Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sot_pal είπε

Ναι πρέπει να πάρεις έξτρα ρυθμιστή πίεσης. Κι εγώ αυτή πήρα χθες!

Παίδες τι ρυθμιστή πρέπει να πάρω χαμηλής ή υψηλής πίεσης?

Γράφει στις οδηγίες 37mbar για το προπάνιο

Δημοσ.
23 ώρες πριν, PHadji είπε

Ναι, πως να βοηθήσω ;

Θα ήθελα την απόψή σου στην γευση , στην ευκολία διαδικασία ψησίματος ,ποιότητα κατασκευής , καθαρισμό.

Ισχύει ότι επειδή έχει αυτα τα κυματιστά φύλλα πάνω από το φλόγοστρο ότι δεν κανει αναφλεξεις?

Επίσης παρατήρησα ότι στις ακριβες οπως Weber, Broil King η απόσταση ανάμεσα στην σχάρα και τα φύλλα φλογίστρου είναι τουλάχιστον διπλάσια + από όσες άλλες ποιο οικονομικές έχω δει.

Να υποθέσω οτι εχει σχέση με τις αναφλέξεις

κανένα καλο μαγαζί για BBQ στην Αθήνα? (χωρι να θεωρηθεί διαφήμιση). Πήγα στο psistis στο Χαλάνδρι αλλά....δεν με ήμουν ευχαριστημένος

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nkoumo είπε

κανένα καλο μαγαζί για BBQ στην Αθήνα? (χωρι να θεωρηθεί διαφήμιση). Πήγα στο psistis στο Χαλάνδρι αλλά....δεν με ήμουν ευχαριστημένος

Το homing εχει απ οσο ξερω και weber, και broil king και εφερε και napoleon. Παρε τηλ να δεις ποια μοντελα εχει ανοιχτα να πας να τα δεις γιατι νομιζω ειναι Σπατα.

Ερωτηση προς οποιον γνωριζει. Η φλογα πρεπει να ειναι μπλε; Εμενα δειχνει να εχει μεγαλη ενταση και ειναι μπλε και κιτρινη, περιπου 50-50.

Δημοσ.

Καθαρό μπλε με κίτρινες κορυφές, η φλόγα να μην είναι πάνω από τις τρύπες του καυστήρα σαν να αιωρείται. Όσοι έχετε ρυθμιστή από 30-50 mbar  δείτε το. Πολλές φορές όσο αυξάνουμε την πίεση χαλάει η φλόγα γιατί αλλάζει το μίγμα αέρα καυσίμου. 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτες οι ψησταριες υγραεριου μπορουν να μπουν σε μπαλκονι πολυκατοικιας με στραβωμενους γειτονες; 
Η αληθεια ειναι οτι και εγω δεν θελω να ενοχλω οπως δεν θελω να με ενοχλουν. 
Απο πλευρας νομου ειμαστε ενταξει; Δεν θελει καπνοδοχο μεχρι την ταρατσα φανταζομαι.

Επεξ/σία από safridia
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Καθαρό μπλε με κίτρινες κορυφές, η φλόγα να μην είναι πάνω από τις τρύπες του καυστήρα σαν να αιωρείται. Όσοι έχετε ρυθμιστή από 30-50 mbar  δείτε το. Πολλές φορές όσο αυξάνουμε την πίεση χαλάει η φλόγα γιατί αλλάζει το μίγμα αέρα καυσίμου. 

Eιναι καλα ετσι; Μπλε με κιτρινες κορυφες ειναι, αλλα επεκτεινεται κι αλλο πανω

https://www.dropbox.com/s/qseta7cbsc8l3w3/VID_20200603_215824.mp4?dl=0&fbclid=IwAR2RMXAhFXP8dVVeanFAaG5v1ejJMIIF5NJFXWzTjE2eS3JST7dDQfr7ATE

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από αυτό που βλέπω μάλλον έχεις πολλή πίεση από τον ρυθμιστή. Είναι με βίδα ρυθμιζόμενος? Αν ναι χαμήλωσε τον λιγο αλλιώς δες πως ρυθμίζεται ο καυστήρας στο βίντεο. Όσο η μπουκάλα είναι σχετικά γεμάτη να τον βάζετε στα 30mbar προς το τέλος της μόνο  ανεβάζουμε τα mbar γιατί πέφτει η πίεση του υγραερίου. Πολύ χοντρικά όλα αυτά βέβαια. 

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Το homing εχει απ οσο ξερω και weber, και broil king και εφερε και napoleon. Παρε τηλ να δεις ποια μοντελα εχει ανοιχτα να πας να τα δεις γιατι νομιζω ειναι Σπατα.

Ερωτηση προς οποιον γνωριζει. Η φλογα πρεπει να ειναι μπλε; Εμενα δειχνει να εχει μεγαλη ενταση και ειναι μπλε και κιτρινη, περιπου 50-50.

... Το κίτρινο χρώμα στη φλόγα δείχνει έλλειψη οξυγόνου  , μερικές φορές όμως μπορεί να οφείλεται σε κακής ποιότητας αέριο , αυτό μπορεί να συμβεί μερικές φορές όταν αδειάζει η φιάλη , ουσιαστικά  δηλώνει κακή ποιότητα καύσης 

Με λίγα λόγια θέλουμε μια φλόγα που δεν φεύγει από τον καυστήρα και με  χρώμα βαθύ μπλε στη βάση με σχεδόν  ανοιχτό μπλε στην κορυφή της  , εάν η φλόγα  απομακρύνεται από τον καυστήρα σημαίνει περισσότερο οξυγόνο  το πρόβλημα εδώ είναι ότι η φλόγα μπορεί ανά πάσα στιγμή να σβήσει με τα γνωστά προβλήματα 

 

 

24 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Eιναι καλα ετσι; Μπλε με κιτρινες κορυφες ειναι, αλλα επεκτεινεται κι αλλο πανω

https://www.dropbox.com/s/qseta7cbsc8l3w3/VID_20200603_215824.mp4?dl=0&fbclid=IwAR2RMXAhFXP8dVVeanFAaG5v1ejJMIIF5NJFXWzTjE2eS3JST7dDQfr7ATE

Μια χαρά είναι φλόγα σου !!

 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, safridia είπε

Αυτες οι ψησταριες υγραεριου μπορουν να μπουν σε μπαλκονι πολυκατοικιας με στραβωμενους γειτονες; 
Η αληθεια ειναι οτι και εγω δεν θελω να ενοχλω οπως δεν θελω να με ενοχλουν. 
Απο πλευρας νομου ειμαστε ενταξει; Δεν θελει καπνοδοχο μεχρι την ταρατσα φανταζομαι.

το πιθανότερο είναι πως μόνο από τη μυρωδιά θα καταλάβουν οτι ψήνεις. δεν παίζει να σου κάνουν φασαρία για υγραέριο εκτός κι αν ψήνεις ποσότητες σουβλατζίδικου ισως.

εδώ ο πατέρας μου που ψήνει επι χρόνια με καρβουνα στην πυλωτή του πατρικού μου δεν ειχε θεμα ούτε από τη δική του πολυκατοικία ούτε ιδιως από τις γύρω με τις οποίες θα μπορούσε να γίνει και φασαρία. Όποτε τυχόν περνούσε κάποιος και κοιτούσε κερναγε και κανενα παϊδάκι και μετά ουτε νευρα ουτε τιποτα

Δημοσ.
4 hours ago, Xorxhs! said:

Έβαλα τη διαφανή τελικά προπανίου .

Επιασα 340 βαθμούς με κλειστό καπάκι 

https://we.tl/t-KavX9gBAZP

Εδώ το βίντεο με τις φλόγες . Να υποθέσω παίζω  νορμαλ , σωστά ; 

Ποια ψησταριά έχεις; Την genesis ; 

Είναι πολύ λάθος όταν η weber προτείνει προπάνιο να βάλω την διάφανη με βουτάνιο;

Δημοσ.

Για δείτε και εδώ μια τη φλόγα και πείτε μου

https://www.dropbox.com/s/bj2p17n9fse93mw/Video 3-6-20%2C 7 02 22 PM.mov?dl=0

1 ώρα πριν, cambo99 είπε

Ποια ψησταριά έχεις; Την genesis ; 

Είναι πολύ λάθος όταν η weber προτείνει προπάνιο να βάλω την διάφανη με βουτάνιο;

Ναι την genesis

Όχι δεν ειναι λάθος, απλα με το βουτάνιο βρωμίζει πιο ευκολα η ψησταρια.

Δημοσ.
Στις 31/5/2020 στις 4:22 ΜΜ, ηνίοχος είπε

Ακριβώς αυτό !!  Η κάθε ψησταριά έχει τους δικούς της χρόνους στο ψήσιμο και ας έχουν την ίδια θερμοκρασία  τα όργανα  , ο σχεδιασμός και τα υλικά ειδικά αυτό  της σχάρας παίζει καθοριστικό ρόλο.

  εγώ π.χ. 500αρα τσιπούρα την ψήνω σε 4,5 και 4 λεπτά με ένα μόνο γύρισμα  με τραγανό δέρμα έξω και πολύ  ζουμερο μέσα 

Και δεν σου στέγνωσαν ;

Τι έγινε τελικά ;

Ειχε αδειάσει.Να δω η καινούργια ποσο θα κρατησει... αν έφταιγε η φιάλη ή αν ειμαι γκαζοφαγος.
Παρεμπιπτόντως πως καταφέρνετε και καθαριζετε την σχάρα μονο με τριψιμο;Εγω αφου την τριψω ,δοκιμαζω να την σκουπισω με χαρτι και βγαζει την μαυρίλα.Χθες πηρα το ρισκο της παντοφλας και την επλυνα στην μπανιερα με απορρυπαντικό πιατων και συρματακι.Πολυ βρωμια.Και αφου την στεγνωσα και τη λαδωσα με πανάκι αυτο παλι λερωμένο έβγαινε.Εφτιαξε καποιος σχαρα με βεργες inox να μας πει το κόστος;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

Για δείτε και εδώ μια τη φλόγα και πείτε μου

https://www.dropbox.com/s/bj2p17n9fse93mw/Video 3-6-20%2C 7 02 22 PM.mov?dl=0

Ναι την genesis

Όχι δεν ειναι λάθος, απλα με το βουτάνιο βρωμίζει πιο ευκολα η ψησταρια.

Δεν φαίνεται καλά στο βίντεο , γενικά όμως ισχύει ότι έγραψα ποίο πάνω 

5 ώρες πριν, sounis11 είπε

Ειχε αδειάσει.Να δω η καινούργια ποσο θα κρατησει... αν έφταιγε η φιάλη ή αν ειμαι γκαζοφαγος.
Παρεμπιπτόντως πως καταφέρνετε και καθαριζετε την σχάρα μονο με τριψιμο;Εγω αφου την τριψω ,δοκιμαζω να την σκουπισω με χαρτι και βγαζει την μαυρίλα.Χθες πηρα το ρισκο της παντοφλας και την επλυνα στην μπανιερα με απορρυπαντικό πιατων και συρματακι.Πολυ βρωμια.Και αφου την στεγνωσα και τη λαδωσα με πανάκι αυτο παλι λερωμένο έβγαινε.Εφτιαξε καποιος σχαρα με βεργες inox να μας πει το κόστος;

Για γκαζοφαγο σε κόβω  😛

Θα σου πρότεινα να πάρεις και δεύτερη φιάλη για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή 

  • Thanks 1
Δημοσ.

Ρώτησα ένα σιδερά τιμή για να μου φτιάξει ινοξ σχάρα 39*45 cm με 1 cm κυλινδρικο σωλήνα (φ10) και 1 cm κενό. Βγαίνει γύρω στα 10 μέτρα το ινοξ. Μου είπε 50 (υλικά) +30 (εργασία). Σύνολο 80 ευρώ. 

Πως φαίνεται η τιμή στους γνώστες; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...