gudinakos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, gdeli είπε @gudinakos όταν την έκαψες είχες μονίμως το καπάκι κλειστό ή το άνοιξες έστω και για λίγο; Νομίζω το άνοιξα 1 με 2 φορές Μάλλον γι’ αυτό να έπεσε;; 7 ώρες πριν, gdeli είπε @gudinakos όταν την έκαψες είχες μονίμως το καπάκι κλειστό ή το άνοιξες έστω και για λίγο; 57 λεπτά πριν, gdeli είπε Νομίζω ότι όλες οι σχάρες στις καλές εταιρίες (ΒΚ, Weber, Napoleon) έχουν μια επίστρωση αλλά αφενός αυτή φθείρεται με το τρίψιμο, αφετέρου δεν είναι αντικολλητική. Οπότε νομίζω ότι πρέπει να κάνεις seasoning έτσι κι αλλιώς, συν ότι έχεις μια πρόσθετη προστασία. Για τις φιάλες έχουμε δει ορισμένοι ότι με την Coral Gas (την απλή) έχουμε λίγο μειωμένη απόδοση. Δεν είναι standard όμως αυτό, υπάρχουν αρκετοί ψήστες που δεν βλέπουν διαφορά. Εγώ είχα χρησιμοποιήσει στην παλιά μου ψησταριά και δεν έμεινα ευχαριστημένος, οπότε πλέον μόνο ΕΚΟ και Πετρογκάζ στην Ναπόλεον. Εύχομαι να είναι όλα καλά από εδώ και πέρα με το εργαλείο που αγόρασες και να έχεις απροβλημάτιστα ψησίματα! Αν αλλάξω φιάλη και βάλω αυτές που προτείνεις πρέπει να αλλάξω και ρυθμιστη πίεσης η να αφήσω αυτό που είχε η ψησταριά από τη μάνα της; Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2021 από gudinakos
Fetas1979 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Παιδιά ποιος έχει πάρει οικονομικό κάλυμμα για 425 όχι από εξωτερικό και αν μπορεί να μου πει πιο;
gudinakos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, gudinakos είπε Νομίζω το άνοιξα 1 με 2 φορές Μάλλον γι’ αυτό να έπεσε;; Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2021 από gudinakos
gdeli Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 26 λεπτά πριν, gudinakos είπε 100%!! Άντε μωρέ και έλεγα τόσο μεγάλη διαφορά στην Coral δεν θυμάμαι! Άναψέ την τέρμα και μην την ανοιξεις ουτε δευτερόλεπτο! Ούτε χαραμάδα! Και θα δεις για πότε θα φτάσει τους 370! 3
@pnea1973 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, Fetas1979 είπε Παιδιά ποιος έχει πάρει οικονομικό κάλυμμα για 425 όχι από εξωτερικό και αν μπορεί να μου πει πιο; Εγώ δεν έχω βρει από Ελλάδα πάντως 1
Fetas1979 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 17 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε Εγώ δεν έχω βρει από Ελλάδα πάντως Και εγώ αυτό βλέπω.
Rabbit30 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Κάποιος αναφέρθηκε στο καλαμπόκι και ζήλεψα! λιγάκι!!😜 9
gudinakos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, gdeli είπε 100%!! Άντε μωρέ και έλεγα τόσο μεγάλη διαφορά στην Coral δεν θυμάμαι! Άναψέ την τέρμα και μην την ανοιξεις ουτε δευτερόλεπτο! Ούτε χαραμάδα! Και θα δεις για πότε θα φτάσει τους 370! με την πυρόλυση δεν θα καίει και το seasoning?πριν λιγο τα εψησα λουκουμια!!!αλλα την φοβαμε ακομη θελω δουλεια!!!Επίσης τα καπάκια πάνω από τους καυστήρες λέρωσαν αρκετά και δε βγαίνει η βρωμιά πειράζει αυτό;τα εκανε με αυτο για τα πιατα και ζεστο νερο δεν βγηκε σχεδον τιποτα Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2021 από gudinakos
gdeli Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 ναι θα καεί το seasoning αλλά θα σιγουρευτείς ότι λειτουργεί καλά η ψησταριά. Αν και είναι σίγουρο ότι η θερμοκρασία δεν έφτασε εκεί που μπορούσε επειδή δεν είχες συνεχεια το καπάκι κλειστό. Πολύ ωραία φαίνονται τα ψάρια, μπράβο! Και δεν κόλλησαν, άρα έχεις κάνει καλή δουλειά. Τα προστατευτικά των καυστήρων (ανακλαστήρες) έτσι γίνονται, μην ανησυχείς. Κάνε μια κυκλική μετάθεση όταν βρωμίσουν αρκετά και θα δεις που θα επανέλθουν, θα καούν τα πάντα επάνω τους. Εγώ δεν τα έχω πλύνει ποτέ με νερό. 2
gudinakos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, gdeli είπε ναι θα καεί το seasoning αλλά θα σιγουρευτείς ότι λειτουργεί καλά η ψησταριά. Αν και είναι σίγουρο ότι η θερμοκρασία δεν έφτασε εκεί που μπορούσε επειδή δεν είχες συνεχεια το καπάκι κλειστό. Πολύ ωραία φαίνονται τα ψάρια, μπράβο! Και δεν κόλλησαν, άρα έχεις κάνει καλή δουλειά. Τα προστατευτικά των καυστήρων (ανακλαστήρες) έτσι γίνονται, μην ανησυχείς. Κάνε μια κυκλική μετάθεση όταν βρωμίσουν αρκετά και θα δεις που θα επανέλθουν, θα καούν τα πάντα επάνω τους. Εγώ δεν τα έχω πλύνει ποτέ με νερό. οκ τελεια!Θα την μάθω απλά επειδή φοβάμαι ακόμη συνεχεια ανοίγω το καπάκι για να παρακολουθώ είχα κακή εμπειρία με ψησταριά υγραερίου είχα μία με τέσσερις καυστήρες από έξω ήταν όλη Inox εσωτερικά ολλα απο λαμαρίνα και κάθε φορά που έκλεινα το πω καπάκι επερνε φωτιά τελευταία φορά οι μπριζόλες χοιρινές γιναν στάχτη πέσαν κάτω και άρπαξε φωτιά μαύρισε και ο τοίχος Μετά από αυτό την χάρισα αλλά καμία σχέση με αυτή την ποιότητα κατασκευής της napoleon Σιγουρα η ψηστάρια έφταιγε.Εγω παντος εκανα seasoning μαλον μπερδευεσαι με το παιδι που εχει την 425 Fetas1979 .Εσύ φίλε ποια έχεις; Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2021 από gudinakos 1
@pnea1973 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Μην ξεχνάμε και ότι θέλουν καθάρισμα και άδειασμα το ταψάκι με τα λίπη για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.. 2
costas_ Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Rabbit30 είπε Κάποιος αναφέρθηκε στο καλαμπόκι και ζήλεψα! λιγάκι!!😜 Το έπιασες το νόημα με το καλαμπόκι! Μπράβο Λοιπόν κύριοι προσέξτε τα μυστικά : Καλαμπόκι : Επιλέγουμε καλαμπόκι με φλούδια (ακαθάριστο) και ζητάμε από τον μανάβη να μας το καθαρίσει μπροστά μας. Εαν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα δεν το αγοράζουμε, εαν είναι OK είναι ολόφρεσκο και μαλακό οπότε και όταν μπεί στην ψησταριά θα γίνει ζουμερό και νόστιμο. Λίγο βουτηρο πριν, όταν μαυρίσουν λίγο κάποια από τα σπόρια του καλαμποκιού το βγάζουμε, λίγο αλάτι και είναι SUPER ως κύριο πιάτο , διότι περιέχει φυτικές ίνες, αρκετό νερό, προτείνες και υδατάνθρακες. Οι αμερικάνοι το έχουν πρώτο συνδοδευτικό στα κρέατα και εαν είναι και γλυκό το καλαμπόκι θα σας αρέσει πάρα πολύ. Μισό καλαμπόκι στο κάθε πιάτο είναι αρκετό. Ταλαγάνι : Πάτε στο SM και αγοράζετε ταλαγάνι Αποστόλου. Η μικρή συσκευασία περιέχει 2 φέτες έτοιμες για την ψησταριά. Στο ψήσιμο βγάζει μόνο νερό και όταν γράψουν επάνω οι γραμμές της σχάρας και από τις δυο πλευρές της κάθε φέτας (όπως ακριβώς εμφανίζεται και στην συσκευασία) το βγάζετε στο τραπέζι και με λίγες σταγόνες λεμόνι .. θα τους τρελάνετε όλους (προσοχή να μην κρυώσει όμως) Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2021 από costas_ 5 2
gdeli Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 9 ώρες πριν, gudinakos είπε οκ τελεια!Θα την μάθω απλά επειδή φοβάμαι ακόμη συνεχεια ανοίγω το καπάκι για να παρακολουθώ είχα κακή εμπειρία με ψησταριά υγραερίου είχα μία με τέσσερις καυστήρες από έξω ήταν όλη Inox εσωτερικά ολλα απο λαμαρίνα και κάθε φορά που έκλεινα το πω καπάκι επερνε φωτιά τελευταία φορά οι μπριζόλες χοιρινές γιναν στάχτη πέσαν κάτω και άρπαξε φωτιά μαύρισε και ο τοίχος Μετά από αυτό την χάρισα αλλά καμία σχέση με αυτή την ποιότητα κατασκευής της napoleon Σιγουρα η ψηστάρια έφταιγε.Εγω παντος εκανα seasoning μαλον μπερδευεσαι με το παιδι που εχει την 425 Fetas1979 .Εσύ φίλε ποια έχεις; Τέτοιες φωτιές με την Napoleon αλλά και γενικά με επώνυμες ψησταριές (BK, Weber κλπ) δεν έχεις. Αρκεί βέβαια να καθαρίζεις το αφαιρούμενο ταψί (πάτο) από κάτω και τον λιποσυλλέκτη, όπως είπε και ο @@pnea1973. Εγώ έχω την Rogue 525 και της πίνω τακτικά το αίμα 😁 7 ώρες πριν, costas_ είπε Το έπιασες το νόημα με το καλαμπόκι! Μπράβο Λοιπόν κύριοι προσέξτε τα μυστικά : Καλαμπόκι : Επιλέγουμε καλαμπόκι με φλούδια (ακαθάριστο) και ζητάμε από τον μανάβη να μας το καθαρίσει μπροστά μας. Εαν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα δεν το αγοράζουμε, εαν είναι OK είναι ολόφρεσκο και μαλακό οπότε και όταν μπεί στην ψησταριά θα γίνει ζουμερό και νόστιμο. Λίγο βουτηρο πριν, όταν μαυρίσουν λίγο κάποια από τα σπόρια του καλαμποκιού το βγάζουμε, λίγο αλάτι και είναι SUPER ως κύριο πιάτο , διότι περιέχει φυτικές ίνες, αρκετό νερό, προτείνες και υδατάνθρακες. Οι αμερικάνοι το έχουν πρώτο συνδοδευτικό στα κρέατα και εαν είναι και γλυκό το καλαμπόκι θα σας αρέσει πάρα πολύ. Μισό καλαμπόκι στο κάθε πιάτο είναι αρκετό. Ταλαγάνι : Πάτε στο SM και αγοράζετε ταλαγάνι Αποστόλου. Η μικρή συσκευασία περιέχει 2 φέτες έτοιμες για την ψησταριά. Στο ψήσιμο βγάζει μόνο νερό και όταν γράψουν επάνω οι γραμμές της σχάρας και από τις δυο πλευρές της κάθε φέτας (όπως ακριβώς εμφανίζεται και στην συσκευασία) το βγάζετε στο τραπέζι και με λίγες σταγόνες λεμόνι .. θα τους τρελάνετε όλους (προσοχή να μην κρυώσει όμως) Αυτό με το βούτυρο είναι απαραίτητο λες; Γενικώς δεν χρησιμοποιώ βούτυρο στα φαγητά μου, το αντικαθιστώ πάντα με ελαιόλαδο. Σε ένα εστιατόριο είχα δοκιμάσει καλαμπόκι που είχε βούτυρο και μου είχε φανεί βαρύ. Εγώ το καλαμπόκι το ψήνω σκέτο, απλώς το πετάω στην σχάρα. Θέλει δυνατή φωτιά βέβαια και αργεί λίγο να ψηθεί αλλά βγαίνει πάντα τέλειο, όταν μαυρίσει λίγο το βγάζω όπως λες! Μετά το ψεκάζω με ελάχιστο νερό ίσα ίσα για να κολλήσει λίγο αλάτι και γίνεται ανάρπαστο. 5
ηνίοχος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2021 Ωραίο το ψητό καλαμπόκι , σας προτείνω να δοκιμάσετε και παντζάρι ψητό , η γνώριμη γεύση του γίνεται ακόμη πιο μεστή με το ψήσιμο . 9
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα