panossubs7 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, Tolisgr80 είπε Την πήρα κ εγώ τη συγκεκριμένη πριν 1 βδομάδα και είπα την Κυριακή να φτιάξω μια πιτσαρα.την βάζεις πάνω στη ψησταρια άφοβα? Αντέχει σε θερμοκρασίες δηλ? Και επίσης πόση ώρα πρέπει να μείνει η πέτρα μέσα στη ψησταρια. Έχεις καυστήρες στο medium ή στο τερμα Να άφοβα κατευθείαν στη σχάρα, για μια πλάκα δεν έχει νόημα το σιδεράκι. Εγώ αυτό που κάνω είναι: -Αν χρησιμοποιήσω 2 πλάκες, ανα 15 λεπτά ανάβω ενα καυστήρα στο low και μόλις φτάσει τους 220 βαθμούς βάζω τις πίτσες. Αφού βάλω τις πίτσες τα 2 ακριανά τα τα βάζω σχεδόν στο medium. -Αν χρησιμοποιήσω 1 πλάκα, το ίδιο ανα 15λεπτά ανάβω καυστήρα στο low αλλα όταν βάλω πίτσα κλείνω το μεσαίο και παίζω με τα 2 ακριανά λίγο παραπάνω απο το medium με στόχο τους 220-230 βαθμούς. Δεν έχω ιδέα αν το κάνω σωστά ή παιδεύομαι χωρίς λόγο, αυτό που είναι σημαντικό είναι να μην παίρνει απότομα αλλαγή θερμοκρασίας ή υψηλή θερμοκρασία η πλάκα (η συγκεκριμένη πρέπει <=230). Σε καμία περίπτωση στο high οι καυστήρες... Για προθέρμανση θες 1 ώρα.
markgr Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 καλησπέρα σε ολους, ενδιαφερομαι κ εγω να αγορασω ψησταρια αλλα το ποσο που σκεφτομαι να διαθεσω ειναι το πολυ 500Ε, εχω βρει τις παρακατω 4 αλλα δεν μπορω να διαλεξω καθως δεν εχω εμπειρια, εχεις καποιος να βοηθησει? θα την χρησιμοποιω 2 φορες την εβδομαδα περιπου για 4 ατομα σιγουρα. https://www.skroutz.gr/s/14180337/Somagic-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-3-Εστίες-Πλαϊνό-Μάτι-Baltimore.html https://www.skroutz.gr/s/4732496/Campingaz-Ψησταριά-Υγραερίου-3-Εστίες-3-Series-Classic-L.html https://www.skroutz.gr/s/27911351/Broil-King-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-3-Εστίες-Gem-310.html https://www.skroutz.gr/s/23850600/Thermogatz-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-3-Εστίες-Gs-Grill-Elite-3-1-Inox.html Εχω επισης δει και αυτες στα leroy αλλα και στα lidl που αναφερθηκαν εδω ως τιμιες επιλογες, κυριως του leroy, που αναφερουν πολυ αλλα δεν ξερω αν υπαρχει δυνατοτητα να βρεις ανταλακτικα αν κατι χαλασει σε αυτες.
ilpapacha Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, livaspy είπε Να ρωτήσω και εγώ τι παίρνουμε για τις πλάκες και πως καθαρίζουμε κάδο σε broil king gem 330? Για τος μαντεμένιες πλάκες/σχάρες δες μια το παρακάτω βιντεάκι Για τον γενικότερο καθαρισμό δες αυτά Επεξ/σία 16 Απριλίου 2021 από ilpapacha 1 1
costas_ Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 48 λεπτά πριν, livaspy είπε Να ρωτήσω και εγώ τι παίρνουμε για τις πλάκες και πως καθαρίζουμε κάδο σε broil king gem 330? μεγειες ! βάλε μας καμιά φωτογραφία από την καθαρή σου ψησταριά 1
dakangr Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, DimosthenisG είπε Θέλω να αγοράσω ένα cast iron σκεύος για δώρο σε φίλο που έχει Ψησταριά. Έχω δει την lodge. Αλλά δεν ξέρω τι να του πάρω. Ξέρω ότι η σχάρα του είναι ήδη cast iron, αλλά όταν φτιάχνει μπιφτέκι, ο κιμάς πέφτει μέσα στη φωτιά. Αυτό που έχουν προτείνει εδώ κ πήρα και εγώ είναι της πίτσας το στρογγυλό της lodge. Κάνει για τη ψησταριά και κάνει κ φοβερή πίτσα στο φούρνο.
DimosthenisG Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, dakangr είπε Αυτό που έχουν προτείνει εδώ κ πήρα και εγώ είναι της πίτσας το στρογγυλό της lodge. Κάνει για τη ψησταριά και κάνει κ φοβερή πίτσα στο φούρνο. 2 ώρες πριν, ilpapacha είπε Μια μαντεμένια πλάκα διπλής όψεως είναι ένα πολύ καλό σκεύος, το οποίο θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει σε πολλές περιπτώσεις. Η lodge, εφόσον θέλεις να διαθέσεις αυτό το ποσό, είναι μια άριστη επιλογή. Το μαντέμι μπορεί να θέλει παραπάνω προσοχή/συντήρηση, όμως θα το έχει για χρόνια αν όχι για πάντα. Πήρα τελικά αυτό https://www.skroutz.gr/s/13854138/Weber-Τηγάνι-Μαντεμένιο-7421.html Θα μπει κατευθείαν στη στρογγυλή υποδοχή που έχει η Weber στην σχάρα Επεξ/σία 16 Απριλίου 2021 από DimosthenisG 2
Evgenios_V Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Παλικάρια... Έχω βάλει poolish να ετοιμάζεται...οπότε αύριο τέτοια ώρα θα ψήνω πίτσες... Πρώτη φορά σε BBQ...και σε πέτρα... Ξέρω ότι δεν θα πιάσω θερμοκρασίες ικανές για Napolitan pizza αλλά θέλω να πάω κοντά όσο το δυνατόν... Σκέφτομαι λοιπόν...και οι ποιο έμπειροι να διορθώσουν παρακαλώ... @SagoniasSlutRos ακούει...??? 1. Να την βάλω τέρμα για ένα 20λεπτο με την πέτρα μέσα...υπολογίζω να φτάσει 350 βαθμούς, δεν έχω θερμόμετρο λειζερ (η πλάκα δεν έχει θέμα έως και τους 500 από ότι λέει η συσκευασία) 2. Όταν έρθει η ώρα να κλείσω μεσαίους που θα είναι κάτω από την πέτρα και να την βάλω πάνω...θα αφήσω τους ακριανους στο φουλ 3. 5-6 λεπτά μετά να ανοίξω να δω τι έγινε...ελπίζω μέχρι τότε να μην έχει κάνει το σύμπαν... 4. Ανανά πάλι όλοι μέχρι 350 και επανάληψη για τις υπόλοιπες...αν δεν έχει κάει η πρώτη... Επεξ/σία 16 Απριλίου 2021 από Evgenios_V 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Άναψε όλους στο φουλ με την πέτρα μέσα να κάψει καλά, πάνω από 350, όσο πάει. Βάλε την πίτσα γρήγορα και κλείσε τους καυστήρες κάτω από τη πέτρα. Σε 4 λεπτά τσέκαρε να δεις αν είναι έτοιμη, λογικά θα είναι. Όταν βγάλεις την πίτσα άνοιξε πάλι όλους στο φουλ να ζεσταθεί πάλι και επανέλαβε. Αν δεις ότι το ψωμάκι δεν πήρε χρώμα, βάλε λίγο λαδάκι με ένα πινέλο γύρω γύρω στην επόμενη. Αν δεις ότι στα τέσσερα λεπτά η μοτσαρελα έχει καεί και γίνει καφέ, δοκίμασε 2 λεπτά μόνο το ζυμάρι με τη σάλτσα, βγάλε την πίτσα από το φούρνο, βάλε τυριά κλπ και ψήσε για άλλα 2-3 λεπτά. Περιμένουμε φώτο. 1 1
Evgenios_V Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Σωστός... Αν δω ότι δεν δίνει σωστά σε ένα στάδιο θα το κάνω όπως εκανα με τον ηλεκτρικο φούρνο σε δύο στάδια δλδ... Θα σας κρατήσω ενήμερους... Επεξ/σία 16 Απριλίου 2021 από Evgenios_V 1
Tolisgeorge Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Ενδιαφέρομαι να αγοράσω την grill chef gc12758. Είναι με 4 καυστήρες και μάτι πλαϊνό με σχάρες μαντεμενιες. Είναι καινούργιο μοντέλο θα έρθει αρχές Μαίου. Έχει κανείς μοντέλο από αυτή την εταιρεία να πει την άποψη του; Τιμή 380 ευρώ. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2021 από Tolisgeorge
energy52 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Παιδια να κανω μια χαζη ερωτηση; Οταν θελετε να ψησετε μια μπριζολα μονο, τους αναβετε απαραιτητα ολους τους καυστηρες στην αρχη να πιασει ολη η σχαρα θερμοκρασια;
arxontas2323 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Οσον αφορα6τα θερμόμετρα...εχω το inkbird με τους 2 αισθητήρες και την θερμοκρασία στην οθόνη που συνδέονται οι αισθητήρες (αλλα και στο κινητό) και το meater....το meater απίστευτο κ τ χρησιμοποιείς παντού και πολυ εύκολη εφαρμογή...το inkbird πολυ καλό επίσης όπως και το σέρβις τους 1
andreas314p Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Στις 30/9/2011 στις 12:48 ΜΜ, AfterForever είπε Αυτό σκεφτόμουν και εγώ. Αλλά είναι ψιλοακριβές κιόλας οι άτιμες. Αν πετάξεις κάρβουνα και α) οινόπνευμα πάνω και άναμα β) προσάναμα τζακιού σε 2-3 σημεία κάτω από τα κάρβουνα γ) καμιά εφημερίδα/κλαδάκι (αν υπάρχει) κάτι ξερό τελοσπάντων κάτω από τα κάρβουνα Τι από αυτά θα δουλέψει; Εσείς πως κάνετε φωτιά για bbq ? (δεδομένου πάντα ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάρβουνα και δε θα τα "φτιάξουμε" πχ να μαζέψουμε πολλά ξυλάκια/ξύλα μικρά και τα ανάψουμε) Το καλύτερο αναμα για κάρβουνα είναι από πάνω σε 6 με 8 σημεία ανάβεις φωτιές και τα κάρβουνα παίρνουν πολύ πιο γρήγορα. Καμία σχέση με το αναμα από κάτω που θελει 1 ώρα. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς! Προσοχή το κάρβουνο πρέπει να πιάσει σημαντική ποσότητα στάχτης από πάνω για να βάλεις κάτι να ψήσεις. Αλλιώς θα παίρνει φωτιά συνέχεια και το ψήσιμο είναι άκρως ανθυγιεινό! Μόλις τώρα, andreas314p είπε Το καλύτερο αναμα για κάρβουνα είναι από πάνω σε 6 με 8 σημεία ανάβεις φωτιές και τα κάρβουνα παίρνουν πολύ πιο γρήγορα. Καμία σχέση με το αναμα από κάτω που θελει 1 ώρα. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς! Προσοχή το κάρβουνο πρέπει να πιάσει σημαντική ποσότητα στάχτης από πάνω για να βάλεις κάτι να ψήσεις. Αλλιώς θα παίρνει φωτιά συνέχεια και το ψήσιμο είναι άκρως ανθυγιεινό! Από πάνω προς τα κάτω η φωτιά και θα με θυμηθείς
g_f Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 1 minute ago, andreas314p said: Το καλύτερο αναμα για κάρβουνα είναι από πάνω σε 6 με 8 σημεία ανάβεις φωτιές και τα κάρβουνα παίρνουν πολύ πιο γρήγορα. Καμία σχέση με το αναμα από κάτω που θελει 1 ώρα. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς! Προσοχή το κάρβουνο πρέπει να πιάσει σημαντική ποσότητα στάχτης από πάνω για να βάλεις κάτι να ψήσεις. Αλλιώς θα παίρνει φωτιά συνέχεια και το ψήσιμο είναι άκρως ανθυγιεινό! Έχμμμμ..... το συγκεκριμένο ποστ που απαντάς είναι μια δεκαετία πίσω....
andreas314p Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 Δημοσ. 16 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, g_f είπε Έχμμμμ..... το συγκεκριμένο ποστ που απαντάς είναι μια δεκαετία πίσω.... Ωχ δεν το είδα. Απλά είπα ότι είναι μια καλή πληροφορία γενική για όλους. Το είχα δει κάπου σε βιντεακι και το δοκίμασα. Είναι πολύ καλή τεχνικη 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα