Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@LLLEFTERIS Ομορφο και αυτο! Περιμενω τελος του μηνα να μου στειλει η Montech ενα παρομοιο!

Σιγουρα ομως θα δοκιμασω και το Vision μιας και εχω εναν ερωτα με την Lian Li

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dalain είπε

@LLLEFTERIS Ομορφο και αυτο! Περιμενω τελος του μηνα να μου στειλει η Montech ενα παρομοιο!

Σιγουρα ομως θα δοκιμασω και το Vision μιας και εχω εναν ερωτα με την Lian Li

Εγω ψαχνω μινι κουτι αφου θα παρω mini itx μητρικη αλλα να χωραει κανονικο τροφοδοτικο.

Μολις ειδα και το TK1

https://www.jonsbo.com/en/products/TK12.0Black.html

202391949989.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!

Σχεδόν παρέλαβα όλα τα πράματα για να φτιάξω ένα καινούριο υπολογιστή για την πάρτη μου και θέλω την βοήθειά σας μόνο ως προς το AIO.

Τα πράματα που θα μπουν είναι τα εξής:

Be Quiet Shadow Base 800 FX Gaming Midi Tower

Gigabyte Z790 Aorus Master X

-14900k

- Be Quiet Pure Power 12 M 1200W

Lian Li Galahad II Trinity 360

- 3080TI

Το κουτί BE QUIET 800 έχει 3 τεμ. 140άρια fan μπροστά και 1 τεμ. πίσω.

Έλεγα να βάλω την AIO στο πάνω μέρος του κουτιού που θα πηγαίνει η αντλία στην CPU. Το ερώτημά μου είναι αν βάλω τα fans του AIO να παίρνει από μέσα τον αέρα προς τα έξω (άρα θα περνάει πρώτα από το ψυγείο και μετά έξω από το κουτί) δεν θα παίρνει όλη την ζέστη από την GPU?

Δεν θα ήταν καλύτερα οι επάνω ανεμιστήρες να μπουν ανάποδα να κάνουν intake όλοι εκτός από το πίσω fan?

CASE.png

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, polyvios είπε

Δεν θα ήταν καλύτερα οι επάνω ανεμιστήρες να μπουν ανάποδα να κάνουν intake όλοι εκτός από το πίσω fan?

CASE.png

Γενικά οι απόψεις διίστανται πάνω σε αυτό το θέμα, υπάρχουν κάποιοι που είναι υπέρ της Θετικής πίεσης στο air flow του κουτιού (καλή ώρα σαν αυτό που δείχνεις πάνω) για καλύτερη ανανέωση αέρα και αποφυγή της ανακύκλωσης του ζεστού αέρα. Αντίθετα άλλη είναι υπέρ της αρνητικής πίεσης για καλύτερη απαγωγή θερμότητας και λιγότερη σκόνη (αυτό θα το πετύχεις εάν βάλεις όλα τα fans να βγάζουν αέρα). Το καλύτερο κατά την γνώμη πολλών (me to) είναι να έχει ισάξια πίεση, θετική μπροστά και αρνητική πίσω και πάνω, καθώς η θερμότητα αποβάλετε καλύτερα έτσι και συγχρόνως έχεις καλή ανανέωση αέρα, πιο σημαντικό είναι να έχει σωστή ροή ο αέρας παρά εάν είναι ζεστός ή κρύος. Προφανώς το καλύτερο είναι να έχεις καλή ροή με κρύο αέρα, αλλά πιο σημαντικό είναι να αποβάλεις την ζέστη από το κουτί σου.

Συνοψίζοντας τα 3 πάνω fans να βγάζουν και να είναι κάτω από το ψυγείο του aio.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, poseidon98 είπε

Γενικά οι απόψεις διίστανται πάνω σε αυτό το θέμα, υπάρχουν κάποιοι που είναι υπέρ της Θετικής πίεσης στο air flow του κουτιού (καλή ώρα σαν αυτό που δείχνεις πάνω) για καλύτερη ανανέωση αέρα και αποφυγή της ανακύκλωσης του ζεστού αέρα. Αντίθετα άλλη είναι υπέρ της αρνητικής πίεσης για καλύτερη απαγωγή θερμότητας και λιγότερη σκόνη (αυτό θα το πετύχεις εάν βάλεις όλα τα fans να βγάζουν αέρα). Το καλύτερο κατά την γνώμη πολλών (me to) είναι να έχει ισάξια πίεση, θετική μπροστά και αρνητική πίσω και πάνω, καθώς η θερμότητα αποβάλετε καλύτερα έτσι και συγχρόνως έχεις καλή ανανέωση αέρα, πιο σημαντικό είναι να έχει σωστή ροή ο αέρας παρά εάν είναι ζεστός ή κρύος. Προφανώς το καλύτερο είναι να έχεις καλή ροή με κρύο αέρα, αλλά πιο σημαντικό είναι να αποβάλεις την ζέστη από το κουτί σου.

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Ωραία, σύμφωνοι με τα 3 επάνω fans να είναι ανάποδα και από μέσα, δηλαδή κάτω από το ψυγείο.

Ο φόβος μου είναι η GPU ότι θα βγάζει τόσο ζέστη και δεν θα ψύχεται αρκετά, αν και θα ψύχουν και τα 3 εμπρός intake και 1 ακόμα που θα βάλω στον πάτο του κουτιού.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, polyvios είπε

Ο φόβος μου είναι η GPU ότι θα βγάζει τόσο ζέστη και δεν θα ψύχεται αρκετά, αν και θα ψύχουν και τα 3 εμπρός intake και 1 ακόμα που θα βάλω στον πάτο του κουτιού.

Ίσα...ίσα καλύτερα είναι που βγάζει πάνω αέρα, όπως σου είπα πάνω πιο σημαντική είναι η σωστή ροή για την αποβολή του αέρα, επίσης δεν είναι τόσο ζεστή η ψύκτρα της κάρτας σε αυτό το σημείο στον αριστερό ανεμιστήρα τραβάει όλη τη ζέστη. 

Πίστεψέ με καλύτερο είναι για την ροή του αέρα, κατευθύνει τον αέρα από μπροστά προς τα πάνω, άρα με την κοινή λογική θα έχεις καλύτερές αποδόσεις (ούτε 1 βαθμό.... αλλά τέλος πάντων)

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, poseidon98 είπε

6 λεπτά πριν, poseidon98 είπε

Ίσα...ίσα καλύτερα είναι που βγάζει πάνω αέρα, όπως σου είπα πάνω πιο σημαντική είναι η σωστή ροή για την αποβολή του αέρα, επίσης δεν είναι τόσο ζεστή η ψύκτρα της κάρτας σε αυτό το σημείο στον αριστερό ανεμιστήρα τραβάει όλη τη ζέστη. 

Πίστεψέ με καλύτερο είναι για την ροή του αέρα, κατευθύνει τον αέρα από μπροστά προς τα πάνω, άρα με την κοινή λογική θα έχεις καλύτερές αποδόσεις (ούτε 1 βαθμό.... αλλά τέλος πάντων)

Να είσαι καλά... Σε ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις!

Με έκανες και γέλασα... ούτε 1 βαθμό!!!

• Like 1
Δημοσ.

@polyvios Το πρόβλημα είναι συνήθως με τις μνήμες, ειδικά αν πας σε DDR5. Αν ακολουθήσεις το παραπάνω orientation θα ρίχνεις ζεστο αέρα στις μνήμες από δύο σημεία, rad και κάρτα. Και δεν ξέρω αν το airflow καθαρού αέρα από 4 intake και έναν exhaust θα επαρκει. Μήπως το rad να το έβαζες να βγάζει αέρα, είτε push είτε pull.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, polyvios είπε

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Ωραία, σύμφωνοι με τα 3 επάνω fans να είναι ανάποδα και από μέσα, δηλαδή κάτω από το ψυγείο.

Γτ δεν κανει το πιο απλο? Δοκιμαζεις και βλεπεις ,καθε κουτι και καθε hw ειναι διαφορετικο και εχει διαφορετικες απαιτησεις. 

Δοκιμασε διαφορετικο airflow και δες τι ειναι καλυτερο για το συστημα σου

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Γτ δεν κανει το πιο απλο? Δοκιμαζεις και βλεπεις ,καθε κουτι και καθε hw ειναι διαφορετικο και εχει διαφορετικες απαιτησεις. 

Δοκιμασε διαφορετικο airflow και δες τι ειναι καλυτερο για το συστημα σου

Ισχυει!! Αυτο ειναι οτι καλυτερο μπορει να κανει να δει στην δικη του περιπτωση τι ειναι καλυτερο

Εντομεταξυ αν βαλεις τους πανω ανεμιστηρες να βαζουν αερα ευνοει την cpu αλλα οχι την gpu 

Αν βαλει τους πανω ανεμιστηρες να ΒΓΑΖΟΥΝ ευνοει την καρτα και οχι thn gpu

Αρα πρακτικα δεν υπαρχει καλυτερο και χειροτεο αλλα το τι θελεις να κανεις. γιατι δυστιχως δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα σε αυτη τη ζωη 

Επεξ/σία από mandragoraSCR
  • Like 3
Δημοσ.

@akoinonitos και @mandragoraSCR έχετε δίκιο.

Θα κάνω δοκιμές. Έτσι και αλλιώς είναι εύκολο στα fan της LIAN LI στο AIO να τα αλλάξεις φορά χωρίς να μπερδεύεσαι και με τα καλώδια.

Πάντως κάποια στιγμή θα δοκιμάσω να κάνω και push/pull.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, polyvios είπε

@akoinonitos και @mandragoraSCR έχετε δίκιο.

Θα κάνω δοκιμές. Έτσι και αλλιώς είναι εύκολο στα fan της LIAN LI στο AIO να τα αλλάξεις φορά χωρίς να μπερδεύεσαι και με τα καλώδια.

Πάντως κάποια στιγμή θα δοκιμάσω να κάνω και push/pull.

το push pull στις aio εχει μονο ουσια αν θες να τρεχουν οι ανεμιστηρες σε χαμηλοτερες στροφες ,δλδ για την ησυχια πιο πολυ οχι τοσο για την αποδοση, απλα σε push pull κοιτας να ειναι ολα τα fans ιδια 

• Like 3
Δημοσ.

Επειδή ίσως και κάποιος άλλος να θέλει να πάρει το Xigmatek aqua m που πήρα να πω ότι τροφοδοτικό σαν το EVGA G2 750 δεν χωράει για λίγο 3-4 πόντους γιατί κάνει μια γωνιά τα κουτί και πως είναι μόνο για 120 ανεμιστήρες είναι λάθος άνω και κάτω χωράει και 140αρηδες.

IMG_20231208_233219.jpg

IMG_20231208_233146.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...