Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

 

IMG_20210418_103859.jpg

Αυτό που κάνω με αρκετά καλό αποτέλεσμα είναι η καλή προθέρμανση  έως 300 με 320 βαθμούς , βάζω την πίτσα  και σε περίπου 15 λεπτά είναι έτοιμη , δεν ανοίγω ποτέ το καπάκι , αλλά ρίχνω κλεφτες ματιές από ανοίγματα , το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό παρόλο που δεν χρησιμοποιώ πέτρα η πλάκα ψησίματος , προφανώς παίζει ρόλο η σχάρα με την πυκνή διάταξη με χοντρές βέργες 

IMG_20210418_103859.jpg

Μάλλον έκανες κατά λάθος παράθεση και δικό μου, προηγούμενο ποστ.

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για καλύτερο ψήσιμο της πίτσας πάντως έχω βρει κάποια βιντεάκια με διαφορετικούς τρόπους, που θα μπορούσε κάποιος να δοκιμάσει (αναφέρομαι κυρίως στους pizza lovers). Κατά καιρούς, νομίζω, έχουν αναφερθεί και οι τρεις.

Με τον οπίσθιο καυστήρα ανοικτό, για όσους έχουν την δυνατότητα αυτή.

Με τοποθέτηση ενός firebox/pizza box 

Με στήριξη πάνω σε πυρότουβλα (παρόμοιος τρόπος με το firebox/pizza box)

Το ξέρω είναι στα γερμανικά, αλλά είναι κι αυτοί μερακλήδες με τα μπάρμπεκιου...😁

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 16/4/2021 στις 3:15 ΜΜ, ilpapacha είπε

Από το manual (https://assets.leroymerlin.es/is/content/lmes/81873732-0200m-es/bbq-gas-3b-kenton-naterial.pdf

Αναφέρει για τις πλάκες και όχι για τις σχάρες

image.jpeg.cc9885a24254d5d09f6f6a28d0b3e524.jpeg

Επίσης αναφέρει ότι λειτουργεί πιο καλά/σωστά με μπουκάλες των 5kg

8D46EB6A-8FEF-4B19-B7F9-054EF3D9A969.jpeg.0e338fa4d2dc71c3c9082422c2024adf.jpeg 

Ίσως δεν έκανα σωστή ανάγνωση. Ανεβάζω φώτο από την ελληνική μετάφραση. Στερεή πλάκα εννοεί μόνο το 1/3 (όχι σχαρα); 

IMG_20210418_120145_edit_98249801025632.jpg

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, xenos3 είπε

Ίσως δεν έκανα σωστή ανάγνωση. Ανεβάζω φώτο από την ελληνική μετάφραση. Στερεή πλάκα εννοεί μόνο το 1/3 (όχι σχαρα); 

IMG_20210418_120145_edit_98249801025632.jpg

Ουσιαστικά σε προειδοποεί ότι η μέγιστη κάλυψη της επιφάνειας ψησίματος, της ψησταριάς, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλάκα είναι το 50%. Αν καλύψεις μεγαλύτερο ποσοστό υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψεις την ψησταριά.

Παραδείγματος χάριν αν η επιφάνεια ψησίματος της ψησταριάς είναι 100εκ θα έχεις τη δυνατότητα να καλύψεις μέχρι τα 50εκ (50%) με πλάκα ψησίματος. 

Αν πας να καλύψεις μεγαλύτερο ποσοστό, της συνολικής επιφάνειας ψησίματος της ψησταριάς, υπάρχει κίνδυνος να την καταστρέψεις. Ο λόγος είναι ότι θα αναπτυχθούν υψηλές θερμοκρασίες μεταξύ της επιφάνειας της πλάκας και του κάδου, που δεν θα αντέξει η κατασκευή/το μέταλλο της ψησταριάς/του κάδου.

 

  • Thanks 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, xenos3 είπε

Ίσως δεν έκανα σωστή ανάγνωση. Ανεβάζω φώτο από την ελληνική μετάφραση. Στερεή πλάκα εννοεί μόνο το 1/3 (όχι σχαρα); 

IMG_20210418_120145_edit_98249801025632.jpg

Ο λόγος που στο λέει ειναι οτι οι πλάκες συσσωρευουν περισσοτερη θερμότητα και η οποία λογω του συμπαγές του σχεδίου τους...δεν επιτρέπουν την ανακυκλωση του αέρα οπως γίνεται με τις σχάρες...ΑΡΑ και μπορεί να επιφέρει βλάβη...

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, KostasTk said:

Ωραια ιδεα.. δεν το ειχα σκεφτεί.. θα το δοκιμάσω την επομενη!!

 

Εμενα και ετσι μου κανει.. 😋 τι πιστευεις οτι δεν πηγε καλα?? Ρωταω επειδή θα βαλω και εγω πιτσα στις επομενες ημερες.. ειδα σε ενα βιντεο οτι και η πετρα θελει πλυσιμο πριν την πρωτη χρηση.. ισχυει κατι τετοιο ή θα κανω χαζομαρα?? Πηρα την πετρα της naterial απο leroy..

 Άποψή μου που ακολουθω και βγαίνει τέλεια η πίτσα χωρις να καεί από κάτω, αλλά και ξεροψημένη ... Βάζω την θερμοκρασία στο μέγιστο για 15 λεπτά , για να πάει πάνω από 300+ βαθμους με την πέτρα μέσα στην ψησταριά.

Μετά χαμηλώνω στο τέρμα τον καυστήρα κάτω από τη πίτσα. Βάζω την πίτσα στην πέτρα και σε 8-9 λεπτά είναι έτοιμη! Αν παίζει δεύτερη - τρίτη πίτσα γίνεται μόνο σε 8-9 λεπτά. 

Στην αρχή έκαιγα και εγώ τη βάση της πίτσας. Πρέπει να πειραματιστείτε με τους χρόνους ανάλογα την ψησταριά σας. Σημαντικό είναι να μην ανοίγετε συνέχεια το καπακι της ψησταριάς. Εγώ εχω την Genesis II με τους 4 καυστήρες. 😋

Επεξ/σία από cambo99
  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα.Σχετικα μέ τη σούβλα για την spirit, εγώ από πέρσυ το Πάσχα με 18 ευρώ αγόρασα σούβλα-μοτερ και από τότε ψήνω κάθε εβδομάδα σχεδόν 4-5  κιλά κρέας κοντοσούβλι χωρίς να έχω πρόβλημα με το βάρος έστω και αν βάλω χοντροκομμένα κομμάτια και μπει το κρέας όλο σε μια σούβλα.Το πρόβλημα σ αυτή τη περίπτωση όπως έχει ξαναειπωθει είναι ότι πρέπει να βγαίνουν οι σχάρες.Ταψακια πάνω από τους καυστήρες δεν χρησιμοποιώ και δεν είχα πρόβλημα εκτός απο λερωμα του κάδου.Το κρέας βγαίνει ομοιόμορφα ψημένο απ' άκρη σε άκρη.Το μοτέρ  το στηρίζω στη ψησταριά με σύρμα (μη γελάσετε με τη πρόχειροδουλειά..)

1_IMG20210417195043.jpg

  • Like 4
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Ουσιαστικά σε προειδοποεί ότι η μέγιστη κάλυψη της επιφάνειας ψησίματος, της ψησταριάς, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλάκα είναι το 50%. Αν καλύψεις μεγαλύτερο ποσοστό υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψεις την ψησταριά.

Παραδείγματος χάριν αν η επιφάνεια ψησίματος της ψησταριάς είναι 100εκ θα έχεις τη δυνατότητα να καλύψεις μέχρι τα 50εκ (50%) με πλάκα ψησίματος. 

Αν πας να καλύψεις μεγαλύτερο ποσοστό, της συνολικής επιφάνειας ψησίματος της ψησταριάς, υπάρχει κίνδυνος να την καταστρέψεις. Ο λόγος είναι ότι θα αναπτυχθούν υψηλές θερμοκρασίες μεταξύ της επιφάνειας της πλάκας και του κάδου, που δεν θα αντέξει η κατασκευή/το μέταλλο της ψησταριάς/του κάδου.

Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι σταματάει η ροή του αέρα με αποτέλεσμα να γίνεται ατελής καύση και συσσώρευση  αερίου το οποίο σε περίπτωση που βρει διέξοδο , μια μετακίνηση της πλάκας πχ η φωτιά θα μεταβεί στο χώρο ψησίματος

  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, sounis11 είπε

Καλημέρα.Σχετικα μέ τη σούβλα για την spirit, εγώ από πέρσυ το Πάσχα με 18 ευρώ αγόρασα σούβλα-μοτερ και από τότε ψήνω κάθε εβδομάδα σχεδόν 4-5  κιλά κρέας κοντοσούβλι χωρίς να έχω πρόβλημα με το βάρος έστω και αν βάλω χοντροκομμένα κομμάτια και μπει το κρέας όλο σε μια σούβλα.Το πρόβλημα σ αυτή τη περίπτωση όπως έχει ξαναειπωθει είναι ότι πρέπει να βγαίνουν οι σχάρες.Ταψακια πάνω από τους καυστήρες δεν χρησιμοποιώ και δεν είχα πρόβλημα εκτός απο λερωμα του κάδου.Το κρέας βγαίνει ομοιόμορφα ψημένο απ' άκρη σε άκρη.Το μοτέρ  το στηρίζω στη ψησταριά με σύρμα (μη γελάσετε με τη πρόχειροδουλειά..)

1_IMG20210417195043.jpg

Πες μου σε παρακαλώ...η σούβλα που έχεις είναι τετράγωνη...την έχεις κάνει στρογγυλεψει στα σημεία που ακουμπάει με την ψησταριά η όχι...???

αυτά τα μοτέρ γυρνάνε πολύ αργά...2-3 στροφές το λεπτό...και δείχνει σχεδόν αδύνατον να τραυματίσει τον κάδο με λογικό βαρος...αλλά μιας και εσύ την έχεις χρησιμοποιήσει επί μακρόν πες μας...

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι σταματάει η ροή του αέρα με αποτέλεσμα να γίνεται ατελής καύση και συσσώρευση  αερίου το οποίο σε περίπτωση που βρει διέξοδο , μια μετακίνηση της πλάκας πχ η φωτιά θα μεταβεί στο χώρο ψησίματος

Ανάλογα το πως είναι κατασκευασμένη η ψησταριά μπορεί είτε να συμβαίνει το ένα είτε το άλλο...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Πες μου σε παρακαλώ...η σούβλα που έχεις είναι τετράγωνη...την έχεις κάνει στρογγυλεψει στα σημεία που ακουμπάει με την ψησταριά η όχι...???

αυτά τα μοτέρ γυρνάνε πολύ αργά...2-3 στροφές το λεπτό...και δείχνει σχεδόν αδύνατον να τραυματίσει τον κάδο με λογικό βαρος...αλλά μιας και εσύ την έχεις χρησιμοποιήσει επί μακρόν πες μας...

Την έχω στρογγυλεύει πρόχειρα με εργαλείο τύπου Dremel.Για αυτούς που σκέφτομαι μη σκουριάσει, εκει που τροχιστηκε έφυγε το γυαλιστερό αλλά δεν έχει σκουρια ίσως γιατι είτε αν την πλύνω αμέσως τη λαδωνω μετά είτε γιατί δεν την πλένω ως το επόμενο ψησημο και προστατεύεται από τα λίπη....😆.Το τροχισμα θα σε βοηθήσει κιόλας να μην ολισθαίνει η σούβλα μπρος πίσω, αν έχει κάποια κάποια κλίση η ψησταριά, κάνοντας μια μικρή πατούρα ας το πω έτσι

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, sounis11 είπε

Την έχω στρογγυλεύει πρόχειρα με εργαλείο τύπου Dremel.Για αυτούς που σκέφτομαι μη σκουριάσει, εκει που τροχιστηκε έφυγε το γυαλιστερό αλλά δεν έχει σκουρια ίσως γιατι είτε αν την πλύνω αμέσως τη λαδωνω μετά είτε γιατί δεν την πλένω ως το επόμενο ψησημο και προστατεύεται από τα λίπη....😆.Το τροχισμα θα σε βοηθήσει κιόλας να μην ολισθαίνει η σούβλα μπρος πίσω, αν έχει κάποια κάποια κλίση η ψησταριά, κάνοντας μια μικρή πατούρα ας το πω έτσι

Ευχαριστώ...!!!

...μεταξύ αλλών δουλειών ειχα καταφέρει και περάσει την προηγούμενη εβδομάδα απο το κατάστημα psistis.gr στην Κηφισίας οπως μου ειχε προτείνει ο @SagoniasSlutRosμιας και ειναι σχετικά κοντά μου...και ειχα δει αυτο το setup αλλά δεν ημουν σιγουρος πως θα βολέψει...

αφου λοιπόν το χρησιμοποιείς ήδη και σε εχει βολέψει...εκανα και εγώ μια παραγγελία (σουβλα 7,5ε, μοτερ 10ε, και 2 πιαστράκια 2ε, ολα μαζι με τα μεταφορικά 2ε = 21,5ε) και περιμένω να ερθεί μιας και δεν μας βλέπω για πάσχα στο χωριό... ;) με αυτούς που μπλέξαμε...!!!

Και μιας και λέμε για μοτέρ κτλ...αφου πηγα στον ψηστη περασα και απο τον γνωστό σιδερά επι της καποδιστριου ακριβώς πριν την διασταυρωση με Χαλάνδρι αφού περνάς την γεφυρα της Κιφησίας...μιας και δειχνει να μπορείς να βρείς ποιο πολλές λύσεις ιδιοκατασκευής μιας και ειναι σιδεράς και το κατάστημα ειναι εκεί απο πάντα που λέει ο λόγος...ο κυριος που ηταν εκει μου έδειξε καποιες λύσεις τυποποιημένες και μεταξύ αυτών και το ίδιο μοτέρ και την ιδια σουβλα και τα ιδια πιαστράκια...

ρωτησα τιμές για ολα και μεταξυ αυτών και αυτά που είχα δει στον ψηστη για να εχω ενα μέτρο συγκρισης, προς μεγάλη μου εκπληξη ηταν απο 50% έως και 300% πιο ακριβός (σουβλα 15ε, μοτερ 15ε και 2 πιαστράκια 6ε = 36ε) δλδ το ιδιο setup θα μου εβγαινε κοντά 75% ακριβότερα...δεν το περίμενα...

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cambo99 είπε

 Άποψή μου που ακολουθω και βγαίνει τέλεια η πίτσα χωρις να καεί από κάτω, αλλά και ξεροψημένη ... Βάζω την θερμοκρασία στο μέγιστο για 15 λεπτά , για να πάει πάνω από 300+ βαθμους με την πέτρα μέσα στην ψησταριά.

Μετά χαμηλώνω στο τέρμα τον καυστήρα κάτω από τη πίτσα. Βάζω την πίτσα στην πέτρα και σε 8-9 λεπτά είναι έτοιμη! Αν παίζει δεύτερη - τρίτη πίτσα γίνεται μόνο σε 8-9 λεπτά. 

Στην αρχή έκαιγα και εγώ τη βάση της πίτσας. Πρέπει να πειραματιστείτε με τους χρόνους ανάλογα την ψησταριά σας. Σημαντικό είναι να μην ανοίγετε συνέχεια το καπακι της ψησταριάς. Εγώ εχω την Genesis II με τους 4 καυστήρες. 😋

Πιθανον να το δοκιμασω σημερα για πρωτη φορα και εγω..

Πριν την πρωτη πρωτη χρηση της πετρας να την πλύνω ή οχι?? Υπάρχει φοβος να την καταστρεψω??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...