Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 346
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εκδόσεις "IRC Publishing"... φυσικά.. ναι ναι ναι.

Ε, τότε δικαίως βγαίνουν μερικοί και λένε για ορθογραφία στα greeklish.

υπαρχει ενα πραγμα που λεγεται common sense.

Δημοσ.

Μα και εσύ....! Πας τώρα και χαλάς το όνειρο μερικών που νομίζουν ότι τα greeklish είναι μόνο έτσι ή μόνο γιουβέτσι και πως εάν γράψεις odos δεν σημαίνει οδός αλλά όντως αναγκαστικά!

Δεν τους λυπάσαι καθόλου;

Δημοσ.
the term Greeklish mainly refers to informal' date=' ad-hoc practices of writing Greek text in environments where the use of the Greek alphabet [b']is technically impossible or cumbersome[/b], especially in electronic media.

Αχχχχ, ποιος το έγραψε αυτό; Τι καλά που θα ήταν να είναι έτσι. Εκτός και αν περιλαμβάνει στον ορισμό και το "δεν ξέρω ορθογραφία".

Βασικά έχω μια αίσθηση ότι τα πιτσιρίκια έχουν την ψευδαίσθηση ότι έχουν εφεύρει δική τους γλώσσα, που δεν ξέρουμε εμείς οι μεγάλοι" και μας πρήζουν τα σ'κώτια με αυτή τη μπούρδα. Δεν λέω για τα greeklish, για την sms γραφή ομιλώ.

Ευτυχώς που σε όλα τα fora που μπαίνω απαγορεύονται τα greeklish και προφανώς και η τραγική sms γραφή.

Πάντως έχει πλάκα που κάποιοι τραβάνε γραμμές εκεί που τους παίρνει.

Τα παππούδια που μιλούσαν στο irc greeklish ξενερώνουν με την sms γραφή. Έχουν και παράπονο και την λένε ανορθόδοξη και "ε, είπαμε, μην το ξεφτιλίζουμε κιόλας". :D (Έτσι νιώθω και εγώ και για τα greeklish σας, ε; )

Ήμαρτον με τα greeklish. Βγήκαν για να ξεπεράσουν μια αδυναμία του συστήματος πριν 20 χρόνια. Τώρα αδυναμία τέλος. Ώρα να εξαλειφθεί και η πατέντα. Επίσης η γραφή sms ας καταργηθεί, μαζί με τα SMS. Τώρα έχει Whats App.

H γραφή είναι μια μορφή επικοινωνίας. Θέλεις το μήνυμα σου να φτάσει σε πολλούς ή σε ένα κοινωνικό σύνολο που υιοθετεί τη γλώσσα που έμαθες; Στο κάτω κάτω όλα θέμα σύμβασης είναι (semantics που λέει και ο Umberto).

Offtopic παραλήρημα ftw!

Να το ποστάρω στο fb για να είναι ontopic? :D

Δημοσ.

Μα και εσύ....! Πας τώρα και χαλάς το όνειρο μερικών που νομίζουν ότι τα greeklish είναι μόνο έτσι ή μόνο γιουβέτσι και πως εάν γράψεις odos δεν σημαίνει οδός αλλά όντως αναγκαστικά!

Δεν τους λυπάσαι καθόλου;

Βασικά δεν χάλασα το όνειρο κανενός. Απλά παρέθεσα τα δυο βασικά συστήματα πίσω από την χρήση των greeklish.

Το αν θα πρέπει να ακολουθούνται συγκεκριμένοι "κανόνες" όπως π.χ. οι δίφθογγοι είναι στην κρίση του καθένα. Προσωπική μου άποψη, τα φωνητικά greeklish είναι ελαφρώς πιο εύκολα στην ανάγνωση. ^_^

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι. Πως μπορώ όταν πατάω home να βλέπω τις δημοσιεύσεις από επιλεγμένα άτομα μόνο (ή εναλλακτικά να αποκλείσω να μου εμφανίζονται οι δημοσιεύσεις από κάποια άτομα)

Επίσης γίνεται να αποκλείσω να βλέπουν συγκεκριμένοι χρήστες μερικά από τα posts μου π.χ. το που κάνω sign in;

Χελπ δε ναμπ, θενκς :)

Δημοσ.

Για να μη βλέπεις ποστς αλλων πατας το χ διπλα από το ποστ τους και δεν βλέπεις τι σημοσιευουν εκτός αν μπεις στη σελίδα τους, ποαρα πολυ χρησιμο εργαλειο.

Για το 2ο μπορείς να το κανεις μέσω των δικαιωμάτων νομίζω αλλά δεν το εχω ψαξει.

Δημοσ.

Δεν με κατάλαβες.......δεν θέλω να φαίνονται και να τα σβήνω. Δεν θέλω να μου εμφανίζονται καθόλου τα νέα τους και οι όποιες δημοσιεύσεις τους.

• Moderators
Δημοσ.

@chill αν πατησεις μια φορα το Χ σε ρωταει αν θελεις να κρυψει το ποστ ή ολα τα ποστ της συγκεκριμενης επαφης.

Δημοσ.

http://faeenamalaka.blogspot.com/2011/07/2.html

Σε όσους λένε ότι δεν υπάρχει ορθογραφία στα greeklish. Υπάρχει και παρα-υπάρχει, κλαπαρχίδα! Την καθιέρωσε η γενιά μου στο mIRC και στο ICQ πριν από μια δεκαετία και δε σηκώνω κουβέντα! Για παράδειγμα, οι δίφθογγοι γράφονται ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΑΤΑ! Ντουλάπα = ntoulapa, όχι dulapa ΑΜΟΡΦΩΤΕ! Και επίσης, άει γαμήσου Κανάκη που πρέπει να γράφουμε ελληνικά στο ίντερνετ. Ναι, παπάρα! Αυτό περίμενε η Ελλάς για να σωθεί. Μήπως να τρολλάρουμε και σε Γραμμική Βήτα; Μαλάκα! Είσαι 42 χρονών. Φόρα επιτέλους κανα πουκάμισο και βγάλ' το σκασμό!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...