Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερώτηση μιας και μιλάμε για ψησταρία υγραερίου.

Μπορώ να βάλω μέγαλη φιάλη 25 κιλά προπάνιο σε ψησταρία υγραερίου , όταν ο κατασκευαστής , λέει μέχρι 13 κιλά;

Γιατί να μην βάλω μια 25 κιλά φιάλη προπανίου και πρέπει να βάζω συνέχεια 13 κιλά

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

To κατεβασα το joule και λεει 2 ωρες για 5εκ μπριζολα στους 129F, αλλα επειδη θα ειναι απο ψυγειο λεω να το παω 2:30.

Οταν κανω reverse searing το παω 115-120F, ξεκουραση κανενα 15΄, και μετα searing 2' περιπου ανα πλευρα με ανοιχτο καπακι και βγαινει μια χαρα. Λες να το παω ετσι;

Εχω ενα φλογιστρο, αλλα προτιμω να δοκιμασω στην ψησταρια.

10κιλες εχουν μονο νομιζω για bbq και μια μικρη 5κιλα η coral αλλα θελει αλλο ρυθμιστη.

Επισης η 5κιλη coral είναι και ακριβότερη οπότε δεν αξίζει για τέτοια ψησταριά. Εγω εχω 10κιλη στην weber 210 και αλλαζω μπουκάλα στους 2,5 - 3 μηνες περίπου. Συχνότητα ψησίματος 2 φορές την εβδομάδα πανω κατω. Μεσα σε αυτά τα ψησίματα εχω και σουβλιστα με 1 - 1,5 ωρα ψήσιμο. 

  • Like 1
Δημοσ.

Εχω την παρακατω φιαλη, σημερα που εβαλα να ψησω ψαρια δεν βγαζει καθολου υγραεριο, το πρωι την ειχα ζηγησει και μου βγαινε 15.5 κιλα.Κανονικα δεν θα πρεπε να εχει 2 λιτρα ακομα γκαζι?

https://www.citygas.gr/el/fiali-igraerioi-petrogkaz-10-kilon-agora-fialis-kai-periexomenoi

Δημοσ.

Καλημέρα. Παρέλαβα χτες την GEM 340 και αύριο θα γίνει η πρώτη δοκιμή. 

1ον τι πρέπει να κάνω πριν ψήσω 1η φορά? (Κάψιμο και πέρασμα με λάδι???)

2ον Η πρώτη απόπειρα θα είναι με μπιφτέκια για burger. έχει κάποιος να προτείνει κάτι ως προς την τεχνική (θερμοκρασία-ώρα??) Να πω ότι έχω και θερμόμετρο βελόνα για εσωτερική θερμοκρασία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, 4saken είπε

Εχω την παρακατω φιαλη, σημερα που εβαλα να ψησω ψαρια δεν βγαζει καθολου υγραεριο, το πρωι την ειχα ζηγησει και μου βγαινε 15.5 κιλα.Κανονικα δεν θα πρεπε να εχει 2 λιτρα ακομα γκαζι?

https://www.citygas.gr/el/fiali-igraerioi-petrogkaz-10-kilon-agora-fialis-kai-periexomenoi

εχει θεωριτικα 2 λίτρα  λιγότερο βασικά αν θυμάμαι σωστά το βάρος της μπουκαλας είναι 13.8 kg ,μέσα αλλα είναι άχρηστα καθώς κ λόγο εξωτερικής θερμοκρασίας δεν έχει τη "δυναμη" η φλόγα , ποτε δεν αδειάζει εντελώς η μπουκαλα 😃

Επεξ/σία από sndev
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, p@nos139 είπε

1ον τι πρέπει να κάνω πριν ψήσω 1η φορά? (Κάψιμο και πέρασμα με λάδι???)

νομιζω αυτό αρκεί.

 

 

  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, p@nos139 είπε

2ον Η πρώτη απόπειρα θα είναι με μπιφτέκια για burger. έχει κάποιος να προτείνει κάτι ως προς την τεχνική (θερμοκρασία-ώρα??) Να πω ότι έχω και θερμόμετρο βελόνα για εσωτερική θερμοκρασία. 

εξαρταται και τι παχος εχουν παντα αλλα βαλτα για 2-2.30 λεπτα στους 200, μολις τα γυρισεις βαλε το θερμομετρο κ σταματα στην θερμοκρασια που θες

  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμένα. Έχω αποφασίσει να πάρω και εγώ μια ψησταριά η οποία όμως για πολύ συγκεκριμένους λόγους θέλω να είναι φορητή. Ήμουν λοιπόν μεταξύ της Weber Q 2200 και της Napoleon Travel Q 285 pro , και περίμενα black friday.  Πλέον πρακτικά  έχουν την ίδια τιμή οπότε καλούμαι να αποφασίσω. Υπάρχει κάποια άποψη υπέρ της μίας ή της άλλης? Σίγουρα πλεονέκτημα είναι οι 2 καυστήρες της Napoleon. Απο την άλλη δεν έχει καθόλου σχόλια (ελληνικά) σε σχέση με τα αποθεωτικά της Weber.

Υ.Γ Και για να γίνει ακόμα πιο δύσκολο τις βρίσκω και τις 2 στο idealo.de σε αρκετά χαμηλότερες τιμές και πολλά bonus( πχ καρότσι μεταφοράς για την Napoleon, καρότσι και αξεσουάρ έμμεσου ψησίματος για weber). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, didaskalop είπε

Καλησπέρα και απο εμένα. Έχω αποφασίσει να πάρω και εγώ μια ψησταριά η οποία όμως για πολύ συγκεκριμένους λόγους θέλω να είναι φορητή. Ήμουν λοιπόν μεταξύ της Weber Q 2200 και της Napoleon Travel Q 285 pro , και περίμενα black friday.  Πλέον πρακτικά  έχουν την ίδια τιμή οπότε καλούμαι να αποφασίσω. Υπάρχει κάποια άποψη υπέρ της μίας ή της άλλης? Σίγουρα πλεονέκτημα είναι οι 2 καυστήρες της Napoleon. Απο την άλλη δεν έχει καθόλου σχόλια (ελληνικά) σε σχέση με τα αποθεωτικά της Weber.

Υ.Γ Και για να γίνει ακόμα πιο δύσκολο τις βρίσκω και τις 2 στο idealo.de σε αρκετά χαμηλότερες τιμές και πολλά bonus( πχ καρότσι μεταφοράς για την Napoleon, καρότσι και αξεσουάρ έμμεσου ψησίματος για weber). 

Δεν έχω ψάξει τις συγκεκριμένες, αλλά οι δύο καυστήρες σου δίνουν μεγάλη ευελιξία σίγουρα. Η Weber πάλι έχει βγάλει και εξάρτημα για σούβλα. Δύσκολη απόφαση...

Αν υποθέσουμε ότι είναι ίδια ποιότητα και αξιοπιστία θα πήγαινα για τους δύο καυστηρες (indirect, reverse searing, smoking κλπ)

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@sndev έχω sous vide update από τη συσκευή που με είχες ρωτήσει. Η μπριζόλα μαζί με το κόκκαλο είναι 25εκ μήκος και χώρεσε ίσα ίσα διαγώνια και έκλεισε και το καπάκι. Οπότε δύο ίδιες δεν χωράνε. Αν ήταν rib eye θα έπαιρνε 3-4 πιστεύω.

Τελικά έβαλα μόνο άνθος αλατιού και φρέσκο πιπέρι και το έβαλα 2:30 στους 52C για να έχω λίγο παραπάνω περιθώριο για searing.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

@sndev έχω sous vide update από τη συσκευή που με είχες ρωτήσει. Η μπριζόλα μαζί με το κόκκαλο είναι 25εκ μήκος και χώρεσε ίσα ίσα διαγώνια και έκλεισε και το καπάκι. Οπότε δύο ίδιες δεν χωράνε. Αν ήταν rib eye θα έπαιρνε 3-4 πιστεύω.

Τελικά έβαλα μόνο άνθος αλατιού και φρέσκο πιπέρι και το έβαλα 2:30 στους 52C για να έχω λίγο παραπάνω περιθώριο για searing.

super! το κοκαλο κόβετε κιολας υποθέτω οπότε μικραινει κ άλλο. δε σου κρύβω οτι 2-3 ς μερες κοιταω τώρα μπας λογο black friday πεσει η τιμη κ το παρω απο αμαζον αλλα ακομα τπτ.. 

αναμένω εντύπωσεις με το αποτέλεσμα! 

Δημοσ.

το λαδάκι ρυζιού γνωρίζει κάποιος να μας πει απο που μπορούμε να το πάρουμε Θεσσαλονίκη ? 

Επίσης για την GEM 340, έχετε κάποια Μαντεμένια πλάκα να προτείνετε πλήν της ίδιας της εταιρείας !

Ευχαριστω !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...