Προς το περιεχόμενο

Πορειες-μπαχαλακηδες


TXC_ELLAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τουλαχιστον συμφωνουμε οτι εχουν κερδηθει καποια δικαιωματα.

 

 

Συμφωνούμε στο ότι έχουν κερδηθεί κάποια δικαιώματα σε κάποιο βαθμό. Διαφωνούμε κάθετα όμως στο τι συνετέλεσε για να κερδηθούν.

 

Εγώ θεωρώ ότι κερδήθηκαν - όπως ήταν αναμενόμενο βάσει κοινής λογικής - σταδιακά, διότι οι κοινωνίες εξελίχθηκαν, το μορφωτικό επίπεδο όλο και περισσότερων ανθρώπων ανέβηκε και κατά συνέπεια, τα διάφορα αναχρονιστικά στερεότυπα (περί κοινωνικών, φυλετικών ή άλλων διακρίσεων) έπαψαν να έχουν θέση στα μυαλά των σύγχρονων ανθρώπων.

 

Εσύ θεωρείς ότι κερδήθηκαν, χάρη στον χωρίς διακρίσεις τσαμπουκά εναντίον φταιχτών και μη και στην καταστρεπτική μανία ορισμένων ανεγκέφαλων.

 

Η διαφορά μεταξύ των δύο θεωριών όμως, ξέρεις πού εντοπίζεται; Στο γεγονός ότι η δική μου έχει τη δυνατότητα να βρει υποστηρικτές παντού, σε αντίθεση με τη δική σου της οποίας η ελπίδα για αποδοχή περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο μεταξύ ομοϊδεατών μπουρλοτιέρηδων.

 

Να σε διευκολύνω; Την επόμενη μέρα από την προσεχή ...κοινωνική σας επανάσταση, αφού θα έχει καεί για άλλη μια φορά η μισή πόλη (και μαζί της - δε χορταίνω να το επαναλαμβάνω! - οι περιουσίες ανθρώπων που δεν είναι ούτε στο ελάχιστο υπεύθυνοι για τις όποιες αδικίες υποτίθεται ότι αγωνίζεστε), πήγαινε και χτύπα ένα τυχαίο κουδούνι κατοίκου της περιοχής που καταστρέψατε (Εκεί ξεχωρίζει αυτός που όντως έχει guts. Δεν ξεχωρίζει όταν κρύβει τη φάτσα του κάτω από κουκούλα και εκτοξεύει εμπρηστικές βόμβες) και τόλμα να του συστηθείς με ειλικρίνεια :

 

«Καλημέρα σας! Με λένε τάδε και έρχομαι να σας ενημερώσω ότι είμαι ένας από εκείνους που έκαψαν και κατέστρεψαν την περιοχή σας. Γνωρίζετε, υποθέτω, πως ό,τι κάναμε, το κάναμε για να προασπίσουμε το δικαίωμά σας στη σύνταξη, την περίθαλψη, την ελευθερία λόγου και την ανεξιθρησκεία και για να εγγυηθούμε ότι δε θα σας τα στερήσει κανείς.»

 

Έπειτα, ευχήσου να μην ήσουν τόσο γκαντέμης, ώστε το κουδούνι που χτύπησες να ανήκει σε κάποιον που είδε το αυτοκίνητο ή το κατάστημά του στις φλόγες, διότι στην περίπτωση αυτή, δύσκολα θα βγεις ζωντανός απ' τα χέρια του (ποια χέρια; με τα δόντια θα σε τελειώσει...), ενώ σε άλλη περίπτωση απλώς θα φας ξύλο (και το κακό είναι ότι τότε θα είσαι μόνος σου, δε θα έχεις άλλους πενήντα να σιγοντάρουν την ...επανάστασή σου).

 

φυσικα δεν ειναι μονο η ελλαδα που ειναι ολα σου τα παραδειγματα αλλα ειναι και οι...

 

 

Φυσικά και όλα τα παραδείγματά μου αναφέρονται στην Ελλάδα! Εσένα που είσαι Έλληνας και τους ομοίους σου κατηγορώ. Την Ελλάδα και τους Έλληνες ξεσκίζετε με τη μαλακία που σας δέρνει. Αν ήμουν ...Νορβηγός, θα κατηγορούσα τους αντίστοιχους ντόπιους εξτρεμιστές και όλα τα παραδείγματά μου θα αναφέρονταν στη Νορβηγία...

 

μου φερνεις παραδειγματα για τα οποια εγω παλευω οπως η συνταξη του πατερα σου...

τι μου το λες???γι αυτο ειμαι στους δρομους...

 

Αυτές τις τρίχες, σου είπα μόλις λίγο πριν, πότε και σε ποιον να δοκιμάσεις να τις ξεφουρνίσεις...Αχ, φουκαρά μου! Αν είχες ποτέ την τόλμη και την ανδρεία - έννοιες οι οποίες στο μυαλό σου αρχίζουν και τελειώνουν σ' ένα μπουκάλι βενζίνη - να κάνεις αυτό που σου πρότεινα και τύχαινε το κουδούνι που θα χτυπούσες να ήταν συγκεκριμένα του πατέρα μου (ναι, εκείνου του 40 χρόνια μεγαλύτερου από 'σένα συνταξιούχου...), ούτε στρατός δε σε γλίτωνε! Θα ένιωθες στο πετσί σου ότι, όπως η ικανότητα να κάνεις ποδήλατο δε σ' εγκαταλείπει με την πάροδο των ετών, ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο δε σ' εγκαταλείπουν και 40 χρόνια συνεχούς προπόνησης στο ...καράτε!

 

επισης ο πατερας σου εχει τουλαχιστον μια συνταξη...το 1800 δεν θα ειχε ουτε αυτη την ελαχιστη.

οχι ειναι θεμιτο η ωραιο αλλα οπως λες εχει μια επιλογη.τοτε δεν ειχαν καμια...τελος πες του να βαλει aircondition.τερμα στο πετρελαιο.ενα καλο air δεν καιει τιποτα.

 

Έγινε! Σε ποια τράπεζα σε βολεύει να καταθέσεις τα φράγκα που θα του κάνεις δώρο για να αγοράσει τρία - βλέπεις δεν είναι σικ η χημική τουαλέτα στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο, ώστε να μην το δαγκώνεις κάθε φορά που πρέπει να πας για κατούρημα... - από δαύτα, προκειμένου να αντικαταστήσουν τα καλοριφέρ που υπάρχουν σε όλο το σπίτι;

 

ωραιος ο μαρτιν λουθερ αλλα εκτος απο τον μαρτιν υπηρχαν και οι μαυροι πανθηρες...μην τους ξεχνας...και ηταν αρκετα βιαιοι.κλασσικο παραδειγμα οτι χρειαζονται και τα 2.

 

Δεν τους ξεχνώ καθόλου! Όπως δεν ξεχνώ ούτε το ρόλο που έπαιξαν τόσο αυτοί, όσο και ο M.L.K., ούτε τη διαφορά ιδεολογίας και μεθόδων μεταξύ των δύο. Όπως δεν ξεχνώ γενικότερα το ρόλο που παίζει η βία...

 

...Η βία χρειάζεται μόνο σε συνθήκες πολέμου (κανονικού πολέμου, έτσι; μη μου αρχίσεις τίποτα μπαρούφες για «πολέμους των πόλεων»...). Γιατί η βία εκτός πολέμου, δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτοσκοπός;

 

Στα έχω έτοιμα (εκτός κι αν δεν καταδέχεσαι, επειδή είναι του ...συστημικού του Καμπουράκη) :

 

http://www.protagon....article&id=2901

 

Δώσε έμφαση σ' αυτό:

 

 

 

ο Μάρτιν Λούθερ Κίγκ προσπαθούσε με φιλειρηνικό τρόπο να αλλάξει τη νοοτροπία στην χώρα.Οι Μαύροι Πάνθηρες δεν είχαν σχέση με Μάρτιν Λούθερ. Ήταν πολύ εξτρεμιστές για να ικανοποιηθούν μ’ ένα «yesterday I had a dream”.

 

 

 

εν συνεχεία σ' αυτό:

 

 

 

Ο ιδεολογικός τους προσανατολισμός ήταν εμφανώς Μαρξιστικός. Ήταν ένας «επαναστατικός στρατός» που απέρριπτε τα ειρηνικά πολιτικά μέσα και ήταν αποκλειστικά προσανατολισμένος στην μαζική ένοπλη πάλη. Αποκαλούσαν την αστυνομία «στρατό κατοχής», τους ένστολους pigs (γουρούνια) και άνοιξαν αμέσως κανονικό πόλεμο μαζί τους. Πολλοί από τους πυρήνες τους είχαν για σύνθημα τη Μαοϊκή ρήση «το δίκιο βρίσκεται στην άκρη της κάνης μας»

 

 

 

και τέλος, σ' αυτό:

 

 

Το Κίνημα κατέρρευσε ολοκληρωτικά το 1972, πέντε χρόνια μετά την δημιουργία του, έχοντας γράψει μια από τις πιο βίαιες σελίδες της Αμερικανικής ιστορίας. Οι πιο πολλοί τα παρατήσανε, άλλοι εξαγοράστηκαν, ενώ κάποιοι οπλισμένοι λόχοι των Πανθήρων μετατράπηκαν σε συμμορίες των δρόμων. Όμως, για τη μεγάλη μάζα των εξαθλιωμένων μαύρων της Αμερικής, τα χρόνια αυτά καταγράφηκαν σαν ηρωικές σελίδες ενός αγώνα που ξεκίνησε με πάθος και οργή, αλλά δίχως ελπίδα επιτυχίας. Βέβαια, τα χρόνια που ακολούθησαν κατέδειξαν κάτι το απολύτως αξιοπερίεργο( ;). Ενώ ολόκληρη η δεύτερη βαθμίδα της ηγεσίας των Μαύρων Πανθήρων βρέθηκε για πολλά χρόνια στη φυλακή με βασική κατηγορία τη δολοφονία αστυνομικών, η ουσιαστική ηγετική ομάδα τη γλύτωσε κι έκανε καριέρα μέσα στη χώρα που ήθελε να καταστρέψει με ένοπλη πάλη.Ο Μουμία Αμπούλ Τζαμάλ (υπουργός δικαιοσύνης των Πανθήρων) είναι ακόμα θανατοποινίτης. Στη φυλακή είναι ακόμα και σήμερα οι Μάρσαλ Έντι Κογγουέι, Άλμπερτ Γούντφοξ, Χέρμαν Ουάλας, Ρόμπερτ Ουίλκερσον, Σαντιάτα Ακόλι, Τζαλίλ Αμπντούλ Μουντακίμ, Λορέντζο Κόμποα Έρβιν και η Μέριλ Μπακ, όλοι τους ομαδάρχες και ακτιβιστές κάτω από τους αρχηγούς.

Και οι ίδιοι οι αρχηγοί που βρίσκονται; Το περιοδικό Newsweek έκανε μια έρευνα είκοσι χρόνια μετά, για να διαπιστώσει τι είχαν απογίνει οι ένοπλοι επαναστάτες που τάραξαν συθέμελα την Αμερική. Ο γραμματέας Μπόμπυ Σιλ ήταν δικαστικός. Ο υπουργός Άμυνας Νιούτον ήταν διδάκτορας ιστορίας και έκανε διαλέξεις με αμοιβή 2500 δολάρια τη μία. Ο υπουργός πληροφοριών Κλίβερ ήταν υποψήφιος των Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον. Ο Μπόμπυ Ρας, υπουργός Άμυνας νούμερο δύο, ήταν κομματάρχης των Δημοκρατικών στο Σικάγο. Ο Ραλφ Μπράουν, πλούσιος έμπορος φαρμάκων. Ο Άμπυ Χόφμαν, αρχηγός των Πανθήρων του Σικάγου, έγραφε παραμύθια. Ο Τζέρυ Ρούμπιν, από τους πιο ακραίους, ήταν χρηματιστής αλλά πουλούσε μετοχές μόνο οικολογικών εταιρειών. Ο Τόμυ Χάιντεν είχε παντρευτεί τότε την Τζέην Φόντα και ζούσε στη βίλλα της στο Λος Άντζελες. Και το πιο εκπληκτικό (ίσως και ενδεικτικό) ήταν το μέρος που ανακάλυψαν έναν απ’ αυτούς που είχαν μπει πάνοπλοι στο Κοινοβούλιο του Σακραμέντο. Τον βρήκαν σε μια εκκλησία της Καλιφόρνια, πάνω στον άμβωνα να κηρύττει. Ήταν από τους πιο γνωστούς και σεβάσμιους φιλειρηνικούς ιεροκήρυκες της Πολιτείας.

περι παστιτσιου ειναι προφανες οτι ειναι η εξαιρεση. ο κανονας δεν ειναι αυτος...μεσα σε 20 χρονια βρεθηκε να ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ καποιος γιατι δεν εχει ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ακομα...

αρα ακυρο το παραδειγμα ακομα και σαν εξαιρεση.οταν γινει η δικη μπορουμε να το κουβεντιασουμε.

και επειδη τυχαινει και εχω ασχοληθει ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα αθωοθει.αλλα ας μην προτρεχω.οταν θα δικαστει θα τα πουμε...

επισης η συγκριση της ιερας εξετασης με μια προσαγωγη μαλλον ειναι ατυχεστατη.

 

Για κάποιους, ο εξευτελισμός και η διαπόμπευση που επισύρει μια αστήρικτη, αντισυνταγματική κατηγορία και σύλληψη, είναι πολύ σοβαρά ζητήματα. Το αν θα καταδικαστούν ή όχι, δε μειώνει το αίσθημα της αδικίας.

 

Δε ζεις στο Μεσαίωνα. Ζεις στο 2012. Αν είσαι ικανοποιημένος, επειδή στον 21ο αιώνα η κοινωνία έχει αγγίξει το ...κατόρθωμα να μη ρίχνονται αλλόθρησκοι στην πυρά, να χαίρεσαι το μυαλό σου...

 

Σίγουρα αν ζούσες στην εποχή κάποιων μεγάλων φιλοσόφων, είτε στα αρχαία είτε στα νεότερα χρόνια θα τους αποκαλούσες κι αυτούς "αρχιδοξύστες" (όπως πιστεύω ότι θα αποκαλούσες και τους μεγαλύτερους επιστήμονες των περασμένων αιώνων, γιατί τελικά...... αυτό έκαναν. Ελάχιστοι είχαν βιοποριστικά προβλήματα, ή μυστρί και πηλοφορι).

 

Αν με αποκαλούσαν σκλάβο, υποτακτικό και ηττοπαθή επειδή θα εργαζόμουν, ενώ και οι ίδιοι θα εργάζονταν; Όχι, θα τους χαριζόμουν, επειδή θα ήταν φιλόσοφοι ή επιστήμονες...

Επεξ/σία από deesnider
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 518
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συμφωνούμε στο ότι έχουν κερδηθεί κάποια δικαιώματα σε κάποιο βαθμό. Διαφωνούμε κάθετα όμως στο τι συνετέλεσε για να κερδηθούν.

 

Εγώ θεωρώ ότι κερδήθηκαν - όπως ήταν αναμενόμενο βάσει κοινής λογικής - σταδιακά, διότι οι κοινωνίες εξελίχθηκαν, το μορφωτικό επίπεδο όλο και περισσότερων ανθρώπων ανέβηκε και κατά συνέπεια, τα διάφορα αναχρονιστικά στερεότυπα (περί κοινωνικών, φυλετικών ή άλλων διακρίσεων) έπαψαν να έχουν θέση στα μυαλά των σύγχρονων ανθρώπων.

 

Εσύ θεωρείς ότι κερδήθηκαν, χάρη στον χωρίς διακρίσεις τσαμπουκά εναντίον φταιχτών και μη και στην καταστρεπτική μανία ορισμένων ανεγκέφαλων.

 

 

 

deesnider σημερα με εκανες πολυ χαρουμενο.

σου αξιζουν πολλα μπραβο!!!!!!

 

μετα απο 4 μερες διαφωνιας επιτελους καταληξαμε οτι καποια δικαιωματα εχουν κερδηθει.

στην αρχη ελεγες πως δεν εχουν κερδηθει,στην συνεχεια το εκανες εχουν κερδηθει στα χαρτια και επιτελοςυ σημερα μου λες πως ναι μεν εχουν κερδηθει αλλα με διαφορετικο τροπο απο αυτον που ισχυριζομαι εγω.

 

δεν θα κατσω να ασχοληθω ουτε θα προσπαθησω να σε μειωσω για την αλλαγη κατευθηνσης αλλα θα το θεωρησω ως ενα καλο βημα για να συνεχηστει η συζητηση.το ξεχασα κι ολας!!παμε παρακατω.

 

 

τροποι ανατροπης μιας καταστασης:ιστορικα εχουν δοκιμαστει τα παντα.απο τους καθαρα πασιφιστες(hippies) την δεκαετια του 60 που αν και εγιναν συμβολο δεν καταφεραν κατι εκεινη την χρονικη στιγμη.μπολιασαν με ιδεες ομως ολους τους υπολοιπους.

ο γκαντι στην ινδια τα καταφερε ειρηνικα.μην ξεχναμε βεβαια οτι εκει ο γκαντι εδιωξε τους αγγλους και εφερε τους αστους αλλα ηταν μια ανατροπη.φυσικα οι ινδοι εφαγαν πολυ ξυλο,φυλακες,βασανιστηρια αλλα ειναι και ινδουιστες και βουδιστες.αλλη νοοτροπια αυτοι απο εμας.αλλο βουδιστης αλλο ευρωπαιος και ποσο μαλλον μεσογειακος χαρακτηρας η λατινος.

αρα παγκοσμιως μονο ο γκαντι τα κατεφερε.ειναι ενα γεγονος και σιγουρα το παρατηρω και με ενδιαφερει.

 

 

απο εκει και περα ομως...

ιστορικα οποιαδηποτε αλλη ανατροπη οπως και να ξεκινησε κατεληξε στην βια.

το πρωτο παραδειγμα εξεγερσης που εχω διαβασει λαμβανει χωρα στην αρχαια αθηνα τον 6ο αιωνα π.χ

http://www.filosofia.gr/item.php?id=1872 στην αρχαια αθηνα αλλα και τοτε ελλαδα υπαρχουν και αλλα παραδειγματα.

 

στην συνεχεια υπαρχει το παραδειγμα του σπαρτακου στην ρωμη

http://el.wikipedia.org/wiki/Σπάρτακος

 

ανεφερα αυτα γιατι το πρωτο δειχνει ποτε εγινε η αρχη και το δευτερο αν και πολυ παλιο ειναι πολυ χαρακτηρηστικο και ευρεως γνωστο.

 

 

απο εκει και περα τωρα σε ολες τις χωρες η φυλες υπαρχουν απειρα παραδειγματα εξεγερσεων η επαναστασεων ειτε εθνικων ειτε ταξικων που κυριως με ενδιαφερουν.

 

αλλο τρανταχτο παραδειγμα η γαλλικη επανασταση του 1789.εκει ριξανε τον βασιλια και φερανε τους αστους.δεν παυει να ειναι ενα βημα και αυτο.

http://el.wikipedia.org/wiki/Γαλλική_Επανάσταση

 

επισης οι γαλλοι ειχαν και τον μαη του 68 http://el.wikipedia.org/wiki/Μάης_του_'68

 

αλλα και πριν 6 ακομα χρονια καιγοτανε το παρισι για 2 βδομαδες.http://benl.primedu.uoa.gr/ptde/database-ptde/paris-november_2005.pdf

 

 

αλλα και το 1871 παλι ειχαν φασαριες.αν εχεις ακουστα για την παρισινη κομμουνα.http://el.wikipedia.org/wiki/Παρισινή_Κομμούνα

 

στην αγγλια ειχαν την δικια τους.

http://el.wikipedia.org/wiki/Ένδοξη_Επανάσταση

 

οσο και να γραφω δεν προκειται να τελειωσω ποτε.ιστορικα γεγονοτα ταξικης παλης.

 

 

 

φυσικα και δεχομαι οτι αυτο ειναι το τελικο σταδιο.δεν ειναι το πρωτο.φυσικα και δεχομαι οτι οι ελληνες δεν ειναι ειναι ετοιμοι για κατι τετοιο.

δεν μπορω ομως να κατηγορησω αυτους που εστω και βιαστικα η ανωριμα προτρεχουν και να μην κατηγορησω τους υπολοιπους που καθονται στον καναπε τους και καθυστερουν την ταξικη εξεγερση/επανασταση.

 

ναι στις απεργιες,ναι στις πορειες,ναι να σηκωσουμε ολοι μας τις καταθεσεις απο τις τραπεζες,ναι σε διαμαρτυριες καθε τυπου,ναι σε καταληψεις ναι σε ολα.

 

αλλα στο τελος ολα αυτα θα οδηγησουν στην βια.και καλως η κακως πρεπει να ειμαστε ετοιμοι ΚΑΙ γι αυτο.

 

επειδη πιστευω οτι η κουβεντα μπορει να συνεχιστει και να βγουν συμπερασματα δεν θα ασχοληθω με το αν καποιος θα με δειρει η θα με τρεξει.αμα καποιος τα βαζει με 12 ατομα των ματ να εισαι σιγουρος οτι ειναι ετοιμος να φαει πολυ ξυλο.το ξυλο για τα πιστευω και τις ιδεες σου ποτε ποναει.μονο χαρα δινει γιατι προσπαθησες.

 

 

και τελος θα στο ξαναπω.οι αναρχικοι δεν σπανε μαγαζια κοσμακη.ειναι αθλια προπαγανδα των μμε και του συστηματος.

τα παραδειγματα ειναι ελαχιστα και σχεδον παντα ατυχηματα.

δεν εχεις παρα να βρεθεις ο ιδιος να τα δεις με τα ματια σου!!!!στο εχω ξαναπει αλλα εχεις μια φοβερη αρνητικοτητα.

δεν πανε να καψουν ενα μαγαζακι.εχει τυχει και το εχω πει 100 φορες να φουντωσει μια τραπεζα και να καει το διπλανο.

κατακριτεο.

ανεφερα αλλο παραδειγμα με το ασφαλιτικο που καηκε και το πηρε η κατηφορα και εσκασε στο περιπτερο.δεν το ηθελαν.κατακριτεο.

που να παει το μυαλο τους οτι θα κοπει το χειροφρενο και οτι ο ασφαλιτης δεν θα εχει βαλει ταχυτητα?

 

αυτα απο εμενα προς το παρον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά τα mc donald είναι μέσα στη λίστα αυτών που είναι οκ να καίγονται;

 

σημασια εχουν mac η αυτοι που τα ξυνουν στον καναπε τους και ενω μας εχουν ξεσκισει απο παντου στην τελευταια απεργια/πορεια μαζευτηκαν μονο 100.000????οι αλλοι τι κανουν?

 

 

αλλα αμα θες απαντηση για τα mac να σου πω πως εξαρταται απο πολλα.

αλλοι τα σπανε αλλοι οχι.

αλλοι πιστευουν οτι απο την στιγμη που ανοιγεις τετοιο μαγαζι οχι απλα στηριζεις το συστημα αλλα εισαι ο ιδιος το συστημα αρα σε σπαω,γιατι οπως ειδες στο βιντεο ασφαλητακια το εκαψαν,δεν το εκαψαν αναρχικοι...

αλλοι πιο μετριοπαθεις λενε οχι περιμενε το μεγαλο μπουμ...

 

σε καποιο αρθρο που δεν μπορω τωρα να το βρω διαβαζα πως καποια χωρα θα τα απαγορευσει κι ολας.νομιζω αργεντινη...

ακομα πιο ωραια λυση.απλα ειναι πολλα αυτα που πρεπει να διωξουμε και μεχρι να βρεθουν καποιοι να το κανουν εχουν παρει καποιοι αλλοι την πρωτοβουλια.

 

Για e-παπατζής,διαβασμένος είσαι.

 

Ας τρίζουν τα κόκκαλα του Κροπότκιν...

 

λες να στεναχωρηθω επειδη ο ζηνωνας η ο μπανουνιν η ο προυντον εχουν γραψει πολλα τα οποια φυσικα και δεν μπορω να καταλαβω??????

το παλευω ομως...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

deesnider σημερα με εκανες πολυ χαρουμενο.

σου αξιζουν πολλα μπραβο!!!!!!

 

μετα απο 4 μερες διαφωνιας επιτελους καταληξαμε οτι καποια δικαιωματα εχουν κερδηθει.

στην αρχη ελεγες πως δεν εχουν κερδηθει,στην συνεχεια το εκανες εχουν κερδηθει στα χαρτια και επιτελοςυ σημερα μου λες πως ναι μεν εχουν κερδηθει αλλα με διαφορετικο τροπο απο αυτον που ισχυριζομαι εγω.

 

δεν θα κατσω να ασχοληθω ουτε θα προσπαθησω να σε μειωσω για την αλλαγη κατευθηνσης αλλα θα το θεωρησω ως ενα καλο βημα για να συνεχηστει η συζητηση.το ξεχασα κι ολας!!παμε παρακατω.

 

Αν διαβάσεις άλλη μια φορά επί τροχάδην αυτά που σου έχω απαντήσει στα μέχρι τώρα post μου, θα διαπιστώσεις ότι ...τσάμπα χαίρεσαι.

 

Για να σε βγάλω από τον κόπο, σου υπενθυμίζω ότι από την αρχή αμφισβήτησα το όποιο «κέρδος» αναφέροντας σαφώς και συγκεκριμένα πως ό,τι έχει κερδηθεί, έχει κερδηθεί μόνο στα χαρτιά, άρα πρακτικά δεν υφίσταται ως κέρδος. Αυτό που είπα σήμερα - το οποίο σε έκανε χαρούμενο... - αξίζει copy&paste:

 

«Συμφωνούμε στο ότι έχουν κερδηθεί κάποια δικαιώματα σε κάποιο βαθμό. Διαφωνούμε κάθετα όμως στο τι συνετέλεσε για να κερδηθούν.» Αλήθεια, διακρίνεις αλλαγή κατεύθυνσης; Διότι αυτό που διακρίνω εγώ είναι σαφής ενίσχυση ακριβώς των ίδιων απόψεων που εξέφρασα και αρχικά, με μόνη διαφοροποίηση την επιλογή κάποιων διαφορετικών, αλλά ίδιου νοήματος όρων, μπας και καταλάβεις τι σου λέω απ' την αρχή...

 

...δε θα προσπαθήσεις να με ..μειώσεις;;; Αστειεύεσαι;...

 

...θα το θεωρήσεις ως ένα καλό βήμα για να ...συνεχιστεί η συζήτηση;;;...

 

...Σοβαρά, φαντάστηκες ότι από τη στιγμή που μπήκα σ' αυτό το θέμα και σου απάντησα, είχα σκοπό να συζητήσω μαζί σου; Μεγάλο λάθος σου μαγκάκο μου. Ούτε για μια στιγμή δεν πέρασε από το νου μου κάτι τέτοιο. Αυτό που από την αρχή έκανα και συνεχίζω να κάνω - αναγκαστικά κάπως συγκεκαλυμμένα, προκειμένου να μη διαγραφούν τα μηνύματά μου - ήταν και είναι να σε κατηγορώ ευθέως για κατάπτυστες ενέργειες, να σε βρίζω για όσα κάνεις εις βάρος των συμπολιτών σου και να σε αποκαλώ κατάμουτρα εγκληματικό στοιχείο και θρασύδειλο υποκριτή, ο οποίος προσπαθεί αποτυχημένα να μεταμφιεστεί σε υπερασπιστή των φτωχών, των αδυνάτων και των πεινασμένων, προκειμένου να μην τον πάρουνε με τις πέτρες. Ένα ανθρωπάκι είσαι και τίποτα περισσότερο!

 

Σε τυπάκια της δικής σου νοοτροπίας και τον δικών σου ανεύθυνων, καταστροφικών και αδιάφορων για τις ξένες απώλειες πρακτικών, συνιστά απαξίωση του όρου «συζήτηση» το να την επιχειρείς μαζί τους.

Έχεις και το θράσος να πιάνεις στο στόμα σου ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες, συγκρίνοντας τα δικά σου αίσχη, με τη συμβολή εκείνων στην αναδιαμόρφωση των κοινωνιών...

 

Δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι έχω δει και πόσα έχω ζήσει, τα 40 χρόνια που ήμουν στην Ελλάδα, οπότε την καραμέλα περί ...ατυχημάτων(!), άθλιας προπαγάνδας των ΜΜΕ και του συστήματος, ...παράπλευρων εμπρησμών στα μαγαζάκια, τα οποία άρπαξαν φόκο από την τράπεζα που φούντωσε δίπλα τους (λες και θα σε δικαιολογήσω που έκαψες την τράπεζα...), πυρπολημένου αστυνομικού οχήματος που πήρε μαζί του το περίπτερο κατά λάθος (που να πάει το μυαλό τους ότι θα κοπεί το χειρόφρενο - ολόκληρη ντίζα, όχι αστεία... - από τη φωτιά και δε θα έχει προνοήσει ο αστυνομικός να βάλει ταχύτητα, ε; Μήπως να έριχνε και καμιά άγκυρα; Εκτός από εγκληματίες, είστε και ηλίθιοι! όχι ότι κάνει σε κανέναν εντύπωση φυσικά...), στα κολλητάρια σου, όχι σε 'μένα, διότι εγώ δεν την καταπίνω.

 

Ώστε «κατακριτέο», έτσι; Τώρα εξιλεώθηκες...

 

Φοβερή αρνητικότητα; Πολύ λίγα λες. Απύθμενη απέχθεια απέναντι στα καθίκια έχω...

 

Όσο για το ξύλο που λες ότι αντέχεις, έννοια σου και, αργά ή γρήγορα, θα βρεθείς στο δρόμο εκείνου που θα σου ρίξει αυτό που θα ξεπερνά την αντοχή σου. Το να τα λιώνουν στο ξύλο δε, είναι το ηπιότερο που αξίζει σε ανθρωπάκια σαν εσένα...

 

Κι αυτά από εμένα, όχι προς το παρόν, τελεσίδικα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μην λες ανακριβειες οτι εκαψα τραπεζα...

ποτε δεν ειπα κατι τετοιο...ειπα οτι δεν θα εμποδιζα κατι τετοιο.(και οι τοιχοι εχουν αυτια,μην γινω και γω κανας παστιτσιος).

δειρε απο το pc σου εσυ...μην στραμπουλιξεις κανα δαχτυλο μονο,εχεις ανοιχτη προσκληση για ταυλανδη.μην το ξεχνας.

τα ιστορικα γεγονοτα που παρεθεσα ειχαν ολα πολυ βια και αιμα...δυσκολα σου βαζω το ξερω.

θα μπεις στη βαστιλη εσυ με φρεντο στο χερι...

α και που σαι...μην προσβαλεις τοσο πολυ και δεν παω ταυλανδη την αλλη τριτη...πολυ με στεναχωρησες.

 

τα υπολοιπα τα εχουμε πει...το τελεσιγραφο μου αρκει και επαυξανω!!

 

viva la revolution!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν κάποιο μέλος των σωμάτων ασφαλείας λέει για φραπεδιές και μπυρόνια και παρουσιάζεται ως προσβεβλημένος πόλιτης για τον υποβιβασμό των αυμπαθέστατων χοιρινών σε μπάτσους, μόνο ως τρολ μπορεί να αντιμετωπιστεί. Επειδή όμως δε γνωρίζουν όλοι οι συνομιλητές την επαγγελματική ιδιότητα του, για αυτό έγινε και η επισήμανση.

 

Bλεπεις οτι εχεις κανει την επισημανση 10 φορες και κανεις δεν εδωσε σημασια. τι επιμενεις και ταλαιπωρησε;

 

Και επιτελους αμαν με αυτους τους μπατσους.και εγω ζηλευω που οι γιατροι περνουν παραπανω λεφτα απο μενα αλλα αυτος δεν ειναι λογος να τους βριζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και επιτελους αμαν με αυτους τους μπατσους.και εγω ζηλευω που οι γιατροι περνουν παραπανω λεφτα απο μενα αλλα αυτος δεν ειναι λογος να τους βριζω.

Για το μόνο που δεν βρίζουν τους μπάτσους είναι για το μισθό που παίρνουν,ανέκαθεν.

>τρεις κι εξήντα παίρνετε
και το κόσμο δέρνετε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πίεση της κυβέρνησης, και πιθανή υποχώρηση της μπροστά στον φόβο αποσταθεροποίησης της χώρας. Κανείς σόφρων κυβερνήτης δεν νομίζω να θέλει, τουλάχιστον σήμερα, έναν εμφύλιο στη χώρα του.

Οταν λέω βίαια διαδήλωση φυσικά, εννοώ τον λαο να στρέφεται με βια προς τους υπεύθυνους. Όχι το σπάσιμο μικρομάγαζων.

 

Δηλαδη ο παπανδρεου που μας εβαλε με το ζορι στο ΔΝΤ πως και δεν φοβηθηκε την αποσταθεροποιηση της χωρας αφου ηταν αναμενομενο να γινει της πουτ...ς σε μια πτωχευμενη χωρα;

 

προχθες αντιφασιστες πλακωσαν κατι χρυσαυγουλα στο ξυλο και μετα απο 10 λεπτα τους την πεσανε οι αηδιας...

20 συλληψεις για κουκουλονομο επειδη φοραγαν κρανος πανω στις μηχανες...

 

 

Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας. Επειδη προφανως δεν εχεις ιδεα τι ακριβως εγινε εκει,λες οτι ακουσες απο ραδιο αρβυλα. Δεν τους την πεσανε οι αηδιας, η Δ πηγε εκει και οταν εμφανιστηκαν εκει, οι αθωοι αντιρατσιστες τους επιτεθηκαν με αποτελεσμα να τραυματιστουν ελαφρα δυο αστυνομικοι> βεβαια λιγα δευτερολεπτα μετα ηρθαν ενισχυσεις και δυστηχως για τους αθωους αντιρατσιστες χρειαστηκαν τελικα μερικα ασθενοφορα.

 

 

 

Για το μόνο που δεν βρίζουν τους μπάτσους είναι για το μισθό που παίρνουν,ανέκαθεν.

>τρεις κι εξήντα παίρνετε
και το κόσμο δέρνετε

 

Μαλλον εχεις μεινει πολυ πισω. τρεις και εξηντα ειναι τα 1.100 ευρω που περνει ενας νεος αστυνομικος;

οταν ο κουμπαρος μου δουλευει στη φορθνετ 30 χρονων και περνει 500; ακου που σου λεω, η ζηλια ειναι κακο πραγμα. Αλλαξε το το "ανεκαθεν" στο μυαλο σου,μην τα βλεπετε ολα απτην τηλεοραση. κλαιγονται οι συνδικαλιστες της αστυνομιας για το βασικο μισθο των 800 ευρω. αμα βαλεις και τα επιδοματα ειναι +300ευρω τα οποια δε τα λενε για να ακουγεται πιο μελο η κλαψα τους.

Αμα λεμε κατι να ξερουμε τι λεμε ρε παιδια,οχι οτι ναναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαλλον εχεις μεινει πολυ πισω. τρεις και εξηντα ειναι τα 1.100 ευρω που περνει ενας νεος αστυνομικος;

οταν ο κουμπαρος μου δουλευει στη φορθνετ 30 χρονων και περνει 500; ακου που σου λεω, η ζηλια ειναι κακο πραγμα. Αλλαξε το το "ανεκαθεν" στο μυαλο σου,μην τα βλεπετε ολα απτην τηλεοραση. κλαιγονται οι συνδικαλιστες της αστυνομιας για το βασικο μισθο των 800 ευρω. αμα βαλεις και τα επιδοματα ειναι +300ευρω τα οποια δε τα λενε για να ακουγεται πιο μελο η κλαψα τους.

Αμα λεμε κατι να ξερουμε τι λεμε ρε παιδια,οχι οτι ναναι.

Για τη δουλειά που κάνουν λίγα είναι,μη γελιέσαι,δεν πληρώνεται αυτό το "κωλομπάρεμα".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδη ο παπανδρεου που μας εβαλε με το ζορι στο ΔΝΤ πως και δεν φοβηθηκε την αποσταθεροποιηση της χωρας αφου ηταν αναμενομενο να γινει της πουτ...ς σε μια πτωχευμενη χωρα;

 

Και τελικά δεν έγινε τίποτα, ο κόσμος βλέπει Σουλεϊμαν και περιμένει αγωνιωδώς το iphone 5. Κάτι θα ήξερε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@hamurabi οι αντιφασιτες πλακωσαν κατι ασπονδυλα(υπαρχει φωτο με το τραυματισμενο ασπονδυλο με ναρθηκα στο χερι και γαζες στο αδειο του κεφαλι) τα οποια σας καλεσαν για βοηθεια...

οι οποιοι τραυματισμοι αντιφασιστων εγιναν στη γαδα...

http://anergoidimosi...-post_6216.html

 

 

η ντροπη δεν ειναι δουλεια...

Επεξ/σία από XxSMIL3xX
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας. Επειδη προφανως δεν εχεις ιδεα τι ακριβως εγινε εκει,λες οτι ακουσες απο ραδιο αρβυλα. Δεν τους την πεσανε οι αηδιας, η Δ πηγε εκει και οταν εμφανιστηκαν εκει, οι αθωοι αντιρατσιστες τους επιτεθηκαν με αποτελεσμα να τραυματιστουν ελαφρα δυο αστυνομικοι> βεβαια λιγα δευτερολεπτα μετα ηρθαν ενισχυσεις και δυστηχως για τους αθωους αντιρατσιστες χρειαστηκαν τελικα μερικα ασθενοφορα.

 

Το ψέμα σε όλο του το μεγαλείο.

Η ανακοίνωση των συλληφθέντων btw:

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1426519

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...