Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οποτε όπως καταλαβαίνω πρακτικά αντικαθιστώ τη χυτρα ταχύτητος -1 σκευος τον ριζοπαρασκευαστη -1 σκευος  το sous vide - 1 σκευος  ,ακούγετε ελκιστικο για 160 ε κ μπήκε ήδη στο wish list του Amazon. Όμως μια παρατήρηση οσον αφορά τη λειτουργία  sous vide.. εγώ το κανω με νερο στο "κουβα" της χύτρας ταχύτητος οπου ειναι μεγάλος και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπιζω είναι οτι ΔΕΝ χωράει κανονικά προς μεγάλα κομμάτια μπριζόλας. πχ μια σπαλοπριζολα αναγκάζομε κ λεω στο κρεοπώλη κόψε το κόκκαλο. το instant pot λογικα πρεπει να κλεινει απο πανω το καπακι για να μπει σε λειτουργιά sous vide οποτε μειωνει ακομα περισσότερο το περιθώριο η μπριζόλα να νε κάθετη με κόκκαλο. Φανη όταν παραλαυεις θα μπορέσεις να τεστάρεις τι παίζει σε αυτό το θέμα πριν σκασω τα 160 ευρω? :D

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sndev είπε

Οποτε όπως καταλαβαίνω πρακτικά αντικαθιστώ τη χυτρα ταχύτητος -1 σκευος τον ριζοπαρασκευαστη -1 σκευος  το sous vide - 1 σκευος  ,ακούγετε ελκιστικο για 160 ε κ μπήκε ήδη στο wish list του Amazon. Όμως μια παρατήρηση οσον αφορά τη λειτουργία  sous vide.. εγώ το κανω με νερο στο "κουβα" της χύτρας ταχύτητος οπου ειναι μεγάλος και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπιζω είναι οτι ΔΕΝ χωράει κανονικά προς μεγάλα κομμάτια μπριζόλας. πχ μια σπαλοπριζολα αναγκάζομε κ λεω στο κρεοπώλη κόψε το κόκκαλο. το instant pot λογικα πρεπει να κλεινει απο πανω το καπακι για να μπει σε λειτουργιά sous vide οποτε μειωνει ακομα περισσότερο το περιθώριο η μπριζόλα να νε κάθετη με κόκκαλο. Φανη όταν παραλαυεις θα μπορέσεις να τεστάρεις τι παίζει σε αυτό το θέμα πριν σκασω τα 160 ευρω? :D

Θα δοκιμασω απο βδομαδα που θα το εχω! Εδω εχει δοκιμαστικο και συγκριση.

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 19/10/2020 at 17:46, thomasIos said:

Αυτη η μέθοδος (sous-vide) φαίνεται, όντως, καλή, αλλά παίρνεις ..αιώνες! Εχεις να προτείνεις καμιά value for money συσκευή?

Επειδη το Instant pot μου φαινεται μεγαλο για το ντουλαπι (το εχω και αυτο)
εγω πηρα και ενα sous-vide απλα μονο για αυτη τη μια δουλεια. Πηρα όπως ολοι απο amazon. Οι περισσοτεροι παιρνουν anova,  εγω πετυχα το wankle σε black friday πριν 3 χρονια απο 110 ευρω στα 60 και το χτυπησα. 3 χρονια δεν εχει παθει τιποτα-δουλευει σκυλι! Θες και vaccum sealer αλλα εγω επισης πετυχα ενα κοψοχρονια. Δεν νομιζω πως θες δοχειο, μαι χυτρα και μια πετσετα απο πανω να μην εξατμιζεται το νερο αρκουν! (και ενα πιαστρακι-βασουλα φουρνου, κατω απο τη χυτρα γιατι οταν πιασει 70 βαθμους καλο ειναι να μην ακουμπαει ντιρεκτ στον παγκο).
Ετσι νομιζω εγω τουλαχιστον.
Δεν ειναι τυχαιο που ολοι οι επαγγελματιες σεφ εχουν sous-vide (το ιδιο αλλα σε επαγγελματικο-μεγαλο σε καθε εστιατοριο)
Εκανα μια συνταγη φιλου μου σεφ απο μαγαζι που μου την εδωσε κρυφα για ψαρονέφρι που στο εστιατοριο ηταν το πιο "πευτχημενο" πιατο και εμεινα χαζος!
Επισης υπαρχει συνταγη για ribeye σε sous-vide σε beure clarifie (αντι σε νερο) απο εστιατοριο στο las vegas που οταν το φας θα πεθάνεις. Αλλα θελει 4 κιλα βουτυρο να βγαλεις 2-3 clarifie. 
το καλυτερο πραγμα που εγω φαει ποτε μου
Για μενα το sous-vide ειναι για πολυ λιγες δουλειες, αλλα για αυτες που ειναι.... ΠΕΤΑΕΙ
 

On 19/10/2020 at 17:50, tsiro7 said:

Θέλω να κάνω spare ribs με τη μέθοδο 3-2-1, να καπνίσω με ξύλα μόνο τις 3 πρώτες ώρες ή σε όλη την διαδικασία? Να κρατήσω σταθερή θερμοκρασία 125-130 βαθμούς σε όλη τη διαδικασία η να αυξήσω στο τελικό στάδιο? 

Για το 3-2-1 εγω 2 φορες εχω κανει ολες κιολες μονο και καπνισμα εκανα μονο στο σταδιο 3 που ειναι ανοιχτο. μετα κλεινει το αλουμινοχαρτο οποτε δεν καταλαβαινω  γιατι να εχεις καπνο πλεον- απλα η ζεστη μετραει να ειναι σταθερη. Εγω που ημουν βιαστικος το εκανα 130-135 και μια χαρα βγηκε. στο τελος στο 1 αυξανεις μονο
Γνωμη οι καουμποηδες αμερικανοι βαζουν ενα σκασμο σε rub. Εγω απλα με κοκκινες παπρικες και μαυρες ζαχαρες-μελασα αρκουμαι. Δεν βαζω και ολα τα αποξηραμενα σκορδα-κρεμμυδια κλπ κλπ γιατι τα βρισκω υπερβολη (ατομικη γνωμη ισως κανω λαθος)
Το δυσκολο ειναι να ΒΡΕΙΣ saint louis spare ribs γιατι αλλα ζωα αλλη ρατσα εχουμε στην Ελλαδα και αλλα εχουν Αμερικη. Δεν ειναι ευκολο ή εγω λιγες φορες βρηκα μεγαλο τετραγωνισμενο κομματι

Επεξ/σία από Elderman_19730
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Elderman_19730 είπε


Εκανα μια συνταγη φιλου μου σεφ απο μαγαζι που μου την εδωσε κρυφα για ψαρονέφρι που στο εστιατοριο ηταν το πιο "πευτχημενο" πιατο και εμεινα χαζος!
Επισης υπαρχει συνταγη για ribeye σε sous-vide σε beure clarifie (αντι σε νερο) απο εστιατοριο στο las vegas που οταν το φας θα πεθάνεις. Αλλα θελει 4 κιλα βουτυρο να βγαλεις 2-3 clarifie. 
το καλυτερο πραγμα που εγω φαει ποτε μου
Για μενα το sous-vide ειναι για πολυ λιγες δουλειες, αλλα για αυτες που ειναι.... ΠΕΤΑΕΙ
 

 

αρχικα! μπορω να εχω τη συνταγή ψαρονέφρι? :D εστω κ Pm!

αντι για νερο σε βουτηρο αφού είναι κλεισμένο σε vacuum δε μπορώ  να καταλάβω πως επιρεαζει την γεύση ? μήπως το βουτηρο ειναι μέσα στο vacuum?

το sous vide Με εχει σώσει επειδη τρωω παρα πολυ συχνα κόκκινο κρεας. φτιάχνω 4 -5 πριζολες (για 2 άτομα μέγεθος 1 μια) και όταν πανε θερμοκρασία δωματίου τις βαζω ψυγείο. οταν θελω να τις καταναλωσω τις ξαναβάζω sous vide στη θερμοκρασια που γινανε πχ 56 βαθμοι για 5 λεπτα για να επανέλθουν κ μετα φλογιστρο. πρακτικα σε 8-10 λεπτα εχω ετοιμη ψημενη ολοσωστα κ γευστικοτατη σαν εκεινης τη στιγμης χωρις βρωμιες κ ακαταστασία κ ας ηταν φτιαγμενη 5 μερες πριν. Μεχρι 1 βδομάδα το εχω αφησει ετσι ψυγείο κ ηταν κομπλε.

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
Just now, sndev said:

αρχικα! μπορω να εχω τη συνταγή ψαρονέφρι? :D εστω κ Pm!

αντι για νερο σε βουτηρο αφού είναι κλεισμένο σε vacuum δε μπορώ  να καταλάβω πως επιρεαζει την γεύση ? μήπως το βουτηρο ειναι μέσα στο vacuum?

το sous vide Με εχει σώσει επειδη τρωω παρα πολυ συχνα κόκκινο κρεας. φτιάχνω 4 -5 πριζολες (για 2 άτομα μέγεθος 1 μια) και όταν πανε θερμοκρασία δωματίου τις βαζω ψυγείο. οταν θελω να τις καταναλωσω τις ξαναβάζω sous vide στη θερμοκρασια που γινανε πχ 56 βαθμοι για 5 λεπτα για να επανέλθουν κ μετα φλογιστρο. πρακτικα σε 8 λεπτα εχω ετοιμη ψημενη ολοσωστα κ γευστικοτατη σαν εκεινης τη στιγμης κ ας ηταν φτιαγμενη 5 μερες πριν. Μεχρι 1 βδομάδα το εχω αφησει ετσι ψυγείο κ ηταν κομπλε.

1) δεν θα εχεις και τα υλικα ειναι σουπερ περιεργα αλλα να σου στειλω pm

2) δεν ειναι σε Vacuum ειναι σε μπανιο απο beure clarifie ντιρεκτ το κρεας και πινει βουτυριλα στους 52 για ωρες. Δεν ειναι νερο να το βρασει ειναι βουτυρο! απλα το βγαζεις το σκουπιζεις και το πας 57-58 στο infrared για την maillard στο τελικο sear.
δεν ειναι δικη μου συνταγη. Απο εστιατοριο vegas ειναι
3) το sous vide ειναι θεϊκο μηχανημα γατι κανει κατι πολυ απλο, ανεβαζει σταθερα και σταδιακα θερμοκρασια. Ως γνωστον απο τους παλιους.... και δεινοσαυρο να βαλεις στο χαμηλο θα μαλακωσει και θα γλυκανει. Στην περιπτωση σου το ζεστανε-κρυωσε φοβαμαι μην αναπτυσει τιποτα βακτηρια αλλα δεν ξερω κιολας δεν το εχω σκεφτει.

  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Elderman_19730 είπε

1) δεν θα εχεις και τα υλικα ειναι σουπερ περιεργα αλλα να σου στειλω pm

2) δεν ειναι σε Vacuum ειναι σε μπανιο απο beure clarifie ντιρεκτ το κρεας και πινει βουτυριλα στους 52 για ωρες. Δεν ειναι νερο να το βρασει ειναι βουτυρο! απλα το βγαζεις το σκουπιζεις και το πας 57-58 στο infrared για την maillard στο τελικο sear.
δεν ειναι δικη μου συνταγη. Απο εστιατοριο vegas ειναι
3) το sous vide ειναι θεϊκο μηχανημα γατι κανει κατι πολυ απλο, ανεβαζει σταθερα και σταδιακα θερμοκρασια. Ως γνωστον απο τους παλιους.... και δεινοσαυρο να βαλεις στο χαμηλο θα μαλακωσει και θα γλυκανει. Στην περιπτωση σου το ζεστανε-κρυωσε φοβαμαι μην αναπτυσει τιποτα βακτηρια αλλα δεν ξερω κιολας δεν το εχω σκεφτει.

2. κακο! πολυ λιπος απαπα χαχαχ

3. επειδή με ειχε προβληματίσει  απο τη στιγμή που δεν βγαίνειι απο τη σακούλα δε παιζει πρόβλημα γτ δε παίρνει οξυγόνο :) 

Δημοσ.

Επειδή από ότι φαίνεται μπαίνουμε σε νέο κύκλο "εγκλεισμού", καθαρίστε ψησταριές, προμηθευτείτε φιάλες, κάρβουνα και ξύλα. :D

Ερώτηση που δεν βρίσκω στις προηγούμενες σελίδες απάντηση: Σε Spirit ii 310 για πόσα ψησίματα κρατάει η 10κιλη φιάλη? βλέπω ενδεικτική κατανάλωση περίπου 700-800 gr/h. Αυτό ισχύει για λειτουργία και των 3ων καυστήρων στο φουλ? Έχω κάνει περίπου 10 ψησίματα και σκέφτομαι να πάω να πάρω άλλη μία εφεδρική για να έχω σε περίπτωση που τελειώσει.

  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Επειδή από ότι φαίνεται μπαίνουμε σε νέο κύκλο "εγκλεισμού", καθαρίστε ψησταριές, προμηθευτείτε φιάλες, κάρβουνα και ξύλα. :D

Ερώτηση που δεν βρίσκω στις προηγούμενες σελίδες απάντηση: Σε Spirit ii 310 για πόσα ψησίματα κρατάει η 10κιλη φιάλη? βλέπω ενδεικτική κατανάλωση περίπου 700-800 gr/h. Αυτό ισχύει για λειτουργία και των 3ων καυστήρων στο φουλ? Έχω κάνει περίπου 10 ψησίματα και σκέφτομαι να πάω να πάρω άλλη μία εφεδρική για να έχω σε περίπτωση που τελειώσει.

εμενα με 3-4 ψησιματα την εβδομαδα μου κραταει περιπου 1.5 - 2 μηνες.

αλλα σαφως εξαρταται για ποση ωρα ψηνεις, σε τι θερμοκρασιες κλπ κλπ οποτε δε μπορει καποιος να στο πει με σιγουρια αυτο. 

μια λυση ειναι η εφεδρικη οπως λες και αλλη μια ειναι η διαφανης φιαλη που βλεπεις ποσο εχει μεσα και κινεισαι αναλογως.

  • Like 2
Δημοσ.

Εμένα πες χοντρικά 1 ώρα το ψήσιμο εκ των οποίων 20 λεπτά φουλ (10 για φουλ θερμοκρασια στο άναμα και 10 στο τέλος για πυρόλυση) και τα άλλα στο τέρμα χαμηλό. Αν η κατανάλωση που αναφέρει αφορά με φουλ τους καυστήρες θεωρητικά πάντα είμαστε στα 10-11 ψησίματα.

Επειδή η φιάλη γράφει μόνο βάρος περιεχομένου γνωρίζουμε πόσο είναι άδεια για να την ζυγίσω να δω την διαφορά?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Εμένα πες χοντρικά 1 ώρα το ψήσιμο εκ των οποίων 20 λεπτά φουλ (10 για φουλ θερμοκρασια στο άναμα και 10 στο τέλος για πυρόλυση) και τα άλλα στο τέρμα χαμηλό. Αν η κατανάλωση που αναφέρει αφορά με φουλ τους καυστήρες θεωρητικά πάντα είμαστε στα 10-11 ψησίματα.

Επειδή η φιάλη γράφει μόνο βάρος περιεχομένου γνωρίζουμε πόσο είναι άδεια για να την ζυγίσω να δω την διαφορά?

παρε μια δευτερη ,δεν θα βγαλεις ακρη ασε που παντα η πρωτη καπου στο ψησιμο τελιωνει και ποτε οταν ειναι σβηστη

  • Like 3
Δημοσ.

Παιδια παρτε δευτερη φιαλη να ειστε παντα σιγουροι και να καταναλωνετε ολο το διαθεσιμο καυσιμο. Αν εχεις δλδ μαι διαφανη και δεις οτι τελειωνει τι θα κανεις; θα την αλλαξεις και θα χασεις ενα δυο ψησιματα που θα μπορουσες να βγαλεις ακομα;

  • Like 3
Δημοσ.

μπορεί να φαινετε ότι εχει και να μην εχει. Η φλογα να μη καλύπτει τη θερμοκρασία που θετε.. Παρτε μια δεύτερη, επένδυση ψυχικής ηρεμίας είναι. 

  • Like 2
Δημοσ.

Απλά για την ιστορία για να υπάρχει σαν ιστορικό, πήγα και μέτρησα το βάρος της τώρα μετά από 10 ψησίματα.

Είμαι αυτή την στιγμή στα 21,7 κιλά. Αν αφαιρέσω τα 10 κίλα που είναι τα 28 περίπου λίτρα περιεχόμενο, μας βγάζει 11,7 κιλά. Υποθετικά μιλώντας η φιάλη θα δεν θα είναι 8-9 κιλά?

 Δεν την είχα μετρήσει γεμάτη πόσα κιλά είναι.

Σήμερα θα πάω και για αγορά μίας 2ης να υπάρχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ που την εχω σε μια ζυγαριά πάντως,καινουρια είναι περίπου 23 κιλα κ στα 15-16 περίπου θέλει άλλαγμα. παρολαυτα δεν ειναι λυση η ζυγαρια ασε που δε καθετε καλα η μπουκαλα κ το 21 μπορει εν τελει να νε 22 αν κάτσει σωστά

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, sndev είπε

εγώ που την εχω σε μια ζυγαριά πάντως,καινουρια είναι περίπου 23 κιλα κ στα 15-16 περίπου θέλει άλλαγμα. παρολαυτα δεν ειναι λυση η ζυγαρια ασε που δε καθετε καλα η μπουκαλα κ το 21 μπορει εν τελει να νε 22 αν κάτσει σωστά

Αρχικά σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Ποιας εταιρείας έχεις μπουκάλα? ΕΚΟ, Πετρογκάζ ή Coral? 

Αν είναι όπως τα λες είναι δυνατόν με 10 ψησίματα να έχω κάψει μόνο 2-3 κιλά? :D Εκτός και αν η κατανάλωση που αναφέρει η weber αφορά με καυστήρες στο φουλ. Αλλά και πάλι λίγα μου βγαίνουν χαχαχαχα

Επεξ/σία από plasTOST

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...