Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παλικαρια καλησπερα επειδη δεν θελω να ανοιξω νεο τοπικ θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.

Ψαχνω μια ψησταρια οσο το δυνατον γινεται πιο ψηλη πανω απο 1,00 με καπακι και με θεση για σουβλα.

Στο πλατος και στο μηκος δεν εχω θεμα αρκει να χωραει τις σχαρες μου.

Ευχαριστω.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jmallen3 είπε

Καλησπέρα,

αγόρασα την προηγούμενη εβδομάδα τελικά την Weber Gimageproxy.php?img=&key=1845fd3b90269583asgrill Spirit E-220 Classic και τη δοκίμασα χθες πρώτη φορά, χωρίς να έχω προηγουμένως εμπειρία με αέριο και ψήσιμο. Λόγω χώρου την δεξιά επιφάνεια δεν την έβαλα. Μπορεί να μου πει κάποιος σε ποια θερμοκρασία πρέπει να αρχίσω να βάζω τα κρέατα πάνω στη σχάρα και πόση θερμοκρασία είναι λογικό να πιάνει σε 10-15 λεπτά στο full? 

IMG_0355-min.jpg.514c4ec4c2a41f2818e05915276a346c.jpg

Καλορίζικη. Σε 10'με 15' είσαι πάνω από 300°. Σε τι θερμοκρασία θα βάζεις τα κρέατα εξαρτάται από το τι ψηνεις κάθε φορά. Συνήθως τα λιπαρά κρέατα πιο χαμηλά.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, skoudinio είπε

Με το καλό να την πάρεις.

-κούκουλα πηρα της campingaz https://www.skroutz.gr/s/15027622/Campingaz-Κάλυμμα-Ψησταριάς-Classic-L.html ταίριαξε μια χαρα, ειδικά μόλις ρίχνεις το ένα πλαϊνό 

-Φιάλη πήρα μια 20 κιλη την κλασική την μπλε, τοποθετείτε στο πλαι έχει και ιμαντα να την σταθεροποιησεις. 

-λιποσυλλεκτες, πριν την χρησιμοποιησεις πήγαινε σε ένα μαγαζί με Σανιτας βρες ένα ίδιο σε βάθος το ύψος μην το φοβάσαι θα το πατηκωσει

-σίγουρα θα χρειαστείς μια Βούρτσα και ενα πινέλο να αλοιφεις λαδι την ψησταρια

-θερμομετρο και λοιπά θα τα δεις στην πορεία. 

Με το καλό να την πάρεις και καλα ψησίματα. 

(sorry για τα ορθογραφικά είμαι στον δρόμο και δεν μπορώ να τα διορθώσω) 

Εγώ παρήγγειλα αυτό το κάλυμμα από το Amazon.uk

https://www.amazon.co.uk/Sotor-Waterproof-Rip-Proof-Protection-Brinkmann/dp/B07QB2JYLQ

Για το λιποσυλλεκτη δεν έχω βρει ακόμη τη σωστή διάσταση και σκέφτομαι να αδειάσω το υπάρχον ταψακι, να το πλύνω με ζεστό νερό και fairy και μετά να το τυλίξω με αλουμινόχαρτο που θα το αλλάζω μετά από κάθε λιπαρό ψήσιμο. 

Φιάλη βλέπω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα ψηφίζουν υπέρ της μεγάλης κλασσικής πετρογκαζ. 

58 λεπτά πριν, Kapetanakos είπε

Παλικαρια καλησπερα επειδη δεν θελω να ανοιξω νεο τοπικ θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.

Ψαχνω μια ψησταρια οσο το δυνατον γινεται πιο ψηλη πανω απο 1,00 με καπακι και με θεση για σουβλα.

Στο πλατος και στο μηκος δεν εχω θεμα αρκει να χωραει τις σχαρες μου.

Ευχαριστω.

Αναφέρεσαι σε ψησταριά αερίου;

Και όταν λες 1μετρο ψηλή αναφέρεσαι στο ελάχιστο ύψος από το πάτωμα έως τον πάτο του φούρνου ή κάτι άλλο;

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, jmallen3 είπε

Καλησπέρα,

αγόρασα την προηγούμενη εβδομάδα τελικά την Weber Gimageproxy.php?img=&key=1845fd3b90269583asgrill Spirit E-220 Classic και τη δοκίμασα χθες πρώτη φορά, χωρίς να έχω προηγουμένως εμπειρία με αέριο και ψήσιμο. Λόγω χώρου την δεξιά επιφάνεια δεν την έβαλα. Μπορεί να μου πει κάποιος σε ποια θερμοκρασία πρέπει να αρχίσω να βάζω τα κρέατα πάνω στη σχάρα και πόση θερμοκρασία είναι λογικό να πιάνει σε 10-15 λεπτά στο full? 

IMG_0355-min.jpg.514c4ec4c2a41f2818e05915276a346c.jpg

Διάβαστε το manual. Στην 310 έλεγε γύρω στους 250, εμπειρικά για μοσχάρι που θέλει λιγότερη ώρα οι 250 μου φαίνονται εντάξει, για ψάρι, χοιρινο και κοτόπουλο προτιμώ πιο χαμηλά (200) και πιο αργό ψήσιμο. Ωστόσο, έχε υπόψη σου και το έμμεσο ψήσιμο δηλαδή ψήσιμο του κρέατος αρχικά πάνω από ενεργό καυστηρά και μετά ψήσιμο έμμεσα σε κλειστό καυστήρα  με τη μορφή φούρνου.

Επεξ/σία από getty
Δημοσ.

Λοιπον ειχαμε μια ατυχια-αμελεια με την unimac. Την αναψα και την αφησα να ζεσταθει μεχρι να ετοιμασω τα ψαρακια. Τελικα αρπαξε περιμετρικά υποθετω απο εναπομείναντα λιπη που μου ξεφυγαν στο καθαρισμα και μου εφαγε τα ποδαρακια απο το καπακι,σε σημεια την βαφη και μαυρισε το θερμομετρο. Για καλη μου τυχη απο πισω ακριβως εχω ενα ραφι αλουμινίου για να κοβει τον πολυ αερα αμα φυσαει και φυλαξε την φλογα για να μην λαμπαδιασουμε γενικοτερα και απλα κλεινοντας τη φιαλη και ανοίγοντας το καπακι ολα εσβησαν αυτοματα. Στην ερώτηση τωρα,το καπακι η εστω θερμομετρο και ποδαρακια θα βρω ανταλλακτικα η μπααααα?

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Gatilaras είπε

Λοιπον ειχαμε μια ατυχια-αμελεια με την unimac. Την αναψα και την αφησα να ζεσταθει μεχρι να ετοιμασω τα ψαρακια. Τελικα αρπαξε περιμετρικά υποθετω απο εναπομείναντα λιπη που μου ξεφυγαν στο καθαρισμα και μου εφαγε τα ποδαρακια απο το καπακι,σε σημεια την βαφη και μαυρισε το θερμομετρο. Για καλη μου τυχη απο πισω ακριβως εχω ενα ραφι αλουμινίου για να κοβει τον πολυ αερα αμα φυσαει και φυλαξε την φλογα για να μην λαμπαδιασουμε γενικοτερα και απλα κλεινοντας τη φιαλη και ανοίγοντας το καπακι ολα εσβησαν αυτοματα. Στην ερώτηση τωρα,το καπακι η εστω θερμομετρο και ποδαρακια θα βρω ανταλλακτικα η μπααααα?

Μην ασχολείσαι. Θα ξαναγίνει... 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, paylidis είπε

Μην ασχολείσαι. Θα ξαναγίνει... 

Η φαση ειναι οτι μενω σε πολυκατοικία και δεν τα βλεπουν ολοι με ηρεμο ματι αυτα.😁

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Gatilaras είπε

Η φαση ειναι οτι μενω σε πολυκατοικία και δεν τα βλεπουν ολοι με ηρεμο ματι αυτα.😁

Σε νιώθω... προσπάθησε να τα αποφεύγεις οσο μπορείς. Προσωπικα δε την αφήνω πάνω από 1.5 λεπτό την ψησταριά χωρίς επιτήρηση για αυτό το σκοπό... Όπως επίσης φυλάω Πολλά παράπονα για τους από πάνω σε περίπτωση που γυρίσουν να πουν κάτι για την ψησταριά ...

Δημοσ.

Κ εγω συνηθως ετοιμαζω,βγαινω την αναβω κ παιρνω τα μελλοντικά ψητα εξω και απλα αραζω και περιμενω να καψωσει καλα. Σημερα την πατησα με τη σιγουριά οτι την καθαρισα χθες καλα αλλααααα μαλλον οχι.😅😅😅

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gatilaras είπε

Λοιπον ειχαμε μια ατυχια-αμελεια με την unimac. Την αναψα και την αφησα να ζεσταθει μεχρι να ετοιμασω τα ψαρακια. Τελικα αρπαξε περιμετρικά υποθετω απο εναπομείναντα λιπη που μου ξεφυγαν στο καθαρισμα και μου εφαγε τα ποδαρακια απο το καπακι,σε σημεια την βαφη και μαυρισε το θερμομετρο. Για καλη μου τυχη απο πισω ακριβως εχω ενα ραφι αλουμινίου για να κοβει τον πολυ αερα αμα φυσαει και φυλαξε την φλογα για να μην λαμπαδιασουμε γενικοτερα και απλα κλεινοντας τη φιαλη και ανοίγοντας το καπακι ολα εσβησαν αυτοματα. Στην ερώτηση τωρα,το καπακι η εστω θερμομετρο και ποδαρακια θα βρω ανταλλακτικα η μπααααα?

Εχει πλαστικα ποδαρακια στο καπακι;;; Για στειλε καμια φωτο.

Θερμομετρο λογικα πρεπει να ξεβιδωνει απο μεσα, εκει που εχει την ακιδα του δλδ. Θεωρητικα μπορεις να βαλεις aftermarket οτι θες, ειδικα αν δεν σε νοιαζει το αισθητικο κομματι.

Δημοσ.

Ετσι κ αλλιώς τωρα το θερμόμετρο εγινε πισα καπνισε το γυαλί κ μαυρισε,τα ποδαρακια ηταν στην ακρη κατι σαν σκληρά λαστιχενια ωστε το καπακι να μην εφάπτεται στην ψησταρια εντελως. Βεβαια απο τα ποδαρακια εμειναν μονο οι τρυπες οποτε.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Astronautis είπε

Εγώ παρήγγειλα αυτό το κάλυμμα από το Amazon.uk

https://www.amazon.co.uk/Sotor-Waterproof-Rip-Proof-Protection-Brinkmann/dp/B07QB2JYLQ

Για το λιποσυλλεκτη δεν έχω βρει ακόμη τη σωστή διάσταση και σκέφτομαι να αδειάσω το υπάρχον ταψακι, να το πλύνω με ζεστό νερό και fairy και μετά να το τυλίξω με αλουμινόχαρτο που θα το αλλάζω μετά από κάθε λιπαρό ψήσιμο. 

Φιάλη βλέπω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα ψηφίζουν υπέρ της μεγάλης κλασσικής πετρογκαζ. 

Αναφέρεσαι σε ψησταριά αερίου;

Και όταν λες 1μετρο ψηλή αναφέρεσαι στο ελάχιστο ύψος από το πάτωμα έως τον πάτο του φούρνου ή κάτι άλλο;

Όχι φίλε για κάρβουνο, θα ήθελα να είναι σχετικά ψηλή πάνω από 1,00μετρο από το πάτωμα ώστε να ψήνω πιο άνετα. 

Δημοσ.
Στις 26/4/2020 στις 6:07 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Και οι δύο είναι το stainless steel μοντέλο. Ξεκάθαρα τη μεγάλη. 

Και μαντεμι να ήταν, αν αυτό είναι πρόβλημα για σένα, πάλι τη μεγάλη θα σου έλεγα, αφού σχάρα αλλάζεις όποτε θες.

Το stainless steel μοντέλο έχει ένα S μπροστά από το νούμερο s-210, s-310, s-410. Το μαντεμι έχει E. e-210 κλπ

Μαντέμι ειναι και στα δύο η σχάρα, απλά το καπάκι είναι απο διαφορετικό υλικό στο s

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

Μαντέμι ειναι και στα δύο η σχάρα, απλά το καπάκι είναι απο διαφορετικό υλικό στο s

Το S εχει ανοιξειδωτη σχαρα https://www.weber.com/US/en/grills/gas-grills/genesis-ii-series/61001001.html 

spacer.png

11 ώρες πριν, Gatilaras είπε

Ετσι κ αλλιώς τωρα το θερμόμετρο εγινε πισα καπνισε το γυαλί κ μαυρισε,τα ποδαρακια ηταν στην ακρη κατι σαν σκληρά λαστιχενια ωστε το καπακι να μην εφάπτεται στην ψησταρια εντελως. Βεβαια απο τα ποδαρακια εμειναν μονο οι τρυπες οποτε.

Μπορεις να βαλεις ενα ειδικο λαστιχο γυρω γυρω που δεν καιγεται και ειναι ειδικο για bbq για μόνωση.

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...