Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tolisgr80 είπε

Την πήρα κ εγώ τη συγκεκριμένη πριν 1 βδομάδα και είπα την Κυριακή να φτιάξω μια πιτσαρα.την βάζεις πάνω στη ψησταρια άφοβα? Αντέχει σε θερμοκρασίες δηλ? Και επίσης πόση ώρα πρέπει να μείνει η πέτρα μέσα στη ψησταρια. Έχεις καυστήρες στο medium ή στο τερμα

Να άφοβα κατευθείαν στη σχάρα, για μια πλάκα δεν έχει νόημα το σιδεράκι.

Εγώ αυτό που κάνω είναι:

-Αν χρησιμοποιήσω 2 πλάκες, ανα 15 λεπτά ανάβω ενα καυστήρα στο low και μόλις φτάσει τους 220 βαθμούς βάζω τις πίτσες. Αφού βάλω τις πίτσες τα 2 ακριανά τα τα βάζω σχεδόν στο medium.

-Αν χρησιμοποιήσω 1 πλάκα,  το ίδιο ανα 15λεπτά ανάβω καυστήρα στο low αλλα όταν βάλω πίτσα κλείνω το μεσαίο και παίζω με τα 2 ακριανά λίγο παραπάνω απο το medium με στόχο τους 220-230 βαθμούς.

Δεν έχω ιδέα αν το κάνω σωστά ή παιδεύομαι χωρίς λόγο, αυτό που είναι σημαντικό είναι να μην παίρνει απότομα αλλαγή θερμοκρασίας ή υψηλή θερμοκρασία η πλάκα (η συγκεκριμένη πρέπει <=230). Σε καμία περίπτωση στο high οι καυστήρες...

Για προθέρμανση θες 1 ώρα.

 

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

καλησπέρα σε ολους, ενδιαφερομαι κ εγω να αγορασω ψησταρια αλλα το ποσο που σκεφτομαι να διαθεσω ειναι το πολυ 500Ε, εχω βρει τις παρακατω 4 αλλα δεν μπορω να διαλεξω καθως δεν εχω εμπειρια, εχεις καποιος να βοηθησει? θα την χρησιμοποιω 2 φορες την εβδομαδα περιπου για 4 ατομα σιγουρα.

https://www.skroutz.gr/s/14180337/Somagic-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-3-Εστίες-Πλαϊνό-Μάτι-Baltimore.html

https://www.skroutz.gr/s/4732496/Campingaz-Ψησταριά-Υγραερίου-3-Εστίες-3-Series-Classic-L.html

https://www.skroutz.gr/s/27911351/Broil-King-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-3-Εστίες-Gem-310.html

https://www.skroutz.gr/s/23850600/Thermogatz-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-3-Εστίες-Gs-Grill-Elite-3-1-Inox.html

Εχω επισης δει και αυτες στα leroy αλλα και στα lidl που αναφερθηκαν εδω ως τιμιες επιλογες, κυριως του leroy, που αναφερουν πολυ αλλα δεν ξερω αν υπαρχει δυνατοτητα να βρεις ανταλακτικα αν κατι χαλασει σε αυτες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, livaspy είπε

Να ρωτήσω και εγώ τι παίρνουμε για τις πλάκες και πως καθαρίζουμε κάδο σε broil king gem 330? 

3EDC32C4-0A38-422D-BC2A-9F89CEF389FA.jpeg

Για τος μαντεμένιες πλάκες/σχάρες δες μια το παρακάτω βιντεάκι

Για τον γενικότερο καθαρισμό δες αυτά

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, livaspy είπε

Να ρωτήσω και εγώ τι παίρνουμε για τις πλάκες και πως καθαρίζουμε κάδο σε broil king gem 330? 

3EDC32C4-0A38-422D-BC2A-9F89CEF389FA.jpeg

μεγειες ! βάλε μας καμιά φωτογραφία από την καθαρή σου ψησταριά 

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, DimosthenisG είπε

Θέλω να αγοράσω ένα cast iron σκεύος για δώρο σε φίλο που έχει Ψησταριά. 

Έχω δει την lodge. Αλλά δεν ξέρω τι να του πάρω. Ξέρω ότι η σχάρα του είναι ήδη cast iron, αλλά όταν φτιάχνει μπιφτέκι, ο κιμάς πέφτει μέσα στη φωτιά.

Αυτό που έχουν προτείνει εδώ κ πήρα και εγώ είναι της πίτσας το στρογγυλό της lodge. Κάνει για τη ψησταριά και κάνει κ φοβερή πίτσα στο φούρνο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, dakangr είπε

Αυτό που έχουν προτείνει εδώ κ πήρα και εγώ είναι της πίτσας το στρογγυλό της lodge. Κάνει για τη ψησταριά και κάνει κ φοβερή πίτσα στο φούρνο. 

 

2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Μια μαντεμένια πλάκα διπλής όψεως είναι ένα πολύ καλό σκεύος, το οποίο θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει σε πολλές περιπτώσεις. Η lodge, εφόσον θέλεις να διαθέσεις αυτό το ποσό, είναι μια άριστη επιλογή.

Το μαντέμι μπορεί να θέλει παραπάνω προσοχή/συντήρηση, όμως θα το έχει για χρόνια αν όχι για πάντα.

Πήρα τελικά αυτό https://www.skroutz.gr/s/13854138/Weber-Τηγάνι-Μαντεμένιο-7421.html

Θα μπει κατευθείαν στη στρογγυλή υποδοχή που έχει η Weber στην σχάρα

Επεξ/σία από DimosthenisG
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλικάρια...

Έχω βάλει poolish να ετοιμάζεται...οπότε αύριο τέτοια ώρα θα ψήνω πίτσες...

Πρώτη φορά σε BBQ...και σε πέτρα...

Ξέρω ότι δεν θα πιάσω θερμοκρασίες ικανές για Napolitan pizza αλλά θέλω να πάω κοντά όσο το δυνατόν...

Σκέφτομαι λοιπόν...και οι ποιο έμπειροι να διορθώσουν παρακαλώ... @SagoniasSlutRos ακούει...??? :)

1. Να την βάλω τέρμα για ένα 20λεπτο με την πέτρα μέσα...υπολογίζω να φτάσει 350 βαθμούς, δεν έχω θερμόμετρο λειζερ (η πλάκα δεν έχει θέμα έως και τους 500 από ότι λέει η συσκευασία)

2. Όταν έρθει η ώρα να κλείσω μεσαίους που θα είναι κάτω από την πέτρα και να την βάλω πάνω...θα αφήσω τους ακριανους στο φουλ

3. 5-6 λεπτά μετά να ανοίξω να δω τι έγινε...ελπίζω μέχρι τότε να μην έχει κάνει το σύμπαν... ;)

4. Ανανά πάλι όλοι μέχρι 350 και επανάληψη για τις υπόλοιπες...αν δεν έχει κάει η πρώτη... :)

 

 

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 1
Δημοσ.

Άναψε όλους στο φουλ με την πέτρα μέσα να κάψει καλά, πάνω από 350, όσο πάει.

Βάλε την πίτσα γρήγορα και κλείσε τους καυστήρες κάτω από τη πέτρα.

Σε 4 λεπτά τσέκαρε να δεις αν είναι έτοιμη, λογικά θα είναι.

Όταν βγάλεις την πίτσα άνοιξε πάλι όλους στο φουλ να ζεσταθεί πάλι και επανέλαβε. 

Αν δεις ότι το ψωμάκι δεν πήρε χρώμα, βάλε λίγο λαδάκι με ένα πινέλο γύρω γύρω στην επόμενη. 

Αν δεις ότι στα τέσσερα λεπτά η μοτσαρελα έχει καεί και γίνει καφέ, δοκίμασε 2 λεπτά μόνο το ζυμάρι με τη σάλτσα, βγάλε την πίτσα από το φούρνο, βάλε τυριά κλπ και ψήσε για άλλα 2-3 λεπτά.

Περιμένουμε φώτο.

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστός...

Αν δω ότι δεν δίνει σωστά σε ένα στάδιο θα το κάνω όπως εκανα με τον ηλεκτρικο φούρνο σε δύο στάδια δλδ...

Θα σας κρατήσω ενήμερους...

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω την grill chef gc12758. Είναι με 4 καυστήρες και μάτι πλαϊνό με σχάρες μαντεμενιες. Είναι καινούργιο μοντέλο θα έρθει αρχές Μαίου. Έχει κανείς μοντέλο από αυτή την εταιρεία να πει την άποψη του; Τιμή 380 ευρώ.

Επεξ/σία από Tolisgeorge
Δημοσ.

Παιδια να κανω μια χαζη ερωτηση; Οταν θελετε να ψησετε  μια μπριζολα μονο, τους αναβετε απαραιτητα ολους τους καυστηρες στην αρχη να πιασει ολη η σχαρα θερμοκρασια;

Δημοσ.

Οσον αφορα6τα θερμόμετρα...εχω το inkbird με τους 2 αισθητήρες και την θερμοκρασία στην οθόνη που συνδέονται οι αισθητήρες (αλλα και στο κινητό) και το meater....το meater απίστευτο κ τ χρησιμοποιείς παντού και πολυ εύκολη εφαρμογή...το inkbird πολυ καλό επίσης όπως και το σέρβις τους

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 30/9/2011 στις 12:48 ΜΜ, AfterForever είπε

 

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ. Αλλά είναι ψιλοακριβές κιόλας οι άτιμες.

 

Αν πετάξεις κάρβουνα και

α) οινόπνευμα πάνω και άναμα

β) προσάναμα τζακιού σε 2-3 σημεία κάτω από τα κάρβουνα

γ) καμιά εφημερίδα/κλαδάκι (αν υπάρχει) κάτι ξερό τελοσπάντων κάτω από τα κάρβουνα

Τι από αυτά θα δουλέψει; Εσείς πως κάνετε φωτιά για bbq ?

(δεδομένου πάντα ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάρβουνα και δε θα τα "φτιάξουμε" πχ να μαζέψουμε πολλά ξυλάκια/ξύλα μικρά και τα ανάψουμε)

Το καλύτερο αναμα για κάρβουνα είναι από πάνω σε 6 με 8 σημεία ανάβεις φωτιές και τα κάρβουνα παίρνουν πολύ πιο γρήγορα.  Καμία σχέση με το αναμα από κάτω που θελει 1 ώρα.  Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς!  Προσοχή το κάρβουνο πρέπει να πιάσει σημαντική ποσότητα στάχτης από πάνω για να βάλεις κάτι να ψήσεις.  Αλλιώς θα παίρνει φωτιά συνέχεια και το ψήσιμο είναι άκρως ανθυγιεινό! 

Μόλις τώρα, andreas314p είπε

Το καλύτερο αναμα για κάρβουνα είναι από πάνω σε 6 με 8 σημεία ανάβεις φωτιές και τα κάρβουνα παίρνουν πολύ πιο γρήγορα.  Καμία σχέση με το αναμα από κάτω που θελει 1 ώρα.  Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς!  Προσοχή το κάρβουνο πρέπει να πιάσει σημαντική ποσότητα στάχτης από πάνω για να βάλεις κάτι να ψήσεις.  Αλλιώς θα παίρνει φωτιά συνέχεια και το ψήσιμο είναι άκρως ανθυγιεινό! 

Από πάνω προς τα κάτω η φωτιά και θα με θυμηθείς 

Δημοσ.
1 minute ago, andreas314p said:

Το καλύτερο αναμα για κάρβουνα είναι από πάνω σε 6 με 8 σημεία ανάβεις φωτιές και τα κάρβουνα παίρνουν πολύ πιο γρήγορα.  Καμία σχέση με το αναμα από κάτω που θελει 1 ώρα.  Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς!  Προσοχή το κάρβουνο πρέπει να πιάσει σημαντική ποσότητα στάχτης από πάνω για να βάλεις κάτι να ψήσεις.  Αλλιώς θα παίρνει φωτιά συνέχεια και το ψήσιμο είναι άκρως ανθυγιεινό! 

Έχμμμμ..... το συγκεκριμένο ποστ που απαντάς είναι μια δεκαετία πίσω....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, g_f είπε

Έχμμμμ..... το συγκεκριμένο ποστ που απαντάς είναι μια δεκαετία πίσω....

Ωχ δεν το είδα.  Απλά είπα ότι είναι μια καλή πληροφορία γενική για όλους.  Το είχα δει κάπου σε βιντεακι και το δοκίμασα.  Είναι πολύ καλή τεχνικη

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...