Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, iannis15 είπε

Μπορούμε στην κλασική φιάλη που χρησιμοποιούμε να την γεμίζουμε με LPG (υγραέριο κίνησης) μιας και είναι καθαρότερο και με περισσότερα οκτάνια;

Με αυτή τη λόγική θα βάζαμε κηροζίνη στα αυτοκίνητα.

Μην παίζεται με τα καύσιμα και την ασφάλεια σας για μια μπριζόλα

  • Like 4
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Αδέρφια, σήμερα θα παίξει ψήσιμο rib-eye για πρώτη φορά.

Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσοχή-τεχνική;

Το τι βαρος και μεγεθος θα ειναι θα το δω τελευταια στιγμη γιατι θα το φέρει η παρέα οπότε δεν εχω εικονα να σας δώσω

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zanskou είπε

Αδέρφια, σήμερα θα παίξει ψήσιμο rib-eye για πρώτη φορά.

Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσοχή-τεχνική;

Το τι βαρος και μεγεθος θα ειναι θα το δω τελευταια στιγμη γιατι θα το φέρει η παρέα οπότε δεν εχω εικονα να σας δώσω

Χωρις τα βασικα μην περιμενεις να σου δωσει ουσιαστικη βοηθεια καποιος.

Δεν ξερουμε τι ψησταρια εχεις , πως σου αρεσει  να τρως το rib ,  δεν ξερουμε βαρος και δεν ξερουμε τι παχος εχει...

Δημοσ.

Broil King Gem 320

Βαρος/παχος οπως εγραψα θα τα δω την τελευταία στιγμη δυστυχως.

Η δική μου προτιμηση και των περισσοτέρων ειναι ενα κλικ παραπάνω από medium.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

Με αυτή τη λόγική θα βάζαμε κηροζίνη στα αυτοκίνητα.

Μην παίζεται με τα καύσιμα και την ασφάλεια σας για μια μπριζόλα

Με αυτή την "λογική" μετατρέπουμε σε υγραεριοκινητο αντί βενζίνης το αυτοκίνητο.

Δεν είναι παράλογο αυτό που λέω απλά θα ήθελα μια τεκμηριωμένη απάντηση διότι το έχω δει στην πράξη από 2 γνωστούς μου με αποτέλεσμα να δίνει καλύτερη καύση φλόγας και μεγαλύτερη διάρκεια φιάλης.

Δημοσ.

καλησπερα παιδια

μου εχει μπει να παρω ψησταρια υγραεριου γιατι με κουραζει η διαδικασια και ο χρονος να αναβω καρβουνα,χρηματα δεν περισευουν πολλα οποτε κοιταζω για κατι οικονομικο.εχω δει αυτες.

UNIMAC 661313
UNIMAC 661314

της εχει καποιος να μου πει εντυπωσεις?

Δημοσ.
Στις 19/7/2020 στις 10:15 ΜΜ, joker99 είπε

καλησπερα παιδια

μου εχει μπει να παρω ψησταρια υγραεριου γιατι με κουραζει η διαδικασια και ο χρονος να αναβω καρβουνα,χρηματα δεν περισευουν πολλα οποτε κοιταζω για κατι οικονομικο.εχω δει αυτες.

UNIMAC 661313
UNIMAC 661314

της εχει καποιος να μου πει εντυπωσεις?

Καλημέρα. Εδώ και καμιά βδομάδα πήρα την 661314. Έχω ψήσει δύο φορές. Την μια ψάρια και την άλλη κρεατικά. Ήμουν πάντα λάτρης του κάρβουνου. Την επέλεξα και εγώ λόγω χαμηλού μπάτζετ. Θεωρώ λοιπόν ότι για τα λεφτά της είναι μια πολύ καλή επιλογή. Στα θετικά βάζω ότι είναι μια καλή και σχετικά στοιβαρη κατασκευή, ο καθαρισμός της είναι πολύ εύκολος καθώς από κάτω είναι ανοιχτή και το ταψακι που έχει βγαίνει και καθαρίζει εύκολα, έχει μάτι, και σχάρες μαντεμενιες. Το μόνο που με προβλημάτισε σχετικά, επειδή εδώ στο νήμα ακούω για πολύ ψηλές θερμοκρασίες, είναι ότι δεν την έχω δει να ανεβάζει θερμοκρασία με κλειστό το καπάκι πάνω από 290 βαθμούς. Ίσως ότι έχει τρεις καυστήρες η ότι έχει σχετικά μεγάλο άνοιγμα από πίσω και από κάτω, να παίζει ρόλο. Αν έχει κάποιος άλλος την ίδια ας μας πει για τις θερμοκρασίες που ανεβάζει. Πάντως δεν με πειράζει και ιδιαίτερα γιατί δεν ψήνω σε τόσο ψηλές θερμοκρασίες. Τους 290 βαθμούς τους πιάνει περίπου σε 10 λεπτά. Γενικώς όμως με την εμπειρία μου στα δύο ψησηματα είναι ικανοποιημένος από την γεύση των ψητών, είτε ψάρι είτε κρέας , έγιναν υπέροχα. Αυτά τα ολίγα από ένα νέο στο bbq υγραερίου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, benn1_gr είπε

Καλημέρα. Εδώ και καμιά βδομάδα πήρα την 661314. Έχω ψήσει δύο φορές. Την μια ψάρια και την άλλη κρεατικά. Ήμουν πάντα λάτρης του κάρβουνου. Την επέλεξα και εγώ λόγω χαμηλού μπάτζετ. Θεωρώ λοιπόν ότι για τα λεφτά της είναι μια πολύ καλή επιλογή. Στα θετικά βάζω ότι είναι μια καλή και σχετικά στοιβαρη κατασκευή, ο καθαρισμός της είναι πολύ εύκολος καθώς από κάτω είναι ανοιχτή και το ταψακι που έχει βγαίνει και καθαρίζει εύκολα, έχει μάτι, και σχάρες μαντεμενιες. Το μόνο που με προβλημάτισε σχετικά, επειδή εδώ στο νήμα ακούω για πολύ ψηλές θερμοκρασίες, είναι ότι δεν την έχω δει να ανεβάζει θερμοκρασία με κλειστό το καπάκι πάνω από 290 βαθμούς. Ίσως ότι έχει τρεις καυστήρες η ότι έχει σχετικά μεγάλο άνοιγμα από πίσω και από κάτω, να παίζει ρόλο. Αν έχει κάποιος άλλος την ίδια ας μας πει για τις θερμοκρασίες που ανεβάζει. Πάντως δεν με πειράζει και ιδιαίτερα γιατί δεν ψήνω σε τόσο ψηλές θερμοκρασίες. Τους 290 βαθμούς τους πιάνει περίπου σε 10 λεπτά. Γενικώς όμως με την εμπειρία μου στα δύο ψησηματα είναι ικανοποιημένος από την γεύση των ψητών, είτε ψάρι είτε κρέας , έγιναν υπέροχα. Αυτά τα ολίγα από ένα νέο στο bbq υγραερίου.

Ο αριθμος των καυστηρων δεν παιζει  ρολο στις θερμοκρασιες , οσο παιζει η δυναμη που εχουν. Και μενα 3 καυστηρες εχει αλλα ανεβαζει 350-360. Θερμοκρασιες βεβαια που δεν θα ψησεις εκει , αλλα  θα της χρησιμοποιήσεις για την πυρολυση μετα το ψησιμο.

Για το μεγαλο ανοιγμα δεν ξερω ποσο ειναι και  αν παιζει ρολο. Υποθετω οτι αυτοι που κατασκευασαν το bbq, ηξεραν τι εκαναν. 

Δημοσ.

Εχει κανεις υποψιν καποιον να κανει αλλαγη φιαλης απογευματα μετα τις 18:00 ? Το γνωστο καταστημα στα Νοτια εκοψε το service πριν τις 10 το πρωι και μετα τις 6 το απογευμα και εμεις που δουλευουμε λογικα θα χρειαζομαστε αδεια απο την δουλεια για να παραλαβουμε...

Δημοσ.

Είμαι στην αναζήτηση σούβλας...

 

Έχω Kenton Naterial 4B και Weber Spirit II E-310.

Σκέφτομαι να αγοράσω αυτήν την σούβλα:

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/kit-psistarias-ugraeriou-naterial-81873760/

Είναι αξεσουάρ της Kenton αλλά θέλω να ξέρω αν ταιριάζει και στην Weber.

Την έχει δοκιμάσει κανείς?

 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, benn1_gr είπε

Καλημέρα. Εδώ και καμιά βδομάδα πήρα την 661314. Έχω ψήσει δύο φορές. Την μια ψάρια και την άλλη κρεατικά. Ήμουν πάντα λάτρης του κάρβουνου. Την επέλεξα και εγώ λόγω χαμηλού μπάτζετ. Θεωρώ λοιπόν ότι για τα λεφτά της είναι μια πολύ καλή επιλογή. Στα θετικά βάζω ότι είναι μια καλή και σχετικά στοιβαρη κατασκευή, ο καθαρισμός της είναι πολύ εύκολος καθώς από κάτω είναι ανοιχτή και το ταψακι που έχει βγαίνει και καθαρίζει εύκολα, έχει μάτι, και σχάρες μαντεμενιες. Το μόνο που με προβλημάτισε σχετικά, επειδή εδώ στο νήμα ακούω για πολύ ψηλές θερμοκρασίες, είναι ότι δεν την έχω δει να ανεβάζει θερμοκρασία με κλειστό το καπάκι πάνω από 290 βαθμούς. Ίσως ότι έχει τρεις καυστήρες η ότι έχει σχετικά μεγάλο άνοιγμα από πίσω και από κάτω, να παίζει ρόλο. Αν έχει κάποιος άλλος την ίδια ας μας πει για τις θερμοκρασίες που ανεβάζει. Πάντως δεν με πειράζει και ιδιαίτερα γιατί δεν ψήνω σε τόσο ψηλές θερμοκρασίες. Τους 290 βαθμούς τους πιάνει περίπου σε 10 λεπτά. Γενικώς όμως με την εμπειρία μου στα δύο ψησηματα είναι ικανοποιημένος από την γεύση των ψητών, είτε ψάρι είτε κρέας , έγιναν υπέροχα. Αυτά τα ολίγα από ένα νέο στο bbq υγραερίου.

σε ενα blog κανουν review για μια πιο μικρη και γραφει για το κενο που εχει απο πισω,το εφραξε με αλουμινοχαρτο και ανεβασε πιο μεγαλη θερμοκρασια..

http://krasodad.blogspot.com/2019/10/unimac-basic.html

απο αυτα που διαβαζω με προβληματιζουν μερικα πργματα πχ,ψηνουμε παντα με κλειστο καπακι και υπαρχουν αναφλεξεις.πρεπει δλδ να ανοιγοκλεινω συνεχεια το καπακι για να μην τα καψω?τι παιζει ακριβως?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, joker99 είπε

σε ενα blog κανουν review για μια πιο μικρη και γραφει για το κενο που εχει απο πισω,το εφραξε με αλουμινοχαρτο και ανεβασε πιο μεγαλη θερμοκρασια..

http://krasodad.blogspot.com/2019/10/unimac-basic.html

απο αυτα που διαβαζω με προβληματιζουν μερικα πργματα πχ,ψηνουμε παντα με κλειστο καπακι και υπαρχουν αναφλεξεις.πρεπει δλδ να ανοιγοκλεινω συνεχεια το καπακι για να μην τα καψω?τι παιζει ακριβως?

Εγώ φίλε μου τα κρέατα τα εψησα και ανοιγοκλείνα το καπάκι καθώς ήταν διάφορα είδη. Δεν είχα ιδιαίτερες αναφλέξεις που να με προβλημάτισαν . Πιστεύω φυσιολογικές ήταν. Δεν τα φοβήθηκα καθόλου τα κρέατα. Πιστεύω οτι αν βάλεις για παράδειγμα μόνο μοσχαρισιες μπριζόλες μπορείς να έχεις κλειστό καπάκι συνέχεια έως ότου φτάσει το κρέας στην επιθυμητή θερμοκρασία που το θέλεις. όσο για το αλουμινόχαρτο το διάβασα και εγώ. Μου φαίνεται κουλό όμως να κάνω πατέντα για να ανεβάσω θερμοκρασία που ουσιαστικά την θέλω μόνο για την πυρόλυση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ftso είπε

Είμαι στην αναζήτηση σούβλας...

Έχω Kenton Naterial 4B και Weber Spirit II E-310.

Σκέφτομαι να αγοράσω αυτήν την σούβλα:

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/kit-psistarias-ugraeriou-naterial-81873760/

Είναι αξεσουάρ της Kenton αλλά θέλω να ξέρω αν ταιριάζει και στην Weber.

Την έχει δοκιμάσει κανείς?

Σαν σούβλα και μοτέρ σίγουρα θα κάνει γιατί είναι 86 cm μήκος αν πάρεις αυτήν που δείχνεις . 

Ίσως χρειαστεί να φτιάξεις άλλες "βάσεις" ή να χρειαστούν αυτές που έχει το πακέτο άλλες τρύπες, αλλά αφού θα την χρησιμοποιείς την σούβλα και στις 2 ψησταριές, φαντάζομαι δεν θα κοστίσουν και τπτ σε έναν σιδερά να σου φτιάξει ακριβώς αυτές που θες για την weber.

Επεξ/σία από ChrisAce
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, benn1_gr είπε

Εγώ φίλε μου τα κρέατα τα εψησα και ανοιγοκλείνα το καπάκι καθώς ήταν διάφορα είδη. Δεν είχα ιδιαίτερες αναφλέξεις που να με προβλημάτισαν . Πιστεύω φυσιολογικές ήταν. Δεν τα φοβήθηκα καθόλου τα κρέατα. Πιστεύω οτι αν βάλεις για παράδειγμα μόνο μοσχαρισιες μπριζόλες μπορείς να έχεις κλειστό καπάκι συνέχεια έως ότου φτάσει το κρέας στην επιθυμητή θερμοκρασία που το θέλεις. όσο για το αλουμινόχαρτο το διάβασα και εγώ. Μου φαίνεται κουλό όμως να κάνω πατέντα για να ανεβάσω θερμοκρασία που ουσιαστικά την θέλω μόνο για την πυρόλυση.

γραφει οτι χανει θερμοτητα αλλα και δεν ψηνει ομοιομορφα,αν θυμαμαι καλα και στα σχολια σε καποιο σημειο το αναφερουν οτι η σχαρες στην πισω μερια εχουν μεγαλυτερη θερμοκρασια απο οτι μπροστα.

παρατηρησες κατι τετοιο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...