Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, doctor_pin είπε

Μπορεις να ψησεις και σε γαστρα μεσα στην ψησταρια σωστα?

Ειδα αυτη και λεω να κανω αγορα, https://bbq.gr/keramiki-gastra-42-1x22-6cm-weber?___store=bbq_el

 

Δεν θα έχεις κάποιο θέμα. Απλά θέλει προσοχή, εάν ψήσεις άμεσα θα πρέπει να ανεβάζεις θερμοκρασία σταδιακά.

7 ώρες πριν, Fidus είπε

Παιδια ερωτηση...εχω μια napoleon freestyle που υποτιθεται εχει σχαρες με επικαλυψη πορσελανης. Αλλα σκουριαζουν κανονικα, τις καθαριζω τις λαδωνω και ολα καλα παλι..αν της αφησω λιγο καιρο, η ακαθαριστες, μεχρι να ξαναψησω η και καθαρισμενες απλα να περασει καποιο μεγαλυτερο χρονικο διαστημα παλι πετανε σκουρια. Δεν τις εχω καθαρισει με σκληρα καθαριστικα ουτε τις εχω ξυσει με συρματα, μονο με ξυλινες σπατουλες μετα την πυρολυση. Δεν με πειραζει ιδιαιτερα το φαινομενο απλα αναρωτιεμαι ποιο το οφελος της επικαλυψης αν σκουριαζουν ετσι και αλλιως και επισης αν ειναι επικινδυνο...δλδ μηπως τρωμε και κομματια "πορσελανης" που βασικα μηπως ειναι κανα τεφλον και το βαφτισαν πορσελανη...

Οι μαντεμένιες σχάρες δεν είναι επισμαλτωμένες. Έχουν κάποιου είδους επίστρωση/επικάλυψη, κάτι σαν powder coating δηλαδή, όπου με τον καιρό/χρήση ενδέχεται να φύγει. Λογικά υπάρχει ως «προστασία» μέχρι να πουληθούν. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κάνεις την διαδικασία του seasoning. Όσο πιο συχνά κάνεις πυρόλυση, τόσο πιο συχνά θα πρέπει να επαναλαμβάνεις την διαδικασία τους seasoning, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες το «χαλάνε».

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Δεν θα έχεις κάποιο θέμα. Απλά θέλει προσοχή, εάν ψήσεις άμεσα θα πρέπει να ανεβάζεις θερμοκρασία σταδιακά.

Οι μαντεμένιες σχάρες δεν είναι επισμαλτωμένες. Έχουν κάποιου είδους επίστρωση/επικάλυψη, κάτι σαν powder coating δηλαδή, όπου με τον καιρό/χρήση ενδέχεται να φύγει. Λογικά υπάρχει ως «προστασία» μέχρι να πουληθούν. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κάνεις την διαδικασία του seasoning. Όσο πιο συχνά κάνεις πυρόλυση, τόσο πιο συχνά θα πρέπει να επαναλαμβάνεις την διαδικασία τους seasoning, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες το «χαλάνε».

Μου έκανε πάντα εντύπωση που στις οδηγίες χρήσης ψησταριών με επισμαλτωμένες, μαντεμένιες σχάρες, η Napoleon προτείνει seasoning ενώ αντίθετα, η Weber λέει πως δεν απαιτείται 🤔

Δημοσ.
3 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Το ριξατε στη διαιτα;;

εγω στην ομοιοπαθητική, κοιτάζω κατι ψαρια σε πρώτη φαση να δω αν θα μου μιλήσουν

  • Like 1
  • Haha 4
Δημοσ.

Καλημέρα σας. Χτες έκανα ευρύ ψήσιμο με την Κεντον κανα 10kg κρέατα γυρω 1μιση ωρα+. Επειδή προκαλεσαν αναφλέξεις κλασικά τα παϊδακια, με σκληρή  μαχη τις αντιμετωπισα ;) και τσούζουν τα μάτια τι να εβαζα καμια.μασκα θαλάσσης οσο αστειο κι αν φαίνεται; Η να εχω κολλυριο δίπλα; Έχει κανείς αλλος παρόμοιο θέμα; Φυσικά ήταν καθαρή πριν ξεκινήσω και τα ψιλοστεγνωσα

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε

Καλημέρα σας. Χτες έκανα ευρύ ψήσιμο με την Κεντον κανα 10kg κρέατα γυρω 1μιση ωρα+. Επειδή προκαλεσαν αναφλέξεις κλασικά τα παϊδακια, με σκληρή  μαχη τις αντιμετωπισα ;) και τσούζουν τα μάτια τι να εβαζα καμια.μασκα θαλάσσης οσο αστειο κι αν φαίνεται; Η να εχω κολλυριο δίπλα; Έχει κανείς αλλος παρόμοιο θέμα; Φυσικά ήταν καθαρή πριν ξεκινήσω και τα ψιλοστεγνωσα

Χαμηλά τους καυστήρες για παϊδάκια. Σε όλους γίνεται αυτό. Μην αγχώνεσαι.

Βάζεις ανεμιστήρα να φυσάει τον καπνό σε άλλη μεριά και το πρόβλημα λύνεται :) 

  • Like 5
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εμένα είτε είναι η ιδέα μου, είτε φέτος ήταν πιο ψόφια από άλλες χρονιές.

Μάλλον τα έριξαν φούρνο και κατσαρόλα.

BTW δοκίμασα εχθές με μεγαλες προσδοκιες τη συνταγή του Ακη για να μαλακώσει η προβατίνα με κρεμμύδι λαδι ξύδι 24ωρες και ήταν αποτυχία. Όχι μόνο δεν μαλάκωσε (φταίω και εγώ που άφησα τη γυναίκα μου να πάει στο χασάπη και τις έδωσε μπούτι γκοτζιλα) αλλά ενώ ήταν γευστικά το κρεμμύδι κάλυψε τη γεύση του προβάτου.

Εκτός και ο Λεπα από το χθεσινό ψήσιμο 

 

DD78EDD7-5056-4054-A5D2-D8B7D428399F.jpeg

  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Morosana είπε

BTW δοκίμασα εχθές με μεγαλες προσδοκιες τη συνταγή του Ακη για να μαλακώσει η προβατίνα με κρεμμύδι λαδι ξύδι 24ωρες και ήταν αποτυχία. Όχι μόνο δεν μαλάκωσε (φταίω και εγώ που άφησα τη γυναίκα μου να πάει στο χασάπη και τις έδωσε μπούτι γκοτζιλα) αλλά ενώ ήταν γευστικά το κρεμμύδι κάλυψε τη γεύση του προβάτου.

Ειχα δοκιμασει και γω κρεμμύδι και αφηνε πολυ χαλια γευση στο κρεας. Ευτυχως το εκανα σε 2-3 κομματια για δοκιμη. Αν θες να κανεις πειραματα, δοκιμασε ακτινιδιο που δεν αφηνει γευση. Παντα σε 2-3 κομματια για δοκιμη και συγκριση με το σκετο. Γενικα η προβατινα θα πρεπει να εχει σιτεψει πολυ καλα, αλλιως δεν τρωγεται.

1 ώρα πριν, Morosana είπε

Εκτός και ο Λεπα από το χθεσινό ψήσιμο 

Παλιο ειναι αυτο! Μαλιστα ειχαμε σχολιασει τον ορο "πανακριβη" της landmann.

  • Thanks 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...