Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Για όποιον ενδιαφέρεται, εκπτώσεις στο mantemi σε διάφορα προϊόντα

https://www.mantemi.gr

Από μου έφεραν πριν δέκα μέρες δώρο γενεθλίων 2 ξύλινα φτυάρια πίτσας. Πολύ καλά για τα λεφτά τους. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, giannislazy είπε

Από μου έφεραν πριν δέκα μέρες δώρο γενεθλίων 2 ξύλινα φτυάρια πίτσας. Πολύ καλά για τα λεφτά τους. 

Έχω το συγκεκριμένο 

https://www.mantemi.gr/ksylino-ftyari-gia-pshsimo-pitsas-pizza-peel-large.html

το οποίο το αγόρασα, ως σετ, μαζί με την μαντεμένια πλάκα από εδώ

https://mypizzaproject.com/shop/DiscountedMyPizzaSlabPeelSet

Όντως είναι πολύ καλό για τα χρήματά του. Είναι πολύ ελαφρύ και στην άκρη του είναι «μυτερό», σαν σπάτουλα,  που βολεύει.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/8/2021 στις 6:05 ΜΜ, fantakola είπε

Από αυτά που γνωρίζω μέσα από προσωπικές δοκιμές, δουλειά μέσα σε ταβέρνες και συζητήσεις με ψήστες και μάγειρες, το ψητό ψάρι είναι από τα υλικά που αποφεύγεις να το φέρνεις πολλές βόλτες. Αναφέρομαι πάντα στα "τυπικού" μεγέθους ψάρια που κατά βάση ψήνουμε οι περισσότεροι στις ψησταριές μας. 

Τα πράγματα αλλάζουν φυσικά όταν το ψάρι ξεφεύγει σε βάρος και μέγεθος όπου εκεί πρέπει να ακολουθηθούν διαφορετικές τεχνικές, όπως γίνεται και με το κρέας εξάλλου.

Εμπειρία από ψησταριά υγραερίου δεν είχα μέχρι και πριν από 1.5 μηνα όπου και έψησα πρώτη φορά. Έκτοτε έχω ψήσει ψάρι καμία 10αρια φορές στην "φθηνή" unimac των 3ων καυστήρων.

Ένα γύρισμα και χωρίς προσθήκη λαδιού ή λαδολεμονου μετά το γύρισμα. Οι φωτογραφίες είναι από τραβηγμένες σήμερα το μεσημέρι.

4 φαγγρια 700-800 γραμμάρια το καθένα (ήταν 3100 όλα μαζί )

Τραγανή πέτσα και ζουμερό το ψάρι μέσα 🙂

 

 

Screenshot_20210805_175900.jpg

Screenshot_20210805_175933.jpg

 

Συμφωνώ , το ψάρι δεν θέλει πολλά γυρίσματα ,  προσωπικά ψήνω σε πολύ δυνατή φωτιά και για μεγέθη μέχρι 600 - 700 γραμμάρια με ένα γύρισμα περίπου στα 3 με 4 λεπτά το αποτέλεσμα είναι ένα ζουμερό ψάρι με τραγανή πέτσα , ακόμη έχω διαπιστώσει πως χρησιμοποιώντας δεύτερη σχάρα ο χρόνος ψησίματος αυξάνεται σημαντικά ακόμη και για μικρά ψάρια όπως σαρδέλες , πιθανότατα η δεύτερη σχάρα απορροφά  θερμότητα από τα ψάρια 

Όπως ηπαρακάτω τσιπούρα ψήθηκε σε λιγότερο από 6 λεπτά και μάλιστα θα μπορούσα να την βγάλω ίσως και ένα λεπτό νωρίτερα

(Δεν συνιστώ ψήσιμο σε τέτοιες θερμοκρασίες - που μπορούν να φτάνουν η και να ξεπερνά τους 400 - είναι πολύ εύκολο να  στεγνώσει )

Για να μην κολλήσει το ψάρι το σκουπίζω το αλοίφω με λάδι , το ακουμπάω  σε καυτή σχάρα και το γυρίζω αφού ψηθεί το δέρμα του και μόνο τότε 

 

 

Screenshot_2021-08-13-20-09-00-912_com.miui.gallery.jpg

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ σήμερα Έψησα μαγιατικο 3 κιλά.. Ενώ το είχα στεγνώσει και το είχα αφήσει στις 220 περίπου μισή δεν είχα σπάτουλα με αποτέλεσμα λίγο η πέτσα να ξεκολλήσει στο γύρισμα από την μία πλευρά.. Από την άλλη όλα οκ.. Το αποτέλεσμα ήταν τέλειο.. 

IMG-5f43dfdbee76cc9d66b05efd3554c085-V.jpg

  • Like 9
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά! Θα ήθελα την βοήθεια σας στην επιλογή της πρώτης μου ψησταριάς υγραερίου και των παρελκόμενων. Θα χρησιμοποιηθεί σε μπαλκόνι. Επειδή πραγματικά δεν έχω ιδέα θα χρειαστώ συμβουλές. 

 

Το συνολικό μπάτζετ είναι ~350€ για ψησταριά και παρελκόμενα. 

Κοιτάζω την συγκεκριμένη : https://www.skroutz.gr/s/18516883/Bormann-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι-BBQ3100.html? 

Τι θα λέγατε; 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε

Καλημέρα παιδιά! Θα ήθελα την βοήθεια σας στην επιλογή της πρώτης μου ψησταριάς υγραερίου και των παρελκόμενων. Θα χρησιμοποιηθεί σε μπαλκόνι. Επειδή πραγματικά δεν έχω ιδέα θα χρειαστώ συμβουλές. 

 

Το συνολικό μπάτζετ είναι ~350€ για ψησταριά και παρελκόμενα. 

Κοιτάζω την συγκεκριμένη : https://www.skroutz.gr/s/18516883/Bormann-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι-BBQ3100.html? 

Τι θα λέγατε; 

Θα σου έλεγα να δεις την ΚΕΝΤΟΝ που εχιε το leroy.. Σύμφωνα με παιδιά από εδώ σε αυτά τα χρήματα ειναι πολύ καλή. Νομίζω έχει 250.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Θα σου έλεγα να δεις την ΚΕΝΤΟΝ που εχιε το leroy.. Σύμφωνα με παιδιά από εδώ σε αυτά τα χρήματα ειναι πολύ καλή. Νομίζω έχει 250.

Καλημερα φιλε μου σε ευχαριστω για την απαντηση!

Λογικα θα αναφερεσαι σε αυτην https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209602

Απλα δεν υπαρχει σε κανενα καταστημα διαθεσιμη και την χρειαζομαι για αυριο :)

Σαν αλλη εναλλακτικη τι θα προτεινες;

 

Βρισκω διαθεσιμη την 3100 της Bormann Θεσσαλονικη. Αξιζει στα 300€;

Δημοσ.

Πρώτο ψήσιμο σήμερα μετά το seasoning των σχαρών. Με τους καυστήρες στο min και φιάλη με μίγμα lpg έπιασε 210c. Άνετο ψήσιμο με λίγες αναφλέξεις παρόλο που είχα πανσέτα και κοτόπουλο. Κορυφή η Napoleon!!!

IMG_20210814_31577.jpg

  • Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...