Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sndev είπε

το searing δεν ειναι οπως θα ηταν σε πλαινο Ir σε καμία περίπτωση αρα τεράστια γευστική διαφορά σε καλύτερης ποιότητας κρεατα ειδικα τα λιπαρα κ σε αυτα που παίζεις μεταξύ 55-60 βαθμους. για τα κρέατα παρομοια διαχείριση κάνεις κ στους 3ς καυστήρες σε μια σοβαρή ψησταριά. βασικα ερχομενος απο 4ς καυστηρες σε 3ς δε μου λείψε ποτε ο 4ος

για τo πλαινο Ir συναντικο ρολο παιζει κ το τι τρως πχ εμενα που δε το εχω κ τρωω πολυ συχνα μοσχαρι angus rib eye πικανιες ξεκαθαρα μου λειπει.. τα κάνω σε lodge τηγάνι στο τελειωμα αφου καψει φουλ 10 λεπτα κ παλι χανω απο γευση 😕 

βεβαια προσωπικη γνωμη και η δικη μου..   

Σεβαστές οι απόψεις..μιας και δεν με θεωρώ expert ειδικά σε searing...

καλά αποτελέσματα προσωπικά βγάζω με reverse searing...

αλλά το αγαπημένο μου παιχνίδι (που βλέπω και την ουσιαστική διαφορά στην χρήση 4ων καυστηρων) τα low and slow...

  • Like 4
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Φετος το καλοκαιρι η κινεζικη μου ψησταρια κλεινει αισιως τα 10 χρονια. Την ειχα παρει γυρω στα 2,5 κατοσταρικα οταν ακομη δεν κυκλοφορουσαν τοσες πολλες επωνυμες.

Φυσικα η αποδοση της εχει πεσει, πλεον οι 3 burners συνδυαστικα δεν ανεβαζουν πανω απο 200 βαθμους, ακομη κι ετσι ομως συνεχιζω να ψηνω χειμωνα-καλοκαιρι χωρις κανενα προβλημα

Το μυστικο της μακροζωιας δεν ειναι κατι σουπερ συνθετο. Καλο καθαρισμα των λιπων και ανανεωση της πατινας της σχαρας

Εχει κανεις υποψην του καλο/ηπιο καθαριστικο για τις εξωτερικες επιφανειες (κουκουλα-ραφια)?

 

Χρησιμοποίησε ζεστό νερό με υγρό πιάτων κι ένα σφουγγάρι.

  • Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Socrates1977 είπε

Καλησπέρα,

 

Smashed burger's φτιάχνει κανείς?  

Έχετε να προτείνετε καμια πρέσα ? κατά προτίμηση όχι μαντέμι!

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν ανοξείδωτο μπάτη ή μία σπάτουλα

https://www.skroutz.gr/c/3841/ergaleia-kreopwleioy/f/1011679/mpatis.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

https://www.skroutz.gr/c/1552/Spatoules-mageirikis/f/1311828_1311859/anoxeidoti-Grill.html?o=σπατουλα&order_by=pricevat&order_dir=asc

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Ναι σπάτουλα χρησιμοποιώ με κάποιο βάρος πχ βάζο από μέλι , αλλά σκεφτόμουν κάτι ποιο λειτουργικό σαν  

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07TYPZDN6/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A24Q8TC27TT133&psc=1

η με χείλος

https://www.amazon.com/Blackstone-Burger-Press-Stainless-Steel/dp/B01N9I8A3V/ref=sr_1_6?crid=3UW9SVG31FF6V&keywords=smash+burger+press&qid=1652192407&sprefix=Smashed+burger+pre%2Caps%2C226&sr=8-6

 

 

 

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Socrates1977 είπε

Ναι σπάτουλα χρησιμοποιώ με κάποιο βάρος πχ βάζο από μέλι , αλλά σκεφτόμουν κάτι ποιο λειτουργικό σαν  

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07TYPZDN6/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A24Q8TC27TT133&psc=1

η με χείλος

https://www.amazon.com/Blackstone-Burger-Press-Stainless-Steel/dp/B01N9I8A3V/ref=sr_1_6?crid=3UW9SVG31FF6V&keywords=smash+burger+press&qid=1652192407&sprefix=Smashed+burger+pre%2Caps%2C226&sr=8-6

 

 

 

 

Από το βιντεάκι, φαίνεται ότι χρησιμοποεί πρέσσα με χείλος

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Από το βιντεάκι, φαίνεται ότι χρησιμοποεί πρέσσα με χείλος

 

Ναι το έχω δει , είναι ο εφευρέτης του smash, αλλά δεν το βρίσκεις το συγκεκριμένο, Γενικά στην Ελλάδα μόνο ένα lodge μαντεμενιο βρήκα. Πάντως από τα reviews στο amazon φαίνεται να προτιμάται το χωρίς χείλος καθώς το κάνεις όσο λεπτό το θέλεις. 

Επεξ/σία από Socrates1977
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Socrates1977 είπε

Ναι το έχω δει , είναι ο εφευρέτης του smash, αλλά δεν το βρίσκεις το συγκεκριμένο, Γενικά στην Ελλάδα μόνο ένα lodge μαντεμενιο βρήκα. Πάντως από τα reviews στο amazon φαίνεται να προτιμάται το χωρίς χείλος καθώς το κάνεις όσο λεπτό το θέλεις. 

Όντως υπάρχουν περισσότερες επιλογές με επίπεδη επιφάνεια. Καλές κριτικές έχει και η παρακάτω

https://www.amazon.de/Warmodern-Stainless-Non-Stick-Hamburger-Hamburgers/dp/B09BBWPSTD/ref=sr_1_1_sspa?crid=2JT3YZ32NS8KL&keywords=burgerpresse&qid=1652202181&sprefix=burger%2Bpress%2Caps%2C122&sr=8-1-spons&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEzU0FYUjdRVTdCVFlDJmVuY3J5cHRlZElkPUEwMTkyNzgzUlhGN1Y0RjdLUEZSJmVuY3J5cHRlZEFkSWQ9QTA1OTM1NTMxM1VLVERSRjYzVFRQJndpZGdldE5hbWU9c3BfYXRmJmFjdGlvbj1jbGlja1JlZGlyZWN0JmRvTm90TG9nQ2xpY2s9dHJ1ZQ&th=1

  • Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, tutuyo είπε

Φετος το καλοκαιρι η κινεζικη μου ψησταρια κλεινει αισιως τα 10 χρονια. Την ειχα παρει γυρω στα 2,5 κατοσταρικα οταν ακομη δεν κυκλοφορουσαν τοσες πολλες επωνυμες.

Φυσικα η αποδοση της εχει πεσει, πλεον οι 3 burners συνδυαστικα δεν ανεβαζουν πανω απο 200 βαθμους, ακομη κι ετσι ομως συνεχιζω να ψηνω χειμωνα-καλοκαιρι χωρις κανενα προβλημα

Το μυστικο της μακροζωιας δεν ειναι κατι σουπερ συνθετο. Καλο καθαρισμα των λιπων και ανανεωση της πατινας της σχαρας

Εχει κανεις υποψην του καλο/ηπιο καθαριστικο για τις εξωτερικες επιφανειες (κουκουλα-ραφια)?

 

Τα λεφτά της τα έχει βγάλει πιστεύω και με το παραπάνω. Μήπως θέλουν καλό καθαρισμό οι καυστήρες με βούρτσα μέσα? ίσως και αλλαγή του ρυθμιστή!

  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Χρησιμοποίησε ζεστό νερό με υγρό πιάτων κι ένα σφουγγάρι.

ωραιος θενξ φιλος

4 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Τα λεφτά της τα έχει βγάλει πιστεύω και με το παραπάνω. Μήπως θέλουν καλό καθαρισμό οι καυστήρες με βούρτσα μέσα? ίσως και αλλαγή του ρυθμιστή!

Δεν εχεις αδικο. Ειδικα τους καυστηρες τους εχω καθαρισει-οχι τοσο συχνα ειναι η αληθεια. Αλλα οκ, πρεπει να ηταν και 9kW, στην πορεια χαθηκαν μερικα😀

Κυριως το εγραψα, ωστε να μην τρελαινεται ο κοσμος με την ισχυ και την επωνυμια. Δλδ και στους 200 βαθμους κανεις ωραιοτατο ψησιμο, οκ θα σου παρει και 5' παραπανω αλλα ποιος κοιταει την ωρα οταν ψηνεις. Γενικα, δεν εχω πετυχει τοσο δυσκολο κρεας που να με ταλαιπωρησει για να ψηθει. Και σε αρκετες περιπτωσεις ψηνω και με ανοιχτη την κουκουλα.

Αρκει να εχεις μαντεμενιες σχαρες, για εμενα αυτο ειναι το σημαντικοτερο😉

Οι επωνυμες ψησταριες ειναι σαφως ανωτερες και σαν υλικα και σαν compact design αλλα ειδικα σημερα που εχουν αυξηθει κατα πολυ στην αγορα, δεν χρειαζεται να δαπανησει καποιος πολλα χρηματα.

Αυτη πχ που ειδα απο κοντα στο Leroy φαινεται να εχει εξαιρετικη ποιοτητα χωρις να χρειαζεσαι ενα σκασμο λεφτα

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, tutuyo είπε

Αυτη πχ που ειδα απο κοντα στο Leroy φαινεται να εχει εξαιρετικη ποιοτητα χωρις να χρειαζεσαι ενα σκασμο λεφτα

Την συγκεκριμένη την έχουμε αναφέρει και προτείνει πολλάκις. Ανά τακτά διαστήματα  μπαίνει και σε προσφορά.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tutuyo είπε

ωραιος θενξ φιλος

Δεν εχεις αδικο. Ειδικα τους καυστηρες τους εχω καθαρισει-οχι τοσο συχνα ειναι η αληθεια. Αλλα οκ, πρεπει να ηταν και 9kW, στην πορεια χαθηκαν μερικα😀

Κυριως το εγραψα, ωστε να μην τρελαινεται ο κοσμος με την ισχυ και την επωνυμια. Δλδ και στους 200 βαθμους κανεις ωραιοτατο ψησιμο, οκ θα σου παρει και 5' παραπανω αλλα ποιος κοιταει την ωρα οταν ψηνεις. Γενικα, δεν εχω πετυχει τοσο δυσκολο κρεας που να με ταλαιπωρησει για να ψηθει. Και σε αρκετες περιπτωσεις ψηνω και με ανοιχτη την κουκουλα.

Αρκει να εχεις μαντεμενιες σχαρες, για εμενα αυτο ειναι το σημαντικοτερο😉

Οι επωνυμες ψησταριες ειναι σαφως ανωτερες και σαν υλικα και σαν compact design αλλα ειδικα σημερα που εχουν αυξηθει κατα πολυ στην αγορα, δεν χρειαζεται να δαπανησει καποιος πολλα χρηματα.

Αυτη πχ που ειδα απο κοντα στο Leroy φαινεται να εχει εξαιρετικη ποιοτητα χωρις να χρειαζεσαι ενα σκασμο λεφτα

Αν θες να πάρεις σαν αυτή περίμενε γιατί βγαίνουν σε προσφορά. Η ίδια με 4 καυστήρες στην τιμή αυτής με 3. 

  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Giannis1112 είπε

Καλησπέρα μια βοήθεια ανάμεσα σ weber j’ai napoleon ποια να προτιμήσω ποιες οι διάφορες ;

5AECF681-ACEB-4A22-811C-919A3C1799FF.png

34DE7096-C781-4237-898A-0AD3ED7E3F3E.png

Καλησπέρα,

και οι δύο ψησταριές που έχεις βάλει είναι κορυφαίες. Αναφορικά με το ποια να προτιμήσεις, δες τι διαφορές έχουν στις εγγυήσεις τους και σε υλικά όπως οι ανακλαστήρες (καλύπτρες των καυστήρων), ο κάδος, ο αφαιρούμενος πάτος του κάδου, το σύστημα ανάφλεξης, το εμβαδό της επιφάνειας ψησίματος κλπ. Για εμένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις εφόσον έχεις την δυνατότητα είναι να τις δεις από κοντά, γιατί είναι αρκετά μεγάλο το ποσό που θα δώσεις αν αποφασίσεις να αγοράσεις μια εκ των δύο. Εξ όσων θυμάμαι το συγκεκριμένο μοντέλο της Weber είναι παλιό, χωρίς αυτό να λέει και πολλά βέβαια. Είναι όμως πολύ καλύτερο σε ποιότητα από τις τωρινές Spirit που έχει βγάλει, που είναι εντελώς entry level σε ποιότητα (και όχι σε κόστος). Όποια και να πάρεις θα κάνεις πολύ καλή επιλογή πάντως.

  • Like 2
Δημοσ.
Στις 7/5/2022 στις 6:24 ΜΜ, katbo είπε

Καλησπέρα, βρήκα αυτό το σπρέι στο themart που είναι λέει αντικολλητικό για σκεύη. Γύρω στα 4.5€ έχει. Τι λέτε, κάνει να το ρίχνουμε στο μαντέμι αντί για ηλιέλαιο ή να το κρατήσω να γρασσάρω την αλυσίδα της μηχανής;

Χρησιμοποιω ενα αντιστοιχο απο το mymarket. Κανει τρομερη δουλεια.

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...