SagoniasSlutRos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 27 λεπτά πριν, giannislazy είπε Από κάτω βάζεις ταψάκι με νερό? Αμα το τυλιξεις απο την αρχη δεν χρειαζεται. 1
gdeli Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Και εμένα με εντυπωσιάζει το jetfire κάθε φορά που ανάβω! Βέβαια όντας 10 χρόνια χρήστης της παλιάς που είχα με συμβατικό σπινθήρα, με φοβίζει λίγο το αυτόματο σύστημα ανάφλεξης που έχω τώρα στη Napoleon, με την έννοια ότι αν πάθει κάτι δεν θα μπορώ ίσως να το φτιάξω και θα θέλει αλλαγή, ενώ με τον σπινθήρα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Όπως το είδα λίγο απλό μου φαίνεται αλλά και πάλι. Πάντως όντως είναι από τις ευκολίες που δεν τους το έχεις, όπως στα καινούρια αυτοκίνητα που έχουν π.χ. αυτόματα φώτα και παλιά το σνόμπαρα σαν ευκολία, τώρα που οδηγώ ένα καινούριο μου φαίνεται τρελό ugrade. 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 19 λεπτά πριν, gdeli είπε Και εμένα με εντυπωσιάζει το jetfire κάθε φορά που ανάβω! Βέβαια όντας 10 χρόνια χρήστης της παλιάς που είχα με συμβατικό σπινθήρα, με φοβίζει λίγο το αυτόματο σύστημα ανάφλεξης που έχω τώρα στη Napoleon, με την έννοια ότι αν πάθει κάτι δεν θα μπορώ ίσως να το φτιάξω και θα θέλει αλλαγή, ενώ με τον σπινθήρα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Όπως το είδα λίγο απλό μου φαίνεται αλλά και πάλι. Πάντως όντως είναι από τις ευκολίες που δεν τους το έχεις, όπως στα καινούρια αυτοκίνητα που έχουν π.χ. αυτόματα φώτα και παλιά το σνόμπαρα σαν ευκολία, τώρα που οδηγώ ένα καινούριο μου φαίνεται τρελό ugrade. Αυτο ακριβως. Δεν λεω οτι δεν ειναι καλο, αλλα δεν το βρισκω σαν λογο για να επιλεξει καποιος ψησταρια βαση αυτου. Ενω πχ το ντουλαπακι απο κατω ειναι πολυ πιο πρακτικο και χρησιμο. Οπως και το infrared ματι. 2
gdeli Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, ilpapacha είπε Στο παρακάτω βιντεάκι το κάνει, κόβοντας το πλαϊνό ράφι Οπότε, αναλόγως τις διαστάσεις, θα γίνεται πιο εύκολα αν υπάρχει ήδη συμβατικό πλαϊνό μάτι και πας να το αντικαταστήσεις. Αυτό άραγε θα είναι ασφαλές για φαγητό; Εννοώ μήπως βγάζει τίποτα αναθυμιάσεις που επικολλώνται μετά στο φαγητό, απλώς και μόνο επειδή τα υλικά της σόμπας δεν προορίζονται για τέτοια χρήση. Από την άλλη, δεν ακουμπάει το κρέας επάνω της οπότε μικρός ο κίνδυνος. 3 ώρες πριν, eliassgr είπε Άποψη μου είναι πως το σύστημα GBS είναι λίγο υπερτιμημένο, δηλαδή τι εμποδίζει τον χρήστη απλής σχάρας απλά να ακουμπήσει το wok επάνω στη σχάρα ψησίματος (που θα το αγοράσει και πιο φθηνά όταν δεν ανήκει στην κατηγορία των GBS); Δηλαδή γιατί αφαιρέσει το κυκλικό κομμάτι της σχάρας και να πληρώσει πολύ ακριβότερα όλα τα αξεσουάρ GBS, όταν μπορεί να αγοράσει παραδοσιακά μαντεμένια σκεύη ή κοτοπουλιέρες πολύ πιο οικονομικά και να τα αφήσει σε όποιο σημείο της σχάρας τον βολεύει και όχι μόνο εκεί που είναι τοποθετημένο το σύστημα GBS. Ενδεικτικά μια κοτοπουλιέρα gbs κοστίζει 89 ευρώ και μια αντίστοιχη Napoleon κάνει μόλις 49 ευρώ! Συμφωνώ και επαυξάνω για τα υπόλοιπα σκεύη. Μόνο για το wok έχει νόημα γιατί το κατεβάζεις κοντά στον καυστήρα αλλά και επειδή το στηρίζεις καλύτερα. Για τα άλλα νομίζω δεν έχει νόημα. Γενικά οι τιμές των Napoleon είναι αρκετά χαμηλότερες από την Weber, χωρίς να βλέπω μειονεκτήματα. Είναι και πιο καινούρια εταιρία στην ελληνική αγορά, πιστεύω σιγά σιγά οι τιμές θα ανεβαίνουν. Ήδη εγώ την Rogue 525 την πήρα 949€ τα Χριστούγεννα και τώρα έχει πάει πάνω από 1000. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 46 λεπτά πριν, gdeli είπε Αυτό άραγε θα είναι ασφαλές για φαγητό; Εννοώ μήπως βγάζει τίποτα αναθυμιάσεις που επικολλώνται μετά στο φαγητό, απλώς και μόνο επειδή τα υλικά της σόμπας δεν προορίζονται για τέτοια χρήση. Από την άλλη, δεν ακουμπάει το κρέας επάνω της οπότε μικρός ο κίνδυνος. Υπαρχουν ειδικα για bbq, αυτος δεν ξερω γιατι βαζει σομπας. Επισης ετσι οπως το εχει κανει ειναι τελειως εκτεθειμενο.
gdeli Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Αυτο νομιζω ειναι θεμα εμφανισης που το εκαναν ετσι. Γιατι πηγαινουν παραλληλα και αυτες οι wave, οποτε παντου εχουν την ιδια αποσταση. Αν θες να μην πεφτουν μεσα καλυτερα μια σε σχημα diamond (με τετραγωνακια). Είναι και θέμα εμφάνισης, είναι και πρακτικό το σχήμα γιατί δεν πέφτουν ανάμεσα τα μακρόστενα που τυχόν ψήνεις (π.χ. σουβλάκια, σπαράγγια, κολοκύθια αν είναι στενά, κλπ). Φυσικά αν τα βάλεις κάθετα στην σχάρα δεν έχεις κανένα θέμα έτσι κι αλλιώς, αλλά καμιά φορά χρειάζεται. Τα κενά είναι μεγαλύτερα νομίζω από της weber, δηλαδή η σχάρα έχει πιο αραιά τα μαντέμια, αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν πέφτουν τα φαγητά. Ίσως με την weber να είναι τόσο κοντά τα σίδερα που δεν έχεις καν τέτοια προβλήματα.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 7 λεπτά πριν, gdeli είπε Είναι και θέμα εμφάνισης, είναι και πρακτικό το σχήμα γιατί δεν πέφτουν ανάμεσα τα μακρόστενα που τυχόν ψήνεις (π.χ. σουβλάκια, σπαράγγια, κολοκύθια αν είναι στενά, κλπ). Φυσικά αν τα βάλεις κάθετα στην σχάρα δεν έχεις κανένα θέμα έτσι κι αλλιώς, αλλά καμιά φορά χρειάζεται. Τα κενά είναι μεγαλύτερα νομίζω από της weber, δηλαδή η σχάρα έχει πιο αραιά τα μαντέμια, αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν πέφτουν τα φαγητά. Ίσως με την weber να είναι τόσο κοντά τα σίδερα που δεν έχεις καν τέτοια προβλήματα. Tα σουβλακια σιγουρα δεν πεφτουν. Τωρα αν πας να βαλεις σπαραγγια και τα βαλεις παραλληλα με τα κενα δεν φταιει η weber με την αμπαλοσυνη του καθενος χαχα. Μου εχουν πεσει μονο 2-3 κομματια πιπερια οπως τα γυριζα, αλλα και το wave να ειχα παλι θα επεφταν.
tsiro7 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ δεν καταλαβαίνω, είναι πιο υγιεινό να έχεις inox flavorized bars (napoleon) αντί κεραμική επίστρωση (weber) αλλά δεν είναι ανθυγιεινό να είναι όλος ο κάδος κεραμικός? Μην αρχίζουμε παιδιά τους φανμποισμους. Και τα δύο είναι εξίσου υγιεινά και οι εταιρίες κορυφαίες. Από το χθεσινό ψήσιμο και που με βολεύει εμένα το gbs. Εχω βγάλει και τον ανακλαστήρα από κάτω και τηγανίζω εκπληκτικά δυνατά και γρήγορα αν και προσπαθώ για λόγους υγιεινής των τροφίμων να μην ξεπερνάω τους 180 βαθμούς στο λάδι. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2021 από tsiro7 4
eliassgr Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 7 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Αυτο ακριβως. Δεν λεω οτι δεν ειναι καλο, αλλα δεν το βρισκω σαν λογο για να επιλεξει καποιος ψησταρια βαση αυτου. Ενω πχ το ντουλαπακι απο κατω ειναι πολυ πιο πρακτικο και χρησιμο. Οπως και το infrared ματι. Μα κι εγώ συμφωνώ σε αυτό! Μπορεί να μην έδινα πχ παραπάνω χρήματα μόνο για να πάρω Jetfire αν ήμουν κάποιος άλλος.. αλλά εδώ μιλάμε ότι θα δώσουμε και λιγότερα..!! δλδ αν συγκρίνες Rogue 425 με Spirit η rogue είναι στα 749 και η Spirit στα 770 (τιμές αντιπροσωπείας). 1
gdeli Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δεν νομίζω ότι τίθεται καν τέτοιο θέμα. Και τα δύο είναι το ίδιο υγιεινά όσο δεν σκουριάζουν αλλά και πάλι εφόσον δεν έρχονται σε επαφή με το φαγητό μικρό το κακό. Αυτό που μπορώ μετά βεβαιότητος να πω είναι ότι οι ανακλαστήρες εμαγέ που είχε η παλιά μου Barbecook άρχισαν να σκουριάζουν στα πρώτα 3-4 χρόνια αν θυμάμαι καλά και μετά από 2-3 χρόνια η κατάσταση έγινε τόσο δραματική που άρχισαν να διαλύονται και να γεμίζει ο πάτος της ψησταριάς με απομεινάρια. Είχε και το καλό του αυτό βέβαια γιατί σε εκείνες τις περιοχές ήταν σαν sizzle zone 😁 14 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Εγώ δεν καταλαβαίνω, είναι πιο υγιεινό να έχεις inox flavorized bars (napoleon) αντί κεραμική επίστρωση (weber) αλλά δεν είναι ανθυγιεινό να είναι όλος ο κάδος κεραμικός? Μην αρχίζουμε παιδιά τους φανμποισμους. Και τα δύο είναι εξίσου υγιεινά και οι εταιρίες κορυφαίες. Δεν νομίζω ότι τίθεται καν τέτοιο θέμα. Και τα δύο είναι το ίδιο υγιεινά όσο δεν σκουριάζουν αλλά και πάλι εφόσον δεν έρχονται σε επαφή με το φαγητό μικρό το κακό. Αυτό που μπορώ μετά βεβαιότητος να πω είναι ότι οι ανακλαστήρες εμαγέ που είχε η παλιά μου Barbecook άρχισαν να σκουριάζουν στα πρώτα 3-4 χρόνια αν θυμάμαι καλά και μετά από 2-3 χρόνια η κατάσταση έγινε τόσο δραματική που άρχισαν να διαλύονται και να γεμίζει ο πάτος της ψησταριάς με απομεινάρια. Είχε και το καλό του αυτό βέβαια γιατί σε εκείνες τις περιοχές ήταν σαν sizzle zone 😁 3 λεπτά πριν, eliassgr είπε Μα κι εγώ συμφωνώ σε αυτό! Μπορεί να μην έδινα πχ παραπάνω χρήματα μόνο για να πάρω Jetfire αν ήμουν κάποιος άλλος.. αλλά εδώ μιλάμε ότι θα δώσουμε και λιγότερα..!! δλδ αν συγκρίνες Rogue 425 με Spirit η rogue είναι στα 749 και η Spirit στα 770 (τιμές αντιπροσωπείας). Το θέμα είναι ότι η Spirit βγαίνει συχνά σε προσφορά (π.χ. 550€), ενώ η Rogue δεν έχω δει ποτέ να έχει έκπτωση. Οπότε πολλοί, αν δεν βιάζονται, περιμένουν τις προσφορές και πάνε σε Spirit που σε αυτά τα χρήματα είναι ασυναγώνιστη. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 5 λεπτά πριν, eliassgr είπε Spirit στα 770 Kαλα δεν αξιζει τοσο για κανενα λογο. Ουτε στα 689€ που ηταν τον υπολοιπο καιρο. Οταν παει κατω απο 600€ αλλαζει το θεμα. Οπως και τα 1249€ που ζητανε για τη genesis 310 ειναι υπερβολη. Με τοσα παιρνεις broilking kai napoleon και μονο εγω και συ λειπουμε απο πανω.
eliassgr Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Εγώ δεν καταλαβαίνω, είναι πιο υγιεινό να έχεις inox flavorized bars (napoleon) αντί κεραμική επίστρωση (weber) αλλά δεν είναι ανθυγιεινό να είναι όλος ο κάδος κεραμικός? Μην αρχίζουμε παιδιά τους φανμποισμους. Και τα δύο είναι εξίσου υγιεινά και οι εταιρίες κορυφαίες. Από το χθεσινό ψήσιμο και που με βολεύει εμένα το gbs. Εχω βγάλει και τον ανακλαστήρα από κάτω και τηγανίζω εκπληκτικά δυνατά και γρήγορα αν και προσπαθώ για λόγους υγιεινής των τροφίμων να μην ξεπερνάω τους 180 βαθμούς στο λάδι. «Όλος ο κάδος» δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τη φλόγα, όπως το flavoriser bar... Αν δεις το εμαγιέ της Weber μετά από λίγο καιρό πως θα γίνει θα καταλάβεις, και καταστρέφεται πιο γρήγορα όπου φεύγει όλο το εμαγιέ (ας κρίνει ο καθένας μόνος του το εμαγιέ που έχει λιώσει που ακριβώς έχει πάει) αλλά και καθαρίζει πολύ πιο δύσκολα με αποτέλεσμα κανείς σχεδόν να μην ασχολείται με τον καθαρισμό του (δηλαδή δεν σε προτρέπει και να το καθαρίσεις, το σκέφτεσαι και λες «άστο την επόμενη φορά»). Τα σημεία που έρχονται σε άμεση επαφή με τη φλόγα κατά την δική μου προσωπική άποψη πρέπει να είναι δια ροπάλου από ανοξείδωτο ατσάλι δεν είναι θέμα φανμποισμού, είναι θέμα πόσο ψείρας γίνεσαι με την υγεία σου και με την υγεία των ανθρώπων που ταίζεις 13 λεπτά πριν, gdeli είπε η κατάσταση έγινε τόσο δραματική που άρχισαν να διαλύονται και να γεμίζει ο πάτος της ψησταριάς με απομεινάρια. Είχε και το καλό του αυτό βέβαια γιατί σε εκείνες τις περιοχές ήταν σαν sizzle zone 😁 Το θέμα είναι ότι η Spirit βγαίνει συχνά σε προσφορά (π.χ. 550€), ενώ η Rogue δεν έχω δει ποτέ να έχει έκπτωση. Οπότε πολλοί, αν δεν βιάζονται, περιμένουν τις προσφορές και πάνε σε Spirit που σε αυτά τα χρήματα είναι ασυναγώνιστη. Ότι έχει να κάνει με την υγεία σου και με πιθανότητες καρκίνου κτλ. είναι 100% σε πράγματα που δεν βλέπει το γυμνό μάτι, όχι μόνο το υλικό του flavoriser bar αλλά ακόμα και τα λίπη που στάζουν επάνω και εξατμίζονται σε υψηλή θερμοκρασία είναι εν δυνάμη επιβλαβή για την υγεία, όλα τα λιπαρά όταν καίγονται θερμοκρασίες μετατρέπονται σε βλαβερές ουσίες, διάβασε ξένα άρθρα και δεις τι εννοώ. «When fat from the cooking meat drips down on the hot coals, the smoke that forms contains stuff called polycyclic aromatic hydrocarbons (PAH).» https://www.bonappetit.com/test-kitchen/cooking-tips/article/is-grilling-good-for-you-or-bad-here-s-what-science-says Φαντάσου τι γίνεται με το λιωμένο εμαγιέ που κυκλοφορεί ως αέρια μάζα μέσα στο μπάρμπεκιου ή από τα κομμάτια που λες ότι έπεφταν κάτω ως θρύματα... Μην ξεχνάς ότι ο θερμός αέρας πάει προς τα επάνω και κολλάει επάνω στο φαγητό σου ότι συμπαρασύρει μαζί του... Όσο για την προσφορά που λες στην Spirit.. δε το συζητάμε είναι καλή τιμή, αλλά και πάλι απλά έρχεται στην τιμή που θα έπρεπε να ήταν από την αρχή. Αντίστοιχα η Rogue βρίσκεται από την αρχή στην τιμή που αξίζει λόγω των παραπάνω χαρακτηριστικών και εγγύησης Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2021 από eliassgr 1
sounis11 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 3 ώρες πριν, giannislazy είπε Ρώτησα χτες για τρόπο (θερμοκρασια θαλαμου και διάρκεια) ψησίματος για χοιρινα ribs bbq sause χωρίς κάπνισμα. Το ξαναεπαναφέρω. Καμιά πρόταση από τους ποιο εμπειρους στο αέριο? Εγώ φίλε μου ακολουθώ αυτή τη συνταγή και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα είναι εφάμιλλο με το πολύωρο ψήσιμο.Απλα για το φόβο των Ιουδαίων βάζω λαδόκολλα πρώτα και μετά τυλίγω με αλουμινόχαρτο. https://www.weber.com/GR/el/syntages/choirino/baby-back-ribs-tyligmena-se-aloyminocharto/weber-4811.html 2
Instructor1182 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Στις 24/3/2021 στις 9:29 ΜΜ, skskre είπε Έχω την κούτα κάτω στο υπόγειο και δε μπορώ να δώ τώρα... αυτό είναι απο την ψησταριά Αυτό δείχνει ότι η ψησταριά είναι ελληνικής αντιπροσωπείας καθώς πάνω στο μοντέλο γράφει στο τέλος GR. Δεν γίνεται η ελληνική αντιπροσωπεία να δίνει από παρά εισαγωγή, ο λόγος που γράφει και την αγγλική διεύθυνση γιατί έχουν εκεί κεντρικά γραφεία η ίδια η μαμά εταιρία. Στις 24/3/2021 στις 11:38 ΜΜ, skskre είπε Πάντως οι διαφορές στις τιμές ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία είναι πολύ μεγάλες αν και διαφορετικά λίγο μοντέλα αλλα...... https://homing.gr/napoleon-psistaries-igraeriou/psistaria-ygraeriou-napoleon-rogue-425-se-stainless-steel-rse425rsibpss-1-gr.html https://www.bbq-entertainer-shop.de/epages/es10612395.sf/de_AT/?ObjectPath=/Shops/es10612395/Products/R525SIBPSS https://www.skroutz.gr/s/23018796/Napoleon-Rogue-SE-525-RSIB-RSE525RSIBPSS-1.html Κάνεις λάθος γιατί συγκρίνεις ανόμοια μοντέλα και διαφορετική σειρά. το ελληνικό είναι το καινούργιο με τις νέες τιμές (λόγω των αυξήσεων των τιμών στα μέταλλα) και το άλλο μοντέλο είναι το παλιό χωρίς οπίσθιο υπέρυθρο καυστήρα και χωρίς το μεγάλο sizzle zone. Καλό θα είναι να συγκρίνουμε όμοια μοντέλα. 1
adnis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2021 6 ώρες πριν, eliassgr είπε Άποψη μου είναι πως το σύστημα GBS είναι λίγο υπερτιμημένο, δηλαδή τι εμποδίζει τον χρήστη απλής σχάρας απλά να ακουμπήσει το wok επάνω στη σχάρα ψησίματος (που θα το αγοράσει και πιο φθηνά όταν δεν ανήκει στην κατηγορία των GBS); Δηλαδή γιατί αφαιρέσει το κυκλικό κομμάτι της σχάρας και να πληρώσει πολύ ακριβότερα όλα τα αξεσουάρ GBS, όταν μπορεί να αγοράσει παραδοσιακά μαντεμένια σκεύη ή κοτοπουλιέρες πολύ πιο οικονομικά και να τα αφήσει σε όποιο σημείο της σχάρας τον βολεύει και όχι μόνο εκεί που είναι τοποθετημένο το σύστημα GBS. Ενδεικτικά μια κοτοπουλιέρα gbs κοστίζει 89 ευρώ και μια αντίστοιχη Napoleon κάνει μόλις 49 ευρώ! εγώ έχω ήδη της weber με τα 89 και τη μόνη διαφορά που βλέπω με της napoleon, είναι ότι της weber είναι διάτρητη κ στο κάτω μέρος της. αν δεν είχα ήδη τη δική μου, της Napoleon θα ήταν σοβαρή υποψήφια καθώς είναι και οι δύο ανοξείδωτες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα