Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, PJK είπε

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα λόγω διαφορετικών πιέσεων οι γερμανικές ψησταριές να έχουν διαφορετικά μπέκ στους καυστήρες, εξ΄ ου και η προτροπή μου να συμβουλευθεί τον αντιπρόσωπο. Αν αυτό όντως συμβαίνει, ίσως δεν κάνει ο ελληνικός ρυθμιστής. Είναι κρίμα η ψησταριά να υπολειτουργεί χωρίς λόγο. Υποθέτω ότι ο dstagian έχει αντιληφθεί τι λέω. Επίσης, θα ήταν χρήσιμο να ενημερώσει για την όποια εξέλιξη ώστε να ξέρουμε όλοι...

Mα αφου η ψησταρια θα ερθει κομπλε με τον καταλληλο ρυθμιστη και σωληνα που χρειαζεται. Οποτε το μονο που μενει ειναι να τη συνδεσει με καποιο τροπο στη μπουκαλα χωρις να πειραζει τπτ αλλο.

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Σ΄ αυτήν την περίπτωση, ναι, έχεις δίκαιο, χρειάζεται μόνον ο αντάπτορας. Ίσως εγώ κατάλαβα λάθος ότι έρχεται χωρίς σωλήνα/ρυθμιστή...

  • Like 1
Δημοσ.

Mετα το περιστατικο με τη φωτια σε ψησταρια που αναφερθηκε μερικες σελιδες πριν, χτες ενας φιλος μου μου ειπε οτι επαθε το ιδιο. Ψησταρια (γερμανικης προελευσης) που καθαριζεται καθε 2-3 ψησιματα οπως μου ειπε, κατα τη διαδικασια της πυρολυσης και ενω την ειχε αφησει χωρις να την κοιταει, μαλλον αρπαξε φωτια και επαθε ζημια. Για δεκα λεπτα την αφησε και οταν γυρισε ειχε ηδη προλαβει να χαλασει. Φωτια δεν ειδε σε εκεινη τη φαση, αλλα επαθε ζημια το καπακι μεχρι και εξωτερικα.

Γι αυτο παιδια μην τις αφηνετε οταν ειναι στο τερμα χωρις να ειστε εκει. Αν αρπαξει φωτια και σβησετε αμεσα τους καυστηρες θα προλαβετε το κακο.

  • Like 4
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, SKOKMAN είπε

Και τώρα βάζουμε προπάνιο η βουτάνιο?

Καλορίζικη

Βάζουμε ότι λέει η πινακίδα της Baron στο πίσω μέρος. 

(Μίγμα είναι μια χαρά)

IMG_20201105_222502-001.jpg

Επεξ/σία από costas_
Δημοσ.
1 ώρα πριν, costas_ είπε

Καλορίζικη

Βάζουμε ότι λέει η πινακίδα της Baron στο πίσω μέρος. 

(Μίγμα είναι μια χαρά)

IMG_20201105_222502-001.jpg

Γιατί θα έχει πρόβλημα? Μπορεί να βάλει και σκέτο προπάνιο έτσι δεν είναι? 

Δημοσ.

Η απάντηση είναι καλοπροαίρετη. Δηλαδή, ότι η συσκευή είναι πιστοποιημένη για την χώρα μας (GR) και κατάλληλη για να κάψει είτε βουτάνιο (G30) είτε προπάνιο (G31) είτε μίγμα, στις αναγραφόμενες πιέσεις (30mbar). 

IMG_20201105_222502-001.jpg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, costas_ είπε

Η απάντηση είναι καλοπροαίρετη. Δηλαδή, ότι η συσκευή είναι πιστοποιημένη για την χώρα μας (GR) και κατάλληλη για να κάψει είτε βουτάνιο (G30) είτε προπάνιο (G31) είτε μίγμα, στις αναγραφόμενες πιέσεις (30mbar). 

IMG_20201105_222502-001.jpg

Και η ερώτηση καλοπροαίρετη ήταν, γιατι ήξερα ότι και τα 2 μπορεί να τα κάψει.

Δημοσ.

Το προπάνιο έχει καλύτερη καύση με χαμηλές θερμοκρασίες σε σχέση με το βουτάνιο. Το ιδανικό είναι χειμώνα προπάνιο και καλοκαίρι βουτάνιο. Θεωρητικά πάντα

Δημοσ.

Μετά από πολύ σκέψη κατέληξα στην Napoleon R425. Παρέλαβα χτες και την έστησα σε 2+ ώρες. Με παίδεψε λίγο να πω την αλήθεια. Φαίνεται πολύ γερή και στιβαρή κατασκευή γεγονός που με χαροποίσε καθώς την πήρα πραγματικά με κλειστά μάτια (στη Θεσσαλονίκη το μοναδικό κατάστημα με Napoleon δεν έχει εκθεσιακά κομμάτια, μόνο παραγγελία). 

Σήμερα θα κάνω το πρώτο άναμα. Καμιά συμβουλή; Κάτι που πρέπει να προσέξω; 

Στις οδηγίες λέει ότι την πρώτη φορά πρέπει να πλύνω με "μαλακό" σαπούνι τις σχάρες, να ξεπλύνω πολύ καλά και μετα να τις στεγνώσω επίσης πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία. Έπειτα προθερμαίνω για 15' και αφού έχω περάσει με λάδι τις σχάρες τις βάζω πάνω για περίπου μιάμιση ώρα με κλειστό καπάκι. 

 Έχω διαβάσει από πολλούς ότι γενικά δεν πρέπει να πλένεις τις μαντεμένιες σχάρες (το γράφει και στις οδηγίες), οπότε το κάνω ή όχι;

 

1.jpg

2.jpg

  • Like 8
Δημοσ.

Γενικα δεν χρειαζονται πλυσιμο. Βεβαια και να τις πλυνεις χαλαρα και τις στεγνωσεις και τις περασεις με λαδακι μετα δεν θα παθουν κατι.

Αλλα αφου το λεει κανε το, γιατι καμια φορα βαζουν καποιες προστατευικες ουσιες (πχ bee wax) το οποιο θελει να το πλυνεις για να φυγει. Το ειχα δει σε κατι τηγανια carbon steel που ελεγε οτι θελει πλυσιμο να φυγει αυτο πρωτα πριν το χρησιμοποιησεις.

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, SKOKMAN είπε

ΕΦΤΑΣΕ!!!!!!!!!!!!!

 

IMG_20210201_211516.jpg

IMG_20210201_211524.jpg

IMG_20210201_211531.jpg

 

2 ώρες πριν, schaliasos είπε

Μετά από πολύ σκέψη κατέληξα στην Napoleon R425. Παρέλαβα χτες και την έστησα σε 2+ ώρες. Με παίδεψε λίγο να πω την αλήθεια. Φαίνεται πολύ γερή και στιβαρή κατασκευή γεγονός που με χαροποίσε καθώς την πήρα πραγματικά με κλειστά μάτια (στη Θεσσαλονίκη το μοναδικό κατάστημα με Napoleon δεν έχει εκθεσιακά κομμάτια, μόνο παραγγελία). 

Σήμερα θα κάνω το πρώτο άναμα. Καμιά συμβουλή; Κάτι που πρέπει να προσέξω; 

Στις οδηγίες λέει ότι την πρώτη φορά πρέπει να πλύνω με "μαλακό" σαπούνι τις σχάρες, να ξεπλύνω πολύ καλά και μετα να τις στεγνώσω επίσης πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία. Έπειτα προθερμαίνω για 15' και αφού έχω περάσει με λάδι τις σχάρες τις βάζω πάνω για περίπου μιάμιση ώρα με κλειστό καπάκι. 

 Έχω διαβάσει από πολλούς ότι γενικά δεν πρέπει να πλένεις τις μαντεμένιες σχάρες (το γράφει και στις οδηγίες), οπότε το κάνω ή όχι;

 

1.jpg

2.jpg

Καλορίζικες και καλά ψησίματα με τις οικογένειές σας και τους φίλους σας!

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Mετα το περιστατικο με τη φωτια σε ψησταρια που αναφερθηκε μερικες σελιδες πριν, χτες ενας φιλος μου μου ειπε οτι επαθε το ιδιο. Ψησταρια (γερμανικης προελευσης) που καθαριζεται καθε 2-3 ψησιματα οπως μου ειπε, κατα τη διαδικασια της πυρολυσης και ενω την ειχε αφησει χωρις να την κοιταει, μαλλον αρπαξε φωτια και επαθε ζημια. Για δεκα λεπτα την αφησε και οταν γυρισε ειχε ηδη προλαβει να χαλασει. Φωτια δεν ειδε σε εκεινη τη φαση, αλλα επαθε ζημια το καπακι μεχρι και εξωτερικα.

Γι αυτο παιδια μην τις αφηνετε οταν ειναι στο τερμα χωρις να ειστε εκει. Αν αρπαξει φωτια και σβησετε αμεσα τους καυστηρες θα προλαβετε το κακο.

τι στο καλό ; έπεσε επιδημία και στις ψησταριές ;

τι μοντέλο ειχε ο φίλος σου ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...