Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, sndev είπε

Camping weber k broiling σπίτι εξοχικό πατρικό. Κοίτα το ψήσιμο είναι άψογο εσωτερικά. εξωτερικά δε μπορώ να το πιάσω να  κάνει τη  κρουστά τη  σωστή κ συγχρόνως να διατηρήσει το ψήσιμο μέσα όπως το θέλω. Δεν νομίζω νανε το θερμόμετρο αλλα μάλλον ο τρόπος που τα ψήνω. Ακόμα κ με sous vide  κ μετά σε φλογιστρο πάλι δε μου πέτυχε στο τέλειο ο συνδυασμός..

Πάντως για το θερμόμετρο θέλω να πάρω κάποια στιγμή ένα ακριβό ασύρματο αλλα όλο το αναβάλω μου φαίνονται πολλά τα 120 ε για θερμομετρο

Το grillEye εχω με δυνατοτητα για 2 ταυτοχρονες μετρησεις σε διαφορετικα υλικα.

https://www.psistis.gr/ΘΕΡΜΜΟΜΕΤΡΑ-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ/ΨΗΦΙΑΚΟ-ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ-BLEUTOOTH-GRILLEYE

 

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Skatzivas είπε

Φιλαράκια μου καλά καλησπέρα. Εγώ είμαι κάτοχος μιας campingaz series 3 από black Friday. Ευχαριστημένος πολύ μέχρι σήμερα και κάνω πολύ καλά ψησιματα για αρχάριος.

Επειδή το Πάσχα μας θα είμαστε όλοι εδώ, δεν αρχίζουμε αν θέλει κάνεις να δώσει καμία συμβουλή για ψήσιμο; το λέω γιατί θέλω να τους ψήσω παϊδάκια κ έχω διαβάσει ότι είναι μπελάς. 

Ευχαριστώ πολύ. 

Υγ. Μόνο εγώ είδα το πούρο και την ουισκαρα στην φωτογραφία; Άρχοντας ο φίλος! Παρταγας 4 κ glenmorangie να ρισκάρω να υποθέσω;

Δεν ειναι και τόσο μπελάς φίλε μου. Δεν θέλει να ειναι τέρμα η θερμοκρασία μόνο. 

Επεξ/σία από filippos_kar
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, filippos_kar είπε

Για μένα είναι πιο εύκολο ένα καλό searing στην αρχή και μετά χαμηλη θερμοκρασία και να το φέρεις εκεί που θέλεις. Να ξέρετε ότι μετά απο 15-20 ψησιματα με ίδια κομμάτια κρέατος, πχ μοσχαρισιες πάνω από 700-800 γρ., δεν θα χρειάζεστε καν θερμόμετρο. Και φυσικά να ξέρετε πως συμπεριφέρεται η ψησταριά σας.

Με το ματι θα καταλαβαινεις πως ειναι  εσωτερικα το κρεας ;;;;

Ποια ειναι η χαμηλη θερμοκρασια για σενα;  60-70-80-90 ;;;;;

Το βαρος δεν ειναι  το μοναδικο κριτηριο για το σωστα επαναλαμβανομενο ψησιμο...

Π.χ. , αλλη διαρκεια και  σε αλλη θερμοκρασια θελει η μπριζολα 1,5 εκατοστων παχους και  αλλη η 2,5 εκατοστων...

Στο ακρως ευαισθητο κομματι rib eye , θα το πας με το χρονο αποκλειστικα;;;;

Εκτος κι αν δεν σε νοιαζει , αλλα δεν νομιζω να πληρωσεις μια τομαχωκ 15 και 20 ευρω και  να μη σε νοιαζει..

Για αυτο θερμομετρο και  παλι θερμομετρο.

 

Δημοσ.
Στις 4/4/2020 στις 6:34 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Λίγο μου φαίνεται το 354 και 213. Με θερμόμετρο λέιζερ σε τηγάνι σε ηλεκτρική κουζίνα είχα δει 450. Θα μετρήσω αύριο τη σχάρα στην δική μου.

Και όμως πάνω κάτω τόσο είναι. Το μέτρησα πριν λίγο με ένα θερμόμετρο λέιζερ (διακριβωμένο). Τελείως "χονδρικά" πήρα τιμές από 346 έως 376. Κάτω από την σχάρα οι τιμές ήταν από 399 - 431. Αυτά στο sear zone. Δίπλα κυμαινόντουσαν από 259 - 325. 

s1.jpg

s2.jpg

s3.jpg

s4.jpg

n1.jpg

n2.jpg

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Με το ματι θα καταλαβαινεις πως ειναι  εσωτερικα το κρεας ;;;;

Ποια ειναι η χαμηλη θερμοκρασια για σενα;  60-70-80-90 ;;;;;

Το βαρος δεν ειναι  το μοναδικο κριτηριο για το σωστα επαναλαμβανομενο ψησιμο...

Π.χ. , αλλη διαρκεια και  σε αλλη θερμοκρασια θελει η μπριζολα 1,5 εκατοστων παχους και  αλλη η 2,5 εκατοστων...

Στο ακρως ευαισθητο κομματι rib eye , θα το πας με το χρονο αποκλειστικα;;;;

Εκτος κι αν δεν σε νοιαζει , αλλα δεν νομιζω να πληρωσεις μια τομαχωκ 15 και 20 ευρω και  να μη σε νοιαζει..

Για αυτο θερμομετρο και  παλι θερμομετρο.

Θεμα εμπειρίας ειναι φιλε. 

Παϊδάκια αρνί χοντροκομμένα σε μέτρια θερμοκρασία. 

 

Δεν ξέρω γιατί δεν ανεβαίνει το βίντεο... 

Επεξ/σία από filippos_kar
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, filippos_kar είπε

Θεμα εμπειρίας ειναι φιλε. 

Παϊδάκια αρνί χοντροκομμένα σε μέτρια θερμοκρασία. 

Δεν ξέρω γιατί δεν ανεβαίνει το βίντεο... 

Φιλε μου δεν πειραζει που δεν ανεβαινει το βιντεο , ετσι κι αλλιως μιλαμε για διαφορετικα πραγματα .

Καμια σχεση το παιδακι αρνιου με το rib eye.

Δημοσ.

Καλησπέρα!!! Και εγώ καινούργιος στο άθλημα. Σκέφτομαι να πάρω μια υγραερίου με πλαϊνό μάτι (3+1). Κοιτάω πολλές μάρκες αλλά το budget είναι 350-450 max. Κάποιες γνωμες? Weber & Broil King ξεφεύγουν αρκετά. Campigaz, Landmann πιο προσιτές. Επίσης πιστεύετε θα βγει καμιά προσφορά (τύπου black Friday που είχε -50% η campigaz ) εδώ κοντά στο Πάσχα +-. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Φιλε μου δεν πειραζει που δεν ανεβαινει το βιντεο , ετσι κι αλλιως μιλαμε για διαφορετικα πραγματα .

Καμια σχεση το παιδακι αρνιου με το rib eye.

 

Επεξ/σία από filippos_kar
Δημοσ.
4 ώρες πριν, filippos_kar είπε

Για μένα είναι πιο εύκολο ένα καλό searing στην αρχή και μετά χαμηλη θερμοκρασία και να το φέρεις εκεί που θέλεις. Να ξέρετε ότι μετά απο 15-20 ψησιματα με ίδια κομμάτια κρέατος, πχ μοσχαρισιες πάνω από 700-800 γρ., δεν θα χρειάζεστε καν θερμόμετρο. Και φυσικά να ξέρετε πως συμπεριφέρεται η ψησταριά σας.

Αυτή η μέθοδος είναι πιο γρήγορη, αλλά η άλλη βγαίνει πιο ομοιόμορφο το ψήσιμο. Επίσης μπορείς με την άλλη μέθοδο (indirect πρώτα) να πάρεις ωραιότερη γεύση με ελαφρύ κάπνισμα και βάζοντας ανά διαστήματα βούτυρο λιωμένο με μυρωδικά. Συν το ότι κάνει καλύτερο searing έτσι.

Οπότε για tomahawk εγώ προτείνω: πρώτα indirect σε χαμηλή θερμοκρασία 300F μέχρι να φτάσει το κρέας εσωτερική θερμοκρασία 115F. Κάθε 15' αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο, ελαιόλαδο, σκόρδο, μυρωδικά. Όταν φτάσει τη θερμοκρασία, ξεκουραζουμε για 15' περίπου και βάζουμε τέρμα δυνατά την ψησταριά να κάψει. Και κάνουμε searing για 60-90" μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Σε αυτή τη φάση θα στάζει το λίπος από το βούτυρο και θα βγάζει και φλόγα. Όταν τη βγάλουμε θα έχει φτάσει 130-135F εσωτερικά, που για μένα είναι το τέλειο.

Και επειδή λέτε για θερμόμετρα, δείτε αυτό με 4 υποδοχές και σούπερ τιμή. Συνδέεται με κινητό με Bluetooth

https://www.amazon.co.uk/dp/B076QBJVWX

  • Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, p@nos139 είπε

Καλησπέρα!!! Και εγώ καινούργιος στο άθλημα. Σκέφτομαι να πάρω μια υγραερίου με πλαϊνό μάτι (3+1). Κοιτάω πολλές μάρκες αλλά το budget είναι 350-450 max. Κάποιες γνωμες? Weber & Broil King ξεφεύγουν αρκετά. Campigaz, Landmann πιο προσιτές. Επίσης πιστεύετε θα βγει καμιά προσφορά (τύπου black Friday που είχε -50% η campigaz ) εδώ κοντά στο Πάσχα +-. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Για δες εδω, Πολυ καλη τιμη και θα την έχεις μια ζωη (10 χρονια εγγυηση σε καυστηρες δεν ειναι τυχαιο)

Δημοσ.
17 ώρες πριν, sndev είπε

Searing πώς;

Μερακλής..! εγώ τις τραβάω στους 57  γτ υποπτεομαι ότι το θερμόμετρο μου δείχνει πιο χαμηλά από τη πραγματικότητα. αλλά τόσο γαματο χρωμα δε κατάφερα ποτέ να δώσω εξωτερικά με τέτοια κρουστα χωρίς να μην επηρεάσω το εσωτερικό.

Επίσης μου κάνει εντύπωση ο χρόνος γύρισμα άμα 15 λεπτά που σημαίνει μισάωρο εμένα στο 10 λεπτό είναι στους 58 εσωτερικά. Ψήνεις σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία; Κ όχι στο φουλ;

Για το searing έχει μια ζώνη με 3 καυστήρες. Η θερμοκρασία (σχάρας) στους 110 - 130. Για να ανεβάσει εσωτερικά στους 60 έκανε κοντά 1,5 ώρα!

SEAR.jpg

16 ώρες πριν, Skatzivas είπε

Φιλαράκια μου καλά καλησπέρα. Εγώ είμαι κάτοχος μιας campingaz series 3 από black Friday. Ευχαριστημένος πολύ μέχρι σήμερα και κάνω πολύ καλά ψησιματα για αρχάριος.

Επειδή το Πάσχα μας θα είμαστε όλοι εδώ, δεν αρχίζουμε αν θέλει κάνεις να δώσει καμία συμβουλή για ψήσιμο; το λέω γιατί θέλω να τους ψήσω παϊδάκια κ έχω διαβάσει ότι είναι μπελάς. 

Ευχαριστώ πολύ. 

Υγ. Μόνο εγώ είδα το πούρο και την ουισκαρα στην φωτογραφία; Άρχοντας ο φίλος! Παρταγας 4 κ glenmorangie να ρισκάρω να υποθέσω;

Παρατηρητικότατος!! Κοντά έπεσες...Partagas Serie P No 2 και JW gold!

  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

@dfwk απο που πηρες τη μπριζολα και ποσο ειχε το κιλο περιπου;

Από την Φάρμα Μπράλου. Επειδή τον ξέρω μου κάνει λίγο καλύτερη τιμή από αυτή που γράφει.

  • Like 1
Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους. 

Εδώ και κάνα δυο χρόνια σκεφτόμουν να πάρω μια ψησταριά αερίου. Πάντα έπαιρνε αναβολή για κάτι άλλο. Ίσως και λόγω της παραμονής στο σπίτι τώρα τελευταία το πήρα απόφαση. Είδα την προσφορά του κοτσωβολου στις weber και παρήγγειλα την spirit με τους τρεις καυστήρες. 

Έως τώρα εξασκώ το σπορ κάθε σκ χρησιμοποιώντας ξύλο ελιάς, είτε με ψάρια είτε με αρνί, χοιρινό, μοσχάρι (σπάνια και υπό προϋποθέσεις).  Η μεταπηδηση σε αέριο μου φαίνεται εξωτική σε κάποιο βαθμό... Ελπίζω να μην απογοητευτώ από το αποτέλεσμα. 

Υποθέτω ότι όταν έρθει το μωρό θα έχει οδηγίες, παρόλο αυτά θα εκτιμούσα αν κάποιος θα μπορούσε να αναφέρει επιγραμματικά πως μεταχειριζεστε το μαντέμι πριν από την πρώτη χρήση και μετά από κάθε χρήση. 

Και τέλος σε σχέση με τα εργαλεία bbq: κάτι που θεωρείτε απαραίτητο για την αερίου που ίσως να είναι διαφορετικό σε κάρβουνο - ξύλο; Έχω ήδη καποιες λαβίδες αλλά ίσως κοιτάξω να αναθεωθω λιγάκι

ΥΓ: συγγνώμη για την πολυλογια

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Daliar είπε

Για δες εδω, Πολυ καλη τιμη και θα την έχεις μια ζωη (10 χρονια εγγυηση σε καυστηρες δεν ειναι τυχαιο)

Ναι την είδα. Ευχαριστώ πολύ. Απλά θέλω υποχρεωτικά να έχει και ένα μάτι και κατά προτίμηση 3 καυστήρες. Σίγουρα δεν είναι τυχαία η εγγύηση που λες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...