Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Καλησπέρα φίλε μου , για αυτόν το λόγο είμαστε εδώ για να λέμε την γνώμη μας όπως και να μεταφέρουμε κάποιες γνώσεις που θα βοηθήσουν άλλους , στο πνεύμα αυτό θα προτιμούσα η εικόνα από το εγχειρίδιο λειτουργίας να είναι στα ελληνικά , στη μητρική γλώσσα του φόρουμ , στην ελληνική σελίδα της εταιρείας λοιπόν και σε ότι αφορά τον υπέρυθρο καυστήρα πουθενά δεν  γράφει για χρήση άλλη παρά μόνο για θωρακισμα φιλέτων . ο νοών ...

Δεν  είναι απαραίτητο να συμφωνούμε , ο καθένας που διαβάζει μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του  

Screenshot_2021-01-14-21-25-54-009_com.android.chrome.jpg

Και πολύ καλά έκανες ειδικά για τωρα τον χειμώνα Το προπάνιο σε σχέση με το μείγμα έχει χαμηλότερη θερμοδυναμική απόδοση , κάτι που μπορεί κανείς να το διαπιστώσει το καλοκαίρι με γεμάτες φιάλες , σε αντιπαράθεση  έχει ποίο σταθερή απόδοση και πολύ καλύτερη συμπεριφορά στις χαμηλές θερμοκρασίες

Έχω την εντύπωση ότι βγάζεις μια επιθετικότητα προς το μέρος μου, όπου το ξεκίνησες μιλώντας σε προηγούμενο ποστ για αυθαιρεσίες, χωρίς να μπορώ να καταλάβω το λόγο.

Αν η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει μεταφράσει το manual ή δεν το έχει αποτυπώσει σωστά/πλήρως στην επίσημη σελίδα της, αυτό είναι δικό της θέμα και θα έπρεπε να απευθυνθείς σε αυτήν.

Το manual που παραλαμβάνει κάποιος, αγοράζοντας μια τέτοια ψησταριά, είναι στα αγγλικά.

Συμφωνώ ότι ο καθένας που διαβάζει, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του...

20 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σήμερα άλλαξα τη μπλε μπουκάλα μείγματος προπανιου-βουτανιου με μια γκρι που είναι σκέτο προπανιο. Απ ότι διάβασα είναι καλύτερη ποιότητα και ανεβάζει πιο δυνατή θερμοκρασία. 

Θα ενημερώσω αύριο όταν τη δοκιμάσω.

Και αυτός που μου την έφερε είπε ότι και αυτός τέτοια παίρνει σπίτι του.

Απ ότι έχω δει ο διαχωρισμός που κάνουν κάποιες εταιρείες, στα μοντέλα που βγάζουν είναι propane or natural gas. Εδώ ένα σχετικό link για βουτάνιο και προπάνιο
https://www.adamsgas.co.uk/2020/06/17/propane-vs-butane-which-for-bbq/

  • Like 1
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σήμερα άλλαξα τη μπλε μπουκάλα μείγματος προπανιου-βουτανιου με μια γκρι που είναι σκέτο προπανιο. Απ ότι διάβασα είναι καλύτερη ποιότητα και ανεβάζει πιο δυνατή θερμοκρασία. 

Θα ενημερώσω αύριο όταν τη δοκιμάσω.

Και αυτός που μου την έφερε είπε ότι και αυτός τέτοια παίρνει σπίτι του.

Τον ρυθμιστή τον άλλαξες ή άφησες τον ίδιο?Δεν θέλει αλλαγή ο ρυθμιστής για προπανιο? 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Έχω την εντύπωση ότι βγάζεις μια επιθετικότητα προς το μέρος μου, όπου το ξεκίνησες μιλώντας σε προηγούμενο ποστ για αυθαιρεσίες, χωρίς να μπορώ να καταλάβω το λόγο.

Αν η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει μεταφράσει το manual ή δεν το έχει αποτυπώσει σωστά/πλήρως στην επίσημη σελίδα της, αυτό είναι δικό της θέμα και θα έπρεπε να απευθυνθείς σε αυτήν.

Το manual που παραλαμβάνει κάποιος, αγοράζοντας μια τέτοια ψησταριά, είναι στα αγγλικά.

Συμφωνώ ότι ο καθένας που διαβάζει, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του...

Λάθος εντύπωση  έχεις σχηματίσει και απορώ 

Μάλιστα νιώθω ότι έχεις θιχτεί τόσο πολυ έχοντας πάρει στις πλάτες σου την ίδια την εταιρεία που θα μπορούσε κάποιος κακοπροαίρετος να σκεφτεί διάφορα , και όλα αυτά για το κατά πόσο μπορεί να μαγειρέψει κανείς  σε ένα υπέρυθρο καυστήρα 

Τι να πω ..

 

3 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Τον ρυθμιστή τον άλλαξες ή άφησες τον ίδιο?Δεν θέλει αλλαγή ο ρυθμιστής για προπανιο? 

Έχεις δίκιο !!

Ας δοκιμάσει και εάν χρειάζεται περισσότερη δύναμη τότε μπορεί να τον αλλάξει με κάποιον μεγαλύτερης πίεσης , στα  37 ή 50 mlb

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως για να χαλαρώσουμε λιγάκι για τον υπερυθρο, εμένα έχει έρθει η ψησταριά αλλά είναι στην μεταφορική ακόμα γιατί θέλουν έξτρα λεφτά για να την φέρουν, ενώ τους ανέφερα ότι το μαγαζί από το οποίο την πήρα μου είπε ότι είναι μέχρι εξω από το σπίτι.. Κανόνισα με έναν συνεργάτη μου, αύριο να πάει να την πάρει και θα την στήσω το απόγευμα.. Οπότε θα βάλω πάνω ότι σκεύος έχω και θα τηγανισω σε χαμηλή ρύθμιση τον πλαϊνό καυστήρα... Και θα σας πω.. Πάντως κανονικά ότι έρχεται στην ευρωπαϊκή ένωση πρέπει να έχει βιβλίο οδηγιών σε όλες τις γλώσσες και στα Ελληνικά.. Αυτό θα πρέπει να το δει η εδώ αντιπροσωπεία.. 

 

Επίσης τώρα που θα έρθουν. Και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα δούμε τι θερμοκρασίες πιάνουν.. 

Επεξ/σία από @pnea1973
  • Like 2
Δημοσ.

να πω και εγω τι καταλαβαινω απο το manual ... το αγγλικο το εμπιστευομαι πιο πολυ, μιας που ειναι και η μητρικη γλωσσα της κατασκευαστριας εταιριας.

μπορεις να χρησιμοποιησεις την infra εστια οχι μονο για searing αλλα και για αλλα (πχ σαλτσες κλπ), αλλα λεει "απαγορευεται" το deep fry ... αν χυθει λαδι στην εστια υπαρχει κινδυνοσ αναφλεξης (φανταζομαι οτι εννοει οταν λεει dangerous situation).

οι τηγανιτες πατατες στην φριτεζα ειναι deep fried νομιζω ...

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Πάντως για να χαλαρώσουμε λιγάκι για τον υπερυθρο, εμένα έχει έρθει η ψησταριά αλλά είναι στην μεταφορική ακόμα γιατί θέλουν έξτρα λεφτά για να την φέρουν, ενώ τους ανέφερα ότι το μαγαζί από το οποίο την πήρα μου είπε ότι είναι μέχρι εξω από το σπίτι.. Κανόνισα με έναν συνεργάτη μου, αύριο να πάει να την πάρει και θα την στήσω το απόγευμα.. Οπότε θα βάλω πάνω ότι σκεύος έχω και θα τηγανισω σε χαμηλή ρύθμιση τον πλαϊνό καυστήρα... Και θα σας πω.. Πάντως κανονικά ότι έρχεται στην ευρωπαϊκή ένωση πρέπει να έχει βιβλίο οδηγιών σε όλες τις γλώσσες και στα Ελληνικά.. Αυτό θα πρέπει να το δει η εδώ αντιπροσωπεία.. 

 

Επίσης τώρα που θα έρθουν. Και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα δούμε τι θερμοκρασίες πιάνουν.. 

Όντως αυτό με τα manual ισχύει, θα έπρεπε να τα έχει μεταφράσει. Εδώ υπάρχουν μεταφρασμένα manuals στα ελληνικά για προϊόντα των 5€...

3 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Επίσης τις σχάρες στον υπερυθρο δεν τις καλύπτουμε με λάδι? Για το seasoning? Δεν θα γίνει αναφξεξη? 

Μπορείς να τις περάσεις με μια χαρτοπετσέτα ή πανί, δεν χρειάζεται να τις «ποτίσεις» με λάδι

43 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Λάθος εντύπωση  έχεις σχηματίσει και απορώ 

Μάλιστα νιώθω ότι έχεις θιχτεί τόσο πολυ έχοντας πάρει στις πλάτες σου την ίδια την εταιρεία που θα μπορούσε κάποιος κακοπροαίρετος να σκεφτεί διάφορα , και όλα αυτά για το κατά πόσο μπορεί να μαγειρέψει κανείς  σε ένα υπέρυθρο καυστήρα 

Τι να πω ..

Έχεις δίκιο...

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λεω να κανω παω ενα σκαλί πιο πάνω απο μια κινεζική που εχω (300ων ευρω) και να παω σε κατι καλύτερο 

Λεω για μια απο αυτες 

https://bbq.gr/rogue-525-black-napoleon

 

https://www.center-gas.gr/index.php?route=product/product&product_id=28&skr_prm=WyJmYTA1NjkzYy1mZDJhLTQ5ZjUtOTgwOC0xMDljMDk5YjBkYzciLDE2MTA2NjQzODA3MzAseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

 

https://www.psistis.gr/GENESIS-II-E-310-GBS-WEBER-61011175?skr_prm=WyJmYTA1NjkzYy1mZDJhLTQ5ZjUtOTgwOC0xMDljMDk5YjBkYzciLDE2MTA2NjM5MzczMDgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

εχει κανενας εμπειρία με ψησταριες υγραεριου?

Το μεγαλο μου προβλημα με αυτη που εχω ειναι οτι μπροστά η σχαρα δεν πιανει την θερμοκρασια που εχει στην πισω μερια

Καμια αλλη προταση?

Ευχαριστω  

Επεξ/σία από SKOKMAN
Δημοσ.

Χρόνια τώρα κάνουμε searing χωρίς υπέρυθρες και μαλ.... Καλύτερα να αγοράσει κανείς μια απλή υγραερίου και να μάθει να κάνει searing με τον παραδοσιακό τρόπο. Ελεος με τα gimmicks που ανεβάζουν τις τιμές. Σε λίγο θα προσαρμόσουν και ανεμιστήρες για να μη ζεσταίνεται ο ψήστης τους καλοκαιρινούς μήνες 

  • Like 2
Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση φίλε surfer, πολλά κάναμε με κάποιον τρόπο τόσα χρόνια και μετά για ευκολία αλλάξαμε σε κάτι άλλο.. Πχ δνε νομίζω να έχεις κινητό σαν το Nokia 3110?γιατι στην ουσία το κινητό για να μιλάμε το θέλουμε.. 

Και στην τελική όσον αφορά τις τιμές από αυτές ςπου αναφέρει ο φίλος πιο πάνω weber χωρίς υπέρυθρες και napoleon με υπέρυθρες έχουν ίδια τιμή και ίδια χαρακτηριστικά. Αρα ούτε η τιμή ανεβαίνει.. 

  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, gdeli είπε

Όταν έστηνα την Napoleon παρατήρησα αυτό που λες. Πρώτα έστησα την βάση της και μετά απλώς ακούμπησα επάνω την ψησταριά και την βίδωσα. Εκτιμώ ότι και οι άλλες έτσι θα είναι. Αν πιάνουν τα χέρια σου δεν πιστεύω να έχεις κάποιο πρόβλημα να την εγκαταστήσεις σε κάποιο σταθερό πάγκο. Θέλει κενό όμως από κάτω για να βάλεις το ταψί για τα λίπη, να παίρνει αέρα, κλπ. Εγώ θα έφτιαχνα τον πάγκο μου με πρόβλεψη να χωρέσει ακριβώς η ψησταριά με την κανονική της βάση όμως, χωρίς τα πλαϊνά ράφια, για να μπορώ να την βγάλω εύκολα αν χρειαστεί πχ, να έχω και τα ντουλάπια της και να είμαι σίγουρος για θέματα ασφαλείας.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες !

Δημοσ.
Στις 13/1/2021 στις 5:37 ΜΜ, Nico_las είπε

Καλησπέρα παιδιά. Ερώτηση προς τους κατόχους Napoleon 425, έχει πάρει κάποιος κάλυμμα εκτός απ’αυτό της ίδιας της εταιρίας; 

Προσωπικά δεν έχω βάλει κάποιο κάλυμμα. Η ψησταριά είναι στο μπαλκόνι, κάτω από τέντα και επίσης την χρησιμοποιώ καθημερινά σχεδόν. Από κει και πέρα έχουν αναφέρει κάποια παιδιά από δω ότι έχουν πάρει κάλυμμα από το Leroy Merlin, όχι απαραίτητα για το μοντέλο που αναφέρεις, αλλά δεν έχει να κάνει, σημασία έχουν οι διαστάσεις.

Λογικά μπορείς να βρεις και σε άλλα καταστήματα. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια μάτια κι εδώ https://amzn.to/3oPO0kT.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, SKOKMAN είπε

Λεω να κανω παω ενα σκαλί πιο πάνω απο μια κινεζική που εχω (300ων ευρω) και να παω σε κατι καλύτερο 

Λεω για μια απο αυτες 

https://bbq.gr/rogue-525-black-napoleon

 

https://www.center-gas.gr/index.php?route=product/product&product_id=28&skr_prm=WyJmYTA1NjkzYy1mZDJhLTQ5ZjUtOTgwOC0xMDljMDk5YjBkYzciLDE2MTA2NjQzODA3MzAseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

 

https://www.psistis.gr/GENESIS-II-E-310-GBS-WEBER-61011175?skr_prm=WyJmYTA1NjkzYy1mZDJhLTQ5ZjUtOTgwOC0xMDljMDk5YjBkYzciLDE2MTA2NjM5MzczMDgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

εχει κανενας εμπειρία με ψησταριες υγραεριου?

Το μεγαλο μου προβλημα με αυτη που εχω ειναι οτι μπροστά η σχαρα δεν πιανει την θερμοκρασια που εχει στην πισω μερια

Καμια αλλη προταση?

Ευχαριστω  

εχουν και αυτες το προβλημα με την διαφορα θερμοκρασίας μπροστα με πισω?

Ψηνω με ανοιχτή την ψησταρια ( γιατι οποτε προσπαθησα να την κλεισω .....φωτια) με αποτελεσμα να χρησιμοποιώ μονο την μιση επιφανια . Μπροστα εχει σχεδον μιση θερμοκρασια. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

Και πολύ καλά έκανες ειδικά για τωρα τον χειμώνα Το προπάνιο σε σχέση με το μείγμα έχει χαμηλότερη θερμοδυναμική απόδοση , κάτι που μπορεί κανείς να το διαπιστώσει το καλοκαίρι με γεμάτες φιάλες , σε αντιπαράθεση  έχει ποίο σταθερή απόδοση και πολύ καλύτερη συμπεριφορά στις χαμηλές θερμοκρασίες

Αρα προτεινεις προπανιο το χειμωνα και μειγμα το καλοκαιρι; 

Παντως εγω ειχα καταλαβει οτι το προπανιο ειναι πιο δυνατο απο το μειγμα. Θα την αναψω αποψε και θα γραψω εντυπωσεις. Ποσο γρηγορα φτανει 300C και ποσο το μεγιστο. Επισης θα συγκρινω και ποσο "καλη" φαινεται η φλογα.

Οσο για τον ρυθμιστη δεν πηρα αλλον. Εχω εναν σταθερό 37 mbar 1.5kg, αν δεν κανω λαθος αυτον εδω. Τον ειχα αγορασει βαση του μαμα ρυθμιστη που ειχε ερθει η ψησταρια απο UK αλλα δεν εκανε για τις εδω μπουκαλες. Πηρα ενα δλδ με τα ιδια νουμερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...