Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ που λέτε θυμήθηκα την κουβέντα που είχε ανοίξει πριν καιρό εδώ για θερμόμετρα κλπ και πηγαινοντας για ψώνια στον Σκλαβενιτη του Κερατσινιου (που εχει της παναγιας τα μάτια)  βρήκα μπροστά μου ένα φτηνούλι και το πήρα.

Για ούτε 5€ που είχε μια χαρά ειναι τελικά και το μόνο του θέμα ειναι ότι θέλει μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να φτάσει να δείξει την τελική ένδειξη.

αλλά από το να τα κοιτάς με το μάτι όντως ειναι πολύ καλύτερα να εχεις κι έαν τέτοιο.

 

 

θερμομετρο.jpg

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
14 ώρες πριν, daPro είπε

Υπενθύμιση σε όλους..Καθαρίζουμε πιο συχνά το ταψί από κάτω που πέφτουν τα λύπη.Σημερα μου πήρε φωτιά χστηκα πάνω μου..έκλεισα αμέσως την μπουκάλα(την έχω μισό μέτρο μακρυά απτην ψησταριά.)Εβγαλα τα κρέατα από πάνω..μετά από 1 λεπτό έσβησε.αλλα ήταν πολύ μεγάλη η φλόγα,είχε και αέρα.Αυτα..

Για ποιο μοντελο μιλαμε;;;;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, daPro είπε

Campingaz 3

Kαλα εχουν βαλει το ταψι συλλογης λιπους ακριβως κατω απο τους καυστηρες; λογικο να αρπαξει φωτια. Αυτο θα θελει συνεχεια καθαρισμα.

image.png.91fd668a56907f902c2c72045b3f9d66.png

Δημοσ.

Λοιπόν, σήμερα πάμε για κοτόπουλο. Επειδή διαβάζω διάφορα στα ιντερνετς, για πείτε πώς το ψήνουμε καλύτερα;

 

Low and slow ή hot and fast?

Δημοσ.

ανοιξε το πεταλουδα, πασπαλισε το ολοκληρο με ενα rub και βαλτο στη μεση της σχαρας στους 200 με τον μεσαιο καυστηρα σβηστο για 45 λεπτα περιπου (αν δεν εχεις θερμομετρο). δεν θα χρειαστει γυρισμα.

περιμενουμε εντυπωσεις

  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ritualistic είπε

ανοιξε το πεταλουδα, πασπαλισε το ολοκληρο με ενα rub και βαλτο στη μεση της σχαρας στους 200 με τον μεσαιο καυστηρα σβηστο για 45 λεπτα περιπου (αν δεν εχεις θερμομετρο). δεν θα χρειαστει γυρισμα.

περιμενουμε εντυπωσεις

 

12 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Εγώ το κοτόπουλο το πάω λάου λάου, ανάλογα και τι κομμάτι θες να βάλεις βέβαια 

Το κοτόπουλο είναι κομμένο σε κομμάτια. Επίσης, έχω ψησταριά με 2 καυστήρες. Έλεγα να πιάσω κοντά 200°C και μετά να σβήσω τον έναν και να το βάλω εκεί. Θα ψηθεί έτσι;

 

Θερμόμετρο έχω.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Το κοτόπουλο είναι κομμένο σε κομμάτια. Επίσης, έχω ψησταριά με 2 καυστήρες. Έλεγα να πιάσω κοντά 200°C και μετά να σβήσω τον έναν και να το βάλω εκεί. Θα ψηθεί έτσι;

Θερμόμετρο έχω.

τοτε τα κομματια στα μισα της διαδρομης θα θελουν γυρισμα προς την πλευρα της φωτιας ωστε να ψηθουν ομοιομορφα.

εξυπακουεται οτι θα χρειαστεις τον διπλασιο χρονο.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ritualistic είπε

τοτε τα κομματια στα μισα της διαδρομης θα θελουν γυρισμα προς την πλευρα της φωτιας ωστε να ψηθουν ομοιομορφα.

εξυπακουεται οτι θα χρειαστεις τον διπλασιο χρονο.

Άρα, ψησταριά στους 200, σβήνω τον έναν απ'τους 2 και από πάνω του βάζω τα κομμάτια για 45 λεπτά. Ύστερα, τα γυρίζω και τα βάζω πάνω απ'τον αναμμένο καυστήρα και τα αφήνω για άλλα 30 λεπτα;

 

Καλά το αντελήφθειν;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Άρα, ψησταριά στους 200, σβήνω τον έναν απ'τους 2 και από πάνω του βάζω τα κομμάτια για 45 λεπτά. Ύστερα, τα γυρίζω και τα βάζω πάνω απ'τον αναμμένο καυστήρα και τα αφήνω για άλλα 30 λεπτα;

Καλά το αντελήφθειν;

το κοτοπουλο θα μεινει στη μερια του σβηστου καυστηρα οπως και να εχει, απλα θα τα γυρισεις μερια να βλεπουν προς τη μερια της φωτιας για να ψηθουν και απο τις 2 μεριες το ιδιο

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ritualistic είπε

το κοτοπουλο θα μεινει στη μερια του σβηστου καυστηρα οπως και να εχει, απλα θα τα γυρισεις μερια να βλεπουν προς τη μερια της φωτιας για να ψηθουν και απο τις 2 μεριες το ιδιο

To πάνω-κάτω εννοείς; Το γνωστό γύρισμα, ε;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

To πάνω-κάτω εννοείς; Το γνωστό γύρισμα, ε;

εγω φταιω δεν το εξηγησα σωστα

οχι πανω κατω. θα γυρισεις το καθε κομματι 180 μοιρες για να βρισκονται τον ιδιο χρονο κοντα στην φωτια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...