Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, ChristophorosGiam είπε

Καλησπέρα από εμένα,

σήμερα τελικά κατάφερα και άναψα δοκιμαστικά την Napoleon, μιας και μόλις παρέλαβα και τον αντάπτορα από Γερμανικό ρυθμιστή σε ελληνική μπουκάλα αερίου. Χρησιμοποίησα μια coral μείγματος που ήδη είχα (ο κατασκευαστής προτείνει προπάνιο, ίσως την αλλάξω μόλις τελειώσει αυτή). Σε λιγότερο από 10 λεπτά είχε πιάσει 300c και συνέχιζε. Παραθέτω ένα σύντομο βίντεο καθώς και μια φωτό με την ένταση της φλόγας (just to make sure που λενε και στο χωριό μου)(στο βίντεο φαίνεται και η σούβλα)

https://www.dropbox.com/s/izyth2208oc1o0l/IMG_8882.MOV?dl=0

Γενικά πέρα από τον υπέρμετρο ενθουσιασμό που έχω αυτή τη στιγμή να πω ότι παρόλη την αναμονή (έναν μήνα χοντρικά μέχρι να έρθει από Γερμανία συν περίπου 10 μέρες για τον δυσεύρετο αντάπτορα) είμαι πολύ ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα (η ψησταριά δουλεύει τούμπανο και εξοικονόμησα αρκετά χρήματα)

IMG_8883.jpeg

Καλορίζικη και καλά ψησίματα!

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
Στις 22/12/2021 στις 10:35 ΜΜ, andreaspA είπε

Τωρα που ηρθε το κουτι και το κοιταω, μαλλον θα το γυρισω πισω. Δεν χωραει στο πλαινο ραφι, και δεν εχω χωρο για αλλο επιπλο.

Αν το θελει κανεις, αν και βλεπω οτι το εχει ακομα στα 29.90, στο Μαρουσι ειμαι. Ας ερθει να το παρει.

 

Ανδρέα τι έκανες τέλικα την κράτησες ή την πηγές πίσω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/1/2022 στις 7:15 ΜΜ, biovaggoulas είπε

Μια ερώτηση έχω μόνο. Μιας και στο bbq δεν υπάρχει από πάνω grill, έχετε βρει μήπως κάποιον τρόπο να χρωματίζουμε το ζυμάρι και τα bacon πχ;;;

Αδελφε αν το ζητουμενο σου ειναι Ναπολιτανικη πιτσα και με χρωματισμο στο ζυμαρι εννοείς το spotting , τότε ειναι αδυνατον (απο οσο μπορω να το γνωρίζω τουλαχιστον) να το πετυχεις σε BBQ...ειχα κανει και εγω ολες τις προσπαθειες μου και τελικά με το που πετυχα σε καλη τιμή τον ΟΟΝΙ 12, ενεδωσα και ειδα το φως μου...το θεμα πιτσας γινεται παιχνιδακι (ας πουμε :) )...

To spotting ειναι αποτελεσμα τοσο της σωστης (μακρας ψυχρης οριμανσης οποτε και αναπτυσονται τα απαραιτητα καλα ενζυμα που ειναι υπευθυνα μεταξυ αλλων και για το χρωμα) καθως και της θεμροκρασιας του φούρνου 450...θεμροκρασιες που ειναι αδυνατον να της πετυχεις στα bbq γιατι απλά δεν ειναι φτιαγμένα για αυτη την δουλειά...προσπαθησα πολύ το αποτελεσμα που πηρα απο την πρωτη κιολας δοκιμή με το ΟΟΝΙ δεν υπηρχε περιπτωση να το παρω απο το BBQ....

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες,

έκανα προχθές ρολό κοτόπουλο στη σούβλα. Ήταν με διαφορά το καλύτερο ρολό που έχω φάει. 

Προφανώς και ήταν ποιοτική πρώτη ύλη αλλά το ψήσιμο του ήταν πανέμορφο, εντός και εκτός εισαγωγικών!

Ενώ αρχικά σκεφτόμουν οτι θα τρέχουν τα τυριά και η γέμιση απο τα τρυπήματα, τελικά δεν υπήρχαν απώλειες.

  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, fysikos είπε

kaiser profi 339e vs bormann 4100 359e ? ή να περιμένω απο leroy την kenton?

Αν δεν βιάζεσαι, περίμενε να μπει σε προσφορά η Kenton

Τώρα την έχει βάλει στα 259€ στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης.

2A5DCA3F-D0E4-49F5-A206-82B83F632DE1.jpeg.9fa6bbcad6d6cb46df338d9e9ca72748.jpeg

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panos_ace είπε

Καλησπέρα παίδες,

έκανα προχθές ρολό κοτόπουλο στη σούβλα. Ήταν με διαφορά το καλύτερο ρολό που έχω φάει. 

Προφανώς και ήταν ποιοτική πρώτη ύλη αλλά το ψήσιμο του ήταν πανέμορφο, εντός και εκτός εισαγωγικών!

Ενώ αρχικά σκεφτόμουν οτι θα τρέχουν τα τυριά και η γέμιση απο τα τρυπήματα, τελικά δεν υπήρχαν απώλειες.

είχες κλειστό τον κεντρικό καυστήρα ή έβαλες ταψάκι; ή και τα 2; Στους πόσους βαθμούς το έβγαλες (73-75;);

Δημοσ.
1 ώρα πριν, biovaggoulas είπε

είχες κλειστό τον κεντρικό καυστήρα ή έβαλες ταψάκι; ή και τα 2; Στους πόσους βαθμούς το έβγαλες (73-75;);

και οι τρεις στο low χωρίς ταψακι. το εβγαλα στους 77 απο τη φωτιά, θα μπορούσα και στους 75.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, αγόρασα πρόσφατα την ψησταριά υγραερίου της Weber, συγκεκριμένα την Spirit II E310 GBS.

Θα ήθελα να σας κάνω 2 ερωτήσεις:

1. Στο manual λέει ότι η σχάρα είναι από χυτοσίδηρο με εμαγιέ πορσελάνινη επίστρωση. Εμένα μου φαίνεται μαντέμι, δε μπορώ να καταλάβω την επίστρωση που λέει, πως θα έπρεπε να φαίνεται; Η ερώτηση είναι, πως καθαρίζω τη σχάρα, βάζω κανονικά συρματόβουρτσα;

2. Κάθε φορά που τελειώνω με το ψήσιμο, πάντα κλείνω τη φιάλη υγραερίου. Όταν την ανοίγω μετά από 3-4 ώρες για να ξαναψήσω, όλα ΟΚ. Όμως, εαν την ανοίξω την επόμενη ημέρα (μετά ας πούμε από ένα 12ωρό) ακούγεται ένα "φσιιιτ" (για μισό δευτερόλεπτο) από τη φιαλή, είναι ο ήχος του αερίου που γεμίζει το κύκλωμα της ψησταριάς. Αυτό σημαίνει ότι από κάπου το κύκλωμα έχει ελάχιστη διαρροή. Είναι αποδεκτή αυτής της τάξης η διαρροή;

Επεξ/σία από george_ins
Δημοσ.
1 ώρα πριν, george_ins είπε

Καλησπέρα σας, αγόρασα πρόσφατα την ψησταριά υγραερίου της Weber, συγκεκριμένα την Spirit II E310 GBS.

Θα ήθελα να σας κάνω 2 ερωτήσεις:

1. Στο manual λέει ότι η σχάρα είναι από χυτοσίδηρο με εμαγιέ πορσελάνινη επίστρωση. Εμένα μου φαίνεται μαντέμι, δε μπορώ να καταλάβω την επίστρωση που λέει, πως θα έπρεπε να φαίνεται; Η ερώτηση είναι, πως καθαρίζω τη σχάρα, βάζω κανονικά συρματόβουρτσα;

2. Κάθε φορά που τελειώνω με το ψήσιμο, πάντα κλείνω τη φιάλη υγραερίου. Όταν την ανοίγω μετά από 3-4 ώρες για να ξαναψήσω, όλα ΟΚ. Όμως, εαν την ανοίξω την επόμενη ημέρα (μετά ας πούμε από ένα 12ωρό) ακούγεται ένα "φσιιιτ" (για μισό δευτερόλεπτο) από τη φιαλή, είναι ο ήχος του αερίου που γεμίζει το κύκλωμα της ψησταριάς. Αυτό σημαίνει ότι από κάπου το κύκλωμα έχει ελάχιστη διαρροή. Είναι αποδεκτή αυτής της τάξης η διαρροή;

1. Καλύτερα χρησιμοποίησε βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες. Η Weber αναφέρει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και με ατσάλινες

https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-prevent-rust-on-cast-iron-grates/weber-29501.html
 

2. Όταν τελειώνεις με το ψήσιμο, θα πρέπει να κλείνεις πρώτα την παροχή του αερίου (φιάλη) ώστε να καταναλωθεί ότι αέριο έχει μείνει στον σωλήνα κτλ, και μετά να κλείνεις τους διακόπτες. Ο ήχος που ακούς όταν ανοίγεις την φιάλη είναι φυσιολογικός. Καλό θα ήταν να κάνεις και ένα τεστ για διαρροή την επόμενη φορά.

https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-safely-connect-a-propane-tank-to-your-grill/weber-29483.html

https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/the-key-test-to-perform-when-you-hook-up-a-new-lp-gas-tank-to-your-grill/weber-30376.html

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilpapacha είπε


 

2. Όταν τελειώνεις με το ψήσιμο, θα πρέπει να κλείνεις πρώτα την παροχή του αερίου (φιάλη) ώστε να καταναλωθεί ότι αέριο έχει μείνει στον σωλήνα κτλ, και μετά να κλείνεις τους διακόπτες. Ο ήχος που ακούς όταν ανοίγεις την φιάλη είναι φυσιολογικός. Καλό θα ήταν να κάνεις και ένα τεστ για διαρροή την επόμενη φορά.

 

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το έχω κάνει το συγκεκριμένο Τεστ με τη σαπουνάδα, όλα φαίνονται να είναι ΟΚ στο σημείο της φιάλης. Πως γίνεται να είναι φυσιολογικός ο ήχος που ακούω όταν ανοίγω την φιάλη; Εφόσον δεν έχω κάπου διαρροή δεν θα έπρεπε η πίεση μέσα στη σωλήνα και το σύστημα της ψησταριάς να μένει σταθερή;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, paylidis είπε

Ανδρέα τι έκανες τέλικα την κράτησες ή την πηγές πίσω;

Την πηγα πισω αφου κανεις δεν απαντησε αν το θελει ή οχι.

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, george_ins είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το έχω κάνει το συγκεκριμένο Τεστ με τη σαπουνάδα, όλα φαίνονται να είναι ΟΚ στο σημείο της φιάλης. Πως γίνεται να είναι φυσιολογικός ο ήχος που ακούω όταν ανοίγω την φιάλη; Εφόσον δεν έχω κάπου διαρροή δεν θα έπρεπε η πίεση μέσα στη σωλήνα και το σύστημα της ψησταριάς να μένει σταθερή;

Το αέριο που υπάρχει στην μπουκάλα είναι υπό μεγαλύτερη πίεση και γι αυτό μπαίνει ο ρυθμιστής.

Δες μια και τα παρακάτω λινκ
https://antonscafebar.com/сook-outdoors/why-is-my-grill-propane-tank-hissing.html

https://homeguides.sfgate.com/humming-noises-gas-grill-91327.html

Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreaspA είπε

Την πηγα πισω αφου κανεις δεν απαντησε αν το θελει ή οχι.

Θα πάω να πάρω μια εγώ για δωρο σε φίλο που του άρεσε κ είπα μήπως σε απάλλασσα 😄 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...