gavros10 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Πηρα τον 860evo 500gb στο sata 2 συστημα μου... Η μια φωτο ειναι πριν το optimization και η αλλη μετα
rofl Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 αν εννοεις το optimization της πρωτης σελιδας αυτα δεν εχουν καμια σχεση με την ταχυτητα, και σε γενικες γραμμες δε χρειαζονται πλεον. παντως στο 2ο ss πιανεις αυτα που πρεπει ενω στο 1ο οχι. μαλλον επειδη βλεπω το 1ο ηταν σε ide και κατοπιν γυρισες σε ahci 1
chris_g92 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Γεια σας παιδιά , εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι λογικό να χάνει απόδοση ένας ssd με το χρόνο. Έχω έναν 850 Evo 250gb , έχει 20tb εγγραφές σε 4.5 χρόνια. Παρατηρώ στο ενσωματωμένo benchmark του magician ότι , ενώ πιάνει τις μέγιστες ταχύτητες έχει χάσει πολύ στα iops. Πιάνει 65/45k σε ανάγνωση εγγραφή αντίστοιχα.
RcManiac Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Θέλω να κάνω μεταφορά τα windows από HDD σε SSD χωρίς format (είναι σχετικά φρέσκα). (disk cloning) Ποιο πρόγραμμα προτείνετε ? (Μπορώ να βάλω τους δίσκους σε ξεχωριστό pc για να κάνω την διαδικασία) Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από RcManiac
EddieObscurant Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, chris_g92 είπε Γεια σας παιδιά , εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι λογικό να χάνει απόδοση ένας ssd με το χρόνο. Έχω έναν 850 Evo 250gb , έχει 20tb εγγραφές σε 4.5 χρόνια. Παρατηρώ στο ενσωματωμένo benchmark του magician ότι , ενώ πιάνει τις μέγιστες ταχύτητες έχει χάσει πολύ στα iops. Πιάνει 65/45k σε ανάγνωση εγγραφή αντίστοιχα. εφοσον το trim δουλευει δεν χάνεις σε επιδόσεις Αν τα νουμερα σου φαινονται χαμηλοτερα απ'οτι ειχες παλιοτερα, 1) φροντισε να ελευθερωσεις περισσότερο χωρο (συνήθως ενα 30% χρειάζεται για να μην εχεις απωλειες στα benchmarks) 2) σκεψου μήπως αλλαξες drivers απο intel σε microsoft ή στα αλλαξανε μονα τους τα windows μετα απο κάποιο update 3) δες μήπως εχεις ενεργοποιήσει κάποιο powersaving feature, ή αν εχεις αλλάξει πλατφορμα αυτά τα χρονια ή μετρας απο desktop σε λαπτοπ κλπ Γενικα αυτοι ειναι οι κύριοι λογοι που μπορει να χεις χαμηλοτερες επιδοσεις. Επισης διαφορετικες εκδοσεις του magician μπορει να δινουν διαφορετικα αποτελεσματα. edit : επίσης δες μήπως άλλαξες θύρες sata στο δίσκο καθως κάποιες μπορει να ανήκουν σε 3rd party controller (marvell/asmedia) που συνήθως έχουν χαμηλότερες επιδόσεις Επεξ/σία 15 Μαΐου 2019 από EddieObscurant
haris013 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Δημοσ. 15 Μαΐου 2019 Για επανεγκατάσταση λειτουργικού σε nvme ssd θέλει κάποια διαδικασία όπως secure erase πρώτα και μετά πέρασμα του OS η απλά σβήνω τα παλιά partition και φτιάχνω νέα;
Sheogorath Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Έχει ανοίξει κανένας σας SSD 2.5" για να βάλει thermal pads? Σκεφτομαι σε κάτι out of warranty που έχω.
Kostas.karras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 12 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Έχει ανοίξει κανένας σας SSD 2.5" για να βάλει thermal pads? Σκεφτομαι σε κάτι out of warranty που έχω. Ποιος σου ανεβαζει θερμοκρασια?
Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 αναζητώ SSD 1ΤΒ η 500GB για καπετάνιο που λείπει 10 μηνες τον χρόνο σε ταξίδια και θα το εχει γεμάτο με σειρές, ταινίες και γενικότερα περιεχόμενο που τραβάει απο το κινητό του(S10), θα ανοίγει σημαντικά έγγραφα κλπ. Οπότε σίγουρα μας νοιάζει κάτι αξιόπιστο. Δεν μας απασχολεί και τόσο η ταχύτητα μιας και με τον πιο αργό ssd φαντάζομαι θα δει διαφορά απο τον 5400αρη μηχανικό που φοράει το λαπτοπ που έχει (Ι5 3ης γενιάς/4GB Ram). Σκεφτόμουν για samsung QVO 1TB (ξέρω οτι έχει λιγότερη εγγύηση και ειναι πιο κάτω απο εβο). Χρήματα δεν μας απασχολούν αν ειναι να μπει κάτι αξιόπιστο, αρκεί να ειναι σε φυσιολογικά πλαίσια (οχι πχ 860 PRO κλπ)
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δεν υπάρχει τίποτε αξιόπιστο σε δίσκους-ssd. Το μόνο αξιόπιστο είναι το συχνό backup σε άλλο ή και άλλα μέσα. Το πόσο συχνό θα είναι το backup εξαρτάται από τη χρήση που κάνει ο καθένας. 2
Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, BlueBlood7 είπε Δεν υπάρχει τίποτε αξιόπιστο σε δίσκους-ssd. Το μόνο αξιόπιστο είναι το συχνό backup σε άλλο ή και άλλα μέσα. Το πόσο συχνό θα είναι το backup εξαρτάται από τη χρήση που κάνει ο καθένας. αυτό ισχύει με όλα τα μέσα και το γνωρίζω, αυτό άντε να το εξηγήσεις σε άτομο 60+ χρονών που απορεί πως χαλάνε τα πράγματα ακόμα και με την ελάχιστη χρήση. για το θεμα αξιοπιστίας εννοούμε τον controller, καθώς με την αναποδη λογική τσιμπάω εναν partiot burst 960gb και καθαρίσαμε. 1
Kostas.karras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 14 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε αναζητώ SSD 1ΤΒ η 500GB για καπετάνιο που λείπει 10 μηνες τον χρόνο σε ταξίδια και θα το εχει γεμάτο με σειρές, ταινίες και γενικότερα περιεχόμενο που τραβάει απο το κινητό του(S10), θα ανοίγει σημαντικά έγγραφα κλπ. Οπότε σίγουρα μας νοιάζει κάτι αξιόπιστο. Δεν μας απασχολεί και τόσο η ταχύτητα μιας και με τον πιο αργό ssd φαντάζομαι θα δει διαφορά απο τον 5400αρη μηχανικό που φοράει το λαπτοπ που έχει (Ι5 3ης γενιάς/4GB Ram). Σκεφτόμουν για samsung QVO 1TB (ξέρω οτι έχει λιγότερη εγγύηση και ειναι πιο κάτω απο εβο). Χρήματα δεν μας απασχολούν αν ειναι να μπει κάτι αξιόπιστο, αρκεί να ειναι σε φυσιολογικά πλαίσια (οχι πχ 860 PRO κλπ) https://www.skroutz.gr/s/11934222/Adata-Ultimate-SU900-1TB.html 1
Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, Kostas.karras είπε https://www.skroutz.gr/s/11934222/Adata-Ultimate-SU900-1TB.html προσωπικά κοιτούσα αυτόν και τον ΜΧ500 ως πλέον γνωστό και διαδεδομένο.
Kostas.karras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 2 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε προσωπικά κοιτούσα αυτόν και τον ΜΧ500 ως πλέον γνωστό και διαδεδομένο. Για πιο οικονομικο ειμαι μια χαρα, και την δουλεια του την κανει! Στον προτεινα ομως για καλυτερη αξιοπιστια που ζητησες με το λιγοτερο δυνατο κοστος. 1
Sheogorath Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, Kostas.karras είπε Ποιος σου ανεβαζει θερμοκρασια? Βλέπω τον 860 evo να ανεβάζει, και οι περισσότεροι άλλοι είναι κολλημένοι στους 30, λογικά χωρίς να μετράει βαθμούς (ποτε δεν ειδα κάτι άλλο από 30). Σκεφτομαι more cooling can't hurt. Κυρίως έναν πολύ παλιό Agility 3, με μεταλλικό σασί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα