Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σημερα παρελαυα το Meater που όπως είπα, είχα αγοράσει σε offer απο amazon

ότι καλύτερο σε θερμόμετρο έχει περάσει από τα χέρια μου και όχι μόνο ποιοτικά σε κατασκευή  , θα καταλάβετε πιο κάτω

image.png.826483701bcd21c86ed7c5f978bf9f31.png

καταρχας εχει 3ς θερμοκρασίες στο application (το οποίο είναι εξαιρετικό)

1. την εσωτερική κρέατος 

2. την επιθυμητή

3. την εξωτερική 

όταν ξεκίνησα την εφαρμογή  κ έβαλα ότι θέλω να νε στους 57 βαθμούς κ ξεκίνησε να ανεβαίνει θερμοκρασία έβγαλε χρόνο ψησίματος εκτιμώμενο 

στην εξωτερική θερμοκρασία κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι ότι όταν έλεγε η ψησταριά (campingaz) 250 βαθμούς αυτό έλεγε 248 αρα συμφωνούν και το θερμόμετρο της ψησταριάς είναι κομπλέ σε τεράστιο βαθμό χωρίς αποκλίσεις.

Στην εσωτερική θερμοκρασία κάτι που μου έκανε τρελά εντύπωση.. 

5 λεπτα πριν τελειώσει ο χρονος χτύπησε το κινητο.

στα 4 λεπτα χτύπησε να το βγάλω τη πριζολα και έδειχνε εσωτερική 50. το φοβήθηκα ότι λεει βλακείες κ το έβγαλα στους 55 να με safe. αμ δε..

πατάω λοιπόν στους 55 οτι το βγάζω και εμφανίζει η εφαρμογή now  Resting for 3 min.

βγήκε εμφανισιακά αυτό 

image.png.1ab6c412dca681fc7a70a4e5e6697c38.png

 

το αποτέλεσμα είναι ότι στο resting το 55 χωρίς να είναι στη φωτιά προφανώς, πήγε 63 στα 4 λεπτά!!

lw8k56Do_T8n5P0gfo0Wxvde0kf2ltym9dLTIlY9vN0-370Kn3HAsd7d-Ia_9xI_7760yoGMwLXJNSnHJifWHrlfJ_Uswp4763hz_eHMS0ZmO8bp_fsqLnni1gSEkfFV605uOVZ9BpZ4Wra7sJvOXZ3Zkb2yOE-E83MLJfrNiA4lBr1FRkjyduZ110-U_w7NApF3DxipFyn8xlUcH7cxp7qEaObjaYyfaR0vw2BxOEuReEHJF3q0Q-Xdfgzi3SrTBs3bf1AxzmffGZPu41m6EaVSB9e5GUC-g-pBI8pw-8Me3gt-FSY-bAGCklb0im4JL4QUrop9Hxcas5SCC2bGroRPcobWbIQBDnFWeoz89mbK7c6YjHrU3FQsYbblalFzSif9ce_BmEw5Xqy_PShO2ftJ20H761kzsHLTEb6niNu9JW5KucsrIie-zMNYNRCiEIq7UcNhmf3VgJFxgb6NP7DBFonDp3VqkkjtgrpJCXjiJFyzsBEH8JuPOuRUoLj9gsJl0QYgiLJOyU17NGuoIYgy0y7iGAj92HNKdIh62wKvF0VLHTvmD7Dv9WLCdxQ--8mPq-8UZs0b9N9Y1r98VWk-Y1kVZnHm-sIXOesUYom-SZBjdNQ4EfzljgdmS_31myYyi7oqp3JGVmFFQTOujhvGyl4fikaQeLypfmL61RFB4QNR_zhINrUzbjE=w444-h937-no?authuser=0

 

αρα αν το είχα βγάλει όπως έλεγε στους 50 βαθμούς θα είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα κ όχι το medium που βγήκε!

(μα +8 σε resting?)

image.png.7d5fef7cd2bf7ad45ab5a4b7f1e64526.png

 

image.png.8fbdaec7aa144e3764a3ec20fc3b1114.png

 

τα 100 ευρώ που κανει φαίνονται πολλά άλλα είναι εξαιρετικό χωρίς καλώδια χωρίς τίποτα μόνο μειονεκτημά πρέπει να είσαι σχετικά κοντά στη ψησταριά γτ χάνετε το σήμα.

στα 3 μέτρα με κλειστό καπάκι έμενα ψιλό χανότανε με ανοιχτό καπάκι που έκανα τεστ είναι περίπου 8-10 μέτρα 

αν το πετύχετε στα 55 ευρώ που το πήρα για κάτι χωρίς καλώδια αν ψάχνεστε μη τα λυπηθείτε 

επίσης η εφαρμογή εχει κάτι άλλο που δεν γνωριζα.. αναλογος το κομματι κρέατος αλαζει κ η θερμοκρασια που προτείνει. πχ πικανια σου λεει 60 ενω rib eye 58 κάποια άλλα τα έχει στα 57 κ κάποια στα 56

ενα ακομα συμπέρασμα για τη ψησταριά από το γράφημα. όπως θα δείτε στη πράσινη καμπύλη πέφτει από 260 βαθμους στους 240. είναι που άνοιξα να γυρισω τη πριζολα.. ισα κ 5 sec.... κ έχασε σχεδόν 20 βαθμούς!  γιαυτο επιμένουμε οτι παίζει σημαντικό ρόλο εάν κρατάει θερμοκρασία κάτι που κάνουν σε σημαντικό βαθμό οι weber broil, σκευτητε το χειμώνα πως επηρεαζει αυτό το 1 άνοιγμα. 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 10
  • Thanks 2
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραια ενημερωση sndev ,50 ε πηρα εγω απο το αμαζον με καλωδιο (2 θεσεις)

Επεξ/σία από slk200gr
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 1/9/2020 στις 3:38 ΜΜ, ritualistic είπε

Ποιο καθαριστικο χρησιμοποιησες ? Τους ανακλαστηρες και τις σχαρες πως τους καθαρισες και πou ?

Χθες εψησα μια ταλιατα και δοκιμασα το κολπο με το αλατι για 40 λεπτα που αναφερθηκε πιο πανω και εχω να πω οτι η διαφορα στη γευση με το να ριχνεις το αλατι πριν/μετα το ψησιμο ειναι χαοτικη!

Πες μια φορά ακόμα την διαδικασία γιατί την έχασα πλιζ

Δημοσ.
10 ώρες πριν, sndev είπε

σημερα παρελαυα το Meater που όπως είπα, είχα αγοράσει σε offer απο amazon

ότι καλύτερο σε θερμόμετρο έχει περάσει από τα χέρια μου και όχι μόνο ποιοτικά σε κατασκευή  , θα καταλάβετε πιο κάτω

image.png.826483701bcd21c86ed7c5f978bf9f31.png

καταρχας εχει 3ς θερμοκρασίες στο application (το οποίο είναι εξαιρετικό)

1. την εσωτερική κρέατος 

2. την επιθυμητή

3. την εξωτερική 

όταν ξεκίνησα την εφαρμογή  κ έβαλα ότι θέλω να νε στους 57 βαθμούς κ ξεκίνησε να ανεβαίνει θερμοκρασία έβγαλε χρόνο ψησίματος εκτιμώμενο 

στην εξωτερική θερμοκρασία κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι ότι όταν έλεγε η ψησταριά (campingaz) 250 βαθμούς αυτό έλεγε 248 αρα συμφωνούν και το θερμόμετρο της ψησταριάς είναι κομπλέ σε τεράστιο βαθμό χωρίς αποκλίσεις.

Στην εσωτερική θερμοκρασία κάτι που μου έκανε τρελά εντύπωση.. 

5 λεπτα πριν τελειώσει ο χρονος χτύπησε το κινητο.

στα 4 λεπτα χτύπησε να το βγάλω τη πριζολα και έδειχνε εσωτερική 50. το φοβήθηκα ότι λεει βλακείες κ το έβγαλα στους 55 να με safe. αμ δε..

πατάω λοιπόν στους 55 οτι το βγάζω και εμφανίζει η εφαρμογή now  Resting for 3 min.

βγήκε εμφανισιακά αυτό 

image.png.1ab6c412dca681fc7a70a4e5e6697c38.png

το αποτέλεσμα είναι ότι στο resting το 55 χωρίς να είναι στη φωτιά προφανώς, πήγε 63 στα 4 λεπτά!!

lw8k56Do_T8n5P0gfo0Wxvde0kf2ltym9dLTIlY9vN0-370Kn3HAsd7d-Ia_9xI_7760yoGMwLXJNSnHJifWHrlfJ_Uswp4763hz_eHMS0ZmO8bp_fsqLnni1gSEkfFV605uOVZ9BpZ4Wra7sJvOXZ3Zkb2yOE-E83MLJfrNiA4lBr1FRkjyduZ110-U_w7NApF3DxipFyn8xlUcH7cxp7qEaObjaYyfaR0vw2BxOEuReEHJF3q0Q-Xdfgzi3SrTBs3bf1AxzmffGZPu41m6EaVSB9e5GUC-g-pBI8pw-8Me3gt-FSY-bAGCklb0im4JL4QUrop9Hxcas5SCC2bGroRPcobWbIQBDnFWeoz89mbK7c6YjHrU3FQsYbblalFzSif9ce_BmEw5Xqy_PShO2ftJ20H761kzsHLTEb6niNu9JW5KucsrIie-zMNYNRCiEIq7UcNhmf3VgJFxgb6NP7DBFonDp3VqkkjtgrpJCXjiJFyzsBEH8JuPOuRUoLj9gsJl0QYgiLJOyU17NGuoIYgy0y7iGAj92HNKdIh62wKvF0VLHTvmD7Dv9WLCdxQ--8mPq-8UZs0b9N9Y1r98VWk-Y1kVZnHm-sIXOesUYom-SZBjdNQ4EfzljgdmS_31myYyi7oqp3JGVmFFQTOujhvGyl4fikaQeLypfmL61RFB4QNR_zhINrUzbjE=w444-h937-no?authuser=0

αρα αν το είχα βγάλει όπως έλεγε στους 50 βαθμούς θα είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα κ όχι το medium που βγήκε!

(μα +8 σε resting?)

image.png.7d5fef7cd2bf7ad45ab5a4b7f1e64526.png

image.png.8fbdaec7aa144e3764a3ec20fc3b1114.png

τα 100 ευρώ που κανει φαίνονται πολλά άλλα είναι εξαιρετικό χωρίς καλώδια χωρίς τίποτα μόνο μειονεκτημά πρέπει να είσαι σχετικά κοντά στη ψησταριά γτ χάνετε το σήμα.

στα 3 μέτρα με κλειστό καπάκι έμενα ψιλό χανότανε με ανοιχτό καπάκι που έκανα τεστ είναι περίπου 8-10 μέτρα 

αν το πετύχετε στα 55 ευρώ που το πήρα για κάτι χωρίς καλώδια αν ψάχνεστε μη τα λυπηθείτε 

επίσης η εφαρμογή εχει κάτι άλλο που δεν γνωριζα.. αναλογος το κομματι κρέατος αλαζει κ η θερμοκρασια που προτείνει. πχ πικανια σου λεει 60 ενω rib eye 58 κάποια άλλα τα έχει στα 57 κ κάποια στα 56

ενα ακομα συμπέρασμα για τη ψησταριά από το γράφημα. όπως θα δείτε στη πράσινη καμπύλη πέφτει από 260 βαθμους στους 240. είναι που άνοιξα να γυρισω τη πριζολα.. ισα κ 5 sec.... κ έχασε σχεδόν 20 βαθμούς!  γιαυτο επιμένουμε οτι παίζει σημαντικό ρόλο εάν κρατάει θερμοκρασία κάτι που κάνουν σε σημαντικό βαθμό οι weber broil, σκευτητε το χειμώνα πως επηρεαζει αυτό το 1 άνοιγμα. 

τρομερο review ευχαριστουμε @sndev

 

41 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Πες μια φορά ακόμα την διαδικασία γιατί την έχασα πλιζ

τπτ ιδιαιτερο απλα ριχνεις χοντρο αλατι στο κρεας και το αφηνεις 40 λεπτα να ξεκουραστει

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Amaretos είπε

Πες μια φορά ακόμα την διαδικασία γιατί την έχασα πλιζ

2 σελίδες πίσω είναι. Δεν είναι κάτι το δύσκολο αλλα ειναι χρονοβόρο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ritualistic είπε

τρομερο review ευχαριστουμε @sndev

τπτ ιδιαιτερο απλα ριχνεις χοντρο αλατι στο κρεας και το αφηνεις 40 λεπτα να ξεκουραστει

Εκτός η εντός ψυγείου? Θενκς για την απάντηση

Δημοσ.

Να κανω μια χαζη ερωτηση ,στις 10- του μηνος βγαζει το lidl παλι τις angus σε προσφορα ,η απορια μου ειναι οτι επειδη μου αρεσουν πολυ αλλα η ημερομηνια ληξεως ειναι περιπου 5-7 μερες μετα την αγορα αν τις βαλω σε καταψυκτη μπορω να τις κρατησω για μεγαλυτερο διαστημα η η ημερομηνια ληξεως ενοει την ημερα αποψυξεις?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ritualistic είπε

εντος

Εισαι σιγουρος οτι αλατιζεις και  αφηνεις 40 λεπτα εντος ψυγειου;;;

Αρα θελεις αλλα 30+  λεπτα  εκτος ψυγειου για να παρει θερμοκρασια δωματιου.

Επομενως μιλαμε για 70-80 λεπτα προετοιμασια.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Εισαι σιγουρος οτι αλατιζεις και  αφηνεις 40 λεπτα εντος ψυγειου;;;

Αρα θελεις αλλα 30+  λεπτα  εκτος ψυγειου για να παρει θερμοκρασια δωματιου.

Επομενως μιλαμε για 70-80 λεπτα προετοιμασια.

Σε γενικες γραμμες δεν εχεις αδικο για νορμαλ θερμοκρασιες αλλα 40 λεπτα εκτος ψυγειου σε θερμοκρασια δωματιου 30+ βαθμους οπως τις τελευταιες μερες δεν ξερω αν συνισταται, εγω τουλαχιστον το αφησα 40 λεπτα εντος και 10 λεπτα εκτος μεχρι να ζεσταθει η ψησταρια. Μπορει ομως να κανω και λαθος

Δημοσ.

εγω παντως το καλυτερο φιλετο που εψησα ηταν οταν την αφησα 10 λεπτα εκτος ψυγειου (μια φορα το εκανα γιατι δεν κρατιομουν και πετυχε )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, slk200gr είπε

Να κανω μια χαζη ερωτηση ,στις 10- του μηνος βγαζει το lidl παλι τις angus σε προσφορα ,η απορια μου ειναι οτι επειδη μου αρεσουν πολυ αλλα η ημερομηνια ληξεως ειναι περιπου 5-7 μερες μετα την αγορα αν τις βαλω σε καταψυκτη μπορω να τις κρατησω για μεγαλυτερο διαστημα η η ημερομηνια ληξεως ενοει την ημερα αποψυξεις?

μπορ εις κ δεν ειναι χαζη ερωτηση καθολου. γενικά το κρέας στο ψυγείο πρέπει να καταναλώνετε εντός 2-3 ήμερων μαχ k σε συσκευασία μαχ 7 ημέρες. αν το βάλεις σε vaccum κανα 20 ημερο μαξ. ο λόγος είναι τα βακτηρία και η κακή διατήρηση που έχουμε στα ψυγεία με το άνοιξε κλείσε κ τπτ άλλο. Στη κατάψυξη δεν έχεις θέμα ομως δε προτείνετε και ο λόγος είναι οτι τα υγρα του θα παγωσουν θα διασταλουν θα σπασουν οι ινες κτλ, φυσική. όταν την κάνεις απόψυξη δεν θα έχει την ίδια γεύση που γνώρισες σε καμία περίπτωση 

 

 

----------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------

το αλάτισμα εκτος ψυγείου κ 3ς ώρες που λεει ο λόγος  να το αφήσετε εκτός στους 35 βαθμούς κλαιν.. 

πληροφορικά το μοσχαρι δεν ειναι σα το χοιρινο κ γιαυτο το τρωμε κ σχεδόν ομο καθώς οτι βακτηριο μικροβιο κτλ εμφανίζετε ειναι στην επιφανεια του κ οχι εσωτερικα οπως στο χοιρινο. αυτό σημαίνει οτι μολις το πετάξετε στη φλόγα τελείωσε.

γιαττο ακριβως το λογο λεμε το κιμα να τον ψήνουμε σε 1 μερα γτ ειναι λιώμα αρα βακτηρία παντου. Αυτο που λέμε αποψηγμενο να μην ξαναμπαίνει ψυγείο είναι γτ αν έχει αναπτύξει μικρόβια στην επιφανεια  στο ψυγείο θα διατηρηθούν κ πολυ εύκολα πιάνουμε απο δω κ από κει κτα μεταφέρουμε στο κεσεδάκι με το γιαουρτι στο πακέτο του γάλακτος στα φρούτα στα ζαρζαβατικά. δλδ αυτη η προστασία δεν είναι τόσο για το ίδιο το μοσχάρι οσο για τη γενική προστασία του χώρου.

Επεξ/σία από sndev
  • Thanks 3
Δημοσ.

έχει δοκιμάσει κανείς να αλατίσει από βραδύς και να βάλει τη μπριζόλα σε ένα σχαράκι στο ψυγείο για να περνάει κι από κάτω ο αέρας;

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, gsisr είπε

έχει δοκιμάσει κανείς να αλατίσει από βραδύς και να βάλει τη μπριζόλα σε ένα σχαράκι στο ψυγείο για να περνάει κι από κάτω ο αέρας;

Όταν κάνω σούβλες, μαριναρω από το βράδυ. Πραγματικά δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην αλατισεις νωρίτερα και όχι τελευταία στιγμή. 

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...