Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, nek. είπε

Για όσους σκέφτονται να παραγγείλουν κάποιο ooni και το τρενάρουν λόγω της διαθεσιμότητας, να πω ότι παράγγειλα το koda 12 την black friday και ενώ έδινε ημερομηνία παράδοσης από Μάρτιο και μετά, ήδη έχει φτάσει στην Ελλάδα και σε λίγες μέρες θα το έχω στα χέρια μου. Γιατί και εγώ ξενέρωνα να το παραγγείλω τώρα και να έρθει σε 3-4 μήνες αλλά αφού ήταν και σε προσφορά δεν κρατήθηκα.

Τώρα στην ερώτηση, αγόρασα τo 37αρι και διάβασα που λέτε ότι χρειάζεται άλλος ρυθμιστής. Για να μην μπλέκω με courier, έχει διάφορα μαγαζιά στην περιοχή που πουλάνε φιάλες, συνήθως έχουνε ρυθμιστές ή να πάρω από κάποιο eshop;

Εγω πηρα ενα απο το μαγαζι που αγορασα τη μπουκαλα και το δουλευω απο τοτε χωρις προβλημα. Ειναι απο αυτους τους ρυθμιζομενους που αναφερθηκαν 1-2 σελιδες πριν.

  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2492

  • ilpapacha

    2194

  • sndev

    1176

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Εγω πηγα στην εκο πηρα την κοραλ και ειχε κ ρυθμιστη συμβατο με την μπουκαλα ο ανθρωπος να μου δωσει.10 ε εκανε ο ρυθμιστης βεβαια.

Την στιγμη που απ οτι εχω καταλαβει υπαρχει ενδιαφερον για πιτσες - ζυμες μηπως να κανουμε ενα τοπικ ξεχωριστα για να μην σπαμαρουμε εδω???

  • Like 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, alimentas είπε

Εγω πηγα στην εκο πηρα την κοραλ και ειχε κ ρυθμιστη συμβατο με την μπουκαλα ο ανθρωπος να μου δωσει.10 ε εκανε ο ρυθμιστης βεβαια.

Την στιγμη που απ οτι εχω καταλαβει υπαρχει ενδιαφερον για πιτσες - ζυμες μηπως να κανουμε ενα τοπικ ξεχωριστα για να μην σπαμαρουμε εδω???

Οχι αρχηγέ δεν πειράζει!, να μαθαίνουμε και να μπαίνουμε στην πρίζα και οι υπόλοιποι!!😀😉

  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα, ευτυχής κάτοχος και εγώ ψησταριάς υγραερίου, της Weber Spirit 310. Την έχω από τον Σεπτέμβρη και μέχρι τώρα ψήνω σταθερά τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, εύκολα και απροβλημάτιστα. Η ψησταριά είναι δύναμη, έχω κάνει από ψάρι,  κοκορέτσι, μικρό κατσικάκι στη σούβλα, κοτόπουλα στη σούβλα, κοτόπουλο με μπύρα στο ειδικό δοχείο και όλα τα κλασικά (μπιφτέκια, μπλιζόλες μοσχαρίσεις / χοιρινές, αρνίσια παιδάκια, φιλέτα κοτόπουλου, στήθος, κλπ...). Έχω δοκιμάσει και rib eye το οποίο βγήκε εξαιρετικό. Θέλω σταδιακά να ξεκινήσω και πιο ιδιαίτερα ψησίματα, να καπνίζω κρέατα κλπ. Η οικογένεια περιττό να πω ότι είναι ενθουσιασμένη και περιμένει το ΣΚ για το ψήσιμο στην ψησταριά. ΑΠό εξοπλισμό έχω μέχρι τώρα σούβλα εξαιρετική που βρήκα προσφορά στην amazon (ειδικά για weber), πέτρα για πίτσα (πάλι Amazon), θερμόμετρο Inkbird (εξαιρετικό), την μαντεμένια πλάκα ψησίματος της Lodge (με τις 2 επιφάνειες και για grill) .Όλοι σας έχετε βοηθήσει πολύ με τις γνώσεις και τις πληροφορίες που δίνετε γιάυτό και ένα μεγάλο ευχαριστώ! Στο ερώτημά μου τώρα, σκέφτομαι να Χριστούγεννα να κάνω γουρουνάκι στη  σούβλα , έχω πει στον χασάπη μου να μου βρει ένα μικρό αλλά έχω 2 απορίες, α) θα χωρέσει στη σούβλα της Weber (όσο μικρό και αν είναι) δεδομένων των θεμάτων ύψους που έχουν αναφέρει πολλλά πιαδιά εδώ και το έχω παρατηρήσει και εγώ, β) χρειάζεται να πω κάτι ισιαίτερο στον χασάπη; Έχω ψάξει Youtube και αλλού για video αλλά πουθενά δεν βρήκα πληροφορίες για την Spirit ειδικά. Έχει δοκιμάσει κανένας σας; Όποια πληροφορία ευπρόσδεκτη. 

Επεξ/σία από gm21
  • Like 4
Δημοσ.

για καποιο λογο το τοπικ παει εξαιρετικά αν κ μονίμως συζηταμε κ offtopic  κ μαθαινουμε πράγματα σχετικα η ασχετα που εχουν ενδιαφέρων, δεν υπαρχει λογος για ξεχωριστές ενότητες πιστευω απο τη στιγμη που είμαστε gentleman's 😃

  • Like 7
Δημοσ.
3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν ξερω αν θα χωρεσει το γουρουνακι. Αν δεις οτι δεν χωραει, βαλτο πανω στη σχαρα και παιξε indirect.

ναι, το σκεφτομουν και εγω να το βαλω στη σχαρα σαν εναλλακτικη. χρειαζεται νομιζεις να πω κατι ιδιαίτερο στον χασαπη μου? είδα σε κάποια βιντεο στο YT που το εχουν ανοίξει για να το γεμίσουν με γεμιση, τι λέτε;;

Δημοσ.

Αυτό με το γουρουνάκι είναι και δική μου απορία και κριτήριο για το μήκος της ψησταριάς που θα πάρω. Εν τω μεταξύ επειδή είναι και λιπαρό, θέλει σίγουρα ταψάκια από κάτω οπότε αν δεν έχεις χώρο στο βάθος είναι ένα θέμα. Στο τέλος φαντάζομαι μπορείς να τα βγάλεις για να γίνει τραγανή η πέτσα εφόσον δεν έχεις οπίσθιο καυστήρα, αλλά ως τότε το περισσότερο λίπος θα έχει πέσει στα ταψάκια.

Για την γέμιση είναι γούστα αυτά, εγώ νομίζω όχι. Μου αρέσει βέβαια η μυρωδιά του κρέατος οπότε γούστα είναι αυτά. Και για πρακτικούς λόγους έχει νόημα την πρώτη φορά να το έχεις μόνο του πιστεύω, για να δεις τι και πώς χωρίς άλλον έναν αστάθμητο παράγοντα που είναι η γέμιση.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, gm21 είπε

Καλησπέρα στην παρέα, ευτυχής κάτοχος και εγώ ψησταριάς υγραερίου, της Weber Spirit 310. Την έχω από τον Σεπτέμβρη και μέχρι τώρα ψήνω σταθερά τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, εύκολα και απροβλημάτιστα. Η ψησταριά είναι δύναμη, έχω κάνει από ψάρι,  κοκορέτσι, μικρό κατσικάκι στη σούβλα, κοτόπουλα στη σούβλα, κοτόπουλο με μπύρα στο ειδικό δοχείο και όλα τα κλασικά (μπιφτέκια, μπλιζόλες μοσχαρίσεις / χοιρινές, αρνίσια παιδάκια, φιλέτα κοτόπουλου, στήθος, κλπ...). Έχω δοκιμάσει και rib eye το οποίο βγήκε εξαιρετικό. Θέλω σταδιακά να ξεκινήσω και πιο ιδιαίτερα ψησίματα, να καπνίζω κρέατα κλπ. Η οικογένεια περιττό να πω ότι είναι ενθουσιασμένη και περιμένει το ΣΚ για το ψήσιμο στην ψησταριά. ΑΠό εξοπλισμό έχω μέχρι τώρα σούβλα εξαιρετική που βρήκα προσφορά στην amazon (ειδικά για weber), πέτρα για πίτσα (πάλι Amazon), θερμόμετρο Inkbird (εξαιρετικό), την μαντεμένια πλάκα ψησίματος της Lodge (με τις 2 επιφάνειες και για grill) .Όλοι σας έχετε βοηθήσει πολύ με τις γνώσεις και τις πληροφορίες που δίνετε γιάυτό και ένα μεγάλο ευχαριστώ! Στο ερώτημά μου τώρα, σκέφτομαι να Χριστούγεννα να κάνω γουρουνάκι στη  σούβλα , έχω πει στον χασάπη μου να μου βρει ένα μικρό αλλά έχω 2 απορίες, α) θα χωρέσει στη σούβλα της Weber (όσο μικρό και αν είναι) δεδομένων των θεμάτων ύψους που έχουν αναφέρει πολλλά πιαδιά εδώ και το έχω παρατηρήσει και εγώ, β) χρειάζεται να πω κάτι ισιαίτερο στον χασάπη; Έχω ψάξει Youtube και αλλού για video αλλά πουθενά δεν βρήκα πληροφορίες για την Spirit ειδικά. Έχει δοκιμάσει κανένας σας; Όποια πληροφορία ευπρόσδεκτη. 

Με βάση το πλάτος του εσωτερικού της ψησταριάς, αφαιρώντας 5-6 εκατοστά για να είναι πιο άνετα, μιλάς με τον χασάπη και μετράς πόσο βγαίνει το γουρουνάκι. Αυτό που θα πρότεινα είναι, εφόσον βγαίνει οριακό ή λίγο μεγαλύτερο από το ωφέλιμο πλάτος της σχάρας, πες του να κόψει το κεφάλι. Τώρα για το ύψος...στην τελική θα μπορούσε να το ψήσεις με ανοικτό καπάκι ή/και αφαιρώντας τις σχάρες.

Δημοσ.

Αυριο μαζι με τα κλασικα πανσετες, μοσχαρισιες, μπιφτεκια κλπ θελω να βαλω και πατατες baby ολοκληρες με τη φλουδα. Κανενα τιπ για να βγουν νοστιμες? Σκεφτομουν μυρωδικα, λαδι κλπ και να τις τυλιξω σε αλουμινοχαρτο και να τις βαλω μεσα διπλα στα κρεατα οσο ψηνω αλλα κατι δε μου αρεσει , οποιος εχει καμια ιδεα ας την πει. 

Δημοσ.
Στις 18/12/2020 στις 4:06 ΜΜ, gm21 είπε

Καλησπέρα στην παρέα, ευτυχής κάτοχος και εγώ ψησταριάς υγραερίου, της Weber Spirit 310. Την έχω από τον Σεπτέμβρη και μέχρι τώρα ψήνω σταθερά τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, εύκολα και απροβλημάτιστα. Η ψησταριά είναι δύναμη, έχω κάνει από ψάρι,  κοκορέτσι, μικρό κατσικάκι στη σούβλα, κοτόπουλα στη σούβλα, κοτόπουλο με μπύρα στο ειδικό δοχείο και όλα τα κλασικά (μπιφτέκια, μπλιζόλες μοσχαρίσεις / χοιρινές, αρνίσια παιδάκια, φιλέτα κοτόπουλου, στήθος, κλπ...). Έχω δοκιμάσει και rib eye το οποίο βγήκε εξαιρετικό. Θέλω σταδιακά να ξεκινήσω και πιο ιδιαίτερα ψησίματα, να καπνίζω κρέατα κλπ. Η οικογένεια περιττό να πω ότι είναι ενθουσιασμένη και περιμένει το ΣΚ για το ψήσιμο στην ψησταριά. ΑΠό εξοπλισμό έχω μέχρι τώρα σούβλα εξαιρετική που βρήκα προσφορά στην amazon (ειδικά για weber), πέτρα για πίτσα (πάλι Amazon), θερμόμετρο Inkbird (εξαιρετικό), την μαντεμένια πλάκα ψησίματος της Lodge (με τις 2 επιφάνειες και για grill) .Όλοι σας έχετε βοηθήσει πολύ με τις γνώσεις και τις πληροφορίες που δίνετε γιάυτό και ένα μεγάλο ευχαριστώ! Στο ερώτημά μου τώρα, σκέφτομαι να Χριστούγεννα να κάνω γουρουνάκι στη  σούβλα , έχω πει στον χασάπη μου να μου βρει ένα μικρό αλλά έχω 2 απορίες, α) θα χωρέσει στη σούβλα της Weber (όσο μικρό και αν είναι) δεδομένων των θεμάτων ύψους που έχουν αναφέρει πολλλά πιαδιά εδώ και το έχω παρατηρήσει και εγώ, β) χρειάζεται να πω κάτι ισιαίτερο στον χασάπη; Έχω ψάξει Youtube και αλλού για video αλλά πουθενά δεν βρήκα πληροφορίες για την Spirit ειδικά. Έχει δοκιμάσει κανένας σας; Όποια πληροφορία ευπρόσδεκτη. 

Σήμερα πήγα στον Λεβέντη στο Περιστέρι να πάρω κάτι beef ribs για κάπνισμα. Φωτο αύριο...

Είχε ένα μικρό γουρουνάκι ολόκληρο που θα χοραγε στη σούβλα. Γύρω στα 8-9€ κιλό αν δεν κάνω λάθος. Το μετάνιωσα που δεν το πήρα.

  • Like 1
Δημοσ.

καλησπέρα,

Είμαι και εγώ στο τελικό στάδιο αγοράς κ θέλω βοήθεια. Παλιός ψήστης σε κάρβουνο τα καλοκαίρια στο εξοχικό- με θερμοσίφωνο και εγώ- αλλά θέλω στη Θεσ/νίκη να πάρω μια υγραερίου.

Επειδή το μπαλκόνι μου είναι στενό, κοιτάω "μικρή" ψησταριά κ σκέφτομαι την Napoleon Rogue 365 με 2 καυστήρες ή την Weber Spirit II E-210.(ίσως και 310). Η Napoleon παίρνει την φιάλη εσωτερικά και φαίνεται να βολεύει στην αποθήκευση αφού θα έχει κλειστά τα πλαινά, ενώ στην Spirit δείχνει να μένει ανοιχτό το 1 λόγω φιάλης, σωστά? Εδώ θα ήθελα βοήθεια απο πάποιο κάτοχο της Napoleon αν ταιριάζει κάποια φιάλη εσωτερικά χωρίς πρόβλημα.

Επίσης, βλέπω οι 2 καυστήρες της Napoleon έχουν απόδοση 10,5ΚW ενώ οι 3 της 310 έχουν 8,79KW- πόσο μάλλον η 210- οπότε φαίνεται αρκετά δυνατή η πρώτη. Τα προτερήματα των 3 έναντι των 2 καυστήρων δεν τα γνωρίζω.

  Ευχαριστώ

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, skskre είπε

καλησπέρα,

Είμαι και εγώ στο τελικό στάδιο αγοράς κ θέλω βοήθεια. Παλιός ψήστης σε κάρβουνο τα καλοκαίρια στο εξοχικό- με θερμοσίφωνο και εγώ- αλλά θέλω στη Θεσ/νίκη να πάρω μια υγραερίου.

Επειδή το μπαλκόνι μου είναι στενό, κοιτάω "μικρή" ψησταριά κ σκέφτομαι την Napoleon Rogue 365 με 2 καυστήρες ή την Weber Spirit II E-210.(ίσως και 310). Η Napoleon παίρνει την φιάλη εσωτερικά και φαίνεται να βολεύει στην αποθήκευση αφού θα έχει κλειστά τα πλαινά, ενώ στην Spirit δείχνει να μένει ανοιχτό το 1 λόγω φιάλης, σωστά? Εδώ θα ήθελα βοήθεια απο πάποιο κάτοχο της Napoleon αν ταιριάζει κάποια φιάλη εσωτερικά χωρίς πρόβλημα.

Επίσης, βλέπω οι 2 καυστήρες της Napoleon έχουν απόδοση 10,5ΚW ενώ οι 3 της 310 έχουν 8,79KW- πόσο μάλλον η 210- οπότε φαίνεται αρκετά δυνατή η πρώτη. Τα προτερήματα των 3 έναντι των 2 καυστήρων δεν τα γνωρίζω.

  Ευχαριστώ

Εγώ διάλεξα την napoleon. Αλλά Δευτέρα θα μου την στείλουν οπότε μόλις παραλάβω θα σου πω ότι θέλεις. 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην ομάδα, ερώτηση η καλύτερη λύση για φιάλη θεωρείται το προπάνιο και αν ναι της EKO είναι καλή επιλογή ;

Επεξ/σία από Moorer7
Δημοσ.
16 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σήμερα πήγα στον Λεβέντη στο Περιστέρι να πάρω κάτι beef ribs για κάπνισμα. Φωτο αύριο...

Είχε ένα μικρό γουρουνάκι ολόκληρο που θα χοραγε στη σούβλα. Γύρω στα 8-9€ κιλό αν δεν κάνω λάθος. Το μετάνιωσα που δεν το πήρα.

Τέλεια!  Ο δικός μου χασάπης μου βρήκε γουρουνάκι 8 κιλά, άρα λογικά θα χωράει. Επειδή και εγώ θέλω να κάνω beef ribs για κάπνισμα, στο μέλλον, μπορείς να στείλεις φωτό και πριν τα ψήσεις να δω τι σου δίνει;  Ευχαριστώ για τη βοήθεια σε κάθε περίπτωση!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...