Προς το περιεχόμενο

Στείρωση σε ΑμΕΑ


MovingShadow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οκ ψυχραιμία.

Το γνωστό κόμμα , βγήκε και είπε ότι :

 

Τα κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα όπως οι παρανοϊκοί, οι πνευματικώς καθυστερημένοι, οι σχιζοφρενείς, οι επιληπτικοί, οι φορείς μεταλλαχθέντων γονιδίων, οι αθεράπευτοι αλκοολικοί, οι προχωρημένοι τοξικομανείς και άλλοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε στείρωση (...)

 

To συζήτησα με πολλούς ανθρώπους , και αυτο που μου έκανε εντύπωση , είναι ότι οι περισσότεροι , παρόλο που δεν στηρίζουνε to συγκεκριμενο κομμα, συμφωνούσαν.

 

Μου λέγανε , ότι οι τρελοί δεν πρέπει να κάνουνε παιδιά , θα έπρεπε να τους απαγορευεται κανονικά.Διότι εσύ έχεις μια αρρώστια , δεν θέλεις και τα παιδιά σου να την έχουνε, δεν έχεις το δικαίωμα να το μεταφέρεις σε μια νέα ψυχή.

 

Η αλήθεια είναι ότι , εάν έχεις πχ.σχιζοφρένεια ( που είναι καθαρά γεννετική ανωμαλία) , ακόμα και αν την δουλευεις φαρμακευτικά και είσαι μια χαρα, τα γονίδια που θα δώσεις  στις επόμενες γενιές , μπορεί να είναι και τα παιδιά σου , και τα εγγόνια σου με πρόβλημα. Γενικά , οι γενετικές ασθένειες , κυκλοφοράνε μέχρι 7 γενιές.....

 

Το δίλλημα είναι το εξής...έχει το δικαίωμα πχ. αυτός που πέρνει φάρμακα για την σχιζοφρένεια(και είναι βαριά περίπτωση) να κάνει παιδιά? Ακόμα και αν δεν κληρονομήσουνε την ασθένεια, είναι δίκαιο για αυτά τα παιδιά να χρειάζεται να φροντίσουνε έναν άρρωστο πατέρα?

 

Άλλο παραδειγμα , οι τοξικομανείς , αν κόψουνε την πρέζα , (φυσικά δεν θα έχει καθαρίσει ο οργανισμός και θα έχουνε κάνει βλάβη και στα κύτταρά τους και στο DNA) , έχουνε δικαίωμα να κάνουνε παιδιά, στα οποία, λόγω πρέζας , μπορεί να γεννηθούνε με 1002 προβλήματα?

 

Γενικά , όλο αυτό είναι Γκεμπελισμός ή μια σωστή ιατρικά αντιμετώπιση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Kοιτα η ανθρωπινη υποκρισια λεει...ελεγχομενες γεννες στα σκυλια  ..αλλα ο ανθρωπος εχει δικαιωμα να γεννοβολαει οπως οταν και οσο θελει.

 

Για μενα ολα τα εμβυα οντα (τα ελλογα προφανως μπορουν να καταλαβουν τις συνεπειες..) θα πρεπει να χουν την ευθυνη της αποφασης..οχι να αποφασισει αλλος για τον καθενα.Ξερεις τι εχεις..ξερεις τι θα κληροδοτησεις...παρε την αποφαση..και το κριμα στον λαιμο σου....

 

Υπαρχουν πολλοι που λενε οτι η αναπαραγωγη ειναι γραμμενη στον αρχικο προγραμματισμο του ανθρωπου..θα γενναει και ας ξερει οτι θα βγαλει χταποδι μεταλλαγμενο...

Το θεμα ειναι οτι οταν ζεις σε μια κοινωνια..υπαρχουν διαφοροι παραγοντες..σε μια τετοια αποφαση...

Αν εισαι ερημιτης στην ζουγκλα του Αμαζονιου..κανε ο,τι σε φωτισει το τοτεμ...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανένα από αυτά που αναφέρεις δεν είναι αμιγώς γενετικό με εξαίρεση την νοητική υστέρηση, πολλές μορφές επιληψίας και κάποιες μορφές σχιζοφρένειας. Προσοχή στη λέξη αμιγώς.

 

Οπως επίσης υπάρχουν πολλές ασθένειες (πχ ορισμένες περιπτώσεις επιληψίας, νοητικής υστέρησης κ.α.) που και οι δύο γονείς συνεισφέρουν. Σ'αυτή την περίπτωση τους στειρώνουμε και αυτούς;

 

Ξεκινάμε πχ με τη μεσογειακή αναιμία, 5% είναι φορείς (με το στίγμα) στον ελληνικό πληθυσμό. Στείρωση. Κυστική ίνωση 1 στους 25 φορέας. Στείρωση.

 

Ας πάνε να κοιταχτούν πρώτα οι ίδιοι. Ολοι μας έχουμε μεταλλάξεις απλά άλλοτε παραμένουν σιωπηρές, άλλοτε εκφράζονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι στείρωση και μαλακίες εγώ λέω να τους εκτελέσουμε.Δεν θα υπάρχουν περίπου 500.000.000 Α.Μ.Ε.Α στον κόσμο;Σκεφτείτε εξοικονόμηση στα τρόφιμα.Καλά μιλάμε σοβαρά τώρα;Εγώ είχα φίλο που έπασχε από μυική δυστροφία ότι χειρότερο εκεί η αναπηρία ερχόταν σταδιακά με την πάροδο του χρόνου.Στην αρχή εκεί που περπατούσε έπεφτε μετά μπορούσε να κυκλοφορεί μόνο με μηχανάκι για να στηρίζεται στην συνέχεια μόνο καροτσάκι και τέλος θάνατος στα 35.Μαλακία που τον κάναμε όλοι στο χωριό παρέα και πηγαίναμε μέχρι και στις πουτ@νες μαζί.Έπρεπε να του κόψουμε τα @ρχειδια ή καλύτερα να του μπουμπουνίζαμε καμία στο κεφάλι.Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ λίγο.Και αυτό είναι καθαρά κληρονομικό αλλά μόνο στα αγόρια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αρχικό σκεπτικό δε μου φαίνεται παράλογο, μάλλον μετριοπαθές.

Το πρόβλημα είναι ότι αν γίνει ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, μετά ο ορισμός για το τι είναι "πρόβλημα", χαλάει. Και γίνεται η μεσογειακή αναιμία που 'πε κάποιος παραπάνω, τα μαύρα μαλλιά, το μαύρο δέρμα, η θρησκεία. Και ο Αδόλφος έτσι ξεκίνησε το Τ4.

  • Like 26
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...