωρίς αυτά έχει καλώς. Εγώ εστιάζω στο ότι εγώ δεν το χρειάζομαι. Και ότι το ipad εμένα δεν θα μου χρησίμευε κάπου. Εαν εσένα,και ξαναλέω μου είναι αδιάφορο τι είσαι (όχι εσύ προσωπικά, η ιδέα πίσω από τον υπολογιστή που θεωρεί πως το ipad της είναι χρήσιμο), σου αρέσει, σε εξυπηρετεί, θες απλά να το δοκιμάσεις, θες να το αγοράσεις γιατί θες να δώσεις ένα 500ρικο στον jobs για να πας στον παράδεισο, θες να το πάρεις για να σπάσεις τα μούτρα του γείτονα με αυτό να νοιώσεις την αίσθηση μου είναι αδιάφορο. Εαν σου κάνει εσένα πάρε το. Αυτό λέω όλο. Εμένα δεν μου κάνει. Και αυτό που γίνεται εδώ είναι παράθεση ιδεών,απόψεων γιατί εμένα δεν μου κάνει και γιατί εσένα σου κάνει ώστε και οι 2 να μάθουμε κάτι από την ιστορία. Και πάλι,όλα αυτά τα λεω φιλικά. Δεν εννοώ να σε προσβάλλω. Eπαναλαμβάνω όμως πως θεωρώ ότι το να προσπαθούν μερικοί να αξιολογήσουν το ipad ως iphone!!!, ώς tablet pc, ως netbook κλπ, δείχνει πως δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι είδους συσκευή (θα) είναι! Δεν λέω πως είναι απαραίτητο (εξάλλου και το κινητό τηλέφωνο μπορεί να μη θεωρείται απαραίτητο γενικότερα!), απλά το βλέπω σαν ένα ενδιαφέρον gadget! PS: Δεν προσβάλλομαι τόσο εύκολα, μην ανησυχείς!
Labfrog Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Eπαναλαμβάνω όμως πως θεωρώ ότι το να προσπαθούν μερικοί να αξιολογήσουν το ipad ως iphone!!!, ώς tablet pc, ως netbook κλπ, δείχνει πως δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι είδους συσκευή (θα) είναι! Δεν λέω πως είναι απαραίτητο (εξάλλου και το κινητό τηλέφωνο μπορεί να μη θεωρείται απαραίτητο γενικότερα!), απλά το βλέπω σαν ένα ενδιαφέρον gadget! PS: Δεν προσβάλλομαι τόσο εύκολα, μην ανησυχείς! Σε αυτά δεν έχω καμιά αντίρρηση. Btw γιατί βάζεις συνέχεια το --> ?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Btw γιατί βάζεις συνέχεια το --> ? Βασικά δεν ξέρω, μετά την πρώτη του εμφάνιση το υιοθέτησα σαν ένα μέρος της υπογραφής! Εξ'άλλου και το όνομά του είναι: cool!
atheatos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Καλα κάνετε και χλευάζετε άτομα που παιρνουν Apple επειδή τους "γυάλισε" αλλα πιστέψτε με αυτά τα ατομα δεν γράφουν σε forum και ούτε είμαστε θεοι να αλλαξουμε τον κόσμο.Καλή η αποψή σας αλλα πιστεύω οτι "ξεσπάτε" σε λάθος μέρος.Βέβαια το ξέρουμε οι περισσότεροι χρήστες Apple αυτό το πράγμα και το ανεχόμαστε αλλα ως ένα σημείο.... Υπάρχουν βέβαια και macακες που θα πάνε να κάνουν το ίδιο σε χρήστες αλλων συστηματων στα αντίστοιχα topic αλλα μην τους δίνετε δικαιώματα.... Τώρα στο θέμα μας. Πόσο φορητό μπορει να γίνει το pad και τα αλλα όμοια tablet απο θέμα μεγέθους? Δηλαδή θα είναι εύκολα μια τέτοια συσκευη να την έχεις συνέχεια πάνω σου όπως το iPhone π.χ.? Γιατί ολοι προβλέπω να κυκλοφορόυμε στο μέλλον με ένα είδος "χαρτοφύλακα" με συσκευες τύπου iPad.... Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2010 από atheatos
DimAslan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Ok... Τί να πω... Μη φτάσουμε να μαλώνουμε για το τίποτα... Ούτε μετοχές έχω στην εταιρία ούτε σε καμμία εταιρία... Αλλά τα αίματα ανάβουν πάντα από ό,τι βλέπω σε τέτοιες συζητήσεις... Υγειές ίσως... Δεν ξέρω... Αμάρτησα, πάτερ... Συγχώρησόν με... Ερωτεύθηκα μια ταμπλέτα και ο διάβολος προσπαθεί συγκαλυμμένος ως φωνή λογικής να δικαιώσει μια συναισθηματική και μόνο επιλογή αγοράς... Θα εγκαταστήσω δεκαπέντε φορές τα Vista ως ένδειξη μετάνοιας... Αφού το πάρω στα χέρια μου πρώτα...
ixthy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) [ame]http://www.youtube.com/watch?v=r0MFoW-_y78&feature=fvw[/ame] Έτσι έπρεπε να είναι το ipad. Το modified version of Snow Leopard + camera, που λέει το παιδί τα λέει όλα!!! Αααα ρε Apple!!! Αν σεβόσουν λίγο την ιστορία σου ως software and computer manufacturer και δεν κόλλαγες στο biggest portable gadgets manufacturer είχες τη χρυσή ευκαιρεία να μας κουφάνεις όλους. Βέβαια αν έβγαινε αυτό το προϊόν έτσι δε θα προλάβαιναν τα εργοστάσια να καλύψουν τη ζήτηση. Βέβαια για πρώτη φορά ο ίδιος ο Steve πια φάνηκε πολύ λίγος. Άφησε η εταιρεία του να φτιάξει αυτό;;;; [ame]http://www.youtube.com/watch?v=8eF0y0IfpPU&feature=player_embedded[/ame] Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2010 από ixthy
dop Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 @Mercyful_Fate: Δεκτή. Ουσιαστικά είμαι σε ακαδημαϊκό ίδρυμα (η πραγματικότητα είναι λίγο πιο μπερδεμένη). Έχω πρόσβαση σε αρκετά μεγάλα μηχανήματα, το κάθε ένα από διαφορετικούς κατασκευαστές, με διαφορετικές βιβλιοθήκες, διαφορετικές αρχιτεκτονικές και χαρακτηριστικά. Και επιπλέον ο καθένας προσπαθεί να σε "εγκλωβίσει" στην πλατφόρμα του, προσφέροντας παράλληλα και εξαιρετικά καλές υλοποιήσεις ανοιχτών προτύπων (βλ. MPI, OpenMP κλπ). Όλος ο προγραμματισμός γίνεται σε C++. Η γενική τάση είναι όμως οι επιστήμονες να γράφουν κώδικα μεταφέρσιμο, βασισμένο σε ανοιχτά APIs που χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο τις low-level υλοποιήσεις και τις κρύβουν ώστε 1) να είναι πιο εύκολος ο προγραμματισμός και 2) να μειώνεται το ολικό κόστος ανάπτυξης. Οι κώδικες που τρέχουν στα μεγάλα ερευνητικά εργαστήρια κοστίζουν εκατομμύρια στην ανάπτυξη, συντήρηση και επίλυση προβλημάτων, που πολύ απλά δε μπορεί κανείς να επωμίζεται κάθε φορά που αλλάζει μια τεχνολογία. Κοινώς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από την consumer αγορά: οι κατασκευαστές προσφέρουν τα δικά τους ΚΑΙ τα ανοιχτά APIs. Διευκολύνουν τους χρήστες με το να υπόσχονται απρόσκοπτη εκτέλεση των προγραμμάτων γραμμένα σε ανοιχτά APIs και προσφέρουν συνήθως επιπλέον χαρακτηριστικά όταν δεν υπάρχει ένα ολικά αναγνωρισμένο API (πχ process-processor mapping information, hardware counters κλπ). Θα ήταν το αντίστοιχο με το να λέει η Apple "τρέξτε εφαρμογές Windows, Flash κλπ απλά αν είναι native θα έχετε πλήρη έλεγχο της συσκευής".
aris1986 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 δεν αξίζει τα λεφτα του!Η msi και η hp καλύτερο θα βγαλουν!Οσο για το ipad VS netbook!Το netbook με διαφορά...
kirileman Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Κάτσε να βγει με το καλό, να δούμε και τι καινούριο θα το συνοδεύσει από εφαρμογές, και τα ξαναλέμε.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Κάτσε να βγει με το καλό, να δούμε και τι καινούριο θα το συνοδεύσει από εφαρμογές, και τα ξαναλέμε. Μα τι μπούρδες λες τώρα, αφού το ξέρουμε ότι δεν αξίζει τα λεφτά του, είμαστε μάντεις και το καταλάβαμε από μία παρουσίαση (όπως άλλωστε και όλοι όσοι 'θάβουν' κάτι πριν το πιάσουν στα χέρια τους - βλ. iPhone, η ιστορία επαναλαμβάνεται...). Άλλωστε, έχουμε τη μαντική ικανότητα που γνωρίζουμε από τώρα ότι "Η msi και η hp καλύτερο θα βγαλουν" Αλίμονο...
Nauseas Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Το σκληροπυρηνικό μάρκετινγκ πήρε μπρός, οχι οτι είχε σταματήσει και ποτέ απλά τώρα έβαλε στο full τις μηχανές ελέω ipad Ο steven colbert παρουσίασε χθές βραβείο grammy,οχι με τον πατροπαράδοτο φάκελο αλλα.. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=AKFBMSLFe4E&feature=player_embedded[/ame]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα