SaiNT_84 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Ερώτηση μιας και μιλάμε για ψησταρία υγραερίου. Μπορώ να βάλω μέγαλη φιάλη 25 κιλά προπάνιο σε ψησταρία υγραερίου , όταν ο κατασκευαστής , λέει μέχρι 13 κιλά; Γιατί να μην βάλω μια 25 κιλά φιάλη προπανίου και πρέπει να βάζω συνέχεια 13 κιλά
Daliar Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε To κατεβασα το joule και λεει 2 ωρες για 5εκ μπριζολα στους 129F, αλλα επειδη θα ειναι απο ψυγειο λεω να το παω 2:30. Οταν κανω reverse searing το παω 115-120F, ξεκουραση κανενα 15΄, και μετα searing 2' περιπου ανα πλευρα με ανοιχτο καπακι και βγαινει μια χαρα. Λες να το παω ετσι; Εχω ενα φλογιστρο, αλλα προτιμω να δοκιμασω στην ψησταρια. 10κιλες εχουν μονο νομιζω για bbq και μια μικρη 5κιλα η coral αλλα θελει αλλο ρυθμιστη. Επισης η 5κιλη coral είναι και ακριβότερη οπότε δεν αξίζει για τέτοια ψησταριά. Εγω εχω 10κιλη στην weber 210 και αλλαζω μπουκάλα στους 2,5 - 3 μηνες περίπου. Συχνότητα ψησίματος 2 φορές την εβδομάδα πανω κατω. Μεσα σε αυτά τα ψησίματα εχω και σουβλιστα με 1 - 1,5 ωρα ψήσιμο. 1
@pnea1973 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τι ωραία να είχαμε τέτοιες τιμές!!! https://week.beonbbq.com/charcoal-grills-c-5_6/?sort=20a&page=1 Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2020 από @pnea1973 Fake web-site!
@pnea1973 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, tsiro7 είπε Είναι fake το συγκεκριμένο. Είπα και εγώ!!!! Μου το έβγαλε στο FB!!! Οπότε το αλλάζω!!!
4saken Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Εχω την παρακατω φιαλη, σημερα που εβαλα να ψησω ψαρια δεν βγαζει καθολου υγραεριο, το πρωι την ειχα ζηγησει και μου βγαινε 15.5 κιλα.Κανονικα δεν θα πρεπε να εχει 2 λιτρα ακομα γκαζι? https://www.citygas.gr/el/fiali-igraerioi-petrogkaz-10-kilon-agora-fialis-kai-periexomenoi
p@nos139 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Καλημέρα. Παρέλαβα χτες την GEM 340 και αύριο θα γίνει η πρώτη δοκιμή. 1ον τι πρέπει να κάνω πριν ψήσω 1η φορά? (Κάψιμο και πέρασμα με λάδι???) 2ον Η πρώτη απόπειρα θα είναι με μπιφτέκια για burger. έχει κάποιος να προτείνει κάτι ως προς την τεχνική (θερμοκρασία-ώρα??) Να πω ότι έχω και θερμόμετρο βελόνα για εσωτερική θερμοκρασία.
sndev Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, 4saken είπε Εχω την παρακατω φιαλη, σημερα που εβαλα να ψησω ψαρια δεν βγαζει καθολου υγραεριο, το πρωι την ειχα ζηγησει και μου βγαινε 15.5 κιλα.Κανονικα δεν θα πρεπε να εχει 2 λιτρα ακομα γκαζι? https://www.citygas.gr/el/fiali-igraerioi-petrogkaz-10-kilon-agora-fialis-kai-periexomenoi εχει θεωριτικα 2 λίτρα λιγότερο βασικά αν θυμάμαι σωστά το βάρος της μπουκαλας είναι 13.8 kg ,μέσα αλλα είναι άχρηστα καθώς κ λόγο εξωτερικής θερμοκρασίας δεν έχει τη "δυναμη" η φλόγα , ποτε δεν αδειάζει εντελώς η μπουκαλα 😃 Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2020 από sndev 1
zanskou Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, p@nos139 είπε 1ον τι πρέπει να κάνω πριν ψήσω 1η φορά? (Κάψιμο και πέρασμα με λάδι???) νομιζω αυτό αρκεί. 1
ritualistic Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, p@nos139 είπε 2ον Η πρώτη απόπειρα θα είναι με μπιφτέκια για burger. έχει κάποιος να προτείνει κάτι ως προς την τεχνική (θερμοκρασία-ώρα??) Να πω ότι έχω και θερμόμετρο βελόνα για εσωτερική θερμοκρασία. εξαρταται και τι παχος εχουν παντα αλλα βαλτα για 2-2.30 λεπτα στους 200, μολις τα γυρισεις βαλε το θερμομετρο κ σταματα στην θερμοκρασια που θες 1
g_f Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα και απο εμένα. Έχω αποφασίσει να πάρω και εγώ μια ψησταριά η οποία όμως για πολύ συγκεκριμένους λόγους θέλω να είναι φορητή. Ήμουν λοιπόν μεταξύ της Weber Q 2200 και της Napoleon Travel Q 285 pro , και περίμενα black friday. Πλέον πρακτικά έχουν την ίδια τιμή οπότε καλούμαι να αποφασίσω. Υπάρχει κάποια άποψη υπέρ της μίας ή της άλλης? Σίγουρα πλεονέκτημα είναι οι 2 καυστήρες της Napoleon. Απο την άλλη δεν έχει καθόλου σχόλια (ελληνικά) σε σχέση με τα αποθεωτικά της Weber. Υ.Γ Και για να γίνει ακόμα πιο δύσκολο τις βρίσκω και τις 2 στο idealo.de σε αρκετά χαμηλότερες τιμές και πολλά bonus( πχ καρότσι μεταφοράς για την Napoleon, καρότσι και αξεσουάρ έμμεσου ψησίματος για weber).
SagoniasSlutRos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, didaskalop είπε Καλησπέρα και απο εμένα. Έχω αποφασίσει να πάρω και εγώ μια ψησταριά η οποία όμως για πολύ συγκεκριμένους λόγους θέλω να είναι φορητή. Ήμουν λοιπόν μεταξύ της Weber Q 2200 και της Napoleon Travel Q 285 pro , και περίμενα black friday. Πλέον πρακτικά έχουν την ίδια τιμή οπότε καλούμαι να αποφασίσω. Υπάρχει κάποια άποψη υπέρ της μίας ή της άλλης? Σίγουρα πλεονέκτημα είναι οι 2 καυστήρες της Napoleon. Απο την άλλη δεν έχει καθόλου σχόλια (ελληνικά) σε σχέση με τα αποθεωτικά της Weber. Υ.Γ Και για να γίνει ακόμα πιο δύσκολο τις βρίσκω και τις 2 στο idealo.de σε αρκετά χαμηλότερες τιμές και πολλά bonus( πχ καρότσι μεταφοράς για την Napoleon, καρότσι και αξεσουάρ έμμεσου ψησίματος για weber). Δεν έχω ψάξει τις συγκεκριμένες, αλλά οι δύο καυστήρες σου δίνουν μεγάλη ευελιξία σίγουρα. Η Weber πάλι έχει βγάλει και εξάρτημα για σούβλα. Δύσκολη απόφαση... Αν υποθέσουμε ότι είναι ίδια ποιότητα και αξιοπιστία θα πήγαινα για τους δύο καυστηρες (indirect, reverse searing, smoking κλπ) Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2020 από SagoniasSlutRos 1 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) @sndev έχω sous vide update από τη συσκευή που με είχες ρωτήσει. Η μπριζόλα μαζί με το κόκκαλο είναι 25εκ μήκος και χώρεσε ίσα ίσα διαγώνια και έκλεισε και το καπάκι. Οπότε δύο ίδιες δεν χωράνε. Αν ήταν rib eye θα έπαιρνε 3-4 πιστεύω. Τελικά έβαλα μόνο άνθος αλατιού και φρέσκο πιπέρι και το έβαλα 2:30 στους 52C για να έχω λίγο παραπάνω περιθώριο για searing. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2020 από SagoniasSlutRos 1
sndev Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε @sndev έχω sous vide update από τη συσκευή που με είχες ρωτήσει. Η μπριζόλα μαζί με το κόκκαλο είναι 25εκ μήκος και χώρεσε ίσα ίσα διαγώνια και έκλεισε και το καπάκι. Οπότε δύο ίδιες δεν χωράνε. Αν ήταν rib eye θα έπαιρνε 3-4 πιστεύω. Τελικά έβαλα μόνο άνθος αλατιού και φρέσκο πιπέρι και το έβαλα 2:30 στους 52C για να έχω λίγο παραπάνω περιθώριο για searing. super! το κοκαλο κόβετε κιολας υποθέτω οπότε μικραινει κ άλλο. δε σου κρύβω οτι 2-3 ς μερες κοιταω τώρα μπας λογο black friday πεσει η τιμη κ το παρω απο αμαζον αλλα ακομα τπτ.. αναμένω εντύπωσεις με το αποτέλεσμα!
Gregory_M Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2020 το λαδάκι ρυζιού γνωρίζει κάποιος να μας πει απο που μπορούμε να το πάρουμε Θεσσαλονίκη ? Επίσης για την GEM 340, έχετε κάποια Μαντεμένια πλάκα να προτείνετε πλήν της ίδιας της εταιρείας ! Ευχαριστω !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα