Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 4/2/2021 στις 1:09 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Το pizza slab μου φαινεται πολυ λεπτο, επομενως οχι τοσο καλο. Ισως ανεβαζει πιο γρηγορα θερμοκρασια, αλλα θα την χανει κιολας πιο γρηγορα. Παρε κατι επωνυμο καλυτερα. Δεν βρισκω το λογο να πας σε no-name λυση.

Eπισης το lodge εχει και χειλακι γυρω γυρω, οποτε οταν ψηνεις κατι δεν θα τρεχουν ζουμια  απο το πλάι. Εγω πρωτη φορα που ειπα οτι εψησα μπεργκερ, ξεκινησα με μπέικον, που ειναι το τοπ για πρωτο ψησιμο σε μαντεμι. Αν δεν ειχε το χειλακι ολο το λιπος θα ειχε καταληξει στην ψησταρια μου. Το μαζεψα με ενα χαρτι και συνεχισα το ψησιμο με τα μπιφτεκια.

Καλησπέρα εννοείται την στρογγυλή με τα χερούλια που έχει τώρα  89 ευρω στο skroutz 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, schaliasos είπε

Καλησπέρα,

μιας και τώρα ξεκινάω την "καριέρα" μου ως ψήστης θα ζητάω συχνά γνώμες και συμβουλές για τρόπους ψησίματος...

Αύριο λοιπόν το μενού έχει κοντοσουβλάκια χοιρινά. Καμιά συμβουλή για καλό αποτέλεσμα;

Να πάρεις ένα θερμόμετρο για να τα βγάζεις στη σωστή θερμοκρασία (~ 70 βαθμούς για χοιρινό)

Ακόμα και μια "ταπεινή" χοιρινή μπριζόλα γίνεται πολύ καλύτερη όταν βγει σε σωστή θερμοκρασία

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, dstagian είπε

Για λαχανικά & μπέηκον, κρεπες, pan-cakes κλπ κάνει σίγουρα. Ελπίζω να κάνει και για ψαρακια ή λουκάνια (αν κ στην αεριου τα λουκάνικα θα τα βάζω απευθείας στη σχάρα).

Στο δίκτυο έχω βει αυτά:

1) The Lodge Baking Pan as a magnificent piece of cast iron. It is the best way to prepare golden - crusted pizza or roast veggies. Perfect for cookie or biscuit sheet. Pizza recipes included

2) (από το επίσημο site) The Cast Iron Baking Pan is perfect for homemade pizza, baked goodies, or roasted vegetables. The large cooking surface provides excellent heat distribution and retention for consistent, even cooking, and the dual handles allow for a safe, secure grip when transporting around the kitchen. Seasoned and ready to use for an easy-release finish.

Οι πλάκες διπλής όψης, τι ακριβώς ""κάνουν"?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, skskre είπε

Οι πλάκες διπλής όψης, τι ακριβώς ""κάνουν"?

Προσφέρουν την δυνατότητα να ψήσεις όπως επιθυμείς. Στην λεία πχ μπορείς να τηγανίσεις ένα αυγό, ενώ από την άλλη πλευρά να ψήσεις μια μπριζόλα.

image.png.92b7fb42076c0333752f1a3f396826a0.png
 

Στο YouTube μπορείς να βρεις αρκετά βιντεάκια με τις πλάκες αυτές.

Δημοσ.
Στις 15/1/2021 στις 12:32 ΜΜ, Rabbit30 είπε

Εγω δεν εχω προβλημα με την συγκεκριμένη, κάποιοι φιλοι απο εδω μεσα έχουν ομως οποτε δεν ξέρω τι παιζει. 

Οχι ο ρυθμιστής πωλείται ξεχωριστά και ειναι στα 15€

Η μπουκαλα μαζι με την εγγύηση παει στα 40€ ή 45€, δεν θυμαμαι ακριβως. 

Παντως μπορείς να παρεις τηλέφωνο σε ενα πρατήριο Shell που εχει μπουκαλες και θα σου μπουν ακριβως τις τιμες. 

μπορεις μηπως να μου πεις το υψος της Prime με τοποθετημενο  το ρυθμιστη ? Θελω να δω αν χωραει κατω απο την ψησταρια μου

Δημοσ.
Στις 05/02/2021 στις 4:12 ΜΜ, skskre είπε

Επειδή και το θέμα των λιπαρών κρεάτων το σκεφτόμουν κ εγώ, ποιά είναι η καλύερη λύση?

Μαντεμένια πλάκα της εταιρείας, κάποιος δίσκος όπως αυτοί που αναφέρετε ή κάτι άλλο? 

Για λουκανικα και bacon ή και για λαχανικά για να μην πέφτουν κάτω κάνει?

Η πλάκα από μαντεμι κάνει την ίδια δουλειά που θα κάνεις σε ένα τηγάνι, απλά σε μεγαλύτερη επιφάνεια. Σε τηγάνι ψήνεις από μπριζόλα και λουκάνικα, μέχρι λαχανικά, κρέπες κλπ. 

Αν βάλεις λιπαρά κρέατα για να γλυτώσεις αναφλεξεις, θα το πετύχεις, αλλά θα έχουν ψηθεί μέσα στο λίπος τους. Καλύτερα στη σχάρα να τρέχουν κάτω και με λίγη προσοχή δεν θα έχεις πρόβλημα. Και προβατίνα ψήνεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Η πλάκα από μαντεμι κάνει την ίδια δουλειά που θα κάνεις σε ένα τηγάνι, απλά σε μεγαλύτερη επιφάνεια. Σε τηγάνι ψήνεις από μπριζόλα και λουκάνικα, μέχρι λαχανικά, κρέπες κλπ. 

Αν βάλεις λιπαρά κρέατα για να γλυτώσεις αναφλεξεις, θα το πετύχεις, αλλά θα έχουν ψηθεί μέσα στο λίπος τους. Καλύτερα στη σχάρα να τρέχουν κάτω και με λίγη προσοχή δεν θα έχεις πρόβλημα. Και προβατίνα ψήνεις.

Είδα οτι πουλάνε κάποια ταψάκια αλουμινένια με μικρές τρύπες, για να φεύγουν τα λίπη υποθέτω, αυτά δεν είναι καλύτερα?

Επίσης, τις μεμβράνες τις ξεχνάω εντελώς?

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, skskre είπε

Είδα οτι πουλάνε κάποια ταψάκια αλουμινένια με μικρές τρύπες, για να φεύγουν τα λίπη υποθέτω, αυτά δεν είναι καλύτερα?

Επίσης, τις μεμβράνες τις ξεχνάω εντελώς?

Μεμβράνες είναι για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Για τα άλλα δεν έχω άποψη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, skskre είπε

Είδα οτι πουλάνε κάποια ταψάκια αλουμινένια με μικρές τρύπες, για να φεύγουν τα λίπη υποθέτω, αυτά δεν είναι καλύτερα?

Επίσης, τις μεμβράνες τις ξεχνάω εντελώς?

Εγώ θα απέφευγα να έχω αλουμινενια σκεύη σε επαφή με το φαγητό μου ενώ δέχονται τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Πειραματίσου με την σχάρα και για τις αναφλέξεις θα βρεις την άκρη, είτε χαμηλώνοντας την ένταση, είτε μετακινώντας το κρέας, είτε με καθαρισμένη ψησταριά κλπ

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, gdeli είπε

Εγώ θα απέφευγα να έχω αλουμινενια σκεύη σε επαφή με το φαγητό μου ενώ δέχονται τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Πειραματίσου με την σχάρα και για τις αναφλέξεις θα βρεις την άκρη, είτε χαμηλώνοντας την ένταση, είτε μετακινώντας το κρέας, είτε με καθαρισμένη ψησταριά κλπ

Πόσο μεγαλύτερη θερμοκρασία πιάνει η ψησταρια από τον ηλ. φούρνο, όπου εκεί αυτά τα ταψάκα χρησιμοποιούνται συχνά, σε πίτες π.χ? Φαντάζομαι ότι το μαντέμι είναι καλύτερο αλλά οκ και το άλλο το συναντάς συχνά.

Δημοσ.

έχετε να προτείνετε καποιο καλο μαχαίρι κοπής για rib eye, steaks κτλ. Επίσης κάποιον ξύλινο σκεύος που θα γίνεται το κόψιμο .

thanks!

 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

έχετε να προτείνετε καποιο καλο μαχαίρι κοπής για rib eye, steaks κτλ. Επίσης κάποιον ξύλινο σκεύος που θα γίνεται το κόψιμο .

thanks!

 

Εγω χρησιμοποιω αυτα https://www.wuesthof.com/en-gr/

  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, skskre είπε

Πόσο μεγαλύτερη θερμοκρασία πιάνει η ψησταρια από τον ηλ. φούρνο, όπου εκεί αυτά τα ταψάκα χρησιμοποιούνται συχνά, σε πίτες π.χ? Φαντάζομαι ότι το μαντέμι είναι καλύτερο αλλά οκ και το άλλο το συναντάς συχνά.

Περίπου 100 βαθμούς παραπάνω από τον φούρνο φτάνει η ψησταριά μου. Όμως και στον φούρνο δεν χρησιμοποιώ ποτέ αλουμίνιο. Είχα διαβάσει παλιότερα κάτι άρθρα, μετά άλλα που τα αναιρούσαν, τέλος πάντων επειδή είναι ψιλογκρίζα ζώνη το θέμα προτιμώ να το αποφεύγω. Το μαντέμι είναι καλύτερο όντως, θέλει βέβαια την περιποίησή του, αλλά όταν το βρεις μετά δεν θα σε απασχολεί και τόσο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...