greatony Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 5 λεπτά πριν, remalis είπε Να πω και εγώ πάντως την άποψή μου, σαν νέος στο κουρμπέτι και άσχετος γενικά. Παρότι τα ψάχνω όλα τα πράγματα σε μεγάλο βαθμό και διαβάζω φορουμ, κλπ. στη προκειμένη περίπτωση και οι 2 ψησταριές είναι κορυφαίες (με συν και πλην η καθεμία φυσικά). Το θέμα είναι να περνάς καλά με φίλους και να ψήνεις ωραία και ιδιαίτερα πράγματα. Και με μικρή ψησταριά το κάνεις, πόσο μάλλον με κάποιο από τα 2 τούμπανα. Αντί να ψάχνεις άλλους 3 μήνες για τις διαφορές, πάρε όποια σου κάνει κλικ όταν τις δεις και θα την χαρείς και δε θα το ξανασκεφτείς. Σε 8 μήνες θα είχες κάνει ήδη κατ' ελάχιστο 65 ψησίματα. 😁 Ναι το πρόγραμμα είναι μέχρι Δευτέρα να έχω καταλήξει. Αν ήταν και οι δύο ετοιμοπαράδοτες μάλλον θα είχα πάρει τη Napoleon ήδη. Γι'αυτό και τρώγομαι λίγο παραπάνω με τη Weber γιατί θα έκανα και Πάσχα μαζί της ενώ η Napoleon καλό καλοκαίρι. 3
eliassgr Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 3 λεπτά πριν, greatony είπε Ναι το πρόγραμμα είναι μέχρι Δευτέρα να έχω καταλήξει. Αν ήταν και οι δύο ετοιμοπαράδοτες μάλλον θα είχα πάρει τη Napoleon ήδη. Γι'αυτό και τρώγομαι λίγο παραπάνω με τη Weber γιατί θα έκανα και Πάσχα μαζί της ενώ η Napoleon καλό καλοκαίρι. Για να σε διευκολύνω και να είναι ελαφρύ το πάπλωμα που θα σε σκεπάσει σήμερα το βράδυ με όνειρα αλμυρά, αν πάρεις τη genesis θα είσαι όντως great tony .. αν πάρεις όμως το Ναπολεοντα θα είσαι Tony Stark 😂😂😂 Καλό ξημέρωμα σε όλους ✌️ 1
ilpapacha Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 11 λεπτά πριν, greatony είπε Ναι το πρόγραμμα είναι μέχρι Δευτέρα να έχω καταλήξει. Αν ήταν και οι δύο ετοιμοπαράδοτες μάλλον θα είχα πάρει τη Napoleon ήδη. Γι'αυτό και τρώγομαι λίγο παραπάνω με τη Weber γιατί θα έκανα και Πάσχα μαζί της ενώ η Napoleon καλό καλοκαίρι. Πέρυσι το Πάσχα πάντως που δεν την είχα, πήρα κατσικάκι γάλακτος, το έδωσα στην πεθερά, το έβαλε στον φούρνο και έγινε λουκούμι. Την ψησταριά ναι μεν την παραγγείλαμε τον Ιούνιο, αλλά ήρθε τον Σεπτέμβριο, καθώς την θέλαμε με φυσικό αέριο και δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτη. Επειδή όμως Σεπτέμβριο ήμασταν εκτός, η παραλαβή έγινε αρχές Οκτωβρίου. Όλη αυτή η αναμονή/προσμονή όμως άξιζε και με το παραπάνω. 5
gdeli Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, greatony είπε Με αυτή τη λογική δε θα έπρεπε να έχει και αντίστοιχη διαφορά στην "τελική" η Napoleon σε σχέση με τη Weber; Δηλαδή έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ αν π.χ. η Genesis 330 τερματίζει στους 300 βαθμούς κελσίου μέσα στην καμπίνα με τους καυστήρες στο φουλ η 525 θα έπρεπε να τερματίζει στο 350 βαθμούς. Όπως η λογική λέει ότι θα πρέπει να φτάνει και πιο γρήγορα στην επιθυμητή θερμοκρασία. Έχετε κάνει κάνα "πάτημα" στις ψησταριές σας σε 0-100 και τελικές να πείτε και σε μας τι γίνεται;😜 Αυτά τα λέω επαναλαμβάνω σαν άσχετος με το σπορ οπότε αν κάτι δεν ισχύει μην πέσετε να με φάτε... Κάπου είχα ανεβάσει ακριβώς αυτά που ρωτάς, όταν πήρα την 525 τα Χριστούγεννα. Αν δεν σου κάνει κόπο κάνε ένα ψάξιμο. Νομίζω την πρωτοάναψα τέλη Δεκέμβρη αρχές Ιανουαρίου. Στο πρώτο κάψιμο που της έκανα κράτησα και χρόνους. Αν θυμάμαι καλά τους 370 τους έπιασα σε 12 ή 14 λεπτά αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος. 1 1
greatony Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Ωραία πάω να κάνω αύριο τα τελικά blueprints με χαρτονάκια για τη Napoleon να δω ότι σε μέγεθος είμαστε κομπλέ απ'όλες τις απόψεις μη μου έχει ξεφύγει κάτι και το προχωράω. Σας ευχαριστώ όλους που με βοηθάτε να ελαφρύνω κι άλλο το πορτοφόλι μου! 1
Evgenios_V Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, greatony είπε Σας ευχαριστώ όλους που με βοηθάτε να ελαφρύνω κι άλλο το πορτοφόλι μου! Νομίζω οτι εισαι στο σωστό μέρος...απολαυσέ το...!!! ολοι ξεκινήσαμε με ενα μπατζετ 200-300ε...καταλληξαμε με στεγαστικό... Επεξ/σία 16 Απριλίου 2021 από Evgenios_V 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 9 ώρες πριν, Evgenios_V είπε Υπόψιν... Αν φύγει η γυναίκα συνήθως παίρνει και ότι της αρέσει (δλδ ότι σου άρεσε στον άντρα της πολύ)...ή αλλιώς όπως το λένε στο χωριό μου...δεν θα σου αφήνει ούτε μαντηλι να κλάψεις...όχι ψησταριά για να ψησεις... Εξαρταται που θα πεσεις. Ευτυχως πηρε ο καθενας οτι ηθελε, αλλα δεν μπορουσα να ζητησω το μιξερ και την καφετιερα που της τα ειχα κανει δωρο. Τεσπα καλα να ειμαστε.... τωρα πηρα καλυτερο μιξερ και την genesis, που πριν ειχα μια καρβουνου απο σουπερ μαρκετ ή οποια βεβαια ειχε αντεξει 4 χρονακια χωρις κανενα προβλημα σε σχεδον καθημερινη βροχη με ενα απλο σκεπασμα.
nick_gr2 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 @eliassgr o αφαιρούμενος κάδος της 425 μπαίνει σε πλυντήριο πιάτων;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Λοιπον για οποιον ενδιαφερεται για θερμομετρο βρηκα τις καλυτερες τιμες για το inkbird που προτεινα χτες. Bluetooth 4 probes Aliexpress ships from Germany 41.28€ free shipping https://www.aliexpress.com/item/4001095727980.html WIFI 4 probes Aliexpress ships from Germany 85,87€ free shipping https://www.aliexpress.com/item/1005002028236366.html WIFI 4 probes Amazon US ships from US to US ONLY 45.49€ (coupon: OKSANA329) + shipping to Greece + μαλλον τελωνειο https://www.amazon.com/dp/B0821G4KXX Εγω θα πηγαινα για το πρωτο ή αν ηθελα wifi στο δευτερο απο Γερμανια για να μην μπλεκω με τελωνεια κλπ, αλλα οποιος θελει ας δοκιμασει την τυχη του απο Αμερικη και καποια υπηρεσια οπως eshopwedrop να του το προωθησει μετα στην Ελλαδα. Δεν εχω ψαξει αν το wifi εχει καποιο αλλο πλεονεκτημα περαν της συνδεσης. Το bluetooth παντως ειναι υπεραρκετο για οποιον θελει. Το wifi φανταζομαι ειναι για καποιον που εχει τεραστιο σπιτι και θα χανεται η συνδεση του bluetooth. @geor92 5 1
nick_gr2 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 3 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Λοιπον για οποιον ενδιαφερεται για θερμομετρο βρηκα τις καλυτερες τιμες για το inkbird που προτεινα χτες. Bluetooth 4 probes Aliexpress ships from Germany 41.28€ free shipping https://www.aliexpress.com/item/4001095727980.html WIFI 4 probes Aliexpress ships from Germany 85,87€ free shipping https://www.aliexpress.com/item/1005002028236366.html WIFI 4 probes Amazon US ships from US to US ONLY 45.49€ (coupon: OKSANA329) + shipping to Greece + μαλλον τελωνειο https://www.amazon.com/dp/B0821G4KXX Εγω θα πηγαινα για το πρωτο ή αν ηθελα wifi στο δευτερο απο Γερμανια για να μην μπλεκω με τελωνεια κλπ, αλλα οποιος θελει ας δοκιμασει την τυχη του απο Αμερικη και καποια υπηρεσια οπως eshopwedrop να του το προωθησει μετα στην Ελλαδα. Δεν εχω ψαξει αν το wifi εχει καποιο αλλο πλεονεκτημα περαν της συνδεσης. Το bluetooth παντως ειναι υπεραρκετο για οποιον θελει. Το wifi φανταζομαι ειναι για καποιον που εχει τεραστιο σπιτι και θα χανεται η συνδεση του bluetooth. @geor92 τα ασύρματα τύπου meater είναι λιγότερο ακριβή;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, nick_gr2 είπε τα ασύρματα τύπου meater είναι λιγότερο ακριβή; To meater ειναι πιο ακριβο, 100ευρω για ενα μονο probe. Τα "τυπου" meater δεν ξερω αν ειναι καλα, δεν εχω ασχοληθει.
gdeli Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 9 ώρες πριν, greatony είπε Ωραία πάω να κάνω αύριο τα τελικά blueprints με χαρτονάκια για τη Napoleon να δω ότι σε μέγεθος είμαστε κομπλέ απ'όλες τις απόψεις μη μου έχει ξεφύγει κάτι και το προχωράω. Σας ευχαριστώ όλους που με βοηθάτε να ελαφρύνω κι άλλο το πορτοφόλι μου! Άντε με το καλό να την δεχθείς και να της πιεις το αίμα! Το πορτοφόλι σου θα ελαφρύνει αλλά εσύ θα βαρύνεις να ξέρεις 😁 Βρες και ένα χόμπι από τώρα για να καις θερμίδες! 3
ritualistic Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε Λοιπον για οποιον ενδιαφερεται για θερμομετρο βρηκα τις καλυτερες τιμες για το inkbird που προτεινα χτες. Bluetooth 4 probes Aliexpress ships from Germany 41.28€ free shipping https://www.aliexpress.com/item/4001095727980.html WIFI 4 probes Aliexpress ships from Germany 85,87€ free shipping https://www.aliexpress.com/item/1005002028236366.html WIFI 4 probes Amazon US ships from US to US ONLY 45.49€ (coupon: OKSANA329) + shipping to Greece + μαλλον τελωνειο https://www.amazon.com/dp/B0821G4KXX Εγω θα πηγαινα για το πρωτο ή αν ηθελα wifi στο δευτερο απο Γερμανια για να μην μπλεκω με τελωνεια κλπ, αλλα οποιος θελει ας δοκιμασει την τυχη του απο Αμερικη και καποια υπηρεσια οπως eshopwedrop να του το προωθησει μετα στην Ελλαδα. Δεν εχω ψαξει αν το wifi εχει καποιο αλλο πλεονεκτημα περαν της συνδεσης. Το bluetooth παντως ειναι υπεραρκετο για οποιον θελει. Το wifi φανταζομαι ειναι για καποιον που εχει τεραστιο σπιτι και θα χανεται η συνδεση του bluetooth. @geor92 τρομερη η τιμη για το πρωτο - εξαιρετικα αξιοπιστο το συγκεκριμενο θερμομετρο ειδικα για αυτους που ψηνουν ribeye,picanha η αλλα τετοια κομματια που ζητειται ακριβεια στο ψησιμο μαζι με την εφαρμογη που το συνοδευει ειναι για μενα το πιο vfm της αγορας 2
gdeli Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 2/1/2021 στις 10:16 ΜΜ, gdeli είπε Λοιπόν σήμερα επιτέλους αξιώθηκα και άναψα την καινούρια μου Napoleon Rogue 525. Στο αρχικό κάψιμο άναψα και τους 4 καυστήρες στο φουλ και περίμενα. Με εξωτερική θερμοκρασία στους 16 βαθμούς και ένα ελαφρύ αεράκι έπιασε τους 300 σε 9 λεπτά (σύμφωνα με το built in θερμόμετρο) . Έφτασε στους 370 σε 14 λεπτά και ανέβηκε περίπου στους 380 όπου και έμεινε σταθερά μέχρι 30', οπότε και την έσβησα. Άνοιξα το καπάκι να κρυώσουν οι σχάρες και μετά άπλωσα μια καλή στρώση ελαιόλαδο ευλαβικά, καλύπτοντας κάθε σπιθαμή τους. Μετά άνοιξα πάλι τους 4 καυστήρες στο ελάχιστο δυνατό και σε λίγο είχε ανέβει στους 200 αν θυμάμαι καλά. Η πρώτη αντικολλητική στρώση έγινε σε χρόνο dt. Δεν είχα χρόνο για τις επόμενες διότι είχε πέσει πείνα στα μικρά, αλλά θα το διορθώσω στις επόμενες μέρες. Για ψήσιμο βρήκα δύο θηριώδεις σπαλομπριζόλες Ισπανίας πάχους περίπου 3 εκατοστών, με λίγο προς μέτριο σε μερικά σημεία λίπος, και μια μικρή καλοσιτεμένη κόντρα ελληνικής μοσχίδας χωρίς λίπος. Άναψα πάλι και τους 4 καυστήρες στο φουλ, άλειψα τις μπριζόλες με λάδι και τις έβαλα όταν έφτασε 300 βαθμούς. Στα 4 λεπτά άλειψα με λάδι και την άλλη πλευρά και τις γύρισα. Συνολική παραμονή 8 λεπτά σε θερμοκρασία λίγο πάνω από 300 στα πρώτα 4 και μετά, λόγω της επάλειψης με λάδι έπεσε αλλά ανέβηκε πάλι στους 300 σχετικά άμεσα. @greatonyΤο βρήκα, στα 14 λεπτά έφτασε τους 370. Τους 300 σε 9 λεπτά τους πιάνει σταθερά, το έχω δοκιμάσει και με 6 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία και βοριά που είναι έκθετη η ψησταριά. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2021 από gdeli 2
Evgenios_V Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 7 λεπτά πριν, gdeli είπε @greatonyΤο βρήκα, στα 14 λεπτά έφτασε τους 370. Τους 300 σε 9 λεπτά τους πιάνει σταθερά, το έχω δοκιμάσει και με 6 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία και βοριά που είναι έκθετη η ψησταριά. Για εμένα εντυπωσιακό ειναι το ποσο καλά διατειρεί την θερμοκρασία η Ναπολέον *χωρίς να λέω οτι οι άλλες δεν διατηρούν μας και δεν εχω μετρο συγκρισης... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα