Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, remalis είπε

Καλησπέρα. Μετά από πολλές ώρες στο νήμα είχα καταλήξει στη Napoleon 425 (με αρκετά κοντινή εναλλακτική τη Spirit 310). Το πρόβλημα είναι οτι η 425 δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμη και σε ένα κατάστημα μου είπαν ότι όταν έρθει ξανά σε στοκ (τέλη Μαϊου) θα έχει και άλλη τιμή στα 850Ε. Από ότι μου είπε η Weber στα 770 ήδη είναι η "φετινή" τιμή. Ξέρει κανείς κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι φούμαρα?

Έτσι λοιπόν άρχισα να καλοβλέπω τη spirit 310, όπου έχει και το GBS και μπορώ να χρησιμοποιήσω και το wok. Καμιά συμβουλή?

Στη θέση σου θα επικοινωνούσα με την ελληνική αντιπροσωπεία της Napoleon, που είναι το homing, για να το επιβεβαιώσεις ή όχι.

https://homing.gr

Ζήτησε να μιλήσεις με τον Νικόλα. 

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Μια ακομα ερώτηση για το eswd απο Γερμανια για οσους γνωρίζουν.

Τα δέματα στη σελίδα του eswd αργούν να εμφανιστούν? Δηλαδη  απο τι στιγμη που θα δω οτι η dhl παρέδωσε το δεμα στην αποθήκη πότε θα εμφανιστεί η παράδοση στη σελιδα του eswd?

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, eliasbrg είπε

Μια ακομα ερώτηση για το eswd απο Γερμανια για οσους γνωρίζουν.

Τα δέματα στη σελίδα του eswd αργούν να εμφανιστούν? Δηλαδη  απο τι στιγμη που θα δω οτι η dhl παρέδωσε το δεμα στην αποθήκη πότε θα εμφανιστεί η παράδοση στη σελιδα του eswd?

όταν παραδοθούν το δέμα στην γερμανική αποθήκη, οι εκεί υπάλληλοι το ταυτοποιούν με τον λογαριασμό σου και εντός της ημέρας θα σου φανεί στη σελίδα σου οπότε θα σου έρθει και σχετικό email με photos. αν περάσει μια μέρα και δεν το δεις, όπως έτυχε σε μένα, τότε σημαίνει ότι δεν ταυτοποιήθηκε. Τότε να πάρεις στο ESWD στην Ελλάδα και να πεις να ψάξουν στα αταυτοποιητα πακέτα το δέμα σου. και εντός της μέρας θα το δεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα.

Ήθελα να ρωτήσω αν χρησιμοποεί κάποιος το gbs σύστημα της Weber, και γενικά ποιο είναι το πλεονέκτημα του.

Έχω μια weber spirit 310 εδώ και ένα εξάμηνο και είμαι τρομερά ευχαριστημένος. Σίγουρα το καθάρισμα (λόγω του ότι δεν υπάρχει ο αφαιρούμενος κάδος) είναι λίγο θέμα αλλά κατά τα άλλα το ψήσιμο έχει γίνει πλέον παιχνιδάκι.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτε μαντεμενια σκεύη και έχω ακούσει από κάποιους εδώ ότι χρησιμοποιούν. Ποιο είναι το πλεονέκτημα τους; Συνδέεται με το gbs; 

Επεξ/σία από panka21
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panka21 είπε

Καλησπέρα στην παρέα.

Ήθελα να ρωτήσω αν χρησιμοποεί κάποιος το gbs σύστημα της Weber, και γενικά ποιο είναι το πλεονέκτημα του.

Έχω μια weber spirit 310 εδώ και ένα εξάμηνο και είμαι τρομερά ευχαριστημένος. Σίγουρα το καθάρισμα (λόγω του ότι δεν υπάρχει ο αφαιρούμενος κάδος) είναι λίγο θέμα αλλά κατά τα άλλα το ψήσιμο έχει γίνει πλέον παιχνιδάκι.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτε μαντεμενια σκεύη και έχω ακούσει από κάποιους εδώ ότι χρησιμοποιούν. Ποιο είναι το πλεονέκτημα τους; Συνδέεται με το gbs; 

Μπορείς να βάλεις πάνω στη σχάρα οποιοδήποτε μαντενενιο σκεύος και αν έχει και την κατάλληλη διάμετρο τότε το βάζεις και στο gbs. Αν διαβάσεις 2-3 σελίδες πίσω λέμε ότι ίσως έχει πλεονέκτημα μόνο στο γουοκ επειδή κατεβαίνει πιο χαμηλά από τη σχάρα και θα το αγκαλιάζει καλύτερα ή θερμότητα.

Κατά τ άλλα μπορείς να βάλεις ότι σκεύος θα έβαζες και στο φούρνο, αρκεί να μην του βάλεις φλόγα από κάτω (indirect δλδ). Εγώ σήμερα έβαλα ένα γυάλινο (πυρεξ στυλ) μπωλ με χόρτα να τα ζεστάνω. Επίσης αν βάλεις κανένα λεπτό ταψάκι τσέκαρε μέχρι τι θερμοκρασία αντέχει, γιατί κάποια έχουν όριο 250 βαθμούς περίπου.

Οπότε το gbs είναι πιο πολύ μάρκετινγκ θα έλεγα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Μπορείς να βάλεις πάνω στη σχάρα οποιοδήποτε μαντενενιο σκεύος και αν έχει και την κατάλληλη διάμετρο τότε το βάζεις και στο gbs. Αν διαβάσεις 2-3 σελίδες πίσω λέμε ότι ίσως έχει πλεονέκτημα μόνο στο γουοκ επειδή κατεβαίνει πιο χαμηλά από τη σχάρα και θα το αγκαλιάζει καλύτερα ή θερμότητα.

Κατά τ άλλα μπορείς να βάλεις ότι σκεύος θα έβαζες και στο φούρνο, αρκεί να μην του βάλεις φλόγα από κάτω (indirect δλδ). Εγώ σήμερα έβαλα ένα γυάλινο (πυρεξ στυλ) μπωλ με χόρτα να τα ζεστάνω. Επίσης αν βάλεις κανένα λεπτό ταψάκι τσέκαρε μέχρι τι θερμοκρασία αντέχει, γιατί κάποια έχουν όριο 250 βαθμούς περίπου.

Οπότε το gbs είναι πιο πολύ μάρκετινγκ θα έλεγα.

Και για τηγάνι είναι καλό. Έχω ένα inox που μπαίνει κουτί και για τηγάνισμα καλαμαράκια και ψάρια είναι σούπερ. Γλυτώνεις και τα λάδια και μυρωδιές μες το σπίτι...

Επίσης ένα πλεονέκτημα των napoleon είναι το καπάκι και η τρύπα για τη σούβλα. Είναι πιο ψηλά και δεν χρειάζεται να βγάλεις καν τη σχάρα. Μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι κάτοχοι.

  • Like 2
Δημοσ.

Στη Βιλαριμπα και στο Βιλαμπαχο τρίβουν ακόμα....

Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερα τα μικρά καθαρισματα μια φορά το μήνα. Εγώ δεν το έκανα και τώρα μου έχει πάρει κανένα 3 ωρο μόνο γι' αυτό που βλέπετε....

Screenshot_20210328_143021_com.android.gallery3d.jpg

  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

25 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερα τα μικρά καθαρισματα μια φορά το μήνα. Εγώ δεν το έκανα και τώρα μου έχει πάρει κανένα 3 ωρο μόνο γι' αυτό που βλέπετε....

 

Ξεκινάω αύριο δλδ καθάρισμα κάδο, flavorised bars και λιποσυλλέκτη. Υπομονή... Καλό το ψήσιμο σε μισή ώρα αλλά έχει και τις συνέπειες. 

Υπαρχει καμιά πρόταση για τον κάδο? Τα inox bars τα βάζω πλυντήριο ή να κάνω κάτι άλλο?

Επεξ/σία από giannislazy
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε

Στη Βιλαριμπα και στο Βιλαμπαχο τρίβουν ακόμα....

Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερα τα μικρά καθαρισματα μια φορά το μήνα. Εγώ δεν το έκανα και τώρα μου έχει πάρει κανένα 3 ωρο μόνο γι' αυτό που βλέπετε....

 

Γιατί όμως να φύγει η μαυρίλα; Εγώ νομίζω πως δεν χρειάζεται να παιδεύσαι και τόσο, μιας και είναι και προστατευτική επίστρωση. Τι να πω, λες να παίζει ρόλο σε αναφλέξεις; Δεν λέω για τους ανακλαστήρες, για τον κάδο λέω επάνω από τους ανακλαστήρες.

16 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Πωωωω ούτε να ψήσει κάποιος δεν μπορεί 30ποσταριαματα αντε να διαβάζεις μετά από φαγοπότι και κρασακι... :)

Στο παλικάρι με το θέμα με το γερμανικό μαγαζι...πρέπει να μιλήσεις τηλεφωνικά μην περιμένεις μέσω μέιλ να βγάλεις άκρη...τους εξηγείς ότι είναι forwarding service και τέλος...αρκεί να ξέρουν ότι δεν θα παραλλαβεις ο ίδιος...έτσι λύθηκε το θέμα και με εμένα και με τον Γιάννη...

Στο παλικάρι που έχει ήδη την Napoleon travel q, ψησιματαρες μπράβο...!!!

Στο παλικάρι με την νέα Napoleon travel...αν δεν έπαιρνα την 525 θα έπαιρνα αυτή...καλά ψησίματα...εργαλείο...!!!

Στο παλικάρι με την νέα Weber μέγεια το εργαλείο καλά ψησίματα...

Στον φίλο Γιάννη με την 525 θέλουμε να δούμε ribs...

Και επιτέλους εψησα σήμερα απλά πράγματακια σουβλάκια πανσετουλες μπριζολιτσες λαιμού...

 

και έκανα και τεστ...ομοιομορφίας θερμοκρασίας...

Ιδού τα αποτελέσματα...

Napoleon 525 mod 2019

Με κλειστό καπάκι...

Έκπληξη ότι η πίσω πλευρά είναι κάπως ποιο ζεστή από την μπροστα πλευρά...περίμενα το αντίθετο...

Γενικά καλή κατανομή με μια "τρύπα" στην μέση μέσα πλευρα όπως βλέπετε και στις φωτό...

Επίσης 

Ουφφφφ κουραστικά πάω να πιω κανένα κρασάκι...να ξεκουραστώ... ;)

Καλά ψησιματαααααα...!!!

 

Και περιμένω να δω φωτογραφίες με ψωμιά τοστ... ;)

 

 

 

 

Ευγένιε νομίζω ότι πρέπει να το επαναλάβεις το τεστ, αφού όμως καθαρίσεις την ψησταριά. Έχω την εντύπωση ότι αυτό που βλέπεις είναι εξάρσεις της φωτιάς λόγω της καύσης του παλιού λίπους. Γι αυτό και δεν φαίνεται ομοιόμορφη η κατανομή. Η δική μου εικόνα όταν ψήνω π.χ. μελιτζάνες, είναι εντελώς διαφορετική. Ομοιόμορφη κατανομή και ίσως λίγο μικρότερη ένταση στην πίσω πλευρά της σχάρας, προς τον "τοίχο" δηλαδή. 

Βλέπω της έχεις πιει το αίμα ήδη!!😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, giannislazy είπε

 

Ξεκινάω αύριο δλδ καθάρισμα κάδο, flavorised bars και λιποσυλλέκτη. Υπομονή... Καλό το ψήσιμο σε μισή ώρα αλλά έχει και τις συνέπειες. 

Υπαρχει καμιά πρόταση για τον κάδο? Τα inox bars τα βάζω πλυντήριο ή να κάνω κάτι άλλο?

Από την στιγμή που είναι ανοξείδωτα, δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα να μπουν σε πλυντήριο πιάτων. Θα μπορούσες να κάνεις δουλίτσα, βάζοντας τα να μουλιάσουν σε μια λεκάνη με σαπούνι πιάτων 

https://www.napoleon.com/en/de/barbecues/blog/how-deep-clean-your-napoleon-bbq

Για τον κάδο, κάποια παιδιά έχουν αναφέρει ότι χρησιμοποιούν ατμοκαθαριστή.
 

15 λεπτά πριν, 19714876 είπε

Έχετε κάποια άποψη για την campingaz 4 series classic LS plus dual head? 

Αναφέρεσαι στο παρακάτω μοντέλο;

https://www.skroutz.gr/s/4660733/Campingaz-4-Series-Classic-LS-Plus.html
 

Δεν βρήκα κάπου να αναφέρεται ως dual head

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Από την στιγμή που είναι ανοξείδωτα, δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα να μπουν σε πλυντήριο πιάτων. Θα μπορούσες να κάνεις δουλίτσα, βάζοντας τα να μουλιάσουν σε μια λεκάνη με σαπούνι πιάτων 

https://www.napoleon.com/en/de/barbecues/blog/how-deep-clean-your-napoleon-bbq

Για τον κάδο, κάποια παιδιά έχουν αναφέρει ότι χρησιμοποιούν ατμοκαθαριστή.
 

Αναφέρεσαι στο παρακάτω μοντέλο;

https://www.skroutz.gr/s/4660733/Campingaz-4-Series-Classic-LS-Plus.html
 

Δεν βρήκα κάπου να αναφέρεται ως dual head

Είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο απλά μπορείς να προσθέσεις διαχωριστικό στη μέση για να χωρίσει τον θάλαμο.

27 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Από την στιγμή που είναι ανοξείδωτα, δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα να μπουν σε πλυντήριο πιάτων. Θα μπορούσες να κάνεις δουλίτσα, βάζοντας τα να μουλιάσουν σε μια λεκάνη με σαπούνι πιάτων 

https://www.napoleon.com/en/de/barbecues/blog/how-deep-clean-your-napoleon-bbq

Για τον κάδο, κάποια παιδιά έχουν αναφέρει ότι χρησιμοποιούν ατμοκαθαριστή.
 

Αναφέρεσαι στο παρακάτω μοντέλο;

https://www.skroutz.gr/s/4660733/Campingaz-4-Series-Classic-LS-Plus.html
 

Δεν βρήκα κάπου να αναφέρεται ως dual head

Είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο απλά μπορεί να προσθέσεις διαχωριστικό για να χωρίσει τον θάλαμο

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gdeli είπε
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Στη Βιλαριμπα και στο Βιλαμπαχο τρίβουν ακόμα....

Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι καλύτερα τα μικρά καθαρισματα μια φορά το μήνα. Εγώ δεν το έκανα και τώρα μου έχει πάρει κανένα 3 ωρο μόνο γι' αυτό που βλέπετε....

 

Επέκταση  

Γιατί όμως να φύγει η μαυρίλα; Εγώ νομίζω πως δεν χρειάζεται να παιδεύσαι και τόσο, μιας και είναι και προστατευτική επίστρωση. Τι να πω, λες να παίζει ρόλο σε αναφλέξεις; Δεν λέω για τους ανακλαστήρες, για τον κάδο λέω επάνω από τους ανακλαστήρες

Δεν παίζει ρόλο σε αναφλεξεις. Πιο πολύ το κάνω για να είναι καθαρή και γιατί δεν ξέρω αν η καρβουνιλα επηρεάζει το φαγητό αρνητικά στο θέμα υγείας. 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 19714876 είπε

Είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο απλά μπορείς να προσθέσεις διαχωριστικό στη μέση για να χωρίσει τον θάλαμο.

Είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο απλά μπορεί να προσθέσεις διαχωριστικό για να χωρίσει τον θάλαμο

Το μοντέλο έχει την ονομασία dual heat, όχι dual head...

Τιμή για Ελλάδα δεν βρήκα. Στο idealo είναι στα 730€

https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/6562001_-4-series-dual-heat-classic-ls-plus-d-campingaz.html

Στη θεωρία μπορεί να φαίνεται ωραίο

https://www.campingaz.com/PL/c-602-dual-heat.aspx


image.png.1d665944a3af12a12cc57a563cf21c1b.png

02A21AF4-917D-4463-83F6-ED0C87B49CA2.jpeg
αλλά η πράξη θα σε απογοητεύσει. Από την στιγμή που είναι κάτω από το ίδιο καπάκι/θάλαμο θα είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσεις 2 ζώνες ψησίματος και να διατηρήσεις σταθερές θερμοκρασίες. Φαντάσου μόνο τι θα γίνεται κάθε φορά που θα ανοίγεις το καπάκι.

Για να λειτουργήσει σωστά, θα πρέπει να πας σε ψησταριά που να διαθέτει 2 καπάκια/θαλάμους ξεχωριστά. Μιλάμε όμως και για άλλη κατηγορία τιμής.

image.jpeg.fd510336b2f69f09a5b506d688827337.jpeg
 

Ένα άλλο θέμα είναι η εγγύηση, η οποία είναι μόνο 2 χρόνια

https://www.bbq-campingaz.gr/υποστήριξη/

Νομίζω θα βοηθούσε περισσότερο να μας πεις τι ανάγκες θέλεις να καλύψεις και μέχρι τι ποσό θέλεις/μπορείς να διαθέσεις.

Επεξ/σία από ilpapacha
Δημοσ.

Συγνώμη για το λάθος της ονομασίας. Δεν με ενδιαφέρει τόσο για το αν γίνονται δύο θάλαμοι αλλά για το τι λέει γενικά ως ψησταριά. Το συγκεκριμένο μοντέλο το βρήκα στην Κύπρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...