cambo99 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δεν είναι τα τρία ψησίματα. Είναι τι ψησίματα θα κάνεις. Αν βάλεις την πρώτη φορά παϊδάκια ή λουκάνικα θα θες άμεσο καθάρισμα. Πρέπει να εκτιμούμε και την κατάσταση της ψησταριάς πριν την ανάψουμε.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, zanskou είπε τι στο καλό ; έπεσε επιδημία και στις ψησταριές ; τι μοντέλο ειχε ο φίλος σου ; Μια landmann με 4 καυστήρες νομίζω. Δεν ξέρω λεπτομέρειες. Θα κάτσω και γω να καθαρίσω αύριο τη δική μου γιατί έχει περάσει πάνω από μήνας και έχω ψήσει από κοντοσουβλι μέχρι προβατίνα...
SKOKMAN Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2021 Σημερα ειχαμε εγκαίνια. Rib eye για αρχη 10
dstagian Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Καλημέρα στην ομάδα! Μία ερώτηση προς τους πιο έμπειρους ψήστες πίτσας: Καθώς το μαντέμι είναι πανάκριβο και θα ήθελα να αποφύγω περιττές επενδύσεις, γνωρίζεται εάν υπάρχει διαφορά στην απόδοση μεταξύ μαντεμένιας πλάκας ψησίματος (πχ. για ψάρια και λαχανικά) και μαντεμένιας πλάκας/δίσκου για πίτσα? Τα δύο προϊόντα έχουν κάποια ουσιαστική διαφοροποίηση ή είναι καθαρά Branding & positioning, προσφέροντας και τα δύο την ίδια ποιότητα? Μιας και η κυρά φτιάχνει καταπληκτικά ζυμάρια ακόμα και για τον ηλεκτρικό φούρνο, λέω να πάρω μία τέτοια πλάκα, αλλά ιδανικά θέλω να καλύψω και τις δύο χρήσεις. (δεν με απασχολεί να πάρω δίσκο πίτσας πχ. για το σχήμα και το σερβίρισμα. Και οι ορθογώνιες επιφάνειες κρίνονται ικανοποιητικές)
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, dstagian είπε Καλημέρα στην ομάδα! Μία ερώτηση προς τους πιο έμπειρους ψήστες πίτσας: Καθώς το μαντέμι είναι πανάκριβο και θα ήθελα να αποφύγω περιττές επενδύσεις, γνωρίζεται εάν υπάρχει διαφορά στην απόδοση μεταξύ μαντεμένιας πλάκας ψησίματος (πχ. για ψάρια και λαχανικά) και μαντεμένιας πλάκας/δίσκου για πίτσα? Τα δύο προϊόντα έχουν κάποια ουσιαστική διαφοροποίηση ή είναι καθαρά Branding & positioning, προσφέροντας και τα δύο την ίδια ποιότητα? Μιας και η κυρά φτιάχνει καταπληκτικά ζυμάρια ακόμα και για τον ηλεκτρικό φούρνο, λέω να πάρω μία τέτοια πλάκα, αλλά ιδανικά θέλω να καλύψω και τις δύο χρήσεις. (δεν με απασχολεί να πάρω δίσκο πίτσας πχ. για το σχήμα και το σερβίρισμα. Και οι ορθογώνιες επιφάνειες κρίνονται ικανοποιητικές) Δεν εχει διαφορα η ορθογωνια πλακα απο την στρογγυλη. Διαφορες ισως δεις αναμεσα σε διαφορετικες ποιοτητες μαντεμιου. Προτεινω να παρεις στρογγυλη lodge που ειναι τοπ για να φτιαχνεις και καμια πιτσα στον φουρνο οπως λες. Εγω που την εχω, πρωτη χρηση εκανα smash burgers στο bbq. Χτεσινη πιτσα του κολλητου μου σε μαντεμενια πλακα πιτσας lodge σε οικιακο φουρνο. Ζυμαρι neapolitan 70% hydration. 8
dstagian Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Δεν εχει διαφορα η ορθογωνια πλακα απο την στρογγυλη. Διαφορες ισως δεις αναμεσα σε διαφορετικες ποιοτητες μαντεμιου. Προτεινω να παρεις στρογγυλη lodge που ειναι τοπ για να φτιαχνεις και καμια πιτσα στον φουρνο οπως λες. Εγω που την εχω, πρωτη χρηση εκανα smash burgers στο bbq. Χτεσινη πιτσα του κολλητου μου σε μαντεμενια πλακα πιτσας lodge σε οικιακο φουρνο. Ζυμαρι neapolitan 70% hydration. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!! Μου άνοιξες την όρεξη! Οπότε "με ένα σμπάρο... τέσσερα τριγώνια"! Και πίτσα και λοιπά φαγητά, και gas grill και φούρνος σπιτιού! Σε ευχαριστώ! 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 H μονη διαφορα ειναι οτι καποιες πλακες εχουν 2 όψεις και η μια ειναι με σχαρα για να πεφτει καποιο λιπος στην ουσια απο κατω. Αλλα αν εχεις bbq αεριου ειναι καπως περιττο. Εχω και μια τετοια απο παλια και δεν την εχω χρησιμοποιησει ποτε απο τοτε που πηρα την ψησταρια.
dstagian Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Σκέφτομαι την Lodge της 35αρα, που είναι όπως είπες "δια πάσαν χρήσιν". Αρχικά είχα στο τραπέζι και την pizza slab, αλλά νομίζω ότι δεν κάνει για λοιπά ψησίματα.. είναι και οι δύο πάνω κάτω στην ίδια τιμή
panos_ace Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Καλημέρα, ερώτηση για κοντοσούβλι στη Weber Ε310. Εχω δει κατα καιρούς φωτογραφίες, με βγαλμένες τις σχάρες και ταψάκια με νερό ( ; ) κάτω απο τη σούβλα. Πέραν αυτού, απο θερμοκρασία πως παίζετε σε χοιρινο κοντοσούβλι; Στο χαμηλό και οι τρεις καυστήρες, για κανά δίωρο; Κάνα κόλπο ή τι πρέπει να προσέξω; Ευχαριστώ.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, dstagian είπε Σκέφτομαι την Lodge της 35αρα, που είναι όπως είπες "δια πάσαν χρήσιν". Αρχικά είχα στο τραπέζι και την pizza slab, αλλά νομίζω ότι δεν κάνει για λοιπά ψησίματα.. είναι και οι δύο πάνω κάτω στην ίδια τιμή Το pizza slab μου φαινεται πολυ λεπτο, επομενως οχι τοσο καλο. Ισως ανεβαζει πιο γρηγορα θερμοκρασια, αλλα θα την χανει κιολας πιο γρηγορα. Παρε κατι επωνυμο καλυτερα. Δεν βρισκω το λογο να πας σε no-name λυση. Eπισης το lodge εχει και χειλακι γυρω γυρω, οποτε οταν ψηνεις κατι δεν θα τρεχουν ζουμια απο το πλάι. Εγω πρωτη φορα που ειπα οτι εψησα μπεργκερ, ξεκινησα με μπέικον, που ειναι το τοπ για πρωτο ψησιμο σε μαντεμι. Αν δεν ειχε το χειλακι ολο το λιπος θα ειχε καταληξει στην ψησταρια μου. Το μαζεψα με ενα χαρτι και συνεχισα το ψησιμο με τα μπιφτεκια. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2021 από SagoniasSlutRos 1
giannis_1989 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα. Έχω ένα bbq αερίου με 4+1 εστία. Ψάχνω εδώ και πολύ καιρό να βγάλω άκρη σχετικά με την πλαϊνή εστία σε bbq. Έχει ασχοληθεί κανένας με αναβάθμιση (αλλαγή οποιουδήποτε μέρους) της πλαϊνής εστίας προκειμένου να παράγει περισσότερη θερμότητα και να έχει πιο γρήγορη απόδοση? Γνωρίζω ότι η κατασκευή η πλαϊνής εστίας είναι για άλλη χρήση και όχι για τηγάνισμα. Επίσης η απόδοση της πλαϊνής εστίας είναι 2,5 KW. Εγώ θα ήθελα να βάλω 3,5 - 5 KW. Δεν θα επηρεάσει την απόδοση των υπολοίπων καυστήρων καθώς ο κάθε καυστήρας καταναλώνει 0,2 kg/h (επομένως 0,8 kg/h) και ο ρυθμιστής πίεσης στην φιάλη είναι 1,5 kg/h. Αλλά στην περίπτωση που υπάρχει θέμα δεν με πειράζει να κάνω ανεξάρτητη την παροχή της πλαϊνής εστίας τοποθετώντας άλλη φιάλη.
gdeli Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Στις 2/2/2021 στις 4:46 ΜΜ, schaliasos είπε Μετά από πολύ σκέψη κατέληξα στην Napoleon R425. Παρέλαβα χτες και την έστησα σε 2+ ώρες. Με παίδεψε λίγο να πω την αλήθεια. Φαίνεται πολύ γερή και στιβαρή κατασκευή γεγονός που με χαροποίσε καθώς την πήρα πραγματικά με κλειστά μάτια (στη Θεσσαλονίκη το μοναδικό κατάστημα με Napoleon δεν έχει εκθεσιακά κομμάτια, μόνο παραγγελία). Σήμερα θα κάνω το πρώτο άναμα. Καμιά συμβουλή; Κάτι που πρέπει να προσέξω; Στις οδηγίες λέει ότι την πρώτη φορά πρέπει να πλύνω με "μαλακό" σαπούνι τις σχάρες, να ξεπλύνω πολύ καλά και μετα να τις στεγνώσω επίσης πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία. Έπειτα προθερμαίνω για 15' και αφού έχω περάσει με λάδι τις σχάρες τις βάζω πάνω για περίπου μιάμιση ώρα με κλειστό καπάκι. Έχω διαβάσει από πολλούς ότι γενικά δεν πρέπει να πλένεις τις μαντεμένιες σχάρες (το γράφει και στις οδηγίες), οπότε το κάνω ή όχι; Καλορίζικη, καλά ψησίματα εύχομαι, να την χαρείς όπως της αρμόζει! Πριν το πρώτο ψήσιμο εφάρμοσε τις οδηγίες που έχει. Αυτό όμως που λες να προθερμάνεις 15' και μετά να βάλεις τις σχάρες είσαι σίγουρος ότι το λέει; Μου φαίνεται δύσκολο γιατί πώς θα βάλεις τις σχάρες σε προθερμασμένη και αναμμένη ψησταριά; Πλύνε τις, στέγνωσέ τις, πέρνα τις με λάδι και μετά βάλε τις στην ψησταριά και άναψέ την τέρμα. Άσε να κάψει 30' όπως λέει στο manual (τουλάχιστον στην 525 μου έτσι έλεγε) και μετά είσαι έτοιμος! 2
skskre Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 4/2/2021 στις 11:32 ΠΜ, SagoniasSlutRos είπε H μονη διαφορα ειναι οτι καποιες πλακες εχουν 2 όψεις και η μια ειναι με σχαρα για να πεφτει καποιο λιπος στην ουσια απο κατω. Αλλα αν εχεις bbq αεριου ειναι καπως περιττο. Εχω και μια τετοια απο παλια και δεν την εχω χρησιμοποιησει ποτε απο τοτε που πηρα την ψησταρια. Επειδή και το θέμα των λιπαρών κρεάτων το σκεφτόμουν κ εγώ, ποιά είναι η καλύερη λύση? Μαντεμένια πλάκα της εταιρείας, κάποιος δίσκος όπως αυτοί που αναφέρετε ή κάτι άλλο? Στις 4/2/2021 στις 12:18 ΜΜ, dstagian είπε Σκέφτομαι την Lodge της 35αρα, που είναι όπως είπες "δια πάσαν χρήσιν". Αρχικά είχα στο τραπέζι και την pizza slab, αλλά νομίζω ότι δεν κάνει για λοιπά ψησίματα.. είναι και οι δύο πάνω κάτω στην ίδια τιμή Για λουκανικα και bacon ή και για λαχανικά για να μην πέφτουν κάτω κάνει? Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2021 από skskre
dstagian Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 48 λεπτά πριν, skskre είπε Επειδή και το θέμα των λιπαρών κρεάτων το σκεφτόμουν κ εγώ, ποιά είναι η καλύερη λύση? Μαντεμένια πλάκα της εταιρείας, κάποιος δίσκος όπως αυτοί που αναφέρετε ή κάτι άλλο? Για λουκανικα και bacon ή και για λαχανικά για να μην πέφτουν κάτω κάνει? Για λαχανικά & μπέηκον, κρεπες, pan-cakes κλπ κάνει σίγουρα. Ελπίζω να κάνει και για ψαρακια ή λουκάνια (αν κ στην αεριου τα λουκάνικα θα τα βάζω απευθείας στη σχάρα). Στο δίκτυο έχω βει αυτά: 1) The Lodge Baking Pan as a magnificent piece of cast iron. It is the best way to prepare golden - crusted pizza or roast veggies. Perfect for cookie or biscuit sheet. Pizza recipes included 2) (από το επίσημο site) The Cast Iron Baking Pan is perfect for homemade pizza, baked goodies, or roasted vegetables. The large cooking surface provides excellent heat distribution and retention for consistent, even cooking, and the dual handles allow for a safe, secure grip when transporting around the kitchen. Seasoned and ready to use for an easy-release finish.
schaliasos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα, μιας και τώρα ξεκινάω την "καριέρα" μου ως ψήστης θα ζητάω συχνά γνώμες και συμβουλές για τρόπους ψησίματος... Αύριο λοιπόν το μενού έχει κοντοσουβλάκια χοιρινά. Καμιά συμβουλή για καλό αποτέλεσμα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα