Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, gtheod είπε

χωρις να εχω εμπειρια απο infra εστια, ο συναθλητης ilpapacha στη σελιδα 372 εχει μια φωτο που τηγανιζει πατατες σε μια τετοια εστια, ισως θα μπορουσε να μας βοηθησει, αν εκτος απο sheraing το infra εχει επιπλεον πλεονεκτηματα εναντι μιας απλης εστιας, μιας και το κοστος ειναι αρκετο ...

απο το manual της Napoleon:

 

RXT525-1 NA GRILL

4 x 12,000 BTU/h MAIN BURNER

1 x 9,000 BTU/h FLAME SIDE BURNER (IF EQUIPPED)

1 x 9,000 BTU/h INFRARED SIDE BURNER (IF EQUIPPED)

1 x 14,500 BTU/h REAR BURNER (IF EQUIPPED)

 

δηλαδη  ειτε απλο ειτε infra ειναι της ιδιας θερμικης αποδοσης ... (~3KWh)

καταλαβαινω οτι ο δυνατος αερας εχει μεγαλη επιδραση στο τελικ αποτελεσμα, αλλα αν δε φυσαει, και δεν εχεις αναγκη για searing, προχωρας στο μεγαλυτερο κοστος ή οχι? Αξιζει?

Στην Napoleon υπάρχουν δυο διαφορετικοί υπέρυθροι καυστήρες 

3 kW ή 4,5 kW 

τα μοντέλα XT έχουν 3 kW

όλα τα αλλά έχουν 4.5 kW

Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι στην επιλογή του μικρότερου ουσιαστικά δεν μειώνεται η απόδοση αλλά η επιφάνεια που έχεις την υψηλή θερμοκρασία.

θελω να πω πως για το τηγάνισμα με στρογγυλό σκεύος δεν αλλάζει τίποτα.

η διαφορά φαίνεται όταν θέλεις να θωρακίσεις τα κρέατα, αν έχεις το μεγάλο sizzle zone τότε θωρακίζεις και μια tomahawk ή ταυτόχρονα 2 ribeye.

Με το μικρότερο θωρακίζεις 1 ribeye την φορά.

ομως η απόδοση (θερμοκρασία που πιάνει στην συγκεκριμένη επιφάνεια είναι η ίδια)

ειμαι χρήστης Napoleon Prestige Pro 500.

  • Like 2
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
Στις 12/1/2021 στις 11:34 ΜΜ, Elderman_19730 είπε

1) τι παροχη αερίου? φυσικού ΔΕΠΑ ή προπάνιο μπουκάλα? πρόσεξε θελει άλλα στομια ετσι ?!!! (γινεται εύκολα  όμως)
2) αν είσαι (λιγο) μάστορας ολες κανουν. κοβεις ροδες ποδια ντουλάπια και κρατας το κυρίως. Ευκολο. (αλλα και να αγορασεις εντοιχισμένη δεν αλλαζει πολυ η τιμη).
3) ΒΑΣΙΚΟ αφήνεις 2 δαχτυλα εκατερωθεν δεξια αριστερα να "αναπνέει". Κάπου πρεπει να εκτονώνει την ολη ζέστη (λογικό?). Οι "εντοιχιζόμενες απλα έχουν γωνιακά στηριγματακια για αυτον το λογο ακριβώς, που πατανε πανω στον πετριμο-μαρμαρινο παγκο

Καλησπερα,

 

Έχω δεξαμενή υγραερίου . Γνωρίσω ότι θέλει αλλά στόμια από τις εστίες υγραερίου που ήδη έχω . Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι δεν είδα ποικιλία στις εντοιχιζομενες .. Από την άλλη να κάνω παρέμβαση σε έτοιμη ψησταριά τροχήλατη λίγο το φοβάμαι μια και δεν έχω ξανασχοληθεί ...

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, gtheod είπε

χωρις να εχω εμπειρια απο infra εστια, ο συναθλητης ilpapacha στη σελιδα 372 εχει μια φωτο που τηγανιζει πατατες σε μια τετοια εστια, ισως θα μπορουσε να μας βοηθησει, αν εκτος απο sheraing το infra εχει επιπλεον πλεονεκτηματα εναντι μιας απλης εστιας, μιας και το κοστος ειναι αρκετο ...

απο το manual της Napoleon:

 

RXT525-1 NA GRILL

4 x 12,000 BTU/h MAIN BURNER

1 x 9,000 BTU/h FLAME SIDE BURNER (IF EQUIPPED)

1 x 9,000 BTU/h INFRARED SIDE BURNER (IF EQUIPPED)

1 x 14,500 BTU/h REAR BURNER (IF EQUIPPED)

 

δηλαδη  ειτε απλο ειτε infra ειναι της ιδιας θερμικης αποδοσης ... (~3KWh)

καταλαβαινω οτι ο δυνατος αερας εχει μεγαλη επιδραση στο τελικ αποτελεσμα, αλλα αν δε φυσαει, και δεν εχεις αναγκη για searing, προχωρας στο μεγαλυτερο κοστος ή οχι? Αξιζει?

Το infrared έχει δυνατό και μπορείς να αντικαταστήσεις ουσιαστικά το μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας. Πέρα από το searing που είναι ο πρωταρχικός του στόχος, μπορείς να κάνεις, ειλικρινά, τα πάντα. Συνήθως χρησιμοποιώ μαντεμένια σκεύη, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσει. 
 

Το τηγάνισμα, όπως είδες και τις φωτογραφίες, έγινε πανεύκολα. Έχω βάλει σουπιές, γαρίδες κτλ.

image.jpeg.7b9a8c6b6df4863e6c551f70c676ded0.jpeg

Έχω χρησιμοποιήσει και αντικολλητικά τηγάνια, που χρησιμοποιώ στην ηλεκτρική κουζίνα, αλλά με την ένταση στο χαμηλό ή προς τη μέση.

Το καλύτερο απ όλα είναι ότι δεν επηρεάζεται από τον αέρα. Προσωπικά την χρησιμοποιώ αρκετά. Μπορείς να βάλεις πχ 2-3 λουκάνικα ή 2-3  μπιφτέκια σε ένα μαντεμένιο τηγάνι και να τα ψήσεις εκεί, χωρίς να ανοίξεις τους εσωτερικούς καυστήρες.

Δεν το συγκρίνω με το συμβατικό, είναι άλλη κατηγορία.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Το infrared έχει δυνατό και μπορείς να αντικαταστήσεις ουσιαστικά το μάτι της ηλεκτρικής κουζίνας. Πέρα από το searing που είναι ο πρωταρχικός του στόχος, μπορείς να κάνεις, ειλικρινά, τα πάντα. Συνήθως χρησιμοποιώ μαντεμένια σκεύη, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσει. 
 

Το τηγάνισμα, όπως είδες και τις φωτογραφίες, έγινε πανεύκολα. Έχω βάλει σουπιές, γαρίδες κτλ.

image.jpeg.7b9a8c6b6df4863e6c551f70c676ded0.jpeg

Έχω χρησιμοποιήσει και αντικολλητικά τηγάνια, που χρησιμοποιώ στην ηλεκτρική κουζίνα, αλλά με την ένταση στο χαμηλό ή προς τη μέση.

Το καλύτερο απ όλα είναι ότι δεν επηρεάζεται από τον αέρα. Προσωπικά την χρησιμοποιώ αρκετά. Μπορείς να βάλεις πχ 2-3 λουκάνικα ή 2-3  μπιφτέκια σε ένα μαντεμένιο τηγάνι και να τα ψήσεις εκεί, χωρίς να ανοίξεις τους εσωτερικούς καυστήρες.

Δεν το συγκρίνω με το συμβατικό, είναι άλλη κατηγορία.

Να κατι τετοια κάνετε και μας ανεβαζετε το μπατζετ ολο και περισσότερο.

Η XT βγαίνει μόνο σε stainless steel? 

Εσύ ποια έχεις, 425 ή 525?

  • Like 1
Δημοσ.

Καλημερα σε ολους,

πρωτα απο ολα θελω να πω πολλα μπραβο για τις τοσες πληροφοριες που δινετε!

Στο θεμα τωρα ....ειμαι ετοιμος για αγορα στις επομενες <σοβαρες> εκπτωσεις .Στην αρχη σκεφτομουν την weber spirit (2 burners στα 500Ε ,με 3 στα 550Ε που εχουν παιξει)  μετα την broil king royal 340(δεν με χαλαει και ενα πλαινο ματι ,αν πεσει στα 600Ε ) και τωρα γλυκοκοιταω και τις Napoleon(που ομως ξεκινανε στα 600Ε) .

Η χρηση θα ειναι για τουλαχιστον 6 ατομα ,2-3 φορες την εβδομαδα και το ξερω οτι στα λεφτα ( max 600Ε) που κινουμαι  δεν μπορω να τα εχω ολα .

θα ηθελα να ρωτησω/επιβεβαιωσω οτι   αν παρω οποιαδηποτε απο τις παραπανω θα ειναι ποιοτικες αλλα και αποτελεσματικες στη χρηση.

Τελος αν εχει αποψη κανεις για την outdoor australian chef 415g .Φαινεται καλη περιπτωση αλλα δεν εχω βρει πολλα πραγματα απο κριτικες.(Ειναι στην ιδια κατηγορια ποιοτητας με τις παραπανω?)

Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, tsounis είπε

Να κατι τετοια κάνετε και μας ανεβαζετε το μπατζετ ολο και περισσότερο.

Η XT βγαίνει μόνο σε stainless steel? 

Εσύ ποια έχεις, 425 ή 525?

Παρε κατι καλο και πληρες απο την αρχη για να μην ψαχνεσαι μετα.

  • Like 3
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, tsounis είπε

Να κατι τετοια κάνετε και μας ανεβαζετε το μπατζετ ολο και περισσότερο.

Η XT βγαίνει μόνο σε stainless steel? 

Εσύ ποια έχεις, 425 ή 525?

Απ ότι βλέπω ναι, μόνο σε stainless steel

https://www.skroutz.gr/c/447/gas_barbeque/m/7877/Napoleon.html?keyphrase=425+xt&o=napoleon+425+xt

Αν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση, κάνε την και δεν θα το μετανιώσεις...

Εγώ έχω την Prestige Pro 500

  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Merel40 είπε

Καλημερα σε ολους,

πρωτα απο ολα θελω να πω πολλα μπραβο για τις τοσες πληροφοριες που δινετε!

Στο θεμα τωρα ....ειμαι ετοιμος για αγορα στις επομενες <σοβαρες> εκπτωσεις .Στην αρχη σκεφτομουν την weber spirit (2 burners στα 500Ε ,με 3 στα 550Ε που εχουν παιξει)  μετα την broil king royal 340(δεν με χαλαει και ενα πλαινο ματι ,αν πεσει στα 600Ε ) και τωρα γλυκοκοιταω και τις Napoleon(που ομως ξεκινανε στα 600Ε) .

Η χρηση θα ειναι για τουλαχιστον 6 ατομα ,2-3 φορες την εβδομαδα και το ξερω οτι στα λεφτα ( max 600Ε) που κινουμαι  δεν μπορω να τα εχω ολα .

θα ηθελα να ρωτησω/επιβεβαιωσω οτι   αν παρω οποιαδηποτε απο τις παραπανω θα ειναι ποιοτικες αλλα και αποτελεσματικες στη χρηση.

Τελος αν εχει αποψη κανεις για την outdoor australian chef 415g .Φαινεται καλη περιπτωση αλλα δεν εχω βρει πολλα πραγματα απο κριτικες.(Ειναι στην ιδια κατηγορια ποιοτητας με τις παραπανω?)

Ευχαριστω πολυ

Καλημέρα,

και οι 3 εταιρίες που αναφέρεις είναι κορυφαίες. Αν ψήνεις για 6 άτομα καλύτερα να κοιτάξεις την Weber Spirit με 3 καυστήρες ή μια Napoleon 425 αν πετύχεις καμία προσφορά ή ανεβάσεις το budget. Εγώ την Royal την είχα απορρίψει λόγω μεγέθους, είναι πιο μικρή σχετικά με τις άλλες.

Για τις outdoorchef υπάρχουν διφορούμενες κριτικές, εγώ πάντως δεν θα το ρίσκαρα. Με τόσα χρήματα καλό είναι να πας σε κάτι εγγυημένο.

https://www.amazon.de/-/en/Outdoorchef-Australia-415-Barbecue-Black/dp/B01N5T9YH0/ref=sr_1_1?crid=2YYUPSI96FHT5&dchild=1&keywords=outdoorchef+australia+415+g&qid=1610618126&sprefix=Outdoorchef+Australia+415%2Caps%2C237&sr=8-1

  • Like 2
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, gdeli είπε

Καλημέρα,

και οι 3 εταιρίες που αναφέρεις είναι κορυφαίες. Αν ψήνεις για 6 άτομα καλύτερα να κοιτάξεις την Weber Spirit με 3 καυστήρες ή μια Napoleon 425 αν πετύχεις καμία προσφορά ή ανεβάσεις το budget. Εγώ την Royal την είχα απορρίψει λόγω μεγέθους, είναι πιο μικρή σχετικά με τις άλλες.

Για τις outdoorchef υπάρχουν διφορούμενες κριτικές, εγώ πάντως δεν θα το ρίσκαρα. Με τόσα χρήματα καλό είναι να πας σε κάτι εγγυημένο.

https://www.amazon.de/-/en/Outdoorchef-Australia-415-Barbecue-Black/dp/B01N5T9YH0/ref=sr_1_1?crid=2YYUPSI96FHT5&dchild=1&keywords=outdoorchef+australia+415+g&qid=1610618126&sprefix=Outdoorchef+Australia+415%2Caps%2C237&sr=8-1

Ναι  νομιζω ,με αυτα που λες, οτι πιο συνετη επιλογη ειναι να παω στη Weber Spirit με 3 καυστηρεσ αν την βρω στα 550ε παλι .Οπως και να εχει σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση!

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, skskre είπε

Δε ξέρω αν είναι οντως προσφορά αλλά το στέλνω. Εσείς που χρησιμοποιείτε γάστρες, είναι καλή για ψησταριά και φούρνο ηλεκτρικό? 

https://www.parousiasi.gr/gastra-minero-10-lt-36cm-kela?mfp=3f-[80081]

Μια χαρά φαίνεται, αλλά δεν ξέρω την μάρκα. Η τιμή είναι όντως καλή για τέτοια χωρητικότητα, αλλά αν δεν θέλεις τόσο μεγάλη μπορείς με τα ίδια χρήματα να πάρεις μια lodge που είναι εγγύηση.

  • Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Merel40 είπε

Ναι  νομιζω ,με αυτα που λες, οτι πιο συνετη επιλογη ειναι να παω στη Weber Spirit με 3 καυστηρεσ αν την βρω στα 550ε παλι .Οπως και να εχει σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση!

Για αυτά τα λεφτα -550€- είναι η καλύτερη επιλογή,  όμως με τη σημερινή τιμή της -689€ -θεωρω ότι η Napoleon 425 είναι πολύ καλύτερη με +50€

  • Like 3
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, skskre είπε

Δε ξέρω αν είναι οντως προσφορά αλλά το στέλνω. Εσείς που χρησιμοποιείτε γάστρες, είναι καλή για ψησταριά και φούρνο ηλεκτρικό? 

https://www.parousiasi.gr/gastra-minero-10-lt-36cm-kela?mfp=3f-[80081]

Ουτε εγω ξερω τη μαρκα. Καλυτερα να πας σε καποια πιο γνωστη σε αυτα τα λεφτα.

Επισης με το μεγεθος αυτο αν την γεμισεις να ξερεις οτι δυσκολα θα μπορει να την βαζει σε φουρνο γυναικα.

  • Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ουτε εγω ξερω τη μαρκα. Καλυτερα να πας σε καποια πιο γνωστη σε αυτα τα λεφτα.

Επισης με το μεγεθος αυτο αν την γεμισεις να ξερεις οτι δυσκολα θα μπορει να την βαζει σε φουρνο γυναικα.

Πολύ σωστό, δεν το σκέφτηκα. Εδώ την δική μου Le Creuset που είναι και το κλασικό μέγεθος την χειρίζομαι μόνο εγώ γιατί η γυναίκα μου δεν μπορεί να την σηκώνει εύκολα. Η 10λιτρη θα είναι ασήκωτη, βάλε και το βάρος του φαγητού, θέλεις μπράτσα.

  • Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, gtheod είπε

χωρις να εχω εμπειρια απο infra εστια, ο συναθλητης ilpapacha στη σελιδα 372 εχει μια φωτο που τηγανιζει πατατες σε μια τετοια εστια, ισως θα μπορουσε να μας βοηθησει, αν εκτος απο searing το infra εχει επιπλεον πλεονεκτηματα εναντι μιας απλης εστιας, μιας και το κοστος ειναι αρκετο ...

απο το manual της Napoleon:

 

RXT525-1 NA GRILL

4 x 12,000 BTU/h MAIN BURNER

1 x 9,000 BTU/h FLAME SIDE BURNER (IF EQUIPPED)

1 x 9,000 BTU/h INFRARED SIDE BURNER (IF EQUIPPED)

1 x 14,500 BTU/h REAR BURNER (IF EQUIPPED)

 

δηλαδη  ειτε απλο ειτε infra ειναι της ιδιας θερμικης αποδοσης ... (~3KWh)

καταλαβαινω οτι ο δυνατος αερας εχει μεγαλη επιδραση στο τελικ αποτελεσμα, αλλα αν δε φυσαει, και δεν εχεις αναγκη για searing, προχωρας στο μεγαλυτερο κοστος ή οχι? Αξιζει?

την εχω δει και γω τη φωτογραφία , αυτό βεβαια δεν σημαίνει κάτι , απο τη στιγμή που η ίδια η εταιρία δεν  υποστηρίζει  κάτι τετοιο  η όποια χρήση πέρα απο την καραμελοποίηση  , θωράκιση  πες την όπως θες είναι αιθαίρετη

12 ώρες πριν, laskos0 είπε

Καλησπερα,

 

Έχω δεξαμενή υγραερίου . Γνωρίσω ότι θέλει αλλά στόμια από τις εστίες υγραερίου που ήδη έχω . Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι δεν είδα ποικιλία στις εντοιχιζομενες .. Από την άλλη να κάνω παρέμβαση σε έτοιμη ψησταριά τροχήλατη λίγο το φοβάμαι μια και δεν έχω ξανασχοληθεί ...

 

φιλε μου δεν χρειαζετε να κάνεις κάποια αλλαγή , αυτή θα χρειαζόταν εαν ελιχες φυσικό αέριο
πες όμως τι ακριβώς ψάχνεις ;
 

2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Απ ότι βλέπω ναι, μόνο σε stainless steel

https://www.skroutz.gr/c/447/gas_barbeque/m/7877/Napoleon.html?keyphrase=425+xt&o=napoleon+425+xt

Αν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση, κάνε την και δεν θα το μετανιώσεις...

Εγώ έχω την Prestige Pro 500

απ ότι βλέπω  εχει  μαντεμένια σχάρα

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...