Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι πιτες για σουβλακια ειναι σκληρες για πιτσα. Η ζυμη , λεπτη η οχι, υποτιθεται οτι πρεπει να ειναι τουλαχιστον αφρατη.

  • Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι πιτες για σουβλακια ειναι σκληρες για πιτσα. Η ζυμη , λεπτη η οχι, υποτιθεται οτι πρεπει να ειναι τουλαχιστον αφρατη.

Όταν ψηθούν μια χαρά μαλακές γίνονται! όχι να παραψηθούν και να ξεραθούν όμως, ίσα ίσα να λιώσουν τα τυριά! (είπαμε είναι υποκατάστατο αλλά αξιοπρεπές :-) )

Δημοσ.

Θα κρεποφερνει η φαση.Οχι οτι δεν θα τις καταβροχθιζα κιολας.Δεν τις ειχα σκεφτει παντως,στα υποψη..

Δημοσ.

φτιάξτε τη ζύμη με μπλέ κλασικό αλευράκι και βάλτε την κατάψυξη .. Με ενα μπλέ αλεύρι φτιάχνεις 5-6 μεγάλες πίτσες με λεπτή ζύμη..

Κάθε ζύμη ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο αλευρομένο ελαφρώς για βάση για να μην κολλήσουν.

 

Ξεπαγώνετε και ψύνετε στους 180 με τον αέρα για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει .. Γίνεται λουκούμι και υγιεινή αφού βάζετε δικά σας υλικά.

 

Η συνταγή για τη ζύμη της Αργυρώς .. εύκολη και δοκιμασμένη ..  Φαντάζομαι υπάρχουν κι άλλες αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει.

 

http://www.argiro.gr/Recipe/βασική-ζύη-για-πίτσα

 

Αυτή είναι λοιπον η καλύτερη κατεψυγμένη.. Μην ψάχνετε σε ψυγεία.

αλλο μπλε κλασσικο αλευρι αλλο το σταρενιο δυνατο που ζηταει στη συνταγη της η αργυρω. εγω σου εγγυωμαι οτι αν κανεις πιτσα με  αλευρι για ολες τις χρησεις αν αυτο εννοεις μπλε κλασσικο (μαλλον το αλλατινη εννοεις)  θα χρειαστεις πλαστη για να την απλωσεις σε πιτσα. κατα τα αλλα πιτσα θα βγει αλλα αν προσπαθησει να κανεις τα κολπα με τις παλαμες για να την απλωσεις θα σκιζεται θα ειναι ανελαστικη και γενικα θα σου σπασει τα νευρα.

Οπως προειπα ομως δε τρεχει κατι την απλωνεις με πλαστη και ολα οκ. Προσεχετε τις συνταγες της αργυρως...Δεν ειναι παντα τοσο ακριβεις, Ακριβεις ειναι μονο στα βιβλια της.

 

 

 

επισης να μοιραστω την εμπειρια μου στην DIY κατεψυγμενη πιτσα. Για να παγωσουμε ζυμαρι πρεπει να εχουμε υποψιν οτι δεν ανεβαινει τοσο αφου ξεπαγωσει. Πεθαινει η μαγια. Τη διαδικασια την ειχα ακουσει απο τον Καλλιδη στο alpha και πραγματικα τον εκτιμησα πολυ.

Για να καταψυξουμε ζυμαρι πρεπει πρωτα να το ψησουμε. αναλυτικα

 

πλαθουμε το ζυμαρι. με την εκαστοτε συνταγη.

-το αφηνουμε να φουσκωσει

-πλάθουμε τις πιτσες μας

-τις αφηνουμε για μιση ωρα να ξαναφουσκωσουν 

-απλωνουμε ενα ελαχιστο στρωμα της σαλτσας μας μονο και ψηνουμε μονο το ζυμαρι για 3 το πολυ 4 λεπτα στους 180 βαθμους σε προθερμασμενο φουρνο

-μετα βγαζουμε το ζυμαρι και ειτε το καταψυχουμε οπως ειναι αφου κρυωσει βεβαια είτε βαζουμε την υπολοιπη σαλτσα τα τυρια κτλ και την καταψυχουμε. Εμενα με βολευει πιο πολυ να καταψυχω μονο το ζυμαρι γιατι μπορει να μπει και καθετα σε ενα καταψυκτη ντουλαπι ενω αν εχει υλικα ειναι αδυνατον καθως θα φυγουν ολα πριν παγωσει η πιτσα

Οταν το επιθυμω βγαζω ενα κατεψυγμενο ζυμαρι απλωνω σαλτσα τυρια υλικα και το ψηνω μεχρι να λιωσει το τυρι και να παρει ελαχιστο καφε χρωμα.Οχι λιγοτερο απο 5 λεπτα αναλογως το φουρνο και τι προθερμανση του εχουμε κανει.

Δημοσ.

πάντως και με το μπλέ βγήκε εξαιρετική η ζύμη και δεν με δυσκόλεψε.ούτε μπλάστη είχα με το χέρι το έκανα..

Θα δοκιμάσω και το σταρένιο που λές να δώ αν έχει διαφορά.

 

ωραίο το tip σου για την προεργασία πριν μπεί κατάψυξη . θα γίνει στην επόμενη δόση.

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Πηρα ζυμες pillsbury που ειναι στο ρολο,ενταξει ψιλοακριβες

 

 

Μια χαρα ηταν τελικα.Τα εσπασε η σπιτικη μου πιτσα.

Δημοσ.

Πηρα απο το σουπερ μερικες αραβικες πιτες επειτα απο προταση εδω για κατι γρηγορο. Μια χαρα τελικα κανουν τη δουλεια τους. Αν πεινας λιγο φτιαχνεις μια, αν πεινας πολυ φτιαχνεις 2-3 και ειναι και women/kids friendly. Τις ψιλοεκαψα τωρα την πρωτη φορα στην αυτοματη συνταγη οποτε θα πρεπει να βγαζω λιγο νωριτερα απο το φουρνο. 

  • Like 1
Δημοσ.

Πηρα απο το σουπερ μερικες αραβικες πιτες επειτα απο προταση εδω για κατι γρηγορο. Μια χαρα τελικα κανουν τη δουλεια τους. Αν πεινας λιγο φτιαχνεις μια, αν πεινας πολυ φτιαχνεις 2-3 και ειναι και women/kids friendly. Τις ψιλοεκαψα τωρα την πρωτη φορα στην αυτοματη συνταγη οποτε θα πρεπει να βγαζω λιγο νωριτερα απο το φουρνο. 

Δοκίμασε και με αυτές που βάζουν το γύρο. Πουλάνε στα σούπερ μάρκετ κατεψυγμένες, οικονομικές και κρατάνε πολύ καιρό στην κατάψυξη. Βγαίνει σαν ατομική πίτσα :-)

Δημοσ.

Πηρα απο το σουπερ μερικες αραβικες πιτες επειτα απο προταση εδω για κατι γρηγορο. Μια χαρα τελικα κανουν τη δουλεια τους. Αν πεινας λιγο φτιαχνεις μια, αν πεινας πολυ φτιαχνεις 2-3 και ειναι και women/kids friendly. Τις ψιλοεκαψα τωρα την πρωτη φορα στην αυτοματη συνταγη οποτε θα πρεπει να βγαζω λιγο νωριτερα απο το φουρνο. 

 

πολλοι λεπτες ρε γαμωτο

Δημοσ.

Θα συμφωνησω για τις πιτες για πιτόγυρα .

 

Χοντρες μεν αλλα αν βάλεις αρκετή σαλτσα ή γενικά κάτι υγρό , γίνονται μούρλια

 

 

 

Sent from my iPhone using Insomnia

  • Like 1
Δημοσ.

Θα κρεποφερνει η φαση.Οχι οτι δεν θα τις καταβροχθιζα κιολας.Δεν τις ειχα σκεφτει παντως,στα υποψη..

Και πίτα τορτίγιας γίνεται πίτσακι στη στιγμή ( ειπώθηκε τώρα το είδα)

Δεν έχω δοκιμάσει την ζύμη για πίτσα της pits burry .αξιζει; Η καλύτερα άλευρα κι μαγιά κΙ μόνοι μας;

Δημοσ.

Δεν έχω δοκιμάσει την ζύμη για πίτσα της pits burry .αξιζει; Η καλύτερα άλευρα κι μαγιά κΙ μόνοι μας;

 

Ειναι η πρωτη και η μονη  που εχω δοκιμασει και θα ελεγα οτι αξιζει .Ευχαριστιεσαι οχι μονο τα υλικα απο πανω αλλα και την ζυμη θα ελεγα.Εγω δεν το εχω το diy με τα αλευρα, δεν εχω ασχοληθει βασικα,αλλα πιθανοτατα να ειναι προτιμοτερη (αν ξερει καποιος ) και φθηνοτερη λυση .

  • Like 1
Δημοσ.

Ειναι η πρωτη και η μονη  που εχω δοκιμασει και θα ελεγα οτι αξιζει .Ευχαριστιεσαι οχι μονο τα υλικα απο πανω αλλα και την ζυμη θα ελεγα.Εγω δεν το εχω το diy με τα αλευρα, δεν εχω ασχοληθει βασικα,αλλα πιθανοτατα να ειναι προτιμοτερη (αν ξερει καποιος ) και φθηνοτερη λυση .

 

και καλυτερη και φθηνότερη λύση... απλα θέλει να αφιερώσεις μιση-μία ώρα για να κανεις ζύμη για ~4 πιτσες

Δημοσ.

Εγώ την παρακάτω συνταγή έχω δοκιμάσει και σε 20 λεπτά το πολύ έχεις ζύμη να γλύφεις τα δακτυλάκια σου.. Με 500 γραμμάρια αλεύρι έφτιαξα 3 πολύ μεγάλες με λεπτή ζύμη.

 

Δεν χρειάζεται να την αφήσετε να φουσκώσει με την πετσέτα 1 ώρα ..

 

Την βάζετε με την πετσέτα στον κλειστό φούρνο που τον έχετε προθερμάνει και σε 5 λεπτά φουσκώνει.

Είναι απο την βασική συνταγή για ζύμη πίτσας της Ηρώς..

 

post-51052-0-61575800-1403770910_thumb.png

  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ την παρακάτω συνταγή έχω δοκιμάσει και σε 20 λεπτά το πολύ έχεις ζύμη να γλύφεις τα δακτυλάκια σου.. Με 500 γραμμάρια αλεύρι έφτιαξα 3 πολύ μεγάλες με λεπτή ζύμη.

 

Δεν χρειάζεται να την αφήσετε να φουσκώσει με την πετσέτα 1 ώρα ..

 

Την βάζετε με την πετσέτα στον κλειστό φούρνο που τον έχετε προθερμάνει και σε 5 λεπτά φουσκώνει.

Είναι απο την βασική συνταγή για ζύμη πίτσας της Ηρώς..

 

attachicon.gifΣυνταγή ζύμη Πίτσας.png

Ωραίος! Αλλά μου φαίνεται τόοοοσο μεγάλη διαδικασία...εδώ καμιά φορά είναι μακριά το τηλέφωνο και βαριέμαι να το πάρω για να παραγγείλω έτοιμες, φαντάσου να τις φτιάξω και μόνος μου! :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...