ilpapacha Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 16 ώρες πριν, remalis είπε Σήμερα παρέλαβα και ήδη έκανα και τη πρώτη δοκιμή (σουβλάκια και κολοκύθι για πρώτη φορά). Είμαι κατενθουσιασμένος. Πανεύκολη και ανεβάζει πολύ γρήγορα θερμοκρασία 300+. ερώτηση: μου είπαν μετά το ψήσιμο να κάνω τρίψιμο σχάρας και μετά να βάζω λίγο λάδι. Αυτό να το κάνω με μια πετσέτα όταν έχει κρυώσει, σαν τα μαντεμένια σκεύη? Απόκρυψη περιεχομένων Καλορίζικη και καλά ψησίματα! 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 Σχετικά με τα instant read thermometers. Θέλει γύρω στα 4-5" να πιάσει θερμοκρασία. Δείτε το βίντεο που τράβηξα από sous vide. https://photos.app.goo.gl/TEA9WxWTchY4dbZe9 4
nikpar00 Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 Σήμερα reverse sear με κάπνισμα, 2 σπαλομπριτζολες και μια ελια 600 γραμμάρια η κάθε μια. Στη μια σπαλομπριτζολα μόνο αλάτι χοντρο και πιπέρι, στα αλλα δυο μπαχαρικά bbq έτοιμο σκεύασμα. Κάπνισμα με πέλλετ Jack Daniel's και cherry/Hickory/Maple. Σχεδόν 45 με 50 λεπτά μέχρι να φθάσουν εσωτερικά 55 βαθμούς (γυρισμα στους 30 βαθμούς εσωτερικά). Στο τέλος στους 260 με ανοικτο καπακι 90 δευτερά από κάθε μεριά. Απλα τελείες!!!!! 11
skskre Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Σχετικά με τα instant read thermometers. Θέλει γύρω στα 4-5" να πιάσει θερμοκρασία. Δείτε το βίντεο που τράβηξα από sous vide. https://photos.app.goo.gl/TEA9WxWTchY4dbZe9 Χρειάζεται calibration την 1η φορά αυτό-αν θυμασαι- Παρέλαβα προχθές και έδειχνε ότι να ναι κ το αφησα στην ακρη
maniacmansion Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχω αυτή την μικρή ψησταριά με κάρβουνο που βλέπετε στην φωτογραφία, και θα ήθελα να της κάνω μια προσθήκη σούβλας. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάτι στην αγορά που να δένει πάνω στην σχάρα (βιδωτά ή με κάποιο άλλο τρόπο) ώστε να μπορέσω επιτέλους να σουβλίσω; TLDR: Θέλω μηχανισμό σούβλας που να δένει πάνω σε στρογγυλή σχάρα. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 17 λεπτά πριν, skskre είπε Χρειάζεται calibration την 1η φορά αυτό-αν θυμασαι- Παρέλαβα προχθές και έδειχνε ότι να ναι κ το αφησα στην ακρη Δε νομίζω να του είχα κάνει κάτι
ilpapacha Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 28 λεπτά πριν, maniacmansion είπε Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχω αυτή την μικρή ψησταριά με κάρβουνο που βλέπετε στην φωτογραφία, και θα ήθελα να της κάνω μια προσθήκη σούβλας. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάτι στην αγορά που να δένει πάνω στην σχάρα (βιδωτά ή με κάποιο άλλο τρόπο) ώστε να μπορέσω επιτέλους να σουβλίσω; TLDR: Θέλω μηχανισμό σούβλας που να δένει πάνω σε στρογγυλή σχάρα. Μια λύση είναι να πας σε έναν λαμαρινά να σου φτιάξει ένα στεφάνι όπως το παρακάτω και να βάλεις σούβλα/μοτέρ https://www.skroutz.gr/s/13869030/Weber-Ηλεκτρική-Περιστρεφόμενη-Σούβλα-για-57cm-7494.html Μία άλλη λύση είναι να βάλεις 2 σκαμπό/καρέκλες δεξιά αριστερά και να στερεώσεις σούβλα/μοτέρ εκεί. Πιστεύω αξίζει να ρωτήσεις έναν λαμαρινά να σου φτιάξει ένα στεφάνι. 2
skskre Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 Δημοσ. 3 Απριλίου 2021 499€ για όποιον βιάζεται.... https://www.kotsovolos.gr/ProductBazaar?catalogId=10551&productId=43845&langId=-24&storeId=10151 2
Evgenios_V Δημοσ. 4 Απριλίου 2021 Δημοσ. 4 Απριλίου 2021 Καλησπέρα στην ομάδα.. Σήμερα είχε ψησιματακι κοτόπουλο (ελευθέρας βοσκής) σε κουτάκι μπύρας αλα Δράκουλα ... Η οικογένεια το βρήκε πολύ καλό... Ίσως το αμέσως καλύτερο θα είναι με σουβλα...αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα... Εψησα για 80 λεπτά σύνολο και ανά 15-20 λεπτά ένα περασματακι με σάλτσα...έμμεσα και βγήκα αρκετά ζουμερο...μέτρηση στο στήθος 80 βαθμους... Το θετικό ήταν ότι το θερμόμετρο άνοιξε στους 22 περίπου (περιβάλλοντος δλδ) και με το που το βύθισα στο στήθος για να έχω μέτρηση για να το αφήσω εκεί καθόλο το ψήσιμο έπεσε γρήγορα (πολύ γρήγορα 5-6 δευτερόλεπτα) στους 10 που ήταν αφού το είχα βγάλει πριν λίγο από την συντήρηση... Όποτε όλα καλά πάμε για ποιο δύσκολα ψησίματα...αύριο νηστίσιμα οπότε χταπόδι στην ψησταριά... Και επόμενη εβδομάδα θα παίξει μοσχάρι καμία σοβαρή σπαλομπριζολα 600-800γρμ σε έμμεσο να δούμε τι θα βγει... Στις 1/4/2021 στις 11:40 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε 8
kazakosc Δημοσ. 4 Απριλίου 2021 Δημοσ. 4 Απριλίου 2021 12 ώρες πριν, maniacmansion είπε Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχω αυτή την μικρή ψησταριά με κάρβουνο που βλέπετε στην φωτογραφία, και θα ήθελα να της κάνω μια προσθήκη σούβλας. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάτι στην αγορά που να δένει πάνω στην σχάρα (βιδωτά ή με κάποιο άλλο τρόπο) ώστε να μπορέσω επιτέλους να σουβλίσω; TLDR: Θέλω μηχανισμό σούβλας που να δένει πάνω σε στρογγυλή σχάρα. Καλημερα. τι διαμετρο εχει η ψησταρια σου?
gdeli Δημοσ. 4 Απριλίου 2021 Δημοσ. 4 Απριλίου 2021 10 ώρες πριν, Evgenios_V είπε Καλησπέρα στην ομάδα.. Σήμερα είχε ψησιματακι κοτόπουλο (ελευθέρας βοσκής) σε κουτάκι μπύρας αλα Δράκουλα ... Η οικογένεια το βρήκε πολύ καλό... Ίσως το αμέσως καλύτερο θα είναι με σουβλα...αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα... Εψησα για 80 λεπτά σύνολο και ανά 15-20 λεπτά ένα περασματακι με σάλτσα...έμμεσα και βγήκα αρκετά ζουμερο...μέτρηση στο στήθος 80 βαθμους... Το θετικό ήταν ότι το θερμόμετρο άνοιξε στους 22 περίπου (περιβάλλοντος δλδ) και με το που το βύθισα στο στήθος για να έχω μέτρηση για να το αφήσω εκεί καθόλο το ψήσιμο έπεσε γρήγορα (πολύ γρήγορα 5-6 δευτερόλεπτα) στους 10 που ήταν αφού το είχα βγάλει πριν λίγο από την συντήρηση... Όποτε όλα καλά πάμε για ποιο δύσκολα ψησίματα...αύριο νηστίσιμα οπότε χταπόδι στην ψησταριά... Και επόμενη εβδομάδα θα παίξει μοσχάρι καμία σοβαρή σπαλομπριζολα 600-800γρμ σε έμμεσο να δούμε τι θα βγει... Το θερμόμετρο του ΙΚΕΑ λες ε; Κι εγώ τέτοιους χρόνους βλέπω στο δικό μου, αλλά νομίζω άλλο ένα που είχες ήταν πιο αργό; Δεν ξέρω αν θυμάμαι σωστά. Το κοτόπουλο φαίνεται πεντανόστιμο, ανέβασε πληροφορίες και για το χταπόδι αν θες (χρόνους, θερμοκρασίες, τρόπο απόψυξης κλπ). Εγώ έχω καταντήσει να ψήνω μέρα παρά μέρα στην δική μου, χθες έψησα το μεσημέρι 2 φαγκριά κατεψυγμένα, τύφλα να 'χουν τα φρέσκα που λέει ο λόγος! Η γυναίκα μου θυμήθηκε κάτι σαργούς που είχαμε φάει στην Κεφαλονιά πριν κάτι χρόνια. Και εννοείται ότι έβαλα κόντρα για να τα γυρίσω γιατί μου γλιστρούσαν στην σχάρα! Η πέτσα διατηρήθηκε στο 100% επάνω στο ψάρι και δεν χρειάστηκε καν τρίψιμο η σχάρα. Το βράδυ έκανα πλευρώτους, τα συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους αρέσκονται στα μανιτάρια. Τα απλώνετε ανάσκελα (με τα ελάσματα να κοιτούν προς τα πάνω), τα λαδώνετε καλά και και τους ρίχνετε σκόνη σκορδου, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξερό θυμάρι. Τα αφήνετε κανένα 15' έτσι και μετά τα κουνάτε λίγο στο ταψί για να πάρει λάδι και η άλλη πλευρά. Όπως είναι, δεν τα ανακατεύετε, απλώς να πάρουν το λάδι που έχει τρέξει στο ταψί. Μετά τα βάζετε σε καυτή ψησταριά, με την ίδια φορά ("καπέλο" να ακουμπάει τη σχάρα, ελάσματα να κοιτάνε εσάς) αλλά αμέσως κατεβάζετε τους καυστήρες χαμηλά και αφήνετε να ψηθούν. Όταν πάρουν χρώμα (δεν έχω μετρήσει χρόνους, τουλάχιστον 15' όμως) τα γυρίζετε και τα αφήνετε πάλι κανένα 5'-10'. Θα σας ανταμείψουν! 1
Evgenios_V Δημοσ. 4 Απριλίου 2021 Δημοσ. 4 Απριλίου 2021 33 λεπτά πριν, gdeli είπε Το θερμόμετρο του ΙΚΕΑ λες ε; Κι εγώ τέτοιους χρόνους βλέπω στο δικό μου, αλλά νομίζω άλλο ένα που είχες ήταν πιο αργό; Δεν ξέρω αν θυμάμαι σωστά. Το κοτόπουλο φαίνεται πεντανόστιμο, ανέβασε πληροφορίες και για το χταπόδι αν θες (χρόνους, θερμοκρασίες, τρόπο απόψυξης κλπ). Εγώ έχω καταντήσει να ψήνω μέρα παρά μέρα στην δική μου, χθες έψησα το μεσημέρι 2 φαγκριά κατεψυγμένα, τύφλα να 'χουν τα φρέσκα που λέει ο λόγος! Η γυναίκα μου θυμήθηκε κάτι σαργούς που είχαμε φάει στην Κεφαλονιά πριν κάτι χρόνια. Και εννοείται ότι έβαλα κόντρα για να τα γυρίσω γιατί μου γλιστρούσαν στην σχάρα! Η πέτσα διατηρήθηκε στο 100% επάνω στο ψάρι και δεν χρειάστηκε καν τρίψιμο η σχάρα. Το βράδυ έκανα πλευρώτους, τα συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους αρέσκονται στα μανιτάρια. Τα απλώνετε ανάσκελα (με τα ελάσματα να κοιτούν προς τα πάνω), τα λαδώνετε καλά και και τους ρίχνετε σκόνη σκορδου, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξερό θυμάρι. Τα αφήνετε κανένα 15' έτσι και μετά τα κουνάτε λίγο στο ταψί για να πάρει λάδι και η άλλη πλευρά. Όπως είναι, δεν τα ανακατεύετε, απλώς να πάρουν το λάδι που έχει τρέξει στο ταψί. Μετά τα βάζετε σε καυτή ψησταριά, με την ίδια φορά ("καπέλο" να ακουμπάει τη σχάρα, ελάσματα να κοιτάνε εσάς) αλλά αμέσως κατεβάζετε τους καυστήρες χαμηλά και αφήνετε να ψηθούν. Όταν πάρουν χρώμα (δεν έχω μετρήσει χρόνους, τουλάχιστον 15' όμως) τα γυρίζετε και τα αφήνετε πάλι κανένα 5'-10'. Θα σας ανταμείψουν! Όχι το ίδιο ΙΚΕΑ ήταν απλά λογικά λόγω ότι πήγαινε από τους 30 στους 100 (μεγαλύτερο ΔΤ) ήθελε παραπάνω χρόνο... Χταποδι πολύ απλή συνταγή... Ξεπαγωμα από την προηγούμενη στο ψυγείο...καλό πλύσιμο κτλ προετοιμασία...το κόβω σε κομμάτια δλδ πλοκάμια κτλ...σε ένα ταψακι λάδι, αλάτι λίγο, πιπέρι αρκετό, 1 δαφνοφυλλο, ρίγανη...λίγο κρασί ή βαλσαμικο αν δεν έχεις κρασι...καλο ανακάτεμα... Το βάζεις σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο (σαν πουγκί) το βάζεις μέσα και το αφήνεις για καμία 1 1/2 ώρα ανάλογα και το μέγεθος κτλ και μετά σε τέρμα φωτιά στην σχάρα για τελείωμα... 1
maniacmansion Δημοσ. 4 Απριλίου 2021 Δημοσ. 4 Απριλίου 2021 5 ώρες πριν, kazakosc είπε Καλημερα. τι διαμετρο εχει η ψησταρια σου? Καλημέρα. 55 Εκ. περίπου.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Απριλίου 2021 Δημοσ. 4 Απριλίου 2021 Χτες έκανα μπριζόλα σε sous vide 5 ώρες και μαλακωσε αρκετά. Την είχα ήδη ένα μήνα σε vacuum βέβαια να σητεψει, αλλά πιστεύω ότι το sous vide βοήθησε αρκετά. Για μπριζόλα που είχε 11€ το κιλό, βγήκε τρομερή. Πολύ τρυφερή. Θα κάνω κι άλλα τεστ και θα σας ενημερώσω, γιατί από μια προσπάθεια δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα ότι κάνει δουλειά. Αν όντως μαλακώνει πολύ το κρέας, θα κάνει άμεσα απόσβεση τα λεφτά του. Νομίζω ο @sndev που το έχει πιο πολύ καιρό μπορεί να μας πει τη γνώμη του. Επίσης αν κάποιος ψωνίζει από το μπαχαρ στο κέντρο, να πάρει να δοκιμάσει σε μπριζόλα το μείγμα old smoke. Είναι τρομερό. 10
ilpapacha Δημοσ. 4 Απριλίου 2021 Δημοσ. 4 Απριλίου 2021 5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Χτες έκανα μπριζόλα σε sous vide 5 ώρες και μαλακωσε αρκετά. Την είχα ήδη ένα μήνα σε vacuum βέβαια να σητεψει, αλλά πιστεύω ότι το sous vide βοήθησε αρκετά. Για μπριζόλα που είχε 11€ το κιλό, βγήκε τρομερή. Πολύ τρυφερή. Θα κάνω κι άλλα τεστ και θα σας ενημερώσω, γιατί από μια προσπάθεια δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα ότι κάνει δουλειά. Αν όντως μαλακώνει πολύ το κρέας, θα κάνει άμεσα απόσβεση τα λεφτά του. Νομίζω ο @sndev που το έχει πιο πολύ καιρό μπορεί να μας πει τη γνώμη του. Επίσης αν κάποιος ψωνίζει από το μπαχαρ στο κέντρο, να πάρει να δοκιμάσει σε μπριζόλα το μείγμα old smoke. Είναι τρομερό. Ωραίος! Για μείγματα πηγαίνω στο Πιπέρι, ακριβώς απέναντι από το μπαχάρ. Αντίστοιχη ποικιλία σε μπαχαρικά και καλύτερες τιμές. Έχει και 2 μείγματα για λευκά/κόκκινα κρέατα πολύ καλά! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα