Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ftso είπε

Ψάχνω ψησταριά για το εξοχικό και έχω καταλήξει σε

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-alton-naterial-62209581/ 

ή

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209595/

Κάποιος που έχει γνώμη για αυτές ή τις έχει δει από κοντά ας πει την άποψή του.

Υπόψιν έχω ήδη μια weber spirit ii στην μόνιμη κατοικία και απλά είναι δύσκολο να την μεταφέρω...

έχω την Kenton με τους 4 καυστήρες και είμαι σχετικά ευχαριστημένος χωρίς να έχω μέτρο συγκρισης με άλλη ψησταριά καθως είναι η πρωτη μου. 

Οι διαφορές που βλέπω είναι οτι η Kenton έχει ντουλαπι και 4 ροδες ενω η alton 2 ροδες χωρις ντουλαπι. Επισης η Kenton έρχεται με πλακα & σχαρα οποτε αν θες να καλυψεις ολη την επιφανεια με σχαρα θα πρεπει να παρεις αλλη μια εξτρα. Το οτι εχουν την ιδια επιφανεια ψησιματος με 3 καυστηρες η μια και με 2 καυστηρες η αλλη δε ξερω αν λεει κατι.. ισως καλυτερη αυτη με τους 3??

  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, sot_pal είπε

έχω την Kenton με τους 4 καυστήρες και είμαι σχετικά ευχαριστημένος χωρίς να έχω μέτρο συγκρισης με άλλη ψησταριά καθως είναι η πρωτη μου. 

Οι διαφορές που βλέπω είναι οτι η Kenton έχει ντουλαπι και 4 ροδες ενω η alton 2 ροδες χωρις ντουλαπι. Επισης η Kenton έρχεται με πλακα & σχαρα οποτε αν θες να καλυψεις ολη την επιφανεια με σχαρα θα πρεπει να παρεις αλλη μια εξτρα. Το οτι εχουν την ιδια επιφανεια ψησιματος με 3 καυστηρες η μια και με 2 καυστηρες η αλλη δε ξερω αν λεει κατι.. ισως καλυτερη αυτη με τους 3??

Ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να έχει πλάκα, θέλω μόνο σχάρα. Πουλάνε κομμάτι σχάρας για να το βάλεις αντί για πλάκα?

Εσύ γιατί λες ότι είσαι σχετικά ευχαριστημένος. Είχες  κάποιο πρόβλημα και δεν είσαι απόλυτα ευχαριστημένος ?

 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ftso είπε

Ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να έχει πλάκα, θέλω μόνο σχάρα. Πουλάνε κομμάτι σχάρας για να το βάλεις αντί για πλάκα?

Εσύ γιατί λες ότι είσαι σχετικά ευχαριστημένος. Είχες  κάποιο πρόβλημα και δεν είσαι απόλυτα ευχαριστημένος ?

ναι πουλανε, δες εδω

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/shara-naterial-gia-psistaria-kenton-apo-emagie-80062402/

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/shara-naterial-gia-psistaria-kenton-apo-emagie-m-415-x-p-37-x-u-06-cm-80062416/

Την εχω 2 μηνες, το μονο θεμα που εχω μεχρι τωρα ειναι οτι η θερμοκρασια δεν ειναι ιδια σε ολη την επιφανεια. πχ. στο μπροστινο μερος χανει αρκετα. Αυτο φανταζομαι συμβαινει στις περισσοτερες οικονομικες ψησταριες..

  • Thanks 1
Δημοσ.

Ψήσιμο μοσχαρίσιας μπριζόλας black Angus.

 

Λοιπόν, η εμπειρία από τη weber έκανε ξεκάθαρο οτι ένα θερμόμετρο συνεχούς καταγραφής είναι απαραίτητο. Μου έχει λύσει τα χέρια. Ενημέρωση στο κινητό με γράφημα και log με φωτογραφίες από την εφαρμογή. Βγαίνω να ανάψω, ξαναβγαίνω να ρίξω το κρέας στη σχάρα, βγαίνω να γυρίσω. Δεν ζεσταίνομαι δεν ανοίγω καπάκι κτλ. 

Για το ψάρι τα καταφέρνω και με το μάτι/χρόνο. Κοτόπουλο χοιρινό, ανάβω ίσως κάρβουνο. Για το καλό μοσχάρι όμως έχει τελειώσει το θέμα. 

 

 

IMG_1773.png.70ef7b9c98db8153304d11d4b7764c9a.pngIMG_1772.png.c30eee00a5f2c43c21a35623c6e43868.pngIMG_1771.png.62afbd89dcfe00f1e3cb323f916f6ede.pngIMG_1770.png.c700c9dd5d149fe3600810b5d1e9eba2.png

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, panos2310 είπε

Ψήσιμο μοσχαρίσιας μπριζόλας black Angus.

Λοιπόν, η εμπειρία από τη weber έκανε ξεκάθαρο οτι ένα θερμόμετρο συνεχούς καταγραφής είναι απαραίτητο. Μου έχει λύσει τα χέρια. Ενημέρωση στο κινητό με γράφημα και log με φωτογραφίες από την εφαρμογή. Βγαίνω να ανάψω, ξαναβγαίνω να ρίξω το κρέας στη σχάρα, βγαίνω να γυρίσω. Δεν ζεσταίνομαι δεν ανοίγω καπάκι κτλ. 

Για το ψάρι τα καταφέρνω και με το μάτι/χρόνο. Κοτόπουλο χοιρινό, ανάβω ίσως κάρβουνο. Για το καλό μοσχάρι όμως έχει τελειώσει το θέμα. 

IMG_1773.png.70ef7b9c98db8153304d11d4b7764c9a.pngIMG_1772.png.c30eee00a5f2c43c21a35623c6e43868.pngIMG_1771.png.62afbd89dcfe00f1e3cb323f916f6ede.pngIMG_1770.png.c700c9dd5d149fe3600810b5d1e9eba2.png

Σε τι θερμοκρασία θεωρείται ότι είναι έτοιμο πλέον; και για πόση ώρα θέλει ψήσιμο στη συγκεκριμένη θερμοκρασία; 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, zanskou είπε

Σε τι θερμοκρασία θεωρείται ότι είναι έτοιμο πλέον; και για πόση ώρα θέλει ψήσιμο στη συγκεκριμένη θερμοκρασία; 

Εξαρταται πως το θες ψημενο το μοσχαρι. Πχ για medium rare αν δεν κανω λαθος ειναι 55C (δεν θυμαμαι γιατι παιζω με F εγω).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

54 C σύμφωνα με την εφαρμογή. Για το χρόνο δεν γνωρίζω πλέον καθώς θεωρείται αποδεδειγμένα αναξιόπιστος τρόπος για τον καθορισμό του βαθμού ψησίματος (και υγειονομικά ανασφαλής, κατά το CDC). 

Προσοχή, τέτοιες θερμοκρασίες μόνο με καλά και ασφαλή κρέατα! (και μάλιστα ολόκληρα κομμάτια και όχι κιμά. Φυσικά ούτε συζήτηση για κοτόπουλο και χοιρινό). 

Στην καταγραφή το αρχικό χρονικό διάστημα με τη χαμηλή κλιση είναι ο χρόνος που το άφησα δίπλα στην ψησταριά μέχρι να ανέβει λίγο η θερμοκρασία του κρέατος. IMG_2068.jpg.fa6a589dee09ffcf311913175be2c27c.jpgIMG_2069.jpg.83d58d739e93f70aed410181b5ddfa91.jpgIMG_2070.jpg.34e5975c8123584f1dff59536edd848b.jpg

Επεξ/σία από panos2310
  • Like 3
Δημοσ.

Καλά εννοείται με κοτόπουλο και χοιρινό δεν παίζεις. Και στο θερμόμετρο μέσα δεν σου βγάζει επιλογή ούτε καν για μέτριο. Βοηθάει πολύ όμως να το βγάλεις όταν είναι έτοιμο και δεν έχει ξεραθεί ακόμα.

Δημοσ.

Project μισό κιλό κοκορέτσι : Οποιος γνωρίζει ας μας συμβουλέψει για τον τρόπο ψησίματος .

Εδω λέει μια ώρα ψήσιμο , άλλοι προτείνουν τουλάχιστον 2.5 ώρες .

 

Σε ποια θερμοκρασία και για πόση ώρα , προτείνετε ; 

Δημοσ.
Στις 6/7/2020 στις 4:31 ΜΜ, panos2310 είπε

54 C σύμφωνα με την εφαρμογή. Για το χρόνο δεν γνωρίζω πλέον καθώς θεωρείται αποδεδειγμένα αναξιόπιστος τρόπος για τον καθορισμό του βαθμού ψησίματος (και υγειονομικά ανασφαλής, κατά το CDC). 

Προσοχή, τέτοιες θερμοκρασίες μόνο με καλά και ασφαλή κρέατα! (και μάλιστα ολόκληρα κομμάτια και όχι κιμά. Φυσικά ούτε συζήτηση για κοτόπουλο και χοιρινό). 

Στην καταγραφή το αρχικό χρονικό διάστημα με τη χαμηλή κλιση είναι ο χρόνος που το άφησα δίπλα στην ψησταριά μέχρι να ανέβει λίγο η θερμοκρασία του κρέατος. IMG_2068.jpg.fa6a589dee09ffcf311913175be2c27c.jpgIMG_2069.jpg.83d58d739e93f70aed410181b5ddfa91.jpgIMG_2070.jpg.34e5975c8123584f1dff59536edd848b.jpg

Για το χοιρινό έχουν αλλάξει οι οδηγίες!!  62 βαθμούς είναι κομπλε πλέον!

https://www.pork.org/news/new-usda-guidelines-lower-pork-cooking-temperature/

 

 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, n4sleep είπε

Για το χοιρινό έχουν αλλάξει οι οδηγίες!!  62 βαθμούς είναι κομπλε πλέον!

https://www.pork.org/news/new-usda-guidelines-lower-pork-cooking-temperature/

Δεν πανε να λενε οτι θελουν , εγω θα συνεχισω πανω απο  τους 73.

  • Like 1
Δημοσ.

Είναι ανάλογα τη χώρα. Πχ νομίζω η Αγγλία έδινε 79 για το κοτόπουλο και η Σκωτία 82. 

Σίγουρα αυτοί που δίνουν πιο χαμηλά το έχουν ψάξει και δεν υπάρχει κίνδυνος λογικά.

Δημοσ.

σε οτι αφορά τις εσωτερικές θερμοκρασίες των κρεάτων που καταναλώνουμε θα πρέπει να γνωρίζουμε οτι  ασφαλείς θερμοκρασίες  για κατανάλωση  είναι  πάνω των 60°  σε οτι αφορά  μοσχαρι αρνί  κατσίκι  με την προυπόθεση  να παραμείνει σ' αυτή τη θερμοκρασία περίπου  4 -5  λεπτά ,  για το χοιρινό     στους  65°  με την ίδια αναμονή ,  τελος για τα πουλερικά   η θερμοκρασία πρέπει να φτασει τουλάχιστον  μέχρι τους  71°   με μια μικρή αναπαυση πριν το καταναλώσουμε ,

οι θερμοκρασίες αυτές χρειάζονται  για να γίνει παστερίωση και να  καταστραφούν τυχόν παθογόνοι μικροοργανισμοί που υπάρχουν στο κρέας

κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουμε όταν μετράμε τη θερμοκρασία  είναι οτι αυτή είναι σχετική γιατί αναφέρετε  στο  συγκεκριμένο σημείο που μετράμε και όχι απαραίτητα σε όλο κομμάτι , κάτι που θα πρέπει να το εχουν διαπιστώσει όσοι  μετράνε  

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε

σε οτι αφορά τις εσωτερικές θερμοκρασίες των κρεάτων που καταναλώνουμε θα πρέπει να γνωρίζουμε οτι  ασφαλείς θερμοκρασίες  για κατανάλωση  είναι  πάνω των 60°  σε οτι αφορά  μοσχαρι αρνί  κατσίκι  με την προυπόθεση  να παραμείνει σ' αυτή τη θερμοκρασία περίπου  4 -5  λεπτά ,  για το χοιρινό     στους  65°  με την ίδια αναμονή ,  τελος για τα πουλερικά   η θερμοκρασία πρέπει να φτασει τουλάχιστον  μέχρι τους  71°   με μια μικρή αναπαυση πριν το καταναλώσουμε ,

οι θερμοκρασίες αυτές χρειάζονται  για να γίνει παστερίωση και να  καταστραφούν τυχόν παθογόνοι μικροοργανισμοί που υπάρχουν στο κρέας

κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουμε όταν μετράμε τη θερμοκρασία  είναι οτι αυτή είναι σχετική γιατί αναφέρετε  στο  συγκεκριμένο σημείο που μετράμε και όχι απαραίτητα σε όλο κομμάτι , κάτι που θα πρέπει να το εχουν διαπιστώσει όσοι  μετράνε  

Βέβαια το μοσχάρι στους 60 είναι για πέταμα. Ούτε ο σκύλος μου το τρώει. Επίσης νομίζω αυτές οι θερμοκρασίες για τα κόκκινα κρέατα (που δεν έχουν σαλμονέλα) απευθύνονται κυρίως σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα, κυρίως για τον φόβο παρασίτων, καθώς ένα ολόκληρο κομμάτι κρέατος δεν έχει μικρόβια στο εσωτερικό του.

 

Δημοσ.

μοσχάρι μέσο όρο 57 βαθμούς για μένα, χοιρινό άλιπο όχι πάνω από 67-70, πουλερικά 70-72. παΐδια με πολύ λίπος μπορεί και 80

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...