Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Την πρωτη φορα που πηρα προβατινα ειχε βγει λουκουμι πραγματικα. Δεν ειχα ξαναψησει, δεν ειχα ξαναφαει. Τις επομενες εχει τυχει πολυ σκληρη, εχει τυχει και καλη. Αλλα σαν την πρωτη φορα δεν εχει ξανατυχει. 

Να σημειωσω οτι τη μερα που γνωρισα τη γυναικα μου, ειχε ερθει σπιτι μου με μια συναδελφο και ειχα ψησει προβατινα χαχαχα! Και παρ ολο που δεν βγηκε καλη η προβατινα με παντρευτηκε τελικα :P Οποτε για μενα η προβατινα έχει σημαντικη θεση στην καρδια μου!

  • Like 1
  • Haha 9
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Την πρωτη φορα που πηρα προβατινα ειχε βγει λουκουμι πραγματικα. Δεν ειχα ξαναψησει, δεν ειχα ξαναφαει. Τις επομενες εχει τυχει πολυ σκληρη, εχει τυχει και καλη. Αλλα σαν την πρωτη φορα δεν εχει ξανατυχει. 

Να σημειωσω οτι τη μερα που γνωρισα τη γυναικα μου, ειχε ερθει σπιτι μου με μια συναδελφο και ειχα ψησει προβατινα χαχαχα! Και παρ ολο που δεν βγηκε καλη η προβατινα με παντρευτηκε τελικα :P Οποτε για μενα η προβατινα έχει σημαντικη θεση στην καρδια μου!

Τυχερός είσαι εγώ μετά τα χθεσινά εύκολα θα τη χωριζα 😛 Τετοιες μέρες με τόσο κίνηση στα χασάπικα καλύτερα ενα κλασσικο αρνάκι κατσικάκι  και τα πειράματα με πρόβατο άλλη στιγμή αλλά μας μπ ρίζωσε ο Ακης

  • Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Morosana είπε

Τυχερός είσαι εγώ μετά τα χθεσινά εύκολα θα τη χωριζα 😛 Τετοιες μέρες με τόσο κίνηση στα χασάπικα καλύτερα ενα κλασσικο αρνάκι κατσικάκι  και τα πειράματα με πρόβατο άλλη στιγμή αλλά μας μπ ρίζωσε ο Ακης

Εγω οσες φορες εχω στειλει τη γυναικα να ψωνισει κρεας το μετανιωσα..Μονο στην αναγκη😆

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,

ως χρηστης της naterial kenton 4b εδω και 2 περιπου χρονια, ψαχνομαι να κανω το επομενο βημα οσον αφορα την ψησταρια μου.

Υπαρχει καποια προταση για αναβαθμιση που να αξιζει πραγματικα με ταβανι τα 500 ευρω ή να μείνω ως εχει?

Επεξ/σία από iwnas28
Δημοσ.

Η προβατίνα θέλει καλό κόψιμο αλάτι πιπέρι αυστηρά 😜

Τρομερή προβατινα όπως και κρέατα μουλκιωτης μανδρα. Προβατίνα μέλι όχι αστεία 

  • Haha 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, energy52 είπε

Εγω οσες φορες εχω στειλει τη γυναικα να ψωνισει κρεας το μετανιωσα..Μονο στην αναγκη😆

Στην ίδια ανάγκη έπεσα και εγώ. Χάλια Τσικνοπέμπτη δεν μας έφτανε το πρόβατο φόλα φάγαμε και τη φόλα με το θρύλο και έδεσε το γλυκό 😛 

  • Haha 3
Δημοσ.

Η χειρότερη Τσικνοπέμπτη για εμένα. Εξαγωγή δοντιου την Τρίτη, τούμπανο στο πρήξιμο την Τετάρτη και full στην αντιβίωση... ουτε μπουκιά ούτε γουλιά 

  • Sad 2
Δημοσ.

Καλησπέρα. 

Όσοι έχουν Weber με κεντρική σχάρα GBS, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να γυρίσουν την σχάρα ανάποδα  ,γιατί δεν κουμπώνει ανάποδα η συγκεκριμένη στρογγυλή σχάρα. Οπότε πως καθαρίζετε το κάτω μέρος των σχαρών? 

Τελευταία φορά το είχα κάνει με δυσκολία πριν από αρκετούς μήνες. Τώρα σκέφτομαι να βγάλω τους φλογοκρύπτες και να την αφήσω να κάψει φουλ κανένα μισάωρο μήπως καούν τα υπολείμματα.

Δημοσ.
Στις 6/3/2024 στις 9:12 ΜΜ, est είπε

Μου έκανε πάντα εντύπωση που στις οδηγίες χρήσης ψησταριών με επισμαλτωμένες, μαντεμένιες σχάρες, η Napoleon προτείνει seasoning ενώ αντίθετα, η Weber λέει πως δεν απαιτείται 🤔

Σίγουρα δεν είναι επισμαλτωμένες ούτε της Napoleon ούτε της Weber. Προφανώς έχουν κάποια επικάλυψη, ίσως κι ένα pre-seasoning, ώστε μα μην σκουριάσουν μέχρι να πωληθούν.

 

Μία παρουσίαση της νέας Weber Summit

 

Στις 8/3/2024 στις 9:32 ΠΜ, Varnavas89 είπε

Καλημέρα σας. Χτες έκανα ευρύ ψήσιμο με την Κεντον κανα 10kg κρέατα γυρω 1μιση ωρα+. Επειδή προκαλεσαν αναφλέξεις κλασικά τα παϊδακια, με σκληρή  μαχη τις αντιμετωπισα ;) και τσούζουν τα μάτια τι να εβαζα καμια.μασκα θαλάσσης οσο αστειο κι αν φαίνεται; Η να εχω κολλυριο δίπλα; Έχει κανείς αλλος παρόμοιο θέμα; Φυσικά ήταν καθαρή πριν ξεκινήσω και τα ψιλοστεγνωσα

Μπορείς να αφήνεις ένα χώρο στην σχάρα που να έχεις πιο χαμηλά έναν καυστήρα ή κλειστό και να μεταφέρεις εκεί κρέατα κατά το δοκούν. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις την βοηθητική σχάρα.

  • Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Σίγουρα δεν είναι επισμαλτωμένες ούτε της Napoleon ούτε της Weber. Προφανώς έχουν κάποια επικάλυψη, ίσως κι ένα pre-seasoning, ώστε μα μην σκουριάσουν μέχρι να πωληθούν.

 

Μία παρουσίαση της νέας Weber Summit

 

Μπορείς να αφήνεις ένα χώρο στην σχάρα που να έχεις πιο χαμηλά έναν καυστήρα ή κλειστό και να μεταφέρεις εκεί κρέατα κατά το δοκούν. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις την βοηθητική σχάρα.

Ακριβώς, Βασικα με ψιλοεσωσε στα δύσκολα η μαντεμενια.πλακα..τα εβαζα εκει και εκανα εναλλαγές 

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 8/3/2024 στις 10:31 ΜΜ, iwnas28 είπε

Καλησπερα,

ως χρηστης της naterial kenton 4b εδω και 2 περιπου χρονια, ψαχνομαι να κανω το επομενο βημα οσον αφορα την ψησταρια μου.

Υπαρχει καποια προταση για αναβαθμιση που να αξιζει πραγματικα με ταβανι τα 500 ευρω ή να μείνω ως εχει?

Μείνε ως έχει

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μετά από 11 χρόνια ψησίματος πρώτη φορά μου συνέβη το εξής:

Πάντα έπαιρνα μπουκάλες πετρογκαζ εκτός από την τελευταία φορά που πήρα coral. Εδώ και 3 ημέρες οι καυστήρες ενώ ήταν στο τέρμα η ένταση της φλόγας δεν ήταν πολύ δυνατή και η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους 150 βαθμούς. Ξεσυνδεσα την μπουκάλα θεωρώντας ότι τελείωσε και κουνώντας την είδα ότι είχε περιεχόμενο περίπου στο 1/4. Το μυαλό μου πήγε στον ρυθμιστή πίεσης και έτσι παραγγειλα νέα μπουκάλα και είπα να έχουν και ρυθμιστή μαζί τους. Τελικά με την αλλαγή της μπουκάλας όλα οκ.

Το αναφέρω γιατί μέχρι σήμερα μέχρι να τελειώσει η μπουκάλα είχα φουλ ένταση απλά εμένα απότομα...

Επίσης έχουν ξεφύγει οι τιμές 24 € βουτάνιο  , θυμάμαι παλιά έπαιρνα προπάνιο με 19€!

Παραθέτω και φωτό μετά την αλλαγή 

IMG_20240310_202133.jpg

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Σίγουρα δεν είναι επισμαλτωμένες ούτε της Napoleon ούτε της Weber. Προφανώς έχουν κάποια επικάλυψη, ίσως κι ένα pre-seasoning, ώστε μα μην σκουριάσουν μέχρι να πωληθούν.

 

Μία παρουσίαση της νέας Weber Summit

 

Νομίζω ότι κανένας κάτοχος Weber δεν αμφιβάλλει ότι οι μαντεμενιες σχάρες της είναι επισμαλτωμενες. Η ίδια η  εταιρία, βεβαιώνει και στα εγχειρίδια αλλά και σε πρόσθετη πληροφόρηση στα επίσημα sites της και αυτό είναι εύκολο να διαπιστωθεί με μια απλή έρευνα στο ίντερνετ, πως οι σχάρες είμαι επισμαλτωμενες και δεν απαιτούν seasoning στην αρχή αλλά και πριν από κάθε ψήσιμο.

  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, est είπε

Νομίζω ότι κανένας κάτοχος Weber δεν αμφιβάλλει ότι οι μαντεμενιες σχάρες της είναι επισμαλτωμενες. Η ίδια η  εταιρία, βεβαιώνει και στα εγχειρίδια αλλά και σε πρόσθετη πληροφόρηση στα επίσημα sites της και αυτό είναι εύκολο να διαπιστωθεί με μια απλή έρευνα στο ίντερνετ, πως οι σχάρες είμαι επισμαλτωμενες και δεν απαιτούν seasoning στην αρχή αλλά και πριν από κάθε ψήσιμο.

Πραγματικα με τις σχαρες δεν ξερω τι παιζει. Ενω λεει παντου οτι ειναι επισμαλτωμενες, οταν τις βλεπεις απο κοντα δεν εχουν καμια σχεση με αυτο που ξερουμε ως επισμαλτωμενο. Ακομα και καινουριες να τις δεις δλδ, εχουν τραχιά υφη. Μοιαζουν πολυ με τα μαντεμενια σκευη τα μαυρα δλδ και οχι τα επισμαλτωμενα που ειναι λεια και γυαλιστερα. Εγω παντως τις λαδωνω κανονικα. 

Αυτο που υποθετω ειναι οτι εχουν ενα ειδους επισμαλτωσης που ειναι για μια αρχικη προστασια μεχρι να αγοραστει και να αρχισει να ψηνει ο καταναλωτης για να μην σκουριασουν. Τωρα αν φευγει με το τρίψιμο, ενας θεος ξερει...

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...