Προς το περιεχόμενο

Υδροψυξη σε σκληρους


grwarlock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μια διευκρινηση. Το γαιδουρακι που προκειται να φτιαξω στην τελικη του μορφη θα εχει 25 δισκους μεγαλυτερους ή ισους με 2ΤΒ και εναν SSD.Αυτο απο μονο του δεν θα σηκωσει θερμοκρασιες που θα επιβαρυνουν τα υπολοιπα??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να τους υδροψύξεις αυτούς τους 25 ξέρεις πόσα θες; :P

 

Το γαιδουράκι λογικά θα είναι custom κατασκευή έτσι; Στην περίπτωση αυτή κάνεις κάτι ανάλογο μικρότερου μεγέθους και με πολλά fans να ρίχνουν αέρα!

Τους βάζεις σε ξεχωριστό "κουτί" και δεν έχει θέμα το hardware..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κοστος πανω κατω το γνωριζω . Οπως υποψιαζομαι και το μεγεθος του κουτιου αν τελικα θα βαλω υδροψυξη.Το θεμα ομως ειναι αν τελικα θα εχω κατι καλυτερο απο τους απλους ανεμιστηρες.Μιλαω για ενα γαιδουρακι που θα ειναι μονιμα ανοικτο θα τροφοδοτειται απο το κατεβαστηρι μου και θα τροφοδοτει τον backup μου.

Σιγουρα θα ειναι custom κατασκευη.Αν και στην αρχη σκεφτομουν αυτο http://www.xoxide.com/lian-li-pc-343b-case.html.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δωσε λιγες πληροφοριες για το πως το εχεις σκεφτει,πως περιπου θα γινουν οι συνδεσεις να κανω το βραδυ κανενα σχεδιο για τους σκληρους!

 

Αποστολή από το GT-I9001 με τη χρήση Insomnia App

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκεφτομουν ενα κουτι τοσο μεγαλο οσο μου επιτρεπει το μηκος των Sata καλωδιων το οποιο θα ειναι μοιρασμενο στα 3.Κατι σαν "Τ" εσωτερικα Στην μπροστινη πλευρα θα εβαζα τους δισκους.Καθε δισκος θα εχει κατι σαν αυτο  http://www.mnpctech.com/PC_Mod_Temperature_Gauge.html (αν και ψαχνω κατι με ηχητικη και οπτικη ειδοποιηση και λιγο πιο μεγαλο αλλα απο Ελλαδα).Γενικα θα ηθελα να βαλω θερμομετρα ωπου μπορω.(πριν 4 χρονια ειχα υδροψυξη που σταματησε η αντλια και το ΜΒ εγινε τηγανι για να ψηνεις νοστιμοτατα αυγα με γευση πυρητιου)

 Στο πισω μισο αντλιες ρεζερβουαρ και ψυγεια και στο υπολοιπο MB CPU GPU κλπ. Ξερω. Πολυ χοντροκομμενο αλλα το τελικο θα εξαρτηθει απο το αν θα μπει υδροψυξη στους δισκους.Γιατι αν δεν βαλω θα βαλω ή θα φτιαξω HDD cages με ενα ανεμιστηρα ανα 3 δισκους και θα τελειωνε.Φυσικα η αδαης μαλλον σκεψη μου λεει να βαλω 2 ανεξαρτητα συστηματα υδροψυξης μια για τους δισκους και μια για τα υπολοιπα. Θεωρω οτι εσεις οι ειδικοι θα εχετε μια καλυτερη αποψη.Αν θελεις μια συνολικη αποψη τι θελω να φτιαξω υπαρχει εδω. http://www.insomnia.gr/topic/478784-νεο-pc/.Σε καθε περιπτωση σε ευχαριστω για τον κοπο σου. :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το διαβασα το θεμα αλλα οπως ειχα ηδη φανταστει μιλαμε για κατι πολυπλοκο..

 

Ασε να το δω με ησυχια οπως σου ειπα το βραδυ και θα σου ριξω ιδεα!

 

Αποστολή από το GT-I9001 με τη χρήση Insomnia App

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγω το διαβασα το θεμα αυτο και πρωτα απο ολα θα εβαζα Xeon cpu, ισως και με πανω απο 8 πυρηνες. Τον i5 τον θεωρω πολυ λιγο για αυτο το συστημα. Μου θυμιζει λιγο τα κωλοφτιαγμενα αυτοκινητα με 1000 κυβικα μηχανη. Απο τη στιγμη που ειναι file server θες και 2 συστοιχιες raid σε 0 και 1 για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Αυτη ειναι προσωπικη μου γνωμη καθαρα επειδη εχω δουλεψει grounded systems και σορρυ για το offtopic.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγορίνα δεν σε ξέχασα,έπεσαν πολλές δουλειές αλλα έχω κάνει την αρχή..

Δώσε μου λίγο χρόνο και θα το φτιάξω :)

Μην σε ανυσηχει καθολου. Αλλωστε απο οτι διαβαζω εχεις παρα πολλες καλυτερες και σιγουρα πιο ομορφες δουλειες να τελειωσεις .Οπως πολλοι εδω μεσα ετσι και εγω ανυπομονουμε να δουμε το τελικο σου αποτελεσμα. Οταν λοιπον χαλαρωσεις και τελειωσεις με το καλο θα την βρουμε την λυση με τον δικο μου τον κουβα.Τωρα που το σκεφτομαι το χαλασμενο πλυντηριο που πεταξα πριν λιγο καιρο θα ηταν ενα τελειο κουτακι για μενα

Επισης για να σε φτιαξω και λιγακι βρηκα αυτο http://sixrevisions.com/design-showcase-inspiration/30-beautiful-custom-pc-case-designs/ . Ισως να το εχεις δει.Παντως εμενα του ασχετου με το αντικειμενο μου επεσε το σαγονι.  :)  

 

PS. Για το "αγορινα" χρωσταω κατι ?? Εχουν να με φωναξουν ετσι κατι αιωνες :)

 

Συγγνώμη... με έναν δίσκο 3TB γλυτώνεις shitload of  κατανάλωση/θερμοκρασίες/θόρυβο...

???????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι γνώστης του θέματος αλλά μου έκανε εντύπωση αυτό που ζητάς και για αυτό θέλω να σχολιάσω. Δεν το κάνω κακοπροαίρετα. Το σενάριο να απενεργοποιούνται οι δίσκοι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα που δε θα χρησιμοποιηθούν δεν παίζει; :P

Και βασικά απλά από περιέργια τι θα κάνεις για τον θόρυβο; 

 

Τέλος, αν βάλεις σε όλο το σύστημα υδρόψηξη (εκτός από δίσκους) θεωρητικά δε θα επιβαρύνεται η θερμοκρασία από τους δίσκους έτσι δεν είναι; Ο καυτός αέρας που θα φεύγει από τους δίσκους δε θα παίζει ρόλο αφού το υπόλοιπο δε θα είναι αερόψυκτο. Βλακείες λέω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...