Προς το περιεχόμενο

Μαγκες.....δεν αντέχω άλλο


zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας και Χρόνια πολλά.

Έχω καιρό να γράψω εδώ , παρόλο που παρακολουθώ.

 

Και αποφάσισα να γράψω , δεν ξέρω γιατί , για να κερδίσω την συμπάθεια? Για να πω τον πόνο μου? Για να μου δώσετε συμβουλές? Για να με βοηθήσετε? Μιλώ ειλικρινά δεν ξέρω...

Το πρόβλημά μου λοιπόν είναι το οικονομικό-εργασιακό.

 

Και εξηγούμαι. Σπούδασα Bsc Computer Science στο Bristol,UK και έκανα μεταπτυχιακό σε ΜΑ Marketing with Advertising εδώ στην Αθήνα. Παράλληλα με το μεταπτυχιακό μου , δούλευα ως Account Manager σε μια εταιρία πληροφορικής. Περι το τέλος του Μεταπτυχιακού μου , αναγκάστηκα( με αναγκάσανε) να παραιτηθώ απο την δουλεια.

 

Ειδικέυτηκα στα Social Media , στην Online Consumer Psychology , στο e-Word of Mouth etc.

 

Εντυπωσιασμένος ένας καθηγητής μου απο την δουλειά μου, τα άρθρα που έστελνα και δημοσιευόντουσαν σε διάφορα sites/newpapers , τις εργασίες μου ,και την πτυχιακή μοy και πως "το 'χω" όπως είχε πει , με πήρε στην εταιρία του( εταιρία επικοινωνίας) για να αναλάβω όλο το Digital Communication των πελατών που είχε.

 

ΔΕΝ πληρωνόμουνα , ΔΕΝ υπήρχα στην εταιρία , ΟΥΤΕ ΙΚΑ , ούτε τίποτε.... Όλη την στρατηγική , τις καμπάνιες , όλη την δουλειά την έβγαζα μόνος μου, και καθόμουνα μέχρι τις 7-8 το βράδυ.

 

Ήρθε το χαρτί για τον στρατό , και κάθισα και σκέφτηκα τις επιλογές μου προτου παρουσιαστώ, για όταν θα απολυθώ..:

 

  1. Να ψάξω δουλειά πάνω στο αντικείμενό μου
  2. Να ψάξω δουλειά πάνω σε κάτι άλλο
  3. Να ψάξω δουλειά σε οτιδήποτε (σουβλατζίδικο/καφετέρια)
  4. Να φύγω για εξωτερικό , UK

 

Απολύθηκα....

Ψάχνω δουλειά στο αντικείμενό μου ...τίποτε....όταν λέμε τίποτε...μόνο κούφιες υποσχέσεις και part-time.

Ψάχνω για κάτι άλλο....τιποτε.

Ψάχνω σε καφετέριες ,τηλεφωνίες , whatever...άστα να πάνε....( απλά πάρτε την Χ.Ε. και θα με καταλάβετε...)

 

Ρωτώ λοιπόν...εάν ένας άνθρωπος με κάποια "προσόντα" , είναι σε τέτοια τραγική κατάσταση , ένας άνθρωπος που έχει βγάλει ένα απλό ΤΕΙ , σε ποια κατάσταση βρίσκεται? Ή μήπως ο ΤΕΙ , συμφέρει περισσότερο την επιχείρηση γιατί θα δουλέψει για πενταροδεκάρες ?

 

Δεν είμαι καλά ψυχολογικά , δεν την παλεύω , και άρχισα να στέλνω βιογραφικά στην Αγγλία....

Σε μια χώρα όμως , που το 40% του μισθού σου το παίρνει η εφορία , είναι δύσκολο να επιβιώσεις σαν επαγγελματίας...Διοτι εάν παίρνεις 24.000 τον χρόνο = 2.000 τον μήνα, θέλεις 250 Λίρες τον μήνα μόνο για φόρο.

Νοίκι + Λογαριασμοί + φόρος +++ = 1.000-1200 λίρες μόνο για τα πάγια έξοδα. Έξω φαγητά , έξω ζωή = πιάστο και κούρευτο...0 εις το πηλίκον.

Απο την άλλη θα μου πεις...με 800 Ευρώ , που θα θεωρήσε και απο τους τυχερούς αν τα πάρεις...Μπορείς να κάνεις τίποτε? 250- 300 Ευρώ θέλεις για τις βενζίνες πήγαινε-έλα στην δουλειά , εάν είναι πχ. στον Γέρακα, στην Κηφισιά τεσπα μακριά...

 

ΔΕΝ ξέρω τι να κάνω ,είμαι 29 χρονών, οποιαδήποτε γνώμη , συμβουλή , παρατήρηση θα είμαι ευγνώμων.

 

PS : Αυτό που με απογοητεύει , δεν είναι το ότι είμαι σε δύσκολη φάση...αλλά το ότι δεν υπάρχει ελπίδα.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 752
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Δεν είσαι ο μόνος που είναι απελπισμένος στο θέμα του εργασιακού - οικονομικού . Απλά εσύ με τόσο καλές σπουδές που έχεις και πείρα δεν έχεις να περιμένεις κάτι από Ελλάδα. Εγώ έχω τελειώσει ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων και εάν και υπάγομαι στους " φτηνούς εργαζόμενους " δουλειά δε βρίσκω.

 

Οι περισσότερες θέσεις είναι τύπου γραμματειακής υποστήριξης + πωλήσεων κ.λ.π. - παιδί για όλες τις δουλειές . Ενώ λοιπόν έχω περάσει από πόσες συνεντεύξεις , τεστ για τυφλό σύστημα + Microsoft Office και ενώ πάντα μου λέγανε ότι έχω πολύ καλό βιογραφικό και στα τεστ τα πάω πολύ καλύτερα από όλους με απορρίπτουν ή επειδή είμαι γυναίκα και φοβούνται μη μείνω έγκυος και παντρευτώ ή επειδή δε φοράω μίνι ή επειδή δίνουν το πολύ 600 καθαρά το μήνα προτιμούν απόφοιτο λυκείου. Μέχρι τα τέλη του 2007 που όμως είχα σχολή + εργαστήρια έβρισκα δουλειές σχετικές με σπουδές πάλι με τη διαδικασία της αποστολής βιογραφικών + της συνέντευξης αλλά δεν μπορούσα να πάω λόγω ωραρίου ( δεν είχαμε απογευματινά εργαστήρια ). Τώρα για θέσεις σχετικές με τις σπουδές δεν το συζητάω , εάν ανοίξει κάποια θέση με αγγελία και δεν καλυφθεί μέσω γνωστού υπάρχουν τόσοι πτυχιούχοι ΑΕΙ με μεταπτυχιακό να την καλύψουν.

 

Εάν λοιπόν είχα τις σπουδές σου ούτε που θα το συζητούσα για Ελλάδα. Εάν μπορέσω να φύγω εξωτερικό θα φύγω με τεράστια χαρά και ανακούφιση. Όσο για την κοινωνική ζωή ούτε στην Ελλάδα την έχω γιατί δεν έχω λεφτά , το πιο σημαντικό είναι η αξιοπρέπεια που δεν μπορείς να έχεις ως άνεργος ή περιστασιακά εργαζόμενες σε δουλειές του ποδαριού στην Ελλάδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνωμη αλλα εχεις ψαξει παντου και για αλλες δουλειες εκτος απο το αντικειμενο σου και δεν βρηκες? You are doing it wrong. Δεν θελω να λεω πολλα και ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν και ανθρωποι με extreme κακη τυχη και κακο timing αλλα αν μπορεσα εγω να -διαλεξω- μεσα απο 4 δουλειες οταν ξεκινησα να ψαχνω (και μαλιστα στη θεσσαλονικη και οχι και πριν πολυ καιρο) τοτε φιλε μου καταλαβαινεις...

 

Επισης να σου πω οτι στην δουλεια τη δικη μου ανοιγουμε συνεχεια θεσεις και 9 στα 10 βιογραφικα ειναι απο αλλοδαπους. Βγαλε μονος σου τα δικα σου συμπερασματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με 1556 λιρες τον μηνα ζεις ανετα στην αγγλια (μιας και αυτο ειναι το καθαρο που μενει με μισθο 24.000), τωρα αν θες να εισαι χωρις συγκατοικους και να μενεις κεντρο λονδινο, θες πολλα.

οχι πως δεν γινεται αλλα προτιμω να ειμαι με συγκατοικους παρα να ειμαι σε καμια τρυπα μονος μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη zazik...το θέμα που σε προβληματίζει είναι το καθαρά οικονομικό σχετικά με την Αγγλία;

Σκέψου μόνο το εξής:

Μένεις Ελλάδα,δέν σου μένει μία (fact αυτό),τι παροχές έχεις απο το κράτος -και όχι μόνο.

Μένεις Αγγλία,δέν σου μένει μία (για τον α/β λόγο),τι παροχές έχεις απο το κράτος -και όχι μόνο.

 

Bottom line,αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι η ποιότητα ζωής και όχι το χρήμα,γιατι κακά τα ψέματα,κομπόδεμα ΔΕΝ θα κάνεις,τα 70's περάσανε ανεπιστρεπτί και απο λαντζέρης μετανάστης, δέν γίνεσαι κροίσος (χωρίς να κάνεις πουστιά).Βρές μια δουλειά που σε γεμίζει,ζήσε αξιοπρεπώς και ρίξε μια μούντζα σε ότι σε έχει φέρει στην θέση που βρίσκεσαι τώρα.

Παρακαλώ να μήν ακούσω τα γλυκανάλατα,για τια παραλίες, τον ήλιο,την έξω καρδιά και την νυχτερινή ζωή της Ελλάδας.Έχει καταντήσει γραφικό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτα επρεπε να τα διαβαζουν και στο αλλο τοπικ που λεγε για μεταναστευση.γιατι ολοι ακουνε απο γνωστους για 50-70χιλιαρικα και νομιζουν οτι θα βρουν και αυτοι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη zazik...το θέμα που σε προβληματίζει είναι το καθαρά οικονομικό σχετικά με την Αγγλία;

Σκέψου μόνο το εξής:

Μένεις Ελλάδα,δέν σου μένει μία (fact αυτό),τι παροχές έχεις απο το κράτος -και όχι μόνο.

Μένεις Αγγλία,δέν σου μένει μία (για τον α/β λόγο),τι παροχές έχεις απο το κράτος -και όχι μόνο.

 

Παρακαλώ να μήν ακούσω τα γλυκανάλατα,για τια παραλίες, τον ήλιο,την έξω καρδιά και την νυχτερινή ζωή της Ελλάδας.Έχει καταντήσει γραφικό...

 

Ακριβώς αυτό...Το ότι στην Αγγλία θα μπορώ , κουτσα στραβά , να μένω μόνος , απογαλακτισμένος απο την μαμα , να έχω κοινωνική ζωή , αν και όπως τα έχω υπολογίσει τα ποτά σου μπορείς να τα πιεις άνετα.....

Και κομπόδεμα δεν είναι ότι θα έχεις , αλλά θα σου μένουνε 200-300 λίρες τον μήνα να αγοράσεις μια μαλακία ξέρω γω..

Τι λέμε τώρα , ως φοιτητής έπαιρνα 800-1000 λίρες τον μήνα (απο τους φτωχώτερους φοιτητές στο Bristol) και την πέρναγα μέλι ( δεν είχα τρελά bills όμως...)

 

Το point μου είναι η αξιοπρέπεια....διότι γαμήστε με δηλαδή...συζητόυσα να πάω παρκαδόρος(και με καλά λεφτά...ΤΙ ΣΚΑΤΑ μελλον έχει αυτό? Δεν είμαι 22 χρονών..είμαι 29! Επίσης είναι και ο γ@μημένος εγωισμός , όταν έχεις ξεκωλωθεί τόσο πολύ , και "καταντάς" να πας παρκαδόρος , σε ρίχνει πάρα μα πάρα πολύ....πεστε με ψώνιο...αλλά έτσι νιώθω....

 

Θέλω να ακούσω και άλλες "φωνές" πάνω στο θέμα παιδιά..και ευχαριστώ πολύ τους μέχρι τώρα...μεταξύ μας να βοηθηθούμε , μπας και μπορέσουμε να κάνουμε τίποτε....!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Zazik,

 

Εχεις χιλια δικια στα παραπονα σου,οτι και να πει κανεις ειναι λιγο.

 

Αλλα μην αισθανεσαι ασχημα και υποτιμημενος,οπως αναφερεις.Ενας ανθρωπος δεν αξιολογειται με βαση τα χρηματα που βγαζει.Οχι απο τους σωστους ανθρωπους τουλαχιστον που θα πρεπει να ειναι και οι μονοι που πρεπει να σε ενδιαφερουν.Οι αλλοι ειναι για φτυσιμο.

 

 

Τωρα στο τι να κανεις.Εχεις συγγενεις στην Αμερικη?Λοιπον γραψε ενα καλο βιογραφικο σε Αμερικανικες εταιριες σχετικες με το αντικειμενο σου και κατι μπορει να γινει.Πηγαινε σε φορα που γραφουν ατομα του χωρου σπουδων σου και παλι ισως κανεις γνωριμιες.Εχεις δικο για Αγγλια δεν συμφερει οικονομικα.Εξαλλου και οι Αγγλιδες ειναι αισχος δεν βλεπονται.

 

(Εν τω μεταξυ τα προβληματα σου τα εχουν εκατομμυρια ανθρωποι σε ολον τον πλανητη.Απλα μην το βαζεις κατω.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγγλια,Γερμανια , Κυπρο και τα λοιπα.Αυτα βλεπω στις προτιμησεις στα φορουμ (και οχι μονο) με οσους εχουν τα ιδια προβληματα.Και συνεντευξεις απο κοντα,δυστυχως.Σιγα την ιδεα θα μου πεις.Κατα τα αλλα @@ (φυσικα παντα ξημερωνει μια νεα μερα και ποτε δεν ξερεις ).Αλλα ετσι ειναι , αλλοι φοροδιαφευγουν , αλλοι μπαινουν με μεσο και τα ξυνουν και αλλοι με περισσοτερα προσοντα καιγονται (σορρυ που ξεφυγα λιγο , και μπορει να στεναχωρησω και κανεναν φανατικο οπαδο του 'μας βαζουν και τρωγωμαστε μεταξυ μας ' )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Ελλαδα τρωει τα παιδια της.

Κοιτα ρε που φτασαμε.

Παντα ημουν αντιθετος στην επιλογη της μεταναστευσης,αλλα τωρα, δεν ριχνω αδικο σε καποιον που θελει να ριξει μαυρη πετρα πισω του και να ακολουθησει την μοιρα του αλλού.

Τι να σου πω ρε παλικαρι.Χιλια δικια εχεις,αλλα νομιζω οτι οπως καταντισαμε,δεν θα εχεις επιλογες απο το να καταληξεις να δουλευεις σε τομεα που δεν εχει καμια σχεση με αυτο που εχεις σπουδασει και θες να ακολουθησεις.

Χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι υποτιμητικο για καποιον που το κανει.

Οι αναγκες πολλες φορες μας οδηγουν αλλου.

Πραγματικα σου ευχομαι καλη τυχη σε οτι και να διαλεξεις και να ξερεις οτι το ρητο που λεει οτι ΄΄καθε εμποδιο,ειναι για καλο΄΄... ισχύει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για δε κοιτάς και για χώρες εκτός της Αγγλίας ή της Ελλάδας?

Γνωρίζεις κάποια άλλη γλώσσα? (κι ας μην έχεις πτυχίο σ'αυτή)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χιλια δικια εχεις,αλλα νομιζω οτι οπως καταντισαμε,δεν θα εχεις επιλογες απο το να καταληξεις να δουλευεις σε τομεα που δεν εχει καμια σχεση με αυτο που εχεις σπουδασει και θες να ακολουθησεις.

Χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι υποτιμητικο για καποιον που το κανει.

Υποτιμητικό μπορεί να μην είναι, αλλά άμα έχεις αφιερώσει 5+ χρόνια για σπουδές, νιώθεις λίγο μαλάκας στο τέλος που δε ξόδεψες το χρόνο και τα λεφτά σου σε κάτι πιο ωφέλιμο...

Δυστυχώς μας μεγάλωσε μια γενιά που δεν αμφισβητούσε το σάπιο εκπαιδευτικό σύστημα όσο θα έπρεπε και με την πλέον ξεπερασμένη λογική ότι πτυχίο=δουλειά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για δε κοιτάς και για χώρες εκτός της Αγγλίας ή της Ελλάδας?

Γνωρίζεις κάποια άλλη γλώσσα? (κι ας μην έχεις πτυχίο σ'αυτή)

 

Ξέρω άριστα Αγγλικα , μέτρια Γερμανικα , λίγα Ισπανικά.

Σκέφτομαι και για χώρες όπως Σ.Αραβία / Καταρ / Κίνα / Κορέα

 

Επισύναψα το βιογραφικό μου.Με το χέρι στην καρδιά θέλω να μου πείτε εαν έχω τύχη σε μία απο αυτές τις χώρες κατα την γνώμη σας

 

Δεν άνοιξα αυτό το thread για ψυχολογική υποστήριξη παίδες , ευχαριστώ :)

Απλα , μέσω εμου , ήθελα να εκφραστει η ψυχολογία πολλών ανθρώπων σαν και μένα , και να ακουστούνε γνώμες και συμβουλες ....

Τουλάχιστον να βοηθάμε ο ένας τον άλλον , σε επίπεδο κουβέντας , γνώσης και πηγών πληροφορίας , για να μην ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι...

Dimitris_Mitsopoulos_CV2.pdf

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...