akpe Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Στην εξισωση που βαζουμε αυτους που δουλευουν, ειπαμε: Αλλο σπουδες αλλο δουλεια. Αν θες να κανεις και τα 2 μαζι (καποιοι τα καταφερνουν εξαισια παντως) ΔΕΝ θα απαιτεις συμβιβασμους απτο εκπαιδευτικο ιδρυμα. Το επιπεδο πρεπει να γινει υψηλο...καποτε. Σε οποιαδήποτε άλλη εποχή ίσως να είχες δίκιο με το τελευταίο, αλλά δεν νομίζεις πως είναι λίγο απόλυτο να βάζουμε το μαχαίρι στο λαιμό κάποιου με ενα ξερό "ή σπουδάζεις ή δουλεύεις;".
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Σε οποιαδήποτε άλλη εποχή ίσως να είχες δίκιο με το τελευταίο, αλλά δεν νομίζεις πως είναι λίγο απόλυτο να βάζουμε το μαχαίρι στο λαιμό κάποιου με ενα ξερό "ή σπουδάζεις ή δουλεύεις;". Nα βαλουμε το μαχαιρι στο λαιμο της τριτοβαθμιας λοιπον? Η παιρνεις ανθρωπους που δεν εχουν προτεραιοτητα το διαβασμα ή να πας να πνιγεις ας πουμε? Νταξει το προβλημα ειναι πολυπλοκο, προφανως καθοριζεται κι απο τα κοινωνικα προβληματα, αλλα εγω προφανως εχω ως κυριο αξονα το να δημιουργησουμε επιτελους ανταγωνιστικα πανεπιστημια. Και ξερεις για ποιο λογο? Οχι για την υστεροφημια τους or something αλλα γιατι αυτο που εχουμε πετυχει μεχρι στιγμης ειναι πραγματι η τριτοβαθμια να ειναι προσβασιμη απο ολους και πραγματι ολοι με τον Α η Β τροπο να παιρνουν πτυχιο και ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ τα πτυχια να μην εχουν καμια ουσια πλεον: Διοτι τα παιρνουν ολοι, αχρηστοι η μη. Και πας και το δειχνεις στον εργοδοτη και γελαει. Και καλα κανει. Αρα, οι αχρηστοι πρεπει να βγουν απτη μεση για να εχει νοημα και η τριτοβαθμια και κυριως για να εχει πιθανοτητες να γινει ΠΑΙΔΕΙΑ και οχι εμποριο πτυχιων. Επισης για να υπαρχει ενας στοιχειωδης τροπος να ξεχωριζουν ΚΑΠΩΣ τα ξερα απο τα χλωρα. Διοτι τωρα ολοι με το ιδιο πτυχιο στα χερια φευγουν και κανουν τους επιστημονες. Για να καταληξω και σε αυτους που εργαζονται λογω ανεχειας, ειδα ατομα που τα καταφεραν εγκαιρως να παρουν πτυχιο ενω παραλληλα δουλευαν. Εντουτοις εγω αποδεχομαι και αυτους που θα καθυστερησουν 1 χρονο ας πουμε αντε 2, αλλα ο αιωνιος φοιτητης διαφερει σαν περιπτωση απο αυτην που περιγραφεις/περιγραφω. Και εδω ομιλουμε για αιωνιους.
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δεν ειναι λυση. Λυση ειναι να πουν "δε περασες κυριε το 80% των μαθηματων για 2 6μηνα? Διαγραφεσαι". Ομορφα πραγματα οπως εξω στα πανεπιστημια που μετρανε "λιγο" παραπανω απτα δικα μας, επειδη μεταξυ αλλων προνοησαν και για τους "ανετους φοιτητες". Ωστε να σταματησει και η καραμελα περι μη δωρεαν παιδειας για ολους με το παρον μετρο. Ομως, οπως ειπα κριση εχουμε εισπρακτικα μετρα παιρνουμε δεν το βλεπω κακο να τραβηξουν οι μπαμπαδες το αυτι των καλοπερασακηδων γιων που τα ξυνουν, με αρκετες πιθανοτητες καποιοι να συνετιστουν προς ωφελος της εκπαιδευσης και καποιοι αλλοι που δε θα συνετιστουν να συνεισφερουν με δικη τους επιλογη τον οβολον τους στο κρατος. Απο εκει που θα σε απεκλειε δια παντος και χωρις συζητηση, τωρα σου λεει παρε 2η ευκαιρια αλλα πληρωσε τωρα. Για αρχη θα προτιμουσες την απευθειας διαγραφη? Θα προτιμούσα ένα σύστημα δίκαιο και ίσο για όλους. Κατάργηση των πανελλαδικών, υποχρεωτικές παρακολουθήσεις και διαγραφές πολύ πριν γίνει κάποιος αιώνιος (δεν πέρασες τα μαθήματα του εξαμήνου σου; Αντίο.) Αλλά εγώ είμαι εγώ και μάλλον είμαι ρομαντικός. Ωστόσο, η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τα πάντα. Ας καταργήσουμε την «δωρεάν» παιδεία, βάζοντας του αιώνιους να πληρώνουν (που ήδη την έχουν πληρώσει μέσω φορολογίας, σημειωτέον). Μετά τι θα πάρει σειρά; Να καταργήσουμε και τη δωρεάν υγεία αν κάποιος είναι βαριά άρρωστος και δεν βγαίνουν τα ταμεία;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Θα προτιμούσα ένα σύστημα δίκαιο και ίσο για όλους. Κατάργηση των πανελλαδικών, υποχρεωτικές παρακολουθήσεις και διαγραφές πολύ πριν γίνει κάποιος αιώνιος (δεν πέρασες τα μαθήματα του εξαμήνου σου; Αντίο.) Αλλά εγώ είμαι εγώ και μάλλον είμαι ρομαντικός. Οτι λες λεω, συμφωνουμε εδω. Δοκιμασε βεβαια, σαν πολιτικος να βγαλεις τετοιο μετρο για τα ελληνικα πανεπιστημια... Ωστόσο, η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τα πάντα. Ας καταργήσουμε την «δωρεάν» παιδεία, βάζοντας του αιώνιους να πληρώνουν (που ήδη την έχουν πληρώσει μέσω φορολογίας, σημειωτέον). Μετά τι θα πάρει σειρά; Να καταργήσουμε και τη δωρεάν υγεία αν κάποιος είναι βαριά άρρωστος και δεν βγαίνουν τα ταμεία; Δεν καταργεις δωρεαν παιδεια μην διαστρεβλωνετε τα πραγματα. Η παιδεια παραμενει δωρεαν, πιο δωρεαν απο ποτε για τον σπουδαστη. Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ειναι αλλη κατηγορια και οχι σπουδαστης. Προτιμω τη διαγραφη του να ειμαι ειλικρινης, αλλα ελαχιστοι γονεις/φοιτητες/μελλοντικοι φοιτητες θα συμφωνησουν μαζι μου. Γιαυτο βαλτους να σκασουν και να πληρωνουν για το αιωνιο καμαρι τους. Δεν τιθεται εδω θεμα δωρεαν η μη παιδειας. Η ΠΑΙΔΕΙΑ παραμενει δωρεαν. Ο σταρχιδισμος ναι οντως, θα κοστιζει (ακομα παραπανω) πλεον. Α και που ειστε. Ο φοιτητης, ο αιωνιος ντε, χαιρει διαφορων ειδικων μεταχειρισεων με το φοιτητικο πασσο (επι 6 χρονια νομιζω?), μη ξεχνιομαστε. Γρηγορα γρηγορα να ενας λογος για διδακτρα, αμεσοτατος. Αν εισαι αιωνιος και μας ετρωγες λεφτα 6 χρονια, φερτα πισω. Υποψιν οτι ενας αιωνιος μπορει ναναι αυτος που διαμενει στις εστιες, αυτος που τρωει τσαμπα στο εστιατοριο κλπ κλπ. Μιλαμε για τεραστια κονδυλια οχι μαλακιες. Αλλα για μενα ειναι δευτερευον αυτο, μπρος στη γενικοτερη υποβαθμιση της παιδειας με τους αχρηστους σπουδαστες.
saya Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δεν ειναι λυση. Λυση ειναι να πουν "δε περασες κυριε το 80% των μαθηματων για 2 6μηνα? Διαγραφεσαι". Ομορφα πραγματα οπως εξω στα πανεπιστημια που μετρανε "λιγο" παραπανω απτα δικα μας, επειδη μεταξυ αλλων προνοησαν και για τους "ανετους φοιτητες". Ωστε να σταματησει και η καραμελα περι μη δωρεαν παιδειας για ολους με το παρον μετρο. Ομως, οπως ειπα κριση εχουμε εισπρακτικα μετρα παιρνουμε δεν το βλεπω κακο να τραβηξουν οι μπαμπαδες το αυτι των καλοπερασακηδων γιων που τα ξυνουν, με αρκετες πιθανοτητες καποιοι να συνετιστουν προς ωφελος της εκπαιδευσης και καποιοι αλλοι που δε θα συνετιστουν να συνεισφερουν με δικη τους επιλογη τον οβολον τους στο κρατος. Απο εκει που θα σε απεκλειε δια παντος και χωρις συζητηση, τωρα σου λεει παρε 2η ευκαιρια αλλα πληρωσε τωρα. Για αρχη θα προτιμουσες την απευθειας διαγραφη? Στην εξισωση που βαζουμε αυτους που δουλευουν, ειπαμε: Αλλο σπουδες αλλο δουλεια. Αν θες να κανεις και τα 2 μαζι (καποιοι τα καταφερνουν εξαισια παντως) ΔΕΝ θα απαιτεις συμβιβασμους απτο εκπαιδευτικο ιδρυμα. Το επιπεδο πρεπει να γινει υψηλο...καποτε. Στα υπολοιπα ενδιαφερονται που διαβασα δεν απαντω προς το παρον γιατι θα μακρυγορησω με κινδυνο να εισπραξω σχολια σαν του ενοειται και αυτη τη στιγμη με την κουραση που εχω, δεν ψηνομαι να χαλασω φαια ουσια. edit: Insomniak για την ωρα, να αρκεστω να ξαναπω μονο, οτι εσυ θες 10ομνισλας να εκπαιδευονται σε πανεπιστημιο για να βγει ενας που θα συνεισφερει, αλλα εγω σου λεω οτι οι υπολοιποι 9 τρωνε τη θεση ατομων που σιγουρα θα ειχαν παραπανω ποσοστα συνεισφορας απο τους ομνισλας (επειδη διατεινεστε συνεχως περι προσβασης ολων στην παιδεια κλπ)...Αρα κατ'εμε οι αιωνιοι σταρχιδιστες δεν εχουν θεση στην παιδεια για οσο θα τρωνε τις θεσεις απο αλλους που θα μπορουσαν να ειναι πολυ πιο αξιολογοι σπουδαστες . Και επειδη θα με ρωτησεις "και πως ξερουμε ποιοι ειναι οι καλοι και οι κακοι" ιδου η λυση. Διαγραφη των αχρηστων, εναλλακτικα εκφοβισμος τους με διδακτρα για αρχη μπας και τους κανεις χρησιμους/μπας και τους διωξεις/αλλιως να τους εισπραξεις. Ειναι πιο ελαστικο μετρο απο την απευθειας διαγραφη που επικρατει στα σωστα πανεπιστημια του εξωτερικου. Τα αγγλικα πανεπιστημια που εφαρμοζουν αυτην την μεθοδο πολυ τα κατηγορουν οτι εχουν πολυ χαμηλο επιπεδο ως προς την υλη που διδασκουν..και για αυτο μπορουν να εχουν τετοιο κανονα..μιλαμε για υλη δευτερας και πρωτης λυκειου που διδασκεται εδω , αυτοι τα κανουν σε καποιες σχολες.θα μου πεις βεβαια ειναι Αγγλια .Λογικα εχουν οπερισσοτερες ανεσεις απο τις δικες μας και καλυτερη χρηματοδοτηση αρα εμεις πρεπει να εχουμε δυσκολοτερα μαθηματα για να ξεχωρισουμε. Συην χρηματοδοτηση και στα σχετικα δεν μπορουμε να τους συναγωνιστουμε.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι να γινουμε Αγγλια. Δεν μοιαζουμε με την Αγγλια.. αν εφαρμοσουμε το ιδιο συστημα με αυτους . Θα αναγκαστουμε να κανουμε πιο ευκολα τα μαθηματα ..οπως τα καναν και αυτοι. Μετα ομως οι σχολες μας δεν θα μπορουν να συγκριθουν με τις δικες τους γιατι οι δικες τους εχουν καλυτερο εξοπλισμο.Αρα εμεις ειμαστε εμεις και οι Αγγλοι οι Αγγλοι.
akpe Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Για εμένα δεν έχει διαφορά αν καθυστερήσει δυο ή πέντε χρόνια, αρκεί να συντρέχει σοβαρός λόγος. Εκεί ακριβώς κάνω προσωπικά τον διαχωρισμό, στο αν τα ξύνει ή όχι. Παράδειγμα, παλιά μου μαθήτρια πέρασε πριν από τρία χρόνια σε πανεπιστήμιο στην επαρχία και αναγκαστικά έπιασε δουλειά ώστε να καταφέρει να τα βγάλει πέρα. Ήδη έχει μείνει αρκετά πίσω, καταφέρνει όμως και βγάζει μόνη της νοίκι, έξοδα και της μένουν και κάποια στην τσέπη. Πολύ πιθανόν να κάνει άλλα τρία χρόνια να τελειώσει. Η νέα ιδέα του νόμου λοιπόν λέει π.χ. πως αυτή μπορεί να έχει την ίδια μοίρα με έναν που πέρασε επαρχία, την βγάζει στα κυλικεία και τις καφετέριες κάθε μέρα χωρίς να δουλεύει, με τα λεφτά του μπαμπά. Αυτή γιατί να την πληρώσει επειδή το κράτος αποφάσισε να τσουβαλιάσει τα πάντα; Δεν είναι λίγο παράλογο; Για εμένα ο προηγούμενος νόμος ήταν ιδανικός (με βάσει τις παρούσες συνθήκες). Άλλωστε πιστεύει κανείς ότι αν δεν είχαμε κρίση θα μιλούσαμε τώρα για δίδακτρα; Επίσης έχω την εντύπωση οτί μετά το ν+2 ο φοιτητής δεν δικαιούται πάσο, σίτηση, εστίες κ.λπ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Επίσης έχω την εντύπωση οτί μετά το ν+2 ο φοιτητής δεν δικαιούται πάσο, σίτηση, εστίες κ.λπ. Ναι αλλα για ν+2 χρονια εχαιρε ολων των προνομιων χωρις στην ουσια να σπουδαζει, κοροιδευε με ενα πασο στα χερια ας πουμε. Και αφου εφτασες στο ν+3 πλερωνε τα ν+2 σταρχιδισμου μαζεμενα τωρα...Καπως ετσι το ειπα. Οσο για το παραδειγμα που λες δυο λυσεις υπαρχουν. Η μαιχαρι και στην περιπτωση αυτη οπως συμβαινει εξω, ή κοινωνικα κριτηρια για εξαιρεσεις. Ομως... Αλλο που δε θελουν οι παραταξεις, τα κομματα και τα βυσματα. Πανηγυρι ανταλλαγων παλι θα γινει η τριτοβαθμια, σε περιπτωση κοινωνικων κριτηριων. Θα χαιρουν ειδικης μεταχειρισης οι ημετεροι και αυτοι που θα εχουν αναγκη θα μενουν εκτος, παλι... (βλεπε εστιες πχ). Αρα...
Fotis13 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Τα αγγλικα πανεπιστημια που εφαρμοζουν αυτην την μεθοδο πολυ τα κατηγορουν οτι εχουν πολυ χαμηλο επιπεδο ως προς την υλη που διδασκουν..και για αυτο μπορουν να εχουν τετοιο κανονα..μιλαμε για υλη δευτερας και πρωτης λυκειου που διδασκεται εδω , αυτοι τα κανουν σε καποιες σχολες.θα μου πεις βεβαια ειναι Αγγλια .Λογικα εχουν οπερισσοτερες ανεσεις απο τις δικες μας και καλυτερη χρηματοδοτηση αρα εμεις πρεπει να εχουμε δυσκολοτερα μαθηματα για να ξεχωρισουμε.Δεν μπορω να καταλαβω γιατι να γινουμε Αγγλια. Δεν μοιαζουμε με την Αγγλια.. αν εφαρμοσουμε το ιδιο συστημα με αυτους . Θα αναγκαστουμε να κανουμε πιο ευκολα τα μαθηματα ..οπως τα καναν και αυτοι. Μετα ομως οι σχολες μας δεν θα μπορουν να συγκριθουν με τις δικες τους γιατι οι δικες τους εχουν καλυτερο εξοπλισμο.Αρα εμεις ειμαστε εμεις και οι Αγγλοι οι Αγγλοι. Συνεχιζοντας την παγκοσμιως αποδεκτη αποψη απο την ακαδημαικη κοινοτητα, της saya πως τα αγγλικα πανεπιστημια εχουν χαμηλο επιπεδο ως προς την υλη (το οτι κανουν ουρα οι φοιτητες απο ολο τον κοσμο να σπουδασουν εκει ειναι τυχαιο προφανως)καθως το οτι εμεις εχουμε δυσκολοτερα μαθηματα ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ( δευτερη επιλογη παγκοσμιως ειμαστε μετα την Αγγλια απλα δεν το ξερουμε ακομα) παραθετω λινκ απο τουs times που επιβαιωνει πληρως τα λεγομενα της http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2011-2012/top-400.html Υ.Γ και τι εγινε που το χαρτι απο ελληνικο πανεπιστημιο διεθνως αλλα και στην αγορα εργασιας ισοδυναμει με κωλοχαρτο,και τι και αν ειμαστε σε καταταξη στις τελευταιες θεσεις παγκοσμιως ΕΧΟΥΜΕ "ΔΩΡΕΑΝ " παιδεια η' μηπως οχι?Καλα ειναι τα παραμυθια για εσωτερικη καταναλωση εχουμε χορτασει απο τετοια αλλα οταν βαζουμε και στο φοντο τι γινεται εξω το πραγμα αρχιζει και ζοριζει και η μετωπικη με την πραγματικοτητα ειναι αποτομη...
fylatos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Ναι αλλα για ν+2 χρονια εχαιρε ολων των προνομιων χωρις στην ουσια να σπουδαζει' date=' κοροιδευε με ενα πασο στα χερια ας πουμε. Και αφου εφτασες στο ν+3 πλερωνε τα ν+2 σταρχιδισμου μαζεμενα τωρα...Καπως ετσι το ειπα. Οσο για το παραδειγμα που λες δυο λυσεις υπαρχουν. Η μαιχαρι και στην περιπτωση αυτη οπως συμβαινει εξω, ή κοινωνικα κριτηρια για εξαιρεσεις. Ομως... Αλλο που δε θελουν οι παραταξεις, τα κομματα και τα βυσματα. Πανηγυρι ανταλλαγων παλι θα γινει η τριτοβαθμια, σε περιπτωση κοινωνικων κριτηριων. Θα χαιρουν ειδικης μεταχειρισης οι ημετεροι και αυτοι που θα εχουν αναγκη θα μενουν εκτος, παλι... (βλεπε εστιες πχ). Αρα...[/quote'] Αρα λογω της κακοηθειας του πανεπιστημιου ας την φανε ολοι στο συνολο. Εγω δεχομαι οπως εγραψα τα διδακτρα αν εφαρμοστει ο νομος και υπαρχει σωστη αξιολογηση του εργου των καθηγητων. Sent from my MotoA953 using Insomnia
saya Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Ναι αλλα για ν+2 χρονια εχαιρε ολων των προνομιων χωρις στην ουσια να σπουδαζει, κοροιδευε με ενα πασο στα χερια ας πουμε. Και αφου εφτασες στο ν+3 πλερωνε τα ν+2 σταρχιδισμου μαζεμενα τωρα...Καπως ετσι το ειπα. Οσο για το παραδειγμα που λες δυο λυσεις υπαρχουν. Η μαιχαρι και στην περιπτωση αυτη οπως συμβαινει εξω, ή κοινωνικα κριτηρια για εξαιρεσεις. Ομως... Αλλο που δε θελουν οι παραταξεις, τα κομματα και τα βυσματα. Πανηγυρι ανταλλαγων παλι θα γινει η τριτοβαθμια, σε περιπτωση κοινωνικων κριτηριων. Θα χαιρουν ειδικης μεταχειρισης οι ημετεροι και αυτοι που θα εχουν αναγκη θα μενουν εκτος, παλι... (βλεπε εστιες πχ). Αρα... Ξερω πολυ καλους φοιτητες που καναν και μεταπτυχιακο που τελειωσαν στα 6 χρονια και κατι..και η συγκεκριμενη ειχε τον καλυτερο βαθμο στην σχολη. Τι εχετε παθει και ειστε τοσο αφοριστικοι;Τσουβαλιαζετε τους παντες. Ολοιω ειναι αχρηστοι. Υπαρχουν σχολες που ειναι δυσκολες και ο μεσος ορος φοιτησης ειναι 7 χρονια και εδω και στο εξωτερικο..ολοι αυτοι οι φοιτητες ειιναι αχρηστοι; Συνεχιζοντας την παγκοσμιως αποδεκτη αποψη απο την ακαδημαικη κοινοτητα, της saya πως τα αγγλικα πανεπιστημια εχουν χαμηλο επιπεδο ως προς την υλη (το οτι κανουν ουρα οι φοιτητες απο ολο τον κοσμο να σπουδασουν εκει ειναι τυχαιο προφανως)καθως το οτι εμεις εχουμε δυσκολοτερα μαθηματα ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ( δευτερη επιλογη παγκοσμιως ειμαστε μετα την Αγγλια απλα δεν το ξερουμε ακομα) παραθετω λινκ απο τουs times που επιβαιωνει πληρως τα λεγομενα της http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2011-2012/top-400.html Υ.Γ και τι εγινε που το χαρτι απο ελληνικο πανεπιστημιο διεθνως αλλα και στην αγορα εργασιας ισοδυναμει με κωλοχαρτο,και τι και αν ειμαστε σε καταταξη στις τελευταιες θεσεις παγκοσμιως ΕΧΟΥΜΕ "ΔΩΡΕΑΝ " παιδεια η' μηπως οχι? Ωχ αυτη η ειρωνια με τον ρητορικο λογο..δεν το εχεις παιδι, δεν εντυπωσιαζεις, μην το χρησιμοποιεις..αντιθετα φαινεται λιγο φτηνο. Δεν ειπα ποτε οτι δεν εχουν οι αγγλικες σχολες καλυτερη καταταξη απο την δικη μας. Καποιες εχουν αλλα μην ξεχνας αυτο που ειπα εξ αρχης εχουν καλυτερη χρηματοδοτηση, ειναι πολυτελειας εχουν ανεσεις ..εμεις σε αυτα δεν μπορουμε να συγκριθουμε..αν ειναι να συγκρινεις ξενες πανακριβες σχολες που πας και τρελενεσαι απο τις εγκαταστασεις με αντιστοιχες ελληνικες που δεν εχουν πολλες φορες καρεκλες. Χαθηκες. Δες απλα τις φωτογραφιες να μου πεις την διαφορα.. εχεις δει ποτε στην Ελλαδα τετοιο κτιριο. Γιατι εγω οχι.. ειναι το γνωστο που πας ρε Καραμητρο.. http://www.ukcollegesonline.co.uk/2012/02/boarding-schools-and-colleges-in-great-britain/
Fotis13 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Ωχ αυτη η ειρωνια με τον ρητορικο λογο..δεν το εχεις παιδι, δεν εντυπωσιαζεις, μην το χρησιμοποιεις..αντιθετα φαινεται λιγο φτηνο. Δεν ειπα ποτε οτι δεν εχουν οι αγγλικες σχολες καλυτερη καταταξη απο την δικη μας. Καποιες εχουν αλλα μην ξεχνας αυτο που ειπα εξ αρχης εχουν καλυτερη χρηματοδοτηση, ειναι πολυτελειας εχουν ανεσεις ..εμεις σε αυτα δεν μπορουμε να συγκριθουμε..αν ειναι να συγκρινεις ξενες πανακριβες σχολες που πας και τρελενεσαι απο τις εγκαταστασεις με αντιστοιχες ελληνικες που δεν εχουν πολλες φορες καρεκλες. Χαθηκες. Γιατι εχουν καλυτερη χρηματοδοτηση εχεις αναρωτηθει? εμεις γιατι δεν εχουμε αντιστοιχη? ποιες ειναι οι διαφορες των εκπαιδευτικων μας συστηματων? Αστο μην κουραστεις να απαντησεις γιατι θα εκτεθεις για πολλοστη φορα, αρκετα με τα αφελη χωρις καμια βαση επιχειρηματα( τους χαρακτηρισμους στους επιστρεφω στην νιοστη). Οσο και να αερολογεις διοτι περι αυτου προκειτε η τριτοβαθμια εκπαιδευση στην Ελλαδα εχει αποτυχει προ πολου. Επιχειρηματα του τυπου"γνωριζω αρκετους που ετσι ...και ξερω περιπτωσεις και η γιαγια μου και η γκομενα που εχω στο χωριο και δεν την εχει δει ποτε κανεις μονο γελιο προκαλουν.
saya Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2012 Γιατι εχουν καλυτερη χρηματοδοτηση εχεις αναρωτηθει? εμεις γιατι δεν εχουμε αντιστοιχη? ποιες ειναι οι διαφορες των εκπαιδευτικων μας συστηματων? Αστο μην κουραστεις να απαντησεις γιατι θα εκτεθεις για πολλοστη φορα αρκετα με τα αφελη χωρις καμια βαση επιχειρηματα( τους χαρακτηρισμους στους επιστρεφω στην νιοστη). Οσο και να αερολογεις διοτι περι αυτου προκειτε η τριτοβαθμια εκπαιδευση στην Ελλαδα εχει αποτυχει προ πολου. Επιχειρηματα του τυπου"γνωριζω αρκετους που ετσι ...και ξερω περιπτωσεις και η γιαγια μου και η γκομενα που εχω στο χωριο και δεν την εχει δει ποτε κανεις μονο γελιο προκαλουν. Γιατι εχουν εξι φορες μεγαλυτερη χωρα απο εμας; Αρα πολλοι περισσοτερους φορους; Επισης η χωρα τους ειναι η Αγγλια και αυτην την περιοδο τα αγγλικα ειναι η επισημη γλωσσα που συνενοειται ο μορφωμενος κοσμος. Οπως παλιοτερα τα γαλλικα και προ Χριστου κυριολεκτικα και τα ελληνικα. Παει κοσμος απο ολη την Ευρωπη να σοουδασει. Επισης ειναι μια πολυ πιο πλουσια χωρα. Ειχαν δουκες και πριγκιπες και αποικιες, οταν εμεις εδω ειχαμε Τουρκοκρατια και οτι φορους διναμε πηγαιναν στην Τουρκια. |Πας να μου συγκρινεις Αγγλια με Ελλαδα. Θα το ξαναπω . Δεεν ειμαστε Αγγλια. Και δεν θα ηθελα να ζω και στην Αγγλια ..αν ηθελα να ζω εκει , θα μεταναστευα.
Fotis13 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Γιατι εχουν εξι φορες μεγαλυτερη χωρα απο εμας; Αρα πολλοι περισσοτερους φορους; Επισης η χωρα τους ειναι η Αγγλια και αυτην την περιοδο τα αγγλικα ειναι η επισημη γλωσσα που συνενοειται ο μορφωμενος κοσμος. Οπως παλιοτερα τα γαλλικα και προ Χριστου κυριολεκτικα και τα ελληνικα. Παει κοσμος απο ολη την Ευρωπη να σοουδασει. Επισης ειναι μια πολυ πιο πλουσια χωρα. Ειχαν δουκες και πριγκιπες και αποικιες, οταν εμεις εδω ειχαμε Τουρκοκρατια και οτι φορους διναμε πηγαιναν στην Τουρκια. |Πας να μου συγκρινεις Αγγλια με Ελλαδα. Θα το ξαναπω . Δεεν ειμαστε Αγγλια. Και δεν θα ηθελα να ζω και στην Αγγλια ..αν ηθελα να ζω εκει , θα μεταναστευα. Χρηματοδοτηση απο ιδιωτικα κεφαλαια(εισφορες-διδακτρα στα τοπ πανεπιστημια,ειναι αυτα που εδωσες στο λινκ σου με τις ανεσεις) με αμεση συνδεση με την αγορα εργασιας με επιχειρηματιες στα διοικητικα συμβουλια των πανεπιστημιων σε σχεση με μας που υποτιθεται πως εχουμε δωρεαν παιδεια.Ολα τα αλλα που λες ειναι παντελως ασχετα με το επιπεδο της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης στην Αγγλια, εχεις εκτεθει παλι οπως ηταν αναμενομενο, πεστα ομως σε κανεναν αποφοιτο γυμνασιου μπορει και να τα συσχετισει γιατι εδω δεν ... Υ.Γ Αληθεια η Σιγκαπουρη που ειναι πανω απο εμας σε καταταξη πως εξηγηται?δεν εχει τις προυποθεσεις που εθεσες για την Αγγλια, σου βαζω δυσκολα ε? σορρυ
saya Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Χρηματοδοτηση απο ιδιωτικα κεφαλαια(εισφορες-διδακτρα στα τοπ πανεπιστημια,ειναι αυτα που εδωσες στο λινκ σου με τις ανεσεις) με αμεση συνδεση με την αγορα εργασιας με επιχειρηματιες στα διοικητικα συμβουλια των πανεπιστημιων σε σχεση με μας που υποτιθεται πως εχουμε δωρεαν παιδεια.Ολα τα αλλα που λες ειναι παντελως ασχετα με το επιπεδο της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης στην Αγγλια, εχεις εκτεθει παλι οπως ηταν αναμενομενο, πεστα ομως σε κανεναν αποφοιτο γυμνασιου μπορει και να τα συσχετισει γιατι εδω δεν ... Υ.Γ Αληθεια η Σιγκαπουρη που ειναι πανω απο εμας σε καταταξη πως εξηγηται?δεν εχει τις προυποθεσεις που εθεσες για την Αγγλια, σου βαζω δυσκολα ε? σορρυ Παιδι μου, συγνωμη που στο χαλαω,το ξερω οτι δεν ηθελες να ειναι ετσι αλλα σιγουρα στην Αγγλια υπαρχει χρηματοδοτηση και απο το κρατος. Που το ξερω αυτο;Δεν θυμασαι οταν αυξησαν τα διδακτρα και εγινε χαμος; Μεχρι τοτε ποιος πληρωνε; Αλλιως γιατι να ειναι αποφαση της κυβερνησης να αυξηθουν τα διδακτρα.Απλως σου λεω αλλο Αγγλια, αλλο Ελλαδα. Αυτοι ειναι 60 εκατομμυρια εμεις 12. Αλλο οι δικοι τους φοροι αλλο οι δικοι μας. Ειναι σαν να λες να φτιαξουμε στην Ελλαδα αντιστοιχη σειρα σαν το λοστ. Γινεται; Ειδικα για το Κειμπριτζ ξερω ατομο που σκεφτοταν για μεςταπτυχιακο , πηγε ρωτησε τιμες και εφυγε.. :-D . Προφανως επειδη ειναι μια σχολη με μεγαλη ζητηση, θα εχει τσουχτερουτσικα διδακτρα.Παλιοτερα τα διδακτρα της Αγγλιας ηταν χαμηλα. Πηγαιναν εκει με τις ορδες να σπουδασουν. Για αυτο που λες για συνδεση με βιομηχανια ,κτλ, πολυ πιθανον νμα συμβαινει, αλλα οχι για ολες τις σχολες. Ακομγ και στο κειμπριτζ μια σχολη ανθρωπιστικων επιστημων τι χρημτοδοτηση να εχει;Για την Συγκαπουρη ειδικα δεν γνωριζω. Δεν ξερω κοσμο που πηγε να σπουδασει εκει.Αλλα για ξενες σχολες της Αγγλιας υπαρχει βρωμα οτι πολλες εχουν πολυ χαμηλο επιπεδο. Και ειναι και φυσικο. Μαζευεται κοσμος απο ολη την υφηλιο, πολλοι αποτυχημενοι στις εξετασεις εισαγωγης των ντοπιων σχολων.Τι περιμενεις; Αλλα μου αρεσει που εχεις μια ειοκονα στο κεφαλι σου , που συμφερει και απεικονιζει αυτο που θες εσυ . Καμια συνεισφορα του κρατους στην παιδεια. Αυτο δεν υπαρχει πουθενα στο μεταξυ.Και επιμενεις εισαι σιγουρις οτι ειναι ετσι..χωρις να γνωριζεις.Απλα ειναι η ιδεα στο κεφαλι σου που περιγραφεις..οχι , ενταξει , εχει πλακα.. Και στο ξαναειπα, δεν ειναι κακο. Μπορει εσυ να μην θες να πληρωνεις για την παιδεια κανενος. Μπορει να ξθεωρεις οτι ειναι και αχρηστη παντελως. Απλα μην εισαι τοοοσο απολυτος.
FarCry Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2012 Δεν ειναι αναγκη να προηγηθει αρνητικο προσημο σε καποιο ισολογισμο για να επιβληθει "προστιμο" ή "διδακτρα". Οι συνεπειες μπορει να μην ειναι αμεσα οικονομικες, ειναι αλλες ομως. Δεν μας νοιαζει? Μονο τα ευρω κοιταμε? η ιδεα αυτη επεσε στο τραπεζι για να μαζεψουν ευρω. αρα κατα πρωτο λογο τα ευρω κοιτανε εγω παντως ξαναλεω οτι ειναι αδικο να πληρωνει καποιος διδακτρα για την παιδεια που εχουμε. εαν φτιαξουμε το συστημα της εκπαιδευσης το συζηταμε. ετσι οπως ειναι τωρα θα πληρωνεις για κατι που δεν εχεις οφελος (σε αντιθεση με την αγγλια ή αλλες χωρες οπου πληρωνεις για τις υπηρεσιες που λαμβανεις αρα και εχουν αντικρυσμα τα λεφτα που δαπανας. δηλαδη τα ελαχιστα ατομα που κοβονται ειναι δικο τους το προβλημα και οχι αλλων παραγοντων)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα