Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Έχουμε αναφερθεί σε αυτήν, καμπόσο καιρό πριν.

 

Ειχα παρει πριν καιρο απο την συγκεκριμενη προσφορα.

Επειδη θελω και μια δευτερη prime, παιζει καπως να την παρω οικονομικα χωρις την εγγυηση?

Που μπορω να βρω μια παλια φιαλη?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, imr είπε

Ειχα παρει πριν καιρο απο την συγκεκριμενη προσφορα.

Επειδη θελω και μια δευτερη prime, παιζει καπως να την παρω οικονομικα χωρις την εγγυηση?

Που μπορω να βρω μια παλια φιαλη?

Δεν παίζει να σου δώσουν φιάλη, χωρίς να πληρώσεις εγγύηση. Μπορείς να ρωτήσεις φίλους/συγγενείς, αν έχουν κάποια φιάλη που δεν χρησιμοποιούν και μπορούν να σου την δώσουν. Κατά καιρούς μπαίνουν αγγελίες στο car.gr, με 10-15€.

 

 

Για όποιον ενδιαφέρεται

 

  • Like 1
Δημοσ.

μετα πολλων αποτυχιών εκανα αυτά τα 3 

image.png.19ec82b8f3193976d5e30e06530fb563.png

παιρνει πολυ βελιωση νομιζω αλλα δε ξερω τι φταιει

μήπως δε πέτυχα το ζυμάρι? μηπως έπρεπε πιο δυνατά το ooni κ να μη το χαμηλωνω ? μήπως να μη βαζω τοσα υλικά? μήπως στα 220 μπάλα πρέπει να τη να ανοίγω τη ζύμη πιο πολύ ? τι λετε οι έμπειροι ?

 

Δημοσ.

1.Μεχρι να βρεις τον τροπο σου στο ψησιμο να ψηνεις χαμηλα.Ωστε να μην καις τιποτα.Θα κανεις προθερμανση στο φουλ για 20 λεπτα κ μετα θα το εχεις στο 1/3 περιπου.Αν χρειαστει κ εχεις πολλες πιτσες για ψησιμο επειδη καποια στιγμη  η πετρα θα χανεις θερμορασια θα ξανακανεις το ιδιο,.Φουλ για λιγο,1/3 πριν βαλεις την πιτσα.

2. Κανε μπαλες 250-260. 220 γραμαρια με σωστο ανοιγμα σημαινει σχεδον χαρτι σε παχος.Λογικο να σπαει ευκολα κ να μην το ελεγχεις.Ανεβασε γραμαρια στην μπαλα.

3.Η ποσοτητα των υλικων φαινεται κομπλε.Η ζυμη μου φαινεται καπως.Σαν να μην εχει ξεκουρατσει κ φουσκωσει σωστα.Σαν να εχει πολυ αλευρι,κατι τετοιο.Το ζυμαρι αν δεν ξεκουραστει αρκετες ωρες δεν ''χαλαρωνει'' κ οταν το ανοιγεις μαζευει παλι.Αυτο δειχνει οτι θελει κ αλλο ξεκουραση.

Κανε δομικες με το πιο safe ζυμαρι που υπαρχει αρχικα. 1 λιτρο νερο,12 gr αλατι,625 gr νερο κ 2gr μαγια.Ζυμωσε,χωρισε σε μπαλες κ ξεκουραση 4-6 ωρες

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alimentas είπε

1.Μεχρι να βρεις τον τροπο σου στο ψησιμο να ψηνεις χαμηλα.Ωστε να μην καις τιποτα.Θα κανεις προθερμανση στο φουλ για 20 λεπτα κ μετα θα το εχεις στο 1/3 περιπου.Αν χρειαστει κ εχεις πολλες πιτσες για ψησιμο επειδη καποια στιγμη  η πετρα θα χανεις θερμορασια θα ξανακανεις το ιδιο,.Φουλ για λιγο,1/3 πριν βαλεις την πιτσα.

2. Κανε μπαλες 250-260. 220 γραμαρια με σωστο ανοιγμα σημαινει σχεδον χαρτι σε παχος.Λογικο να σπαει ευκολα κ να μην το ελεγχεις.Ανεβασε γραμαρια στην μπαλα.

3.Η ποσοτητα των υλικων φαινεται κομπλε.Η ζυμη μου φαινεται καπως.Σαν να μην εχει ξεκουρατσει κ φουσκωσει σωστα.Σαν να εχει πολυ αλευρι,κατι τετοιο.Το ζυμαρι αν δεν ξεκουραστει αρκετες ωρες δεν ''χαλαρωνει'' κ οταν το ανοιγεις μαζευει παλι.Αυτο δειχνει οτι θελει κ αλλο ξεκουραση.

Κανε δομικες με το πιο safe ζυμαρι που υπαρχει αρχικα. 1 λιτρο νερο,12 gr αλατι,625 gr νερο κ 2gr μαγια.Ζυμωσε,χωρισε σε μπαλες κ ξεκουραση 4-6 ωρες

Οκ αυξάνω γρ στις μπάλες εύκολο. Το ζυμάρι ρε γμτ ήταν 24 ώρες + 2 ώρες έξω κ όντος κάτι δε πάει καλά κ δε μπορώ να βρω τι.. αλεύρι αναλογικά δε μπορεί να έχει πολύ; Ήταν με 70% νερό όσο  κ να πήρε μετά στο άνοιγμα κάτω απο 65 δε παίζει να πήγε.

Φφφφ...

 

 

 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, imr είπε

Που μπορω να βρω μια παλια φιαλη?

Marketplace car κλπ πουλανε με ενα δεκαρικο αδειες. Πηρα 2 προσφατα για να βαλω ξεχωριστη στο Plancha Tom κ μια εφεδρεια

  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα Παλικάρια...

Λογω οτι βρισκομαι σε ταξιδι (παντα σε ταξιδι βρισκομαι αλλα τέλος παντων), ψαχνω να φτιαξω ενα αξιοπρεπες ζυμαρι για πιτσα με συνολικό fermentation 16-18 ωρών, έχει καποιος να προτεινει κατι δοκιμασμενο ?

Θα ψηθεί σε ΟΟΝΙ, απλά θα φτιαχτεί το βράδυ κατα τις 22.00 (που θα επιστρεψω) και θα πρεπει να ειναι έτοιμο για πιτσα την επομενη στις 18:00 με 19:00...για ενα μικρο παρτάκι για την μικρή μας...

Σκεφτόμουν να κανω το κλασσικό μου ζυμάρι (36ωρών σε ψυγείο) αλλά να το βάλω στο ψυγείο μέχρι το πρωι στις 09.00 (11ώρες δλδ) και μετά να κανω μπάλλες και να το αφήσω έξω έως τις 18.00 με 19.00...

ακούω γνώμες... :)

Δημοσ.
Spoiler

 

Καλημέρα παιδιά 

Μπορώ αντί για ηλιέλαιο να βάζω ελαιόλαδο στην μαντεμένια σχάρα στο seasonig?? 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Kyrx είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

 

Καλημέρα παιδιά 

Μπορώ αντί για ηλιέλαιο να βάζω ελαιόλαδο στην μαντεμένια σχάρα στο seasonig?? 

Φυσικα

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Kyrx είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

 

Καλημέρα παιδιά 

Μπορώ αντί για ηλιέλαιο να βάζω ελαιόλαδο στην μαντεμένια σχάρα στο seasonig?? 

Και εγώ ελαιόλαδο έβαζα αλλά βλέπω ότι με το ηλιέλαιο γίνεται καλύτερη δουλειά γιατί έχει μεγαλύτερους βαθμούς βρασμού!

  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, sndev είπε

μετα πολλων αποτυχιών εκανα αυτά τα 3 

image.png.19ec82b8f3193976d5e30e06530fb563.png

παιρνει πολυ βελιωση νομιζω αλλα δε ξερω τι φταιει

μήπως δε πέτυχα το ζυμάρι? μηπως έπρεπε πιο δυνατά το ooni κ να μη το χαμηλωνω ? μήπως να μη βαζω τοσα υλικά? μήπως στα 220 μπάλα πρέπει να τη να ανοίγω τη ζύμη πιο πολύ ? τι λετε οι έμπειροι ?

 

Ρε παιδιά βλέπω πολλούς εδώ μέσα που ασχολούνται με την πίτσα, φουρνάκια ooni κλπ.

Επειδή έχω να συνεισφέρω αρκετά πράγματα στο θέμα να φτιάχναμε ένα ξεχωριστό thread αποκλειστικά για πίτσα ?

 

Καλημέρες!!

  • Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Zenor είπε

Ρε παιδιά βλέπω πολλούς εδώ μέσα που ασχολούνται με την πίτσα, φουρνάκια ooni κλπ.

Επειδή έχω να συνεισφέρω αρκετά πράγματα στο θέμα να φτιάχναμε ένα ξεχωριστό thread αποκλειστικά για πίτσα ?

 

Καλημέρες!!

Από εμένα ειναι ΝΑΙ 

  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Zenor είπε

Ρε παιδιά βλέπω πολλούς εδώ μέσα που ασχολούνται με την πίτσα, φουρνάκια ooni κλπ.

Επειδή έχω να συνεισφέρω αρκετά πράγματα στο θέμα να φτιάχναμε ένα ξεχωριστό thread αποκλειστικά για πίτσα ?

 

Καλημέρες!!

Αν εισαι ενεργος κ μπορείς να μαζευεις πληροφοριες στο πρωτο ποστ που θα ανανεώνετε ωστε να βρισκει ευκολα ο καθε περαστικος τις γνωσεις μαζεμενες ναι.

αν το ανοιξεις κ δεν ασχοληθεις κ καταντήσει σα κ αυτο που ανα 10 σελιδες ρωτάνε το ιδιο πράγμα  δεν εχει κανενα νοημα

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...