Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας βαλω μια φωτο απο χτες βραδυ... Μοσχαρισια μπιφτεκια (greek style) με πατατες στον airfryer και σαλατουλα. Σε μιση ωριτσα ενα σουπερ φαγητο χωρις πολλα πολλα!

 

107583398_649999558936143_2961961289048439907_n.jpg

  • Like 6
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ας βαλω μια φωτο απο χτες βραδυ... Μοσχαρισια μπιφτεκια (greek style) με πατατες στον airfryer και σαλατουλα. Σε μιση ωριτσα ενα σουπερ φαγητο χωρις πολλα πολλα!

107583398_649999558936143_2961961289048439907_n.jpg

Ποιον airfryer έχεις? Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό? Δεν έχω καμία εμπειρία στο παρελθόν με airfryer

Δημοσ.

ΓΟυσταρω τρελά αυτο το thread ειναι για ψησταριές αεριου κ μιλαμε για ολα άλλα πάντα  με μέτρο τόσο όσο k ξαναγυρνάμε στο αν ταδε ψησταριά 200 ε ειναι καλή

ας μιλησουμε και για airfryer!

έχω πάρει οτι πιο φθηνό είχα βρει με 55 ε κάτι tristar? καπως ετσι η μάρκα. πατάτες τηγανίτες ΔΕΝ ειναι αλλα είναι σχεδόν τελιες. θεωρώ οτι ένα ακριβότερο μοντελο και επώνυμο ίσως να βγαζει ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα αλλά ακομα κ με τη κουραδα των 50-60 ε απλα δεν ξανατηγανισα. μοναδικό μειονέκτημα ότι είναι λίγο ογκώδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό εδώ έχω, το είχα κερδίσει πριν χρόνια σε ένα διαγωνισμό του Άκη!

https://www.delonghi.com/en-int/products/kitchen/kitchen-appliances/low-oil-fryer-and-multicooker/fh1163-0125392000

Για μένα κάνει φοβερές πατάτες και τις τρως χωρίς τύψεις. Άσε που δεν λερώνει την κουζίνα με λάδια και μυρωδιές. 

Το αρνητικό είναι ότι θέλει 35-40 λεπτά να τις ετοιμάσει, αλλά τις βάζεις πρώτες και μέχρι να ψήσεις το κρέας είναι έτοιμες. Επίσης για να γίνουν καλές και τραγανές δεν πρέπει να βάλεις πάρα πολλές μέσα. Μέχρι 5-6 μεγάλες πατάτες δλδ χωράει. Και εννοειται να τις εχεις στεγνωσει καλα με χαρτι πριν τις κοψεις και να τις κοψεις σχεδον ομοιομορφες.

Στα θετικά ότι έχει ένα μηχανισμό που γυρνάει και τις ανακατέβει μόνο του. Επίσης λειτουργεί και δεν κανονικό φουρνακι, δλδ ψήνεις Ότι θες μέσα.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ.

καλημέρα. έχω αυτή τη ψησταριά κάρβουνου. ως τώρα ψήνω άμεσα με ανοιχτό καπάκι. θα ήθελα να δοκιμάσω να ψήσω έμμεσα με κλειστό καπάκι μεγάλα κομμάτια κρέατος, ή και κάποιο ταψι με φαγητό ίσως. πως πιστεύετε θα μπορούσα να το πετύχω αυτό; η ψησταριά έχει μία σκάφη μέσα που παίρνει αρκετό κάρβουνο και μπορείς να ρυθμίσεις την απόσταση από τη σχάρα για να ελέγξεις την ένταση. εγώ σκέφτηκα να βάλω στην άκρη της σκάφης λίγα κάρβουνα και να βάλω το κρέας ή ταψί στην άλλη άκρη.  αρκεί αυτό; επίσης έχει και 4 αεραγωγούς 2 στο καπάκι αριστερά δεξιά και 2 στη σκάφη χαμηλά αριστερά δεξιά επίσης.

IMG-20200629-185936.jpg

IMG-20200629-185944.jpg
 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, gsisr είπε

καλημέρα. έχω αυτή τη ψησταριά κάρβουνου. ως τώρα ψήνω άμεσα με ανοιχτό καπάκι. θα ήθελα να δοκιμάσω να ψήσω έμμεσα με κλειστό καπάκι μεγάλα κομμάτια κρέατος, ή και κάποιο ταψι με φαγητό ίσως. πως πιστεύετε θα μπορούσα να το πετύχω αυτό; η ψησταριά έχει μία σκάφη μέσα που παίρνει αρκετό κάρβουνο και μπορείς να ρυθμίσεις την απόσταση από τη σχάρα για να ελέγξεις την ένταση. εγώ σκέφτηκα να βάλω στην άκρη της σκάφης λίγα κάρβουνα και να βάλω το κρέας ή ταψί στην άλλη άκρη.  αρκεί αυτό; επίσης έχει και 4 αεραγωγούς 2 στο καπάκι αριστερά δεξιά και 2 στη σκάφη χαμηλά αριστερά δεξιά επίσης.
 

Βαλε δεξια καρβουνα και ανοιξε τον δεξι αεραγωγο στα καρβουνα. Βαλε αριστερα το κρεας και ανοιξε τον αριστερο αεραγωγο στο καπακι. Για ρυθμιση της εντασης παιζεις με την ποσοτητα των καρβουνων και τα ανοιγματα στους αεραγωγους. Μεγαλο ανοιγμα, μεγαλυτερη θρμοκρασια. Μικροτερο ανοιγμα, μικροτερη θερμοκρασια.

  • Like 2
Δημοσ.

αυτο σκεφτόμουν κι εγώ. με προβληματίζει μόνο επειδή δεν έχω δοχείο για τα κάρβουνα και απλά θα τα στοιβάξω σε μια άκρη, μήπως η μία άκρη του κρέατος πάρει χρώμα παραπάνω.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, gsisr είπε

αυτο σκεφτόμουν κι εγώ. με προβληματίζει μόνο επειδή δεν έχω δοχείο για τα κάρβουνα και απλά θα τα στοιβάξω σε μια άκρη, μήπως η μία άκρη του κρέατος πάρει χρώμα παραπάνω.

Στα μισα θα το γυρισεις, και πανω κατω και αριστερα δεξια.

  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ας βαλω μια φωτο απο χτες βραδυ... Μοσχαρισια μπιφτεκια (greek style) με πατατες στον airfryer και σαλατουλα. Σε μιση ωριτσα ενα σουπερ φαγητο χωρις πολλα πολλα!

107583398_649999558936143_2961961289048439907_n.jpg

Τέλεια φαίνονται. Συνταγή για μπιφτεκια? 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Τέλεια φαίνονται. Συνταγή για μπιφτεκια? 

Moυ τα εφεραν απο ενα κρεοπωλειο ετοιμα. Ηταν πολυ καλα. Θυμιζαν πολυ σε γευση αυτα που τρωμε σε ταβερνες.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παίδες σόρυ για το οφ τοπικ αλλά μιας και ρωτάτε πολλοί για μπιφτέκια σας παραθέτω της συνταγή που κάνω πάντα και για μένα το αποτέλεσμα είναι ανώτερο από σχεδόν οτιδήποτε τρώω έξω. σε ψηστήρια που κάνω με τη παρέα, black angus να ψήνεις τα μπιφτέκια θα φάνε!

- 800γρ ανάμεικτος κιμάς μοσχάρι/χοιρινό

- 2 αυγά

- 170γρ ψωμι του τοστ λευκό τριμμένο χωρίς κόρα

- 10γρ αλάτι( ή αναλόγως τα γούστα)

- 1-2 γραμμάρια ρίγανη

- πιπέρι ανάλογα τα γούστα. εγώ βάζω κοντά δύο γραμμάρια

- ένα κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο και μία κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο(προαιρετικά) τα οποία τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει καλά το κρεμμύδι. πολύ σημαντικό στη μετέπειτα γεύση

- λάδι μέσα στο μίγμα δύο κουταλιές της σούπας

- μαιντανό φρέσκο μιαμησι κουταλιά της σούπας γεμάτη γεμάτη ψιλοκομμένη

 

καλά είναι να μείνει ο κιμάς στο ψυγείο τουλάχιστον κάνα δύωρο. τον κιμά τον βγάζουμε από το ψυγείο και τον πλάθουμε λίγο πριν ψήσουμε. τα πρώτα γυρίσματα τα κάνουμε σχετικά γρήγορα για να μη μας κολλήσουν. θερμοκρασία 68 βαθμοί. όποιος δοκιμάσει ας αφήσει ένα feedback με εντυπώσεις. τα υλικά φαίνονται απλά, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. τηρήστε μόνο τις αναλογίες.

Επεξ/σία από gsisr
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, skoudinio είπε

Το πήρα απόφαση να πάρω θερμόμετρο και πολύ το άργησα. Ο Φάνης μου πρότεινε αυτό https://www.amazon.co.uk/dp/B076QBJVWX/ref=cm_sw_r_apap_BJ9A4RNDHCBSG πριν καιρό. Κάτι άλλο υπάρχει? Θέλω να έχει καλώδιο

Αυτο εχω και εγω με 2 probes , σχετικα ακριβες και με καλο app

Δημοσ.

Αν ψηνεις indirect βολευουν τα εξτρα probes για πιο πολλα κομματια κρεατος καθως και για θερμοκρασια στην επιφανεια ψησιματος με το ειδικο γαντζακι που εχει. Δεν εχω τεσταρει σε βραστο νερο κατα ποσο εχει ακριβεια στη μετρηση βεβαια. Σαν μαρκα το προτεινουν πολλοι  παντως και απο αμερικη μερια που παρακολουθω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eμενα δεν μ αρεσει καθολου ο αζυμωτος κιμας τυπου αμερικανικου μπεργερ,δλδ κρεας αλατι πιπερο.Το θεωρω φουλ ανοστο κ με περιεργη υφη.

Οποτε ακομα κ για μπεργκερ κανω πρακτικα συνταγη τυπου κεφτε με ζυμωμα.Μουλτι κρεμμυδη ξερο ,τσιγαρισμενο ή μη ,μπαχαρικα φουλ,λιγο τυρι κ λιγο πιπερια φλωρινης ή λιαστη ντοματα.Βγαινει μια κοκκινη παστα,Την ριχνω στο κιμα μαζι με γαλετα/τριμμενη φρυγανια σε γαλα(ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ πολυ καλυτερο απο ψωμι τοστ) κ ανακατευω φουλ.Μπορει να του βαλω κ λιγο μπαρκεκιου στο ζυμωμα αναλογα τι θελω να κανω.Βγαινει κατι σαν το μπεργερ το juicy grill.Το οποιο ειναι ζυμωμενο 1000% κ για μενα το πιο νοστιμο μπιφτεκι που εχω φαει.

Επεξ/σία από alimentas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...