Προς το περιεχόμενο

MACBOOK PRO -> SSD in - Superdrive Out

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγώ για σκληρό αν και έχω πάρει το bracket της OWC προτείνω αυτα του ebay που ειναι όμορφα ελαφριά και φθηνά.. Προσοχή όμως οχι εξωτερική θηκη για το superdrive απο ebay ... πάρτε ενα καλώδιο καλύτερα και οποτε χρειαστείτε το superdrive βγάλτε το.

Εγω κυριολεκτικά μέσα στον χρόνο εχω χρησιμοποιήσει το superdrive 3 με 4 φορές.

• Like 1
  • Απαντ. 397
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="sureilizer" data-cid="5161083" data-time="1356976582"><p>Με καθε επιφυλαξη απ'οτι εχω διαβασει γινεται επιτυχως μονο στα μοντελα του 2012...</p></blockquote>εχεις κανενα λινκ προχειρο φιλε;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα παίδες.Έχω ένα mac mini και λέω να πάω σε ssd.Απλά θα μου φτάσουν τα 128?Μόνο το λειτουργικό θα βάλω μέσα και προγράμματα,όχι παιχνίδια.

Πάντως τώρα χωρίς να του έχω φορτώσει και πολλά ήδη 60gb έχουν χρησιμοποιηθεί!

Δημοσ.
Καλησπέρα και από εμένα παίδες.Έχω ένα mac mini και λέω να πάω σε ssd.Απλά θα μου φτάσουν τα 128?Μόνο το λειτουργικό θα βάλω μέσα και προγράμματα,όχι παιχνίδια.

Πάντως τώρα χωρίς να του έχω φορτώσει και πολλά ήδη 60gb έχουν χρησιμοποιηθεί!

Ανάλογα για πχ λειτουργικό photoshop office και βασικά προγράμματα θα είσαι άνετος με 120

Δημοσ.

Εγω όλο γλυκοκοιτάζω τον SSD για το Macbook pro, αλλα νομίζω οτι είναι ακριβοί ακόμα ρε παιδια οι SSD. Δηλαδή στην ξεφτίλα θα δώσεις 100€ για 128GB.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αφού πάρω το βραβείο "χρυσό φτυάρι" για το 2013 που ξέθαψα το topic (ευχαριστώ - ευχαριστώ)

Μπαίνω και εγώ στο θέμα...

Macbook Pro mid 2009 - 15άρι

Θέλω να βγάλω το superdrive - cd ( πως το λένε) και να βάλω 2ο σκληρό (SSD) επίσης λέω να βγάλω τον παλιό hdd 5400 rpm και να βάλω έναν πιο γΛήγορο στις 7200 και να κρατήσω τον 5400 για back up κλπ.

Τι προτείνετε για όσα μέρη χρειάζονται αλλαγή;

SSD?

HDD7200?

Θήκη για SSD? 

Το google ήδη δουλεύει αλλά εμπιστεύομαι πιο πολύ το forum και τις προσωπικές εμπειρίες γι αυτό και ρωτάω.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Τον ssd θα τον βαλεις στη θεση που ειναι ο τωρινος 5400.

Tον τωρινο 5400 θα τον βαλεις εκει που ειναι το superdrive. Δεν εχει νοημα να βαλεις γρηγορο 7200, μιας κ το λειτουργικο θα ειναι στον ssd που ειναι ταχυτατος και τον 5400 θα τον εχεις για data κλπ που δεν σε νοιαζει τοσο η ταχυτητα.

Το μονο που εχει νοημα αν σε ενδιαφερει η μεγιστη χωρητικοτητα, ειναι να βαλεις εναν αλλον 5400 με μεγαλυτερη χωρητικοτητα. Φθανουν μεχρι το 1TB.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

έχω το MacBook Pro 17" Early 2009 και θέλω να βάλω τον υπάρχον δίσκο σκληρό δίσκο στη θέση του Optical Drive για τα αρχεία μου και στην θέση του σκληρού τώρα έναν SSD για το λειτουργικό και τα προγράμματα. To Optical Drive θα το κάνω εξωτερικό αν χρειαστώ παρακάτω. Έχω αρκετές απορίες και παρακαλώ θα ήθελα τη βοήθειά σας.

1) Βρήκα αυτά τα 2 σε πολύ καλή τιμή, αλλά δεν ξέρω ποια η διαφορά τους πρακτικά καθώς το ένα έχει καπάκι ενώ το άλλο όχι. 

http://www.ebay.com/itm/For-Universal-Apple-Macbook-Pro-Optical-bay-2nd-HDD-Hard-Drive-Caddy-SATA-9-5mm-/400500756892?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item5d3fb4919c

http://www.ebay.com/itm/9-5mm-SATA-Hard-Drive-HDD-caddy-For-MacBook-Pro13-15-17-2nd-HDD-CADDY-/350846074259?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item51b00e3d93

Έχει σχέση στο να εμποδίζει τη βάση του Laptop να κλείνει άψογα όπως αναφέρει εδώ?

http://www.ebay.com/itm/2nd-HDD-SDD-hard-drive-caddy-Apple-MacBook-Pro-Unibody-/280707167107?pt=PCC_Drives_Storage_Internal&hash=item415b737383

2) Να πάρω ένα απο τα παραπάνω ή κάποιο άλλο και αν ναι ποιό?

3)Αυτή τη στιγμή έχω για δίσκο αυτόν: http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=2631 Σε περίπτωσω που βάλω λοιπόν και εναν SSD στο MacBook Pro σκέφτομαι μήπως τους έκανα Fusion Drive ώστε να εκμεταλευτώ και την ταχύτητα αλλά και τον χώρο. Το θέμα είναι αν θα μπορώ καθώς ο δίσκος που έχω τώρα δεν είναι καθαρόαιμος μηχανικός σκληρός δίσκος αλλά Hybrid. Θα υπάρξει πρόβλημα, το έχει δοκιμάσει κανείς?

4) Άσχετα με το αν θα κάνω ή όχι Fusion Drive , επειδή θα βάλω SSD και ο άλλος δίσκος είναι Υβριδικός αν ενεργοποιήσω το Trim μέσω προγραμμάτων που υπάρχουν, υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσω πρόβλημα στον Υβριδικό δίσκο?

5) Πήγα στα settings και είδα ότι η ταχύτητα του Sata Controller του δίσκου γράφει αυτά: 

Link Speed: 3 Gigabit 

Negotiated Link Speed: 3 Gigabit

ενώ η ταχύτητα του Sata Controller του Optical Drive γράφει αυτά:

Link Speed: 3 Gigabit

Negotiated Link Speed: 1.5 Gigabit

Μιάς και η ταχύτητα του δίσκου που έχω τώρα μέσα είναι στα 3Gb/s SATA II υπάρχει περίπτωση να πέσει στο 1.5Gb/s όταν θα μπεί στη θέση του Optical Drive? Αν συμβεί αυτό θα χάσω σε ταχύτητα?

6) Αυτό το case είναι ok για να κάνω εξωτερικό το Optical Drive?

http://www.ebay.com/itm/Super-External-USB-enclosure-caddy-case-for-MacBook-9-5mm-12-7mm-SATA-superdrive-/280826555920?pt=US_CD_DVD_Blu_Ray_Drives&hash=item4162912e10

7) Θα έχω πρόβλημα ασυμβατότητας όποιον ssd και να βάλω? Πρέπει να κοιτάξω κάτι συγκεκριμένο ώστε να μην πέσω σε ασυμβατότητα?

8) Κάτι διάβασα για του αισθητήρες θερμοκρασίας στην  τοποθέτηση 2ου σκληρού δίσκου, αλλά για iMac. Παίζει εδώ τίποτα τέτοιο πρόβλημα?

9) Με το πρόγραμμα που ενεργοποιεί το TRIM θα έχω θέμα λόγω ύπαρξης 2ου σκληρού αλλά υβριδικού?

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν γνωρίζω να σου πω για το MacBook σου, αλλά διάλεξε έναν SSD που o controller του να είναι τσεκαρισμένος ότι θα κάνει negotiate στα 3Gb/s ή SATA 2 (από εδώ για παράδειγμα είσαι σίγουρος http://www.macsales.com). Σε ένα iMac late 2009 που έβαλα έναν ssd kingston με sandforce controller (συγκεκριμένα αυτόν http://www.e-shop.gr/product?id=PER.345373) δυστυχώς κάνει negotiate στα 1.5Gb/s ή SATA I και στη θέση του optical drive αλλά και στη θέση του μηχανικού σκληρού. Οπότε προσοχή...

Θέμα με τις στροφές του ανεμιστήρα θα έχεις (ίσως) αν τον βάλεις στη θέση του μηχανικού σκληρού και εφόσον ο sensor της θερμοκρασίας δεν είναι συμβατός με τον προηγούμενο δίσκο. Λύνεται εύκολα εγκαθιστώντας ένα πρόγραμμα monitoring της θερμοκρασίας του σκληρού από τα SMART data του και είσαι ΟΚ. Στη θέση του optical δεν θα έχεις τέτοιο θέμα. Απλά ξεκολλάς τον αισθητήρα θερμοκρασίας πάνω από το superdrive και το κολλάς στον ssd, αφού φυσικά ελέγξεις ότι κάνει negotiate στα 3Gb/s.

Όλα τα παραπάνω είναι δοκιμασμένα σε iMac late 2009, στο δικό σου ίσως να υπάρχουν διαφορές.

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy
Δημοσ.

Αφού πάρω το βραβείο "χρυσό φτυάρι" για το 2013 που ξέθαψα το topic (ευχαριστώ - ευχαριστώ)

Μπαίνω και εγώ στο θέμα...

Macbook Pro mid 2009 - 15άρι

Θέλω να βγάλω το superdrive - cd ( πως το λένε) και να βάλω 2ο σκληρό (SSD) επίσης λέω να βγάλω τον παλιό hdd 5400 rpm και να βάλω έναν πιο γΛήγορο στις 7200 και να κρατήσω τον 5400 για back up κλπ.

Τι προτείνετε για όσα μέρη χρειάζονται αλλαγή;

SSD?

HDD7200?

Θήκη για SSD? 

Το google ήδη δουλεύει αλλά εμπιστεύομαι πιο πολύ το forum και τις προσωπικές εμπειρίες γι αυτό και ρωτάω.

Ευχαριστώ!

Μιας και έχεις το Mid2009 ότι SSD και να πάρεις, τις ίδιες ταχύτητες θα χεις λόγω SATA2..

Θα σου πρότεινα:

-Samsung 840 (ο Pro ειναι Overkill με Sata2 ετσι κι αλλιως) στη χωρητικότητα που σηκώνει το πορτοφόλι σου. Αξιόπιστος δίσκος!

-WD Scorpio Blue 750GB/1TB (περί τα 80Ε ο 1ΤΒ). Άψογος δίσκος, ότι καλύτερο/αξιόπιστο/σχετικά αθόρυβο μπορείς να βάλεις αυτή τη στιγμή. Όταν τον είχα στο Macbook Pro μου έσπερνε.. :)

-Οποιαδήποτε θήκη είναι συμβατή με το μοντέλο σου (στη περιγραφή απο ebay τα γράφουν αυτά, π.χ. MD/xxx

• Like 1
Δημοσ.

Τον ssd θα τον βαλεις στη θεση που ειναι ο τωρινος 5400.

Tον τωρινο 5400 θα τον βαλεις εκει που ειναι το superdrive. Δεν εχει νοημα να βαλεις γρηγορο 7200, μιας κ το λειτουργικο θα ειναι στον ssd που ειναι ταχυτατος και τον 5400 θα τον εχεις για data κλπ που δεν σε νοιαζει τοσο η ταχυτητα.

Το μονο που εχει νοημα αν σε ενδιαφερει η μεγιστη χωρητικοτητα, ειναι να βαλεις εναν αλλον 5400 με μεγαλυτερη χωρητικοτητα. Φθανουν μεχρι το 1TB.

Γιατί πρέπει να βάλω τον ssd στη θέση του τωρινού και τον hdd στη θέση του superdrive? 

Διάβασα ότι έτσι θα κάνει περισσότερη φασαρία + ότι ο hdd έχει περισσότερη ανάγκη το shock absorb που βρίσκεται στην κανονική θέση ενώ ο sdd όχι.

Από την άλλη νομίζω κάπου πήρε το μάτι μου ότι αν τα βάλω έτσι όπως λέω, θα έχω κάποιο πρόβλημα με τα δεδομένα όταν σβήνει τελείως από μπαταρία...

Σε ό,τι αφορά το speed και στα δύο μου βγάζει 3 / 1,5 πάντως.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όπως και να έχει!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...