Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά το έχω ξαναγράφει έχω αγοράσει πέτρα πίτσας φθηνή μάρκας united νομίζω και είναι εξαιρετική τα έχει βγάλει τα λεφτά της επι 100...

εχω ψήσει πίτσα ψωμί έως και τυροπιτάκια στο μπάρμπεκιου πάνω σε αυτήν, μιλάμε ότι έχει χρησιμοποιηθεί πάνω από 60 φορές στα 2 χρόνια που την έχω. Δε χάνετε κάτι να τη δοκιμάσετε!

• Like 3
  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2515

• ilpapacha

2205

• sndev

1180

• ηνίοχος

606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, sargus είπε

Ενδιαφέρον αυτό φίλε. Για δώσε καμιά ινφο παραπάνω αν μπορείς σε εμάς τους αρχάριους (ποιο app κτλ.)

Βάζεις πόσες πίτσες θες, μέγεθος ζυμαριου, hydration, θερμοκρασία που θα φουσκώσει, ώρες κλπ και σου βγάζει ακριβώς τις δοσολογιες.

Screenshot_20200501_224045_fisico.pizzapp.jpg

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πιτσα κατι πλακες απο ατσαλι που κυκλοφορουν ειναι οτι καλυτερο παντως

Επεξ/σία από alimentas
Δημοσ.

Μια ερώτηση (μάλλον όχι τόσο επίκαιρη).. έχει κάποιος δουλέψει την ψησταριά go gas smart grill να μου πει για εντυπώσεις στο θέμα του ψησίματος?? Ενδιαφέρομαι για το σπίτι για κάνα ψήσιμο μια στο τόσο... Είναι μικρή, βολική και πρακτική φαίνεται... Ευχαριστώ

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, linkin7 είπε

Μια ερώτηση (μάλλον όχι τόσο επίκαιρη).. έχει κάποιος δουλέψει την ψησταριά go gas smart grill να μου πει για εντυπώσεις στο θέμα του ψησίματος?? Ενδιαφέρομαι για το σπίτι για κάνα ψήσιμο μια στο τόσο... Είναι μικρή, βολική και πρακτική φαίνεται... Ευχαριστώ

Την έχω χρησιμοποιήσει σε διακοπές(ήταν η μόνη που είχε ιδιοκτήτης όταν τον ρώτησα για καμιά ψησταριά σε σπίτι που είχα νοικιάσει) και μπορώ να πω ότι  έκανα την δουλειά μου τότε αλλά τίποτα παραπάνω.  Πολύ μικρή επιφάνεια ψησίματος σαν τηγάνι ένα πράγμα. 

Δεν θα την πρότεινα σε κανέναν για τα λεφτά που έχει. 

Τώρα αν έχεις την μπουκάλα ήδη και απλά βρεις φτηνά το σύστημα grill(δεν ξέρω καν αν πουλιέται χωριστά) τότε δεν χάνεις και τίποτα να το πάρεις για ώρα ανάγκης .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ ChrisAce.. όχι δεν έχω τιποτα.. ψαχνομαι για κάτι φτηνώ σαν ερασιτέχνης για κάνα ψήσιμο μια φορά στο τόσο.. την βρήκα κοντά στα 90 € (μπουκάλα κ smart grill).. όσο κ να το ψάξω για κάτι καλύτερο, νομίζω ότι στο τέλος θα φτάσω σε απαγορευτικό ποσό (για την χρήση που τη θέλω)... 

Επεξ/σία από linkin7
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nosstrom είπε

Ποια Weber?

Τωρα είδα το ooni koda  ....απλά φοβερό!!!! Δεν ήξερα κάν οτι υπάρχει!!!

Ρε σεις δεν πάτε καλά εδώ μέσα. 😃

Πρώτα ατμοκαθαριστης, μετά φούρνο πίτσας!  Αναμένουμε και την ύφεση... 

Στα σοβαρά τώρα νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο για όποιον μπορεί να τα ακουμπήσει. Οι υπόλοιποι θα βολευτουμε με ότι κυκλοφορεί σε προσιτή τιμή (σε σχέση με τις δυνατότητες του καθενός) 

Η δικιά μου πάντως αν της πω να πάρουμε φούρνο πίτσας θα θυμηθεί εκείνο το ραντεβού στο διαιτολόγο που όλο αναβάλλω 😛

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, linkin7 είπε

Ευχαριστώ ChrisAce.. όχι δεν έχω τιποτα.. ψαχνομαι για κάτι φτηνώ σαν ερασιτέχνης για κάνα ψήσιμο μια φορά στο τόσο.. την βρήκα κοντά στα 90 € (μπουκάλα κ smart grill).. όσο κ να το ψάξω για κάτι καλύτερο, νομίζω ότι στο τέλος θα φτάσω σε απαγορευτικό ποσό (για την χρήση που τη θέλω)... 

Υπάρχουν ψησταριές με 2 καυστήρες να δεις εκεί κοντά στα λεφτά που ψάχνεις ή ίσως με λίγα ακόμα, απλά ίσως να μην έχουν μαντεμένια σχάρα ή πλαϊνό μάτι που φαντάζομαι δεν θα σε ενδιαφέρουν και πολύ.

https://www.skroutz.gr/c/447/gas_barbeque/f/700142/2-esties.html?o=ψησταρια+υγραεριου&order_by=pricevat&order_dir=asc

Απλά να ξέρεις όσο ανεβαίνει το budget βρίσκεις και ποιοτικότερα πράγματα.

Για παράδειγμα εγώ θα σου πρότεινα και αυτή που έχουν ακουστεί πολύ καλά λόγια αλλά πας στα 150ευρώ.

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209595/

Επεξ/σία από ChrisAce
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Ρε σεις δεν πάτε καλά εδώ μέσα. 😃

Πρώτα ατμοκαθαριστης, μετά φούρνο πίτσας!  Αναμένουμε και την ύφεση... 

Στα σοβαρά τώρα νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο για όποιον μπορεί να τα ακουμπήσει. Οι υπόλοιποι θα βολευτουμε με ότι κυκλοφορεί σε προσιτή τιμή (σε σχέση με τις δυνατότητες του καθενός) 

Η δικιά μου πάντως αν της πω να πάρουμε φούρνο πίτσας θα θυμηθεί εκείνο το ραντεβού στο διαιτολόγο που όλο αναβάλλω 😛

Πείρα και εγώ ατμοκαθαριστή, φουρνο πιτσα αν ειχα αυλη θα πηγαινε πακέτο με ψησταριά!! 🤣

Επεξ/σία από nosstrom
  • Like 3
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, linkin7 είπε

Καλύτερη παρε μια κανονική ψησταριά υγραερίου οικονομική. Αυτό το σετ το χρησιμοποίησα μια φορά σε σκάφος απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου. Χίλιες φορές μια δικιλη-τρικιλη με τηγάνι 

• Like 1
Δημοσ.

και εγώ θέμα χώρου  έχω γαμώτο αλλιώς η δικιά μου ψήθηκε για το ooni koda

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, sndev είπε

και εγώ θέμα χώρου  έχω γαμώτο αλλιώς η δικιά μου ψήθηκε για το ooni koda

Σε μια βιβλιοθήκη πάνω το έχω μέσα στο σπίτι και όταν το χρειάζομαι το βγάζω έξω σε ένα τραπεζάκι. Μικρό είναι.

Δημοσ.

Pizzaioli ενωθείτε !!

Μεγαλη υπόθεση η πίτσα και ειδικά η Neapolitan. Έχω κι εγώ τρέλα με πίτσες και ψωμιά και ίσως ο κύριος λόγος που πήρα την ψησταριά ήταν αυτός. Δεν περιμένω να έχει τα ίδια αποτελέσματα με το ooni, αλλά περίμενα ότι θα είναι καλύτερα από ηλεκτρικό φούρνο. 

Οπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο post η πρώτη προσπάθεια σε ψωμί ήταν μια μεγάλου βεληνεκούς αποτυχία. Ψωμί καμένο από κάτω, χωρίς καθόλου χρωμα από πανω και σκληρό σαν φρυγανιά. Τότε το είχα σε ταψί που ακουμπούσε απευθείας πάνω στην σχάρα και θερμοκρασία στην ψησταριά πολύ υψηλή (300) indirect. 

Πριν από μερικές ώρες σε πείσμα της αποτυχίας έβαλα να ψησω πίτσα με λιγο διαφορετικό τρόπο αυτή την φορά σε σχέση με το ψωμί.

Φούρνος σταθερά στους 250 indirect, έβαλα ένα μικρό ταψάκι ανάποδα πάνω στην σχάρα, για να αποφύγω το κάψιμο από κάτω ενω πάνω στο ανάποδα γυρισμένο ταψάκι, έβαλα το ταψι που είχα την πίτσα. Το ανάποδο και η πίτσα μπήκαν στον ίδιο χρόνο καθώς αν είχα αφήσει το ανάποδο να πάρει θερμοκρασία θα είχε σίγουρα καεί η πίτσα από κάτω. 

Μετα από 20 λεπτά είχε πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρωμα από πάνω, χωρίς όμως να κάνει τα χαρακτηριστικά φουσκώματα της Neapolitan, ενω από κάτω ήταν ψημένη ωραία. Μόνο όπου το ταψί της πίτσας εξείχε του ταψιού στήριξης είχε λίγο καεί. 

Ταυτοχρονα έβαλα και μια ακριβώς ίδια πίτσα στον ηλεκτρικό φούρνο για να έχω κοντά τις διάφορες. 

Συμπερασματα :

1. Γευστικά ανώτερη η πίτσα της ψησταριάς για τα δικά μου γούστα. Είχε μια χαρακτηριστική γεύση καπνίσματος ξυλόφουρνου, ηπιότερης έντασης προφανώς από κανονικό ξυλόφουρνο. 

2. Στην ψησταριά δεν παίρνει το χρωμα που θα ήθελα από πάνω, αφού αν μείνει παραπάνω για να ροδίσει σωστά, τότε καίγεται από κάτω.

3. 20 λεπτά στην ψησταριά με θερμοκρασία 250-260, 8 λεπτά στον φούρνο με ίδια θερμοκρασία. 

Πέτρα και ψησταριά : Αν και δεν έχω πέτρα, πιστεύω ότι στην πραγματικότητα η πέτρα στην ψησταριά δεν βοηθάει πουθενά, σε αντίθεση με ηλεκτρικό φούρνο ο οποίος έχει την δυνατότητα της πάνω αντίστασης που δίνει άμεση θερμότητα από πάνω για γρήγορο ροδίσμα ενω η πέτρα ταυτόχρονα από κάτω βοηθάει την γρήγορη μετάδοση υψηλής θερμοτητας στην βάση της πίτσας. Θεωρώ πως οτιδήποτε δίνει άμεση θερμότητα κάτω από το ζυμάρι στην ψησταριά, το μόνο που κάνει είναι να ψήσει γρήγορα από κάτω, αλλά όχι και από πάνω. Αν προσέξετε και το ooni, θα δείτε ότι το «καπάκι» είναι πολύ χαμηλά με σκοπό να παίξει τον ρόλο μιας αντίστασης φούρνου για πολύ γρήγορο αποτέλεσμα. 

Με λίγες διορθώσεις στο μέγεθος του ταψιού που βάζω ανάποδα ή και χρήση αλουμινόχαρτου κάτω από το ζυμάρι, νομίζω θα μπορέσω να κατεβάσω λιγο τον χρόνο των 20 λεπτών και να ανεβάσω θερμοκρασία για να έχω το επιθυμητό χρωμα από πάνω. 

Επομενο project open crumb ψωμί. Το θεωρώ απίθανο να γίνει σωστά, κυρίως λόγω περιορισμένου χώρου της ψησταριάς για να μπει υπερυψωμενα η σωστή γάστρα μέσα 

Καλα ψησίματα. 

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως αν δοκίμαζες πάνω από την πίτσα να βάλεις ένα ταψί για να εγκλωβιστεί η θερμοκρασία όπως ανεβαίνει από κάτω. Δεν ξέρω.... Λέω ότι ίσως δουλέψει.

Εδώ ένα βιντεάκι real time ψήσιμο πίτσας. Ήταν στις αρχές που το είχα πάρει και είχα πάει σε ένα φίλο μαζί με το φουρνακι μου και φτιάξαμε πίτσες σπίτι του. 1.5 λεπτό μαζί με τα γυρίσματα. Θέλει 90 μοίρες γύρισμα κάθε 15 δευτερόλεπτα περίπου.

https://www.dropbox.com/s/7fdi5g591hwofdc/VID-10ca9f6c4162d019908422b025694290.mp4?dl=0

• Like 4
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σε μια βιβλιοθήκη πάνω το έχω μέσα στο σπίτι και όταν το χρειάζομαι το βγάζω έξω σε ένα τραπεζάκι. Μικρό είναι.

Ναι αυτό κοιτούσα στο YouTube πιστευα είναι πιο ογκοδες μαλλον μες τη βδομάδα θα το τσιμπήσω κ αυτό! 

12 λεπτά πριν, PHadji είπε

Pizzaioli ενωθείτε !!

Μεγαλη υπόθεση η πίτσα και ειδικά η Neapolitan. Έχω κι εγώ τρέλα με πίτσες και ψωμιά και ίσως ο κύριος λόγος που πήρα την ψησταριά ήταν αυτός. Δεν περιμένω να έχει τα ίδια αποτελέσματα με το ooni, αλλά περίμενα ότι θα είναι καλύτερα από ηλεκτρικό φούρνο. 

Οπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο post η πρώτη προσπάθεια σε ψωμί ήταν μια μεγάλου βεληνεκούς αποτυχία. Ψωμί καμένο από κάτω, χωρίς καθόλου χρωμα από πανω και σκληρό σαν φρυγανιά. Τότε το είχα σε ταψί που ακουμπούσε απευθείας πάνω στην σχάρα και θερμοκρασία στην ψησταριά πολύ υψηλή (300) indirect. 

Πριν από μερικές ώρες σε πείσμα της αποτυχίας έβαλα να ψησω πίτσα με λιγο διαφορετικό τρόπο αυτή την φορά σε σχέση με το ψωμί.

Φούρνος σταθερά στους 250 indirect, έβαλα ένα μικρό ταψάκι ανάποδα πάνω στην σχάρα, για να αποφύγω το κάψιμο από κάτω ενω πάνω στο ανάποδα γυρισμένο ταψάκι, έβαλα το ταψι που είχα την πίτσα. Το ανάποδο και η πίτσα μπήκαν στον ίδιο χρόνο καθώς αν είχα αφήσει το ανάποδο να πάρει θερμοκρασία θα είχε σίγουρα καεί η πίτσα από κάτω. 

Μετα από 20 λεπτά είχε πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρωμα από πάνω, χωρίς όμως να κάνει τα χαρακτηριστικά φουσκώματα της Neapolitan, ενω από κάτω ήταν ψημένη ωραία. Μόνο όπου το ταψί της πίτσας εξείχε του ταψιού στήριξης είχε λίγο καεί. 

Ταυτοχρονα έβαλα και μια ακριβώς ίδια πίτσα στον ηλεκτρικό φούρνο για να έχω κοντά τις διάφορες. 

Συμπερασματα :

1. Γευστικά ανώτερη η πίτσα της ψησταριάς για τα δικά μου γούστα. Είχε μια χαρακτηριστική γεύση καπνίσματος ξυλόφουρνου, ηπιότερης έντασης προφανώς από κανονικό ξυλόφουρνο. 

2. Στην ψησταριά δεν παίρνει το χρωμα που θα ήθελα από πάνω, αφού αν μείνει παραπάνω για να ροδίσει σωστά, τότε καίγεται από κάτω.

3. 20 λεπτά στην ψησταριά με θερμοκρασία 250-260, 8 λεπτά στον φούρνο με ίδια θερμοκρασία. 

Πέτρα και ψησταριά : Αν και δεν έχω πέτρα, πιστεύω ότι στην πραγματικότητα η πέτρα στην ψησταριά δεν βοηθάει πουθενά, σε αντίθεση με ηλεκτρικό φούρνο ο οποίος έχει την δυνατότητα της πάνω αντίστασης που δίνει άμεση θερμότητα από πάνω για γρήγορο ροδίσμα ενω η πέτρα ταυτόχρονα από κάτω βοηθάει την γρήγορη μετάδοση υψηλής θερμοτητας στην βάση της πίτσας. Θεωρώ πως οτιδήποτε δίνει άμεση θερμότητα κάτω από το ζυμάρι στην ψησταριά, το μόνο που κάνει είναι να ψήσει γρήγορα από κάτω, αλλά όχι και από πάνω. Αν προσέξετε και το ooni, θα δείτε ότι το «καπάκι» είναι πολύ χαμηλά με σκοπό να παίξει τον ρόλο μιας αντίστασης φούρνου για πολύ γρήγορο αποτέλεσμα. 

Με λίγες διορθώσεις στο μέγεθος του ταψιού που βάζω ανάποδα ή και χρήση αλουμινόχαρτου κάτω από το ζυμάρι, νομίζω θα μπορέσω να κατεβάσω λιγο τον χρόνο των 20 λεπτών και να ανεβάσω θερμοκρασία για να έχω το επιθυμητό χρωμα από πάνω. 

Επομενο project open crumb ψωμί. Το θεωρώ απίθανο να γίνει σωστά, κυρίως λόγω περιορισμένου χώρου της ψησταριάς για να μπει υπερυψωμενα η σωστή γάστρα μέσα 

Καλα ψησίματα. 

Για ψωμί χρειάζεσαι υγρασία κ οι ψησταριές υγραερίου δε τα πάνε καλά με την υγρασία. Το ψωμί εμείς το βάζουμε στη γάστρα κ στο τέλος κανα 25 ανοίγουμε το καπάκι κ γίνεται εξαιρετικό. Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια όμως ,ΣΕ όλη τη διάρκεια υπάρχει μέσα ταψακι σανιτας γεμάτο με νερό!!!!!!. 

Όσον αφορά τη πίτσα την κανω σε μαντεμι τηγάνι το οποίο το καίω κανα 10μλεπτο να πιάσει φουλ θερμοκρασία. Βαζω τη πίτσα κλείνω καπάκι μετράω 2 λεπτά κ κλείνω το καυστήρα κάτω από το μαντέμι κ την αφήνω indirect αλλά 6 λεπτά κ γίνεται όπως πρέπει. -λεπτη ζύμη-

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...