Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Για μαντεμένιες πλάκες, βρήκα και το παρακάτω site, όπου αναφέρουν ότι είναι χυτήριο.

http://vastardis.gr/πλακεσ-ψησιματοσ/

Για κρέατα/κοπές ρίξτε μια ματιά και στα παρακάτω που φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντα

https://www.carnicero.gr

https://kerkinifarm.gr

Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται 

  • Like 1
Δημοσ.

Πρώτη απόπειρα επιτυχημένη! Έψησα πανσετες χοίρινες λουκάνικα και σουβλάκια! 

Από το λουκάνικο και την πανσετα λόγω λιπους είχε κάποιες αναφλεξεις μπορώ να πω και λίγο το φοβόμουν το κλειστο καπάκι στην αρχή μετά πήρα τον αέρα και με χαμηλή φωτιά έβγαλα πολύ ζουμερό κρεας

IMG_20211128_123834_copy_1350x1800.jpg

  • Like 7
Δημοσ.
4 ώρες πριν, tacolla είπε

Καλημέρα σας, έγιναν χθες τα εγκαίνια της Ναπολέων. Όλα πήγαν εξαιρετικα. 

Πρώτο ψήσιμο ένα φαγκρι 1,2 κιλά. 

Έγινε λουκούμι σε 25 λεπτά. 

Το μόνο μου θέμα είναι ότι μυρίζει η ψησταριά ψαρίλα. 

Υπάρχει κάποιος τρόπος να φύγει η μυρωδιά γιατί σήμερα θα έχουμε κρέας;

Ευχαριστώ πολύ.

received_240182091402376.jpeg

Πως το γύρισες χωρίς να διαλυθεί; 

  • Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, prapasgiorgos είπε

Πως το γύρισες χωρίς να διαλυθεί; 

Γιατί να διαλυθεί;

Με το ένα χέρι σπάτουλα με το άλλο μεγάλη τσιμπίδα.

Το μυστικό είναι να μην έχει υγρασία ώστε να μην κολλήσει η πέτσα. Μόνο λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, skskre είπε

Στις παρακάτω Master touch που είδα σήμερα, γνωρίζεις τι διαφορές έχουν? Εκτός απο το χρώμα😁😁

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Χωρίς να είμαι ειδικός το μόνο που βλέπω σαν διαφορά από τις ταμπέλες με τις τιμές, έχουν και διαφορά στις διαστάσεις τους. Εσύ βέβαια τις είδες και από κοντά επομένως δεν ξέρω τι μπορεί να παίζει. Πάντως και οι δύο έχουν την ίδια επιφάνεια ψησίματος Φ57!

Δημοσ.

off topic επειδη ειπα το sealear το χαιρομαι πιο πολυ κ απο το sous vide

Spoiler

 

απο τροφιμα που δε πετας η απο προσφορες που περνεις ποσοτητα 

καφες των 29 το κιλο το χε προσφορα 22 οποτε..

image.png.dc881f9a1bab8ed4532a761d2fe719de.png

μη φοβαστε τις γυναικες σας οταν επενδυεται δειξτε τους ποσο στενομυαλες ειναι :P

 

 

  • Like 5
Δημοσ.
7 ώρες πριν, oceanakis είπε

Καλημέρα. Η φωτογραφία αυτή είναι με το πρώτο κάψιμο μετά το στήσιμο. Λογικά θα πυρώνονται αφού είναι πάνω από τους καυστήρες. Το πλάνο ήταν να την δουλέψω σήμερα (που έχει και φανταστική μέρα) αλλά δυστυχώς λόγω δουλειάς δεν θα μπορέσω. Ελπίζω σύντομα να καταφέρω να την δουλέψω αλλιώς θα την βάλω και εγώ μέσα στο σπίτι τουλάχιστον να την θαυμάζω με το καφεδάκι μου....
Όταν πάντως την δουλέψω θα προσπαθήσω να βγάλω εκ νέου φωτογραφίες να δούμε πως θα φαίνεται!
@ilpapacha ευχαριστούμε για όλα τα βιβλία. Να δω πότε θα βρούμε χρόνο ώστε να τα ξεφυλίσουμε τουλάχιστον!
Στο θέμα του ψησίματος τι θεωρείται σαν απαραίτητα αξεσουάρ που θα πρέπει να έχουμε?
Προσωπικά εμείς θα ψήνουμε κρεατικά (λογικό) ψάρια και φυσικά λαχανικά!

δεν εχω πετυχει ποτε bbq Που να εχουν τοσο τσαμπουκα οι καυστηρες του που να πυρωνει τα προστατευτικά.

 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, prapasgiorgos είπε

Πως το γύρισες χωρίς να διαλυθεί; 

Ένα "κόλπο" (μου το είχε πει ψήστης) το οποίο βέβαια το είχα δοκιμάσει σε ψησταριά κάρβουνου, με σίγουρη επιτυχία είναι το εξής:

Χρησιμοποιείς ξεχωριστή σχάρα για τα ψάρια για να τα ψήσεις. Αφού τελειώσεις το ψήσιμο τα βγάζεις από τη φωτιά και τα αφήνεις για κάνα 5λεπτο να κρυώσουν. Χτυπάς τη σχάρα μερικές φορές και τα ψάρια ξεκολλάν και ούτε διαλύονται ούτε πέτσα μένει επάνω στη σχάρα.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, ChristophorosGiam είπε

Ένα "κόλπο" (μου το είχε πει ψήστης) το οποίο βέβαια το είχα δοκιμάσει σε ψησταριά κάρβουνου, με σίγουρη επιτυχία είναι το εξής:

Χρησιμοποιείς ξεχωριστή σχάρα για τα ψάρια για να τα ψήσεις. Αφού τελειώσεις το ψήσιμο τα βγάζεις από τη φωτιά και τα αφήνεις για κάνα 5λεπτο να κρυώσουν. Χτυπάς τη σχάρα μερικές φορές και τα ψάρια ξεκολλάν και ούτε διαλύονται ούτε πέτσα μένει επάνω στη σχάρα.

Δε χρειάζεται να έχεις άλλη σχάρα. 

Απλά την κάις καλά, την λαδωνεις, αφήνεις το ψάρι στεγνό και μόνο λαδωμένο. Έτσι ψήνεις από σαρδέλα μέχρι καρχαρία.

Αυτά έκανα μέχρι χθες στα κάρβουνα και από προχθές στο υγραέριο.

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ChristophorosGiam είπε

Ένα "κόλπο" (μου το είχε πει ψήστης) το οποίο βέβαια το είχα δοκιμάσει σε ψησταριά κάρβουνου, με σίγουρη επιτυχία είναι το εξής:

Χρησιμοποιείς ξεχωριστή σχάρα για τα ψάρια για να τα ψήσεις. Αφού τελειώσεις το ψήσιμο τα βγάζεις από τη φωτιά και τα αφήνεις για κάνα 5λεπτο να κρυώσουν. Χτυπάς τη σχάρα μερικές φορές και τα ψάρια ξεκολλάν και ούτε διαλύονται ούτε πέτσα μένει επάνω στη σχάρα.

Αυτό κάνω και εγώ… ούτε 5’, σε 1-2 λεπτά χτυπάς τη σχάρα κ ξεκολλάνε…

δε θα ακουμπούσα πανω στο μαντεμι ψαρι, άντε να καθαρίσει μετα & να μην έχει μυρωδιές…

Δημοσ.

Δεν χρειαζεται να κρυωσουν τα ψαρια. Τα ψηνεις στην διπλη, και οταν εχουν γινει, κοπανας και απο τις δυο μεριες την σχαρα με την σπατουλα που θα τα βγαλεις. Αψεγαδιαστα θα βγουν.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...