Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Θέλω να αγοράσω και εγώ ψησταριά υγραερίου και θα ήθελα τη βοήθεια σας

να πω ότι δεν έχω επαφή με το αντικείμενο , θα είναι η πρώτη υγραερίου που θα έχω

Στην αρχή σκεφτόμουν μέχρι 250€ αλλά βλέπω εδώ οι περισσότεροι προτείνουν μια επώνυμη όπως webber ή broil  που θα πάνε μια ζωή οπότε σκέφτομαι αν αξίζει να ανεβώ 450-500(που η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να τα αποφύγω) για να πάρω ας πούμε κάτι τέτοιο

https://www.ilovebbq.gr/ψησταριές/ψησταριές-υγραερίου/broil-king-gem-340-new

ή https://www.skroutz.gr/s/17097799/Weber-Spirit-II-E-210-GBS-44010175.html

https://www.skroutz.gr/s/17097916/Weber-Spirit-II-E-310-GBS-45010175.html

τι λέτε?

 σε ποιο φθηνό υπάρχει κάτι αξιοπρεπές?

ευχαριστώ

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα σας. Μπήκα στην διαδικασία αγοράς ψησταριάς υγραερίου. Είμαι της άποψης να αγοράσω μια φθηνή για αρχή για να μπω στο κλίμα, ως άσχετος σε ψήσιμο με υγραέριο. Έχω βρει αυτή που σας παραθέτω στο link. Τώρα η απορία μου είναι τι άλλα εξαρτήματα πρέπει να αγοράσω για την σύνδεση με την φιάλη, και ποια θα πρέπει να είναι η επιλογή μου όσο αφορά αυτή. Και τέλος εάν κάποιος έχει εμπειρία χρήση αυτής που επέλεξα, θα το εκτιμούσα πολύ να μου πει την άποψη του. Ευχαριστώ https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-tom-62209560/

Δημοσ.

Με τη φθηνη που θα αγορασεις υπαρχει ο κινδυνος να απογοητευτεις και  να τα παρατησεις. Ενω στην πραγματικοτητα με αλλο μοντελο τα αποτελεσματα θα ηταν πολυ ικανοποιητικα.

Γενικα ειμαι της φιλοσοφιας να αγοραζει καποιος ενα καλο επωνυμο μηχανημα , οχι κατ'αναγκη ακριβο , και  μετα να δει αν θελει να παρει καποιο πιο ακριβο.Την εταιρεια που αναφερεις προσωπικα δεν την γνωριζω , αν καποιος αλλος την εχει  ας πει τη γνωμη του.

Η γνωμη μου ειναι  να διαβασεις πρωτα αρκετα πραγματα γυρω απο το bbq υγραεριου και  μετα να προχωρησεις σε αγορα. Το οικονομικο βεβαια παιζει ρολο σημαντικο...

Στις 31/3/2020 στις 10:38 ΜΜ, lemo13 είπε

Καλησπέρα

Θέλω να αγοράσω και εγώ ψησταριά υγραερίου και θα ήθελα τη βοήθεια σας

να πω ότι δεν έχω επαφή με το αντικείμενο , θα είναι η πρώτη υγραερίου που θα έχω

Στην αρχή σκεφτόμουν μέχρι 250€ αλλά βλέπω εδώ οι περισσότεροι προτείνουν μια επώνυμη όπως webber ή broil  που θα πάνε μια ζωή οπότε σκέφτομαι αν αξίζει να ανεβώ 450-500(που η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να τα αποφύγω) για να πάρω ας πούμε κάτι τέτοιο

https://www.ilovebbq.gr/ψησταριές/ψησταριές-υγραερίου/broil-king-gem-340-new

ή https://www.skroutz.gr/s/17097799/Weber-Spirit-II-E-210-GBS-44010175.html

https://www.skroutz.gr/s/17097916/Weber-Spirit-II-E-310-GBS-45010175.html

τι λέτε?

 σε ποιο φθηνό υπάρχει κάτι αξιοπρεπές?

ευχαριστώ

Οτι και να προτιμησεις απο αυτες που αναφερεις εισαι  οκ.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Με τη φθηνη που θα αγορασεις υπαρχει ο κινδυνος να απογοητευτεις και  να τα παρατησεις. Ενω στην πραγματικοτητα με αλλο μοντελο τα αποτελεσματα θα ηταν πολυ ικανοποιητικα.

Γενικα ειμαι της φιλοσοφιας να αγοραζει καποιος ενα καλο επωνυμο μηχανημα , οχι κατ'αναγκη ακριβο , και  μετα να δει αν θελει να παρει καποιο πιο ακριβο.Την εταιρεια που αναφερεις προσωπικα δεν την γνωριζω , αν καποιος αλλος την εχει  ας πει τη γνωμη του.

Η γνωμη μου ειναι  να διαβασεις πρωτα αρκετα πραγματα γυρω απο το bbq υγραεριου και  μετα να προχωρησεις σε αγορα. Το οικονομικο βεβαια παιζει ρολο σημαντικο...

Οτι και να προτιμησεις απο αυτες που αναφερεις εισαι  οκ.

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις να μου προτείνεις κάποια, βέβαια σε λογικά οικονομικά πλαίσια; Θα μπορούσα να βάλω ένα πλαφόν στα 150€. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lemo13 είπε

Καλημέρα

ξέρει κάποιος ποια είναι η διαφορά αυτών των 2?

https://www.skroutz.gr/s/22030160/Broil-King-BK-320-932-353.html

https://www.skroutz.gr/s/14517978/Broil-King-Gem-320-Black-814-153.html

Καλησπέρα!

Είναι λίγο περίεργο γιατί δεν είχα καταφέρει να βρω την BK ούτε στο site της ίδιας της broil king ανεξαρτήτου χώρας! Πάντως οι διαφορές είναι οι εξής, τουλάχιστον σύμφωνα με την υποστήριξη ενός από τα καταστήματα που διαθέτουν και τις 2: 

  • Και οι 2 εχουν την ιδια επιφανεια ψησιματος αλλά η Gem εχει μαντεμι 2 όψεων ενω η BK όχι.
  • Οι αντιφλογιστικες σχαρες καλύπτουν σχεδόν ολοι την επιφανεια στη Gem ενω στη BK καλυπτούν μόνο τους καυστηρες.
  • Η Gem έχει ανοξειδωτα εξώτερικα μέρη ενώ η BK όχι.

 

Επεξ/σία από Blacky4
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Blacky4 είπε

Καλησπέρα!

Είναι λίγο περίεργο γιατί δεν είχα καταφέρει να βρω την BK ούτε στο site της ίδιας της broil king ανεξαρτήτου χώρας! Πάντως οι διαφορές είναι οι εξής, τουλάχιστον σύμφωνα με την υποστήριξη ενός από τα καταστήματα που διαθέτουν και τις 2: 

  • Και οι 2 εχουν την ιδια επιφανεια ψησιματος αλλά η Gem εχει μαντεμι 2 όψεων ενω η BK όχι.
  • Οι αντιφλογιστικες σχαρες καλύπτουν σχεδόν ολοι την επιφανεια στη Gem ενω στη BK καλυπτούν μόνο τους καυστηρες.
  • Η Gem έχει ανοξειδωτα εξώτερικα μέρη ενώ η BK όχι.

ευχαριστώ πολύ

οι διαφορές αυτές αξίζουν τα 110€ παραπάνω της gem? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, __andreas είπε

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις να μου προτείνεις κάποια, βέβαια σε λογικά οικονομικά πλαίσια; Θα μπορούσα να βάλω ένα πλαφόν στα 150€. 

Όχι φίλε μου δυστυχώς δεν έχω άποψη για αυτό που ζητάς ..

Δημοσ.
Στις 22/2/2020 στις 6:49 ΜΜ, aenaos15 είπε

IMG_1292.JPG.e04b4eb7c031b3f7564999da4170110b.JPG

Καλησπέρα και από εμένα!είδα την φωτογραφία και επειδή μόλις πήρα μια σούβλα για κοντοσούβλι θέλω να σε ρωτήσω κάτι.τα ταψάκια τα έχεις βάλει από κάτω για να κρατάνε τα λίπη και να μην έχεις αναφλέξεις;τις σχάρες τις αφαιρεσες η όχι;να φανταστώ το καπάκι το έκλεινες σωστά;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, axinak είπε

Καλησπέρα και από εμένα!είδα την φωτογραφία και επειδή μόλις πήρα μια σούβλα για κοντοσούβλι θέλω να σε ρωτήσω κάτι.τα ταψάκια τα έχεις βάλει από κάτω για να κρατάνε τα λίπη και να μην έχεις αναφλέξεις;τις σχάρες τις αφαιρεσες η όχι;να φανταστώ το καπάκι το έκλεινες σωστά;

Το καπακι εννοειται κλειστο. Ειναι εμμεσο ψησιμο.

Οι σχαρες εχουν αφαιρεθει και τα ταψακια εχουν 2 λογους που τοποθετουνται.

Ο ενας ειναι για να προστατευουν απο τις  αναφλεξεις και ο δευτερος και  πιο σημαντικος για μενα ειναι οτι , ψηνοντας το κοντοσουβλι τα υγρα του πεφτουν μεσα στα ταψακια και λογω των υψηλων θερμοκρασιων εξατμιζονται και "αγκαλιαζουν " το ιδιο το κρεας , δινοντας του εξτρα γευση.

Σ αυτη τη φαση , εγω προσθετω στα ταψακια κοκκινο κρασι καλης ποιοτητος και  καταλαβαινεις οτι με αυτο το τροπο απογειωνεται η γευση.

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Το καπακι εννοειται κλειστο. Ειναι εμμεσο ψησιμο.

Οι σχαρες εχουν αφαιρεθει και τα ταψακια εχουν 2 λογους που τοποθετουνται.

Ο ενας ειναι για να προστατευουν απο τις  αναφλεξεις και ο δευτερος και  πιο σημαντικος για μενα ειναι οτι , ψηνοντας το κοντοσουβλι τα υγρα του πεφτουν μεσα στα ταψακια και λογω των υψηλων θερμοκρασιων εξατμιζονται και "αγκαλιαζουν " το ιδιο το κρεας , δινοντας του εξτρα γευση.

Σ αυτη τη φαση , εγω προσθετω στα ταψακια κοκκινο κρασι καλης ποιοτητος και  καταλαβαινεις οτι με αυτο το τροπο απογειωνεται η γευση.

Είσαι φοβερός!!! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!μια ακόμα ερώτηση πόση ώρα περίπου σου πήρε και σε τι θερμοκρασία; Στα κάρβουνα που έκανα παλιότερα εγώ στην αρχή το τυλιγα με λαδόκολλα για να ψηθεί μέσα και μετά την έβγαζα για να το ξεροψησω και εξωτερικά

Επεξ/σία από axinak
Δημοσ.
11 ώρες πριν, axinak είπε

Είσαι φοβερός!!! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!μια ακόμα ερώτηση πόση ώρα περίπου σου πήρε και σε τι θερμοκρασία; Στα κάρβουνα που έκανα παλιότερα εγώ στην αρχή το τυλιγα με λαδόκολλα για να ψηθεί μέσα και μετά την έβγαζα για να το ξεροψησω και εξωτερικά

Τα πρώτα 20’-30’ που κάνω και smoking η θερμοκρασία είναι χαμηλή στους 120-130 βαθμούς.

Μετα για 60’-75’ ανεβάζω θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και είναι έτοιμο.

Δεν το τυλίγω με λαδόκολλα ποτε!!

 

  • Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Τα πρώτα 20’-30’ που κάνω και smoking η θερμοκρασία είναι χαμηλή στους 120-130 βαθμούς.

Μετα για 60’-75’ ανεβάζω θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και είναι έτοιμο.

Δεν το τυλίγω με λαδόκολλα ποτε!!

Ευχαριστώ πολύ!!! Θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα!!!

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Μια βοήθεια θα ήθελα. Αγόρασα μια Unimac  trend (661315). Ξέρει κάποιος πως συνδέεται η πλευρική εστία? Σύνδεσα τον ευκαμπτο σωλήνα με την εστία, αλλά αφήνει την τρυπα του αγωγού της εστίας ακάλυπτη. Κάνω κάτι λάθος ή έχει κάποιο κόλπο ?

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...