Evgenios_V Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 54 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Εγω λεω οτι πρεπει να κανονισουμε οταν ξεμπερδεψουμε απο κορονοιο μια μεγαλη μαζωξη τα μελη απο εδω να κανουμε χαμο. Btw αποψε θα φτιαξω ζυμαρι για 4 πιτσες να το εχω αυριο. Δυο ατομα θα ειμαστε, πιστευω ειναι καλα! Πολυ ωραια ιδεα... Ζυμαρι για 4 πιτσες για 2 ατομα...??? διαιτα κανετε? 😀
ηνίοχος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) @gudinakos ναι εχεις δίκιο δεν είναι πίτσα Ναπολιτανα , και πιθανότατα εαν είχε ψηθεί σε κάποιο ειδικό για ψήσιμο πίτσας φούρνο θα είχε γίνει ακόμη καλύτερη , αυτό βέβαια δεν ακυρώνει τη δική μου προσπάθεια η οποία σε πληροφορώ ήταν μια χαρα τραγανή ζύμη με ζουμερή γέμιση και πολύ ανώτερη απο όλες όσες έχουμε δοκιμάσει σε οικιακό φούρνο και όχι μόνο με αλλά λόγια δηλαδή αξίζει να προσπαθήσει κάποιος να ψήσει πίτσα σε ψησταριά , τουλάχιστον για κάποιους που δεν είναι φανατικοί της πίτσας Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από ηνίοχος 4
oceanakis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Καλημέρα παιδιά! Της πίτσας βλέπω γίνεται...😄 Πάντως για εμένα που ακόμη παραγγέλνω όταν είναι για πίτσα, όλες που δείξατε φαίνονται καταπληκτικές και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι από εσάς είστε απογοητευμένοι. Λογικό, αν το έχεις ψάξει πολύ να θες το καλύτερο αποτέλεσμα. Αλλά πολλές φορές και στο αγαπημένο σου μαγαζί για φαγητό να πας μπορεί κάποια στιγμή να σε απογοητεύσει κάπως! Εγώ σας εύχομαι καλά ψησίματα και στην τελική μπορούμε να φτιάξουμε μια ομάδα δοκιμαστών και να κρίνουμε τις προσπάθειες σας. χαχα Προσωπικά θα ψάξω να πάρω το αλεύρι που λέτε και θα δοκιμάσω την συνταγή που έχτε ανεβάσει να δω το αποτέλεσμα. Για το ψήσιμο μάλλον θα την βάλω φούρνο για σταθερή θερμοκρασία αφού με την ψησταριά ακόμη δεν είμαι εξοικειωμένος! 5
SagoniasSlutRos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 19 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε @gudinakos ναι εχεις δίκιο δεν είναι πίτσα Ναπολιτανα , και πιθανότατα εαν είχε ψηθεί σε κάποιο ειδικό για ψήσιμο πίτσας φούρνο θα είχε γίνει ακόμη καλύτερη , αυτό βέβαια δεν ακυρώνει τη δική μου προσπάθεια η οποία σε πληροφορώ ήταν μια χαρα τραγανή ζύμη με ζουμερή γέμιση και πολύ ανώτερη απο όλες όσες έχουμε δοκιμάσει σε οικιακό φούρνο και όχι μόνο με αλλά λόγια δηλαδή αξίζει να προσπαθήσει κάποιος να ψήσει πίτσα σε ψησταριά , τουλάχιστον για κάποιους που δεν είναι φανατικοί της πίτσας Εχω κατι πιτσες κατεψυγμενες γιατι στο ακυρο μπορει να θελουμε να φαμε κατι γρηγορο. Με τον τροπο αυτο που εδειξες τις βαζω στο bbq (αλουμινοχαρτο και λαδοκολα πανω στη σχαρα) και ψηνονται μια χαρα μεσα σε 7-8 λεπτα περιπου και βγαινουν μια χαρα. Αν μπω στη διαδικασια να φτιαξω πιτσα ομως, θα την κανω στο οονι. 2
ηνίοχος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 42 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Εχω κατι πιτσες κατεψυγμενες γιατι στο ακυρο μπορει να θελουμε να φαμε κατι γρηγορο. Με τον τροπο αυτο που εδειξες τις βαζω στο bbq (αλουμινοχαρτο και λαδοκολα πανω στη σχαρα) και ψηνονται μια χαρα μεσα σε 7-8 λεπτα περιπου και βγαινουν μια χαρα. Αν μπω στη διαδικασια να φτιαξω πιτσα ομως, θα την κανω στο οονι. Αλήθεια !! κατευθείαν στη σχάρα χωρίς πέτρα ; ωραίες δεν γίνονται ; εγω κάπου διάβασα και ένα κολπάκι , αφαιρώ τους καλύμματα απο τους δύο ακριανούς καυστήρες και μ αυτό το τρόπο έχω περισσότερη θερμοκρασία στην πάνω πλευρά της πίστας Μόλις τώρα, ηνίοχος είπε Αλήθεια !! κατευθείαν στη σχάρα χωρίς πέτρα ; ωραίες δεν γίνονται ; εγω κάπου διάβασα και ένα κολπάκι , αφαιρώ τους καλύμματα απο τους δύο ακριανούς καυστήρες και μ αυτό το τρόπο έχω περισσότερη θερμοκρασία στην πάνω πλευρά της πίστας γενικά όμως δεν λέμε κάτι το διαφορετικό
gdeli Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Το είχα δει κάπου και σε ένα βίντεο στο youtube αυτό με το απευθείας ψήσιμο επάνω στην σχάρα. Μάλιστα έβαζαν πρώτα το ζυμάρι επάνω μόνο του για να σκληρύνει και να ψηθεί λίγο, μετά το αφαιρούσαν, έβαζαν σάλτσα και υλικά και μετά το ξαναέβαζαν. Σίγουρα όμως δεν ήταν τόση η υγρασία στο ζυμάρι γιατί θα έπεφτε ανάμεσα στις σχάρες.
Paraggelies Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Στις 5/3/2021 στις 2:55 ΜΜ, squib είπε και μία κλειστή για τα χρήματα της δείνχει εξαιρετική. Σαφώς και δε συγκρίνεται με weber και napoleon αλλά κοστίζει κάτω από τα μισά. σόρρυ ειναι κουνημένη η φωτγραφία αλλα φαίνεται το ταψάκι συλλογής λίπους. Το έντυσα με αλουμινόχαρτο για μη τρίβω και ο χώρος για φιάλη που ειναι άνετος και μένει και χώρος για σχετικά εργαλεία όμορφα όλα μέσα και περιποιημένα. Αύριο στήνω κι εγώ την naterial 4b. Το βάρος της μεταλλικής φιάλης είδες να πολύ για το ράφι?? Το manual λέει φιαλη 5 -6 kg και δε γνωρίζω αν θα αρχίσει να στράβωνει αν βάλω 10αρα μεταλλική Ευχαριστώ πολύ!!! 1
squib Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 27 λεπτά πριν, Paraggelies είπε Αύριο στήνω κι εγώ την naterial 4b. Το βάρος της μεταλλικής φιάλης είδες να πολύ για το ράφι?? Το manual λέει φιαλη 5 -6 kg και δε γνωρίζω αν θα αρχίσει να στράβωνει αν βάλω 10αρα μεταλλική Ευχαριστώ πολύ!!! να σου πω την αλήθεια δε το πρόσεξα καν ότι έλεγε τόσο βάρος και τώρα χρησιμοποιώ τη μεγάλη της coral gas.
Paraggelies Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Παρ όλα αυτά να φανταστώ πως δεν είχες κάποιο πρόβλημα.??? Ίσως τα νούμερα που λέει το manual να αναφέρονται σε χωρητικότητες προϊόντων που κυκλοφορούν στο εξωτερικό. Επίσης δεν είναι σαφές το αν μιλούν για συνολικό βάρος φιάλης ή το βάρος μόνο του καυσίμου. Για αυτό κι εγώ πελάγωσα κι έκανα την ερώτηση.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε Αλήθεια !! κατευθείαν στη σχάρα χωρίς πέτρα ; ωραίες δεν γίνονται ; εγω κάπου διάβασα και ένα κολπάκι , αφαιρώ τους καλύμματα απο τους δύο ακριανούς καυστήρες και μ αυτό το τρόπο έχω περισσότερη θερμοκρασία στην πάνω πλευρά της πίστας Ναι, σχαρα, αλουμινοχαρτο, λαδοκολλα, κατεψυγμενη πιτσα. Μια χαρα βγαινει. Οσο "μια χαρα" μπορει να βγει μια κατεψυγμενη πιτσα βασικα.
sndev Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 ΑΠΟ αυτά που διαβάζω μάλλον κανω πολύ χρόνο που βαζω τα υλικά μεχρι να τη βαλω μεσα. τι να πω? εσεις κάνετε ζυμάρι βαζετε υλικά μετα τη μεταφέρετε στο φτυάρι κ καπακι οoni η βαζετε ζυμάρι στο φτυάρι μετα υλικά κ μετα την βαζετε Ooni?
aloop Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, sndev είπε ΑΠΟ αυτά που διαβάζω μάλλον κανω πολύ χρόνο που βαζω τα υλικά μεχρι να τη βαλω μεσα. τι να πω? εσεις κάνετε ζυμάρι βαζετε υλικά μετα τη μεταφέρετε στο φτυάρι κ καπακι οoni η βαζετε ζυμάρι στο φτυάρι μετα υλικά κ μετα την βαζετε Ooni? Εγω τις περισσότερες φορές φτιάχνω την πίτσα γρήγορα, λίγο σιμιγδάλι στον πάγκο και μετά τη βάζω στο φτυάρι. Κουνάω λίγο πίσω μπροστά ώστε να έχω τον έλεγχο και να δω πως κουνιέται και δεν έχει κολλήσει πουθενά και αμέσως στον φούρνο. Πάντως το ξύλινο φτυαρι νομίζω είναι καλύτερο γιατί απορροφάει την οποία υγρασία υπάρχει.
sndev Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 22 λεπτά πριν, aloop είπε Εγω τις περισσότερες φορές φτιάχνω την πίτσα γρήγορα, λίγο σιμιγδάλι στον πάγκο και μετά τη βάζω στο φτυάρι. Κουνάω λίγο πίσω μπροστά ώστε να έχω τον έλεγχο και να δω πως κουνιέται και δεν έχει κολλήσει πουθενά και αμέσως στον φούρνο. Πάντως το ξύλινο φτυαρι νομίζω είναι καλύτερο γιατί απορροφάει την οποία υγρασία υπάρχει. οποτε τα υλικα τα βαζεις ΠΡΙΝ τη βάλεις στο φτυάρι ?
andreaspA Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Στις 12/1/2022 στις 8:10 ΠΜ, plasTOST είπε Τι θερμοκρασίες πιάνεις όμως στην κουζίνα? 270c αλλα γιατι να πρεπει να πιασω τοσο μεγαλη θερμοκρασια δεν εχω καταλαβει.
aloop Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 37 λεπτά πριν, sndev είπε οποτε τα υλικα τα βαζεις ΠΡΙΝ τη βάλεις στο φτυάρι ? Ναι, πριν τη βάλω στο φτυάρι. Όση περισσότερη ώρα κάθεται στο φτυάρι τόσες μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να κολλήσει. Και αν είναι και ζυμάρι με 70%υγρασια που κολλάει απο μόνο του, τοσο το χειρότερο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα